X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy takie łaskotanie po lewej stronie brzuszka to mogą być pierwsze ruchy? Wydawało mi się, ze dużo pózniej to poczuje i tak sie zastanawiam czy to to. Jak położę sie na prawym boku to mnie trochę boli, a na lewym to czuć takie rozpychanie. Dodam, ze mam łożysko na przedniej ścianę, może czuje ze względu ze jestem szczupła. Opiszcie proszę gdzie czulyscie pierwsze ruchy i co one Wam przypominały i czy był to czasem to takim ukłuciem?

Misia78 lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratulacje wyniku

• Wowka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby, mam syna Jana i męża Macieja 😁

Nie myśleliśmy jeszcze zupełnie o imionach... gdzieś tak luźno przewijał nam się kiedyś... Ryszard, Ryś, Rysiek 😊

Dla dziewczynki nie dogadamy się chyba nigdy, każde mi się jakoś źle kojarzy, albo nie brzmi odpowiednio 😁

Soldering, ruchy to takie laskotanie. Jakby ktoś palcem Ci przeciągnął pod skórą od wewnątrz 😉 ja czuje poniżej pępka i po bokach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 17:45

baby, Jola17a lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Temat imion jest dla mnie jednym z ulubionych :D
    Tak jak Maybelle, mimo, że mieszkam w Polsce, wybieram imiona międzynarodowe. I rzadkie. I to jest problem, bo mąż się krzywi ;)
    Marzy mi się emigracja, a już na pewno dzieci namawiamy, więc nie nazwę dziecka Krzysztof albo Szczepan, bo sobie ludzie zagranicą język połamią ;)

Aina, Zoja super pasuje do tych Waszych imion. Do Olafa pasuje Eryk, oba imiona królów skandynawskich.

My na razie mamy ksywkę, ale imienia nie. I tak mam w planach zdradzić dopiero po urodzeniu. Z synem poszliśmy rodzić z jednym imieniem, a wyszliśmy z zupełnie innym, którego nie braliśmy pod uwagę. Tak chciał :) Teraz też pewnie zdamy się na los, chociaż wybieranie jest frajdą, więc coś tam mam ;)
    Dla dziewczynki miałam imię.
    Freja, zdradzisz imiona swoich dzieci? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba Antonina, Pola, Olga. Dla chłopca mamy mega problem, ale lekarz daje 90%szans na dziewczynkę, więc nie szukamy ;)
    A w domu mamy Jasia :)

baby, Wowka, Jola17a lubią tę wiadomość

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się podoba Antoni, Wojciech, Robert, Tomasz. Szukamy dla chłopca, wiec dla dziewczynek tylko mamy Paula ;)

66f2b88525.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Mi się podoba Antonina, Pola, Olga. Dla chłopca mamy mega problem, ale lekarz daje 90%szans na dziewczynkę, więc nie szukamy ;)
    A w domu mamy Jasia :)

Jako posiadaczka ostatniego z wymienionych przez Ciebie imion damskich-polecam 😁 jestem zadowolona, pasowało do dziewczynki i pasuje mi teraz 😁

Natalii lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak będzie dziewczynka to Zuzia, ewentualnie Hania. Z chłopcem problem ogromny, narazie wchodzi w grę tylko Błażej, żadnych więcej pomysłów na męskie imię nie mamy 🤷‍♀️

de3dab218e.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że czuję ruchy malucha. Cyba że jelita tak szaleją 😉 ale to coś takiego nieco innego. Myślałam że rozpoznam bez wątpienia. Jednak ostatnio czułam to 14 lat temu ☺ i chyba jednak trochę zapomniałam...
    Takie delikatnie w jednym miejscu jakby ktoś tam od środka przesuwal palcem. Miłe uczucie. No i lewa strona zdecydowanie. Wizyta 30.04. To już będzie coś więcej czuć i poogladam sobie ☺

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:18

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Baby, mam syna Jana i męża Macieja 😁

Nie myśleliśmy jeszcze zupełnie o imionach... gdzieś tak luźno przewijał nam się kiedyś... Ryszard, Ryś, Rysiek 😊

Dla dziewczynki nie dogadamy się chyba nigdy, każde mi się jakoś źle kojarzy, albo nie brzmi odpowiednio 😁

Soldering, ruchy to takie laskotanie. Jakby ktoś palcem Ci przeciągnął pod skórą od wewnątrz 😉 ja czuje poniżej pępka i po bokach.
    Mam siostrzenca Rysia, ma już 10 lat i jest super chłopakiem.
    Moja laleczka będzie miała na imię Laura, a gdyby dr się pomylił to w kieszeni mamy Janka albo Antka.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mnie też się bardzo Laura podoba ale mężowi nie, mówi że ciężko to imie zdrobnić:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Wydaje mi się że czuję ruchy malucha. Cyba że jelita tak szaleją 😉 ale to coś takiego nieco innego. Myślałam że rozpoznam bez wątpienia. Jednak ostatnio czułam to 14 lat temu ☺ i chyba jednak trochę zapomniałam...
    Takie delikatnie w jednym miejscu jakby ktoś tam od środka przesuwal palcem. Miłe uczucie. No i lewa strona zdecydowanie. Wizyta 30.04. To już będzie coś więcej czuć i poogladam sobie ☺
    Fajnie, to na pewno to:) w którym to miejscu, bliżej dołu czy bliżej lini pępka? Będę się teraz wsłuchiwać w mój brzuch:)

17u96iyefisxlskp.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziewczynka Nela.albo Liliana A dla chłopca mamy problem bo nasz syn chce Marcela albo Aleksa A my nie jesteśmy przekonani🤣

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • baby Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Fajnie, to na pewno to:) w którym to miejscu, bliżej dołu czy bliżej lini pępka? Będę się teraz wsłuchiwać w mój brzuch:)

Bliżej dołu. Tak jakby w połowie wysokości między wzgórkiem a pępkiem tylko że z boku nieco ☺
    Z każdym tygodniem teraz będziemy czuć coraz wyżej. Koło pępka to jeszcze daleko

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo jest jazda z tymi imionami. My dla chłopca od początku mamy wybrane Wojciech. Mnie się bardzo podobało, mąż zaakceptował więc to przeszło bezboleśnie. Cyrki były z dziewczęcym imieniem, ale stanęło już chyba ostatecznie na Lidii 😁

Soldering94, baby lubią tę wiadomość

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    O mnie też się bardzo Laura podoba ale mężowi nie, mówi że ciężko to imie zdrobnić:p
    To fakt, ja mówię Laurka, to mój się śmieje ze laurki daje się babci.
    Ja chciałam Olge a mój Hannę. Dogadaliśmy się Laurą.

baby lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • baby Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidia ☺👍 bardzo ładnie. I rzadkie

Wojciech mi się podoba ale szwagier za którym nie przepadam ma tak na imię 😉 jeszcze by pomyślał że to z nim związane
    I mój były chłopak też był Wojtek 😉
    Mąż chyba nie byłby zachwycony.

No cyrk z imionami. A to na całe życie przeważnie

Kejti22 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Laura bardzo ładne, w tym roku dosyć popularne chyba bo już znam 2 Laury urodzone w tym roku. U nas jak będzie dziewczynka to mi się podoba Marcelina albo Klara, a jak chłopiec to Franek, Tymek albo Kajetan

Jola17a lubi tę wiadomość

• nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Lidia ☺👍 bardzo ładnie. I rzadkie

Wojciech mi się podoba ale szwagier za którym nie przepadam ma tak na imię 😉 jeszcze by pomyślał że to z nim związane
    I mój były chłopak też był Wojtek 😉
    Mąż chyba nie byłby zachwyconyy
    No właśnie ładne, rzadkie, ale nie wydziwne jakieś 😁 Ja się upierałam przy Gabrieli, ale mąż stanowczo nie. Miała być Zosia, ale właśnie się urodziła u kuzyna niedawno heh. Ale to fakt, że wybierając imię dla dziecka uświadamiamy sobie ilu osób nie lubimy 😁😁

Jola17a lubi tę wiadomość

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ