X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy takie łaskotanie po lewej stronie brzuszka to mogą być pierwsze ruchy? Wydawało mi się, ze dużo pózniej to poczuje i tak sie zastanawiam czy to to. Jak położę sie na prawym boku to mnie trochę boli, a na lewym to czuć takie rozpychanie. Dodam, ze mam łożysko na przedniej ścianę, może czuje ze względu ze jestem szczupła. Opiszcie proszę gdzie czulyscie pierwsze ruchy i co one Wam przypominały i czy był to czasem to takim ukłuciem?

Misia78 lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratulacje wyniku

• Wowka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby, mam syna Jana i męża Macieja 😁

Nie myśleliśmy jeszcze zupełnie o imionach... gdzieś tak luźno przewijał nam się kiedyś... Ryszard, Ryś, Rysiek 😊

Dla dziewczynki nie dogadamy się chyba nigdy, każde mi się jakoś źle kojarzy, albo nie brzmi odpowiednio 😁

Soldering, ruchy to takie laskotanie. Jakby ktoś palcem Ci przeciągnął pod skórą od wewnątrz 😉 ja czuje poniżej pępka i po bokach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 17:45

baby, Jola17a lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Temat imion jest dla mnie jednym z ulubionych :D
    Tak jak Maybelle, mimo, że mieszkam w Polsce, wybieram imiona międzynarodowe. I rzadkie. I to jest problem, bo mąż się krzywi ;)
    Marzy mi się emigracja, a już na pewno dzieci namawiamy, więc nie nazwę dziecka Krzysztof albo Szczepan, bo sobie ludzie zagranicą język połamią ;)

Aina, Zoja super pasuje do tych Waszych imion. Do Olafa pasuje Eryk, oba imiona królów skandynawskich.

My na razie mamy ksywkę, ale imienia nie. I tak mam w planach zdradzić dopiero po urodzeniu. Z synem poszliśmy rodzić z jednym imieniem, a wyszliśmy z zupełnie innym, którego nie braliśmy pod uwagę. Tak chciał :) Teraz też pewnie zdamy się na los, chociaż wybieranie jest frajdą, więc coś tam mam ;)
    Dla dziewczynki miałam imię.
    Freja, zdradzisz imiona swoich dzieci? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba Antonina, Pola, Olga. Dla chłopca mamy mega problem, ale lekarz daje 90%szans na dziewczynkę, więc nie szukamy ;)
    A w domu mamy Jasia :)

baby, Wowka, Jola17a lubią tę wiadomość

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się podoba Antoni, Wojciech, Robert, Tomasz. Szukamy dla chłopca, wiec dla dziewczynek tylko mamy Paula ;)

66f2b88525.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Mi się podoba Antonina, Pola, Olga. Dla chłopca mamy mega problem, ale lekarz daje 90%szans na dziewczynkę, więc nie szukamy ;)
    A w domu mamy Jasia :)

Jako posiadaczka ostatniego z wymienionych przez Ciebie imion damskich-polecam 😁 jestem zadowolona, pasowało do dziewczynki i pasuje mi teraz 😁

Natalii lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak będzie dziewczynka to Zuzia, ewentualnie Hania. Z chłopcem problem ogromny, narazie wchodzi w grę tylko Błażej, żadnych więcej pomysłów na męskie imię nie mamy 🤷‍♀️

de3dab218e.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że czuję ruchy malucha. Cyba że jelita tak szaleją 😉 ale to coś takiego nieco innego. Myślałam że rozpoznam bez wątpienia. Jednak ostatnio czułam to 14 lat temu ☺ i chyba jednak trochę zapomniałam...
    Takie delikatnie w jednym miejscu jakby ktoś tam od środka przesuwal palcem. Miłe uczucie. No i lewa strona zdecydowanie. Wizyta 30.04. To już będzie coś więcej czuć i poogladam sobie ☺

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:18

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Baby, mam syna Jana i męża Macieja 😁

Nie myśleliśmy jeszcze zupełnie o imionach... gdzieś tak luźno przewijał nam się kiedyś... Ryszard, Ryś, Rysiek 😊

Dla dziewczynki nie dogadamy się chyba nigdy, każde mi się jakoś źle kojarzy, albo nie brzmi odpowiednio 😁

Soldering, ruchy to takie laskotanie. Jakby ktoś palcem Ci przeciągnął pod skórą od wewnątrz 😉 ja czuje poniżej pępka i po bokach.
    Mam siostrzenca Rysia, ma już 10 lat i jest super chłopakiem.
    Moja laleczka będzie miała na imię Laura, a gdyby dr się pomylił to w kieszeni mamy Janka albo Antka.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mnie też się bardzo Laura podoba ale mężowi nie, mówi że ciężko to imie zdrobnić:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Wydaje mi się że czuję ruchy malucha. Cyba że jelita tak szaleją 😉 ale to coś takiego nieco innego. Myślałam że rozpoznam bez wątpienia. Jednak ostatnio czułam to 14 lat temu ☺ i chyba jednak trochę zapomniałam...
    Takie delikatnie w jednym miejscu jakby ktoś tam od środka przesuwal palcem. Miłe uczucie. No i lewa strona zdecydowanie. Wizyta 30.04. To już będzie coś więcej czuć i poogladam sobie ☺
    Fajnie, to na pewno to:) w którym to miejscu, bliżej dołu czy bliżej lini pępka? Będę się teraz wsłuchiwać w mój brzuch:)

17u96iyefisxlskp.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziewczynka Nela.albo Liliana A dla chłopca mamy problem bo nasz syn chce Marcela albo Aleksa A my nie jesteśmy przekonani🤣

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • baby Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Fajnie, to na pewno to:) w którym to miejscu, bliżej dołu czy bliżej lini pępka? Będę się teraz wsłuchiwać w mój brzuch:)

Bliżej dołu. Tak jakby w połowie wysokości między wzgórkiem a pępkiem tylko że z boku nieco ☺
    Z każdym tygodniem teraz będziemy czuć coraz wyżej. Koło pępka to jeszcze daleko

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo jest jazda z tymi imionami. My dla chłopca od początku mamy wybrane Wojciech. Mnie się bardzo podobało, mąż zaakceptował więc to przeszło bezboleśnie. Cyrki były z dziewczęcym imieniem, ale stanęło już chyba ostatecznie na Lidii 😁

Soldering94, baby lubią tę wiadomość

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    O mnie też się bardzo Laura podoba ale mężowi nie, mówi że ciężko to imie zdrobnić:p
    To fakt, ja mówię Laurka, to mój się śmieje ze laurki daje się babci.
    Ja chciałam Olge a mój Hannę. Dogadaliśmy się Laurą.

baby lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • baby Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidia ☺👍 bardzo ładnie. I rzadkie

Wojciech mi się podoba ale szwagier za którym nie przepadam ma tak na imię 😉 jeszcze by pomyślał że to z nim związane
    I mój były chłopak też był Wojtek 😉
    Mąż chyba nie byłby zachwycony.

No cyrk z imionami. A to na całe życie przeważnie

Kejti22 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Laura bardzo ładne, w tym roku dosyć popularne chyba bo już znam 2 Laury urodzone w tym roku. U nas jak będzie dziewczynka to mi się podoba Marcelina albo Klara, a jak chłopiec to Franek, Tymek albo Kajetan

Jola17a lubi tę wiadomość

• nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Lidia ☺👍 bardzo ładnie. I rzadkie

Wojciech mi się podoba ale szwagier za którym nie przepadam ma tak na imię 😉 jeszcze by pomyślał że to z nim związane
    I mój były chłopak też był Wojtek 😉
    Mąż chyba nie byłby zachwyconyy
    No właśnie ładne, rzadkie, ale nie wydziwne jakieś 😁 Ja się upierałam przy Gabrieli, ale mąż stanowczo nie. Miała być Zosia, ale właśnie się urodziła u kuzyna niedawno heh. Ale to fakt, że wybierając imię dla dziecka uświadamiamy sobie ilu osób nie lubimy 😁😁

Jola17a lubi tę wiadomość

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ