X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • baby Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję na ali. Wcale. Mój mąż czasem jakieś przedmioty do pracy. Ale nie ubrania. Ja mam bardzo wrażliwą skórę, egzemy jakieś, zmiany atopowe, nawet makijaż czasem sprawial mi prawie ból (zwłaszcza oczy) - więc przestałam się malować zupełnie.

Freja kupowalas kiedyś z flawless.pl ? Polska marka. Polskie materiały. Polskie kobiety. Polski biznes ✊ nie wszystko można tam kupić bo to nie jest duża sieciówka ale mają dużo fajnych rzeczy. I ta bawełna jest naprawdę super jakości. Szkoda że nie mają działu dla ciężarnych ale mają oversize. Warto zobaczyć. A ty jesteś ze stolicy? Bo tam mają sklep stacjonarny. Tylko pewnie teraz zamknięty 😒

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wagę to ja zaczynałam od 54 kg teraz na wizycie w 16 tyg ważyłam 57.8 k, lekarz powiedział, że tyje rozsądnie. Ale biorę też urosept, wiec nie gromadzi się woda.
    Przyszli mi szorty z HM, są świetne! Tylko ta rozmiarówka jest jakaś dziwna, jeansy S są za duże a szorty S są dobre ale raczej ma styk.
    Śpicie z poduszką ciążową?
    Z tym twardnienie napisałam do lekarza kazał brać nospe dwie tabletki dziennie. Mam nadzieje, że tam wszystko Ok.
    Używacie jakiś balsamów brązujących? Mam jasna karnację i spodenki lepiej bu wyglądały jakby nogi były trochę opalone a opalanie w ciąży chyba to nie zbyt dobry pomysł.

66f2b88525.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:20

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Mój jeździ na ciężarówkach... wiec tez go mało bywa w domu, a teraz przez ta kwarantannę to jeszcze mniej.... kiedyś potrafił być 3 razy w tyg+ cały weekend, teraz raz na dwa tygodnie jest na dwa dni.... nie chcą ściągać tylko szukają roboty za granica gdzie jeszcze coś funkcjonuje :/ ale i tak nawet jakby był w domu, to nie mógłby iść ze mna na wizytę do lekarza bo jest u mnie zakaz dla osób towarzyszących :(

U mnie też zakaz aleprzynajmniej mnie zamówił do Krakowa i czekał w aucie zawsze to raźniej bylo;)

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Nie boicie się ciuchów z ali? Mi się zawsze wydawało, ze to najgorszy sort materiałów i syfu, którym je sypią...

Szczerze kupiłam rok temu kilka rzeczy, i jestem zadowolona z jakości i niczym nie różnią się od tych sieciowych 😉

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Jeśli chodzi o wagę to ja zaczynałam od 54 kg teraz na wizycie w 16 tyg ważyłam 57.8 k, lekarz powiedział, że tyje rozsądnie. Ale biorę też urosept, wiec nie gromadzi się woda.
    Przyszli mi szorty z HM, są świetne! Tylko ta rozmiarówka jest jakaś dziwna, jeansy S są za duże a szorty S są dobre ale raczej ma styk.
    Śpicie z poduszką ciążową?
    Z tym twardnienie napisałam do lekarza kazał brać nospe dwie tabletki dziennie. Mam nadzieje, że tam wszystko Ok.
    Używacie jakiś balsamów brązujących? Mam jasna karnację i spodenki lepiej bu wyglądały jakby nogi były trochę opalone a opalanie w ciąży chyba to nie zbyt dobry pomysł.
    Wklej linka z szortami :)
    Oglądam kilka w hm, tez noszę eske, to może lepiej bym zamówiła m ( jak będą rozmiary 😆😆)

17u96iyefisxlskp.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:21

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    O, pończochy przeciwzylakowe… ma.rysia, ale masz receptę od lekarza czy szukasz takich zapobiegawczych? tez muszę o tym pomyśleć.

Nie boicie się ciuchów z ali? Mi się zawsze wydawało, ze to najgorszy sort materiałów i syfu, którym je sypią...

Freja ja mam problemy z żylakami, odziedziczone po rodzicach. Już kilka skleroterapii za mną. Mam dużą skłonność do nowych żylaków więc mój chirurg naczyniowy zwracał uwagę że jak zajde w ciążę to koniecznie muszę nosić pończochy lub rajstopy uciskowe. Ja przez I i II miałam nosić I stopnia ucisku a na końcówce II stopnia. Teraz miałam jedną parę rajstop i jedną pończoch, ale one nie nadają się na lato. Dlatego szukam czegoś innego.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Ja nie kupuję na ali. Wcale. Mój mąż czasem jakieś przedmioty do pracy. Ale nie ubrania. Ja mam bardzo wrażliwą skórę, egzemy jakieś, zmiany atopowe, nawet makijaż czasem sprawial mi prawie ból (zwłaszcza oczy) - więc przestałam się malować zupełnie.

Freja kupowalas kiedyś z flawless.pl ? Polska marka. Polskie materiały. Polskie kobiety. Polski biznes ✊ nie wszystko można tam kupić bo to nie jest duża sieciówka ale mają dużo fajnych rzeczy. I ta bawełna jest naprawdę super jakości. Szkoda że nie mają działu dla ciężarnych ale mają oversize. Warto zobaczyć. A ty jesteś ze stolicy? Bo tam mają sklep stacjonarny. Tylko pewnie teraz zamknięty 😒

Nie znam, sprawdzę, dzięki :)

Przyszedł adapter do pasów i jestem bardzo zadowolona :)

Zamówiłam 3 pary spodni z bon prix. Nie jestem przekonana, ale wyjścia nie ma. Może będą ok. Z bon prix albo jest super albo kicha.

No i jestem po wizycie u fizjo gin. Pomasowała i pouwalniała napięcia, może będzie lżej z tym napinaniem się. I jak miło było 8)
    I utwierdziłam się w przekonaniu, że nie kupuję łóżeczka.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby, obejrzałam, ta cudna:
    https://sklep.flawless.pl/pl/p/DLUGA-SUKIENKA-MAYA-MALINOWA/23077142
    drogo tam mają, ale może na tą się skuszę bliżej lata.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e779dd7b2140.jpg
    49c9f4ecd71d.jpg

Misia78 lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    e779dd7b2140.jpg
    49c9f4ecd71d.jpg
    Hahaha mam obydwie pary zapisane w ulubionych:)

17u96iyefisxlskp.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    baby, obejrzałam, ta cudna:
    https://sklep.flawless.pl/pl/p/DLUGA-SUKIENKA-MAYA-MALINOWA/23077142
    drogo tam mają, ale może na tą się skuszę bliżej lata.

teeeeż mi się ona podoba :D <3 i taki kolorek fajny

cena trochę powala, ale już kupowałam u nich sukienki za 200 (za 250 jeszcze nie ;) )i były warte ceny. Nie defasonują się po praniu. To nie jest taka byle szmatka. A ja w butach i ciuchach stawiam na jakość a nie ilość. A jeszcze jak jest rodzima produkcja to w ogóle super

Freja000 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78, tylko uważaj z rozmiarami bo coś ostatnio jest dziwnie z tymi rozmiarami ;(

66f2b88525.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak sobie radzicie z noszeniem maseczek? Dla mnie to jest straszna katorga. Nie dość że i tak szybko łapię zadyszkę, pewnie moje arytmie też nie pomagają to w maseczkach już totalnie. Szczerze nie wyobrażam sobie lata w maseczkach.

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się w tej maseczce strasznie męczę tym bardziej że teraz szczyt dla mojej alergii się zaczyna i mam astmę. I oddychać w tym w ogóle nie mogę. Ale to nic, wczoraj byłam oddać krew u mojej ginekolog. I o ile mogę zrozumieć panie siedzące na korytarzu bez maseczek, może miały robioną glukozę i było im słabo to okej, to nie rozumiem pani położnej która pobierała krew i też nie miała maseczki. Oprócz mnie nie miał tam nikt. Dla mnie to niepojęte, zawsze ta pani położna miała maseczkę o ile była obok niej pani ginekolog, chyba jak wie że nie ma jej blisko to nie przestrzega zasad:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, no to rzeczywiście dziwne podejście. Ja póki co i na badaniach i u lekarza spotykam się z tym że wszyscy mają maseczki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawiazując do tematu wyżej, moj ginekolog ma koronę.. dziś dostał wynik :/ byłam u niego 15.04, więc raczej wtedy mnie nie obdarował zarazkiem, bo mijają dwa tygodnie, ale w związku z tym, że to nasz sąsiad, to moj mąż ostatnio, z tydzień temu, podwoził go przy okazji wizyty na mieście, w maseczkach, ale kto wie... no nic, czekamy na telefon z sanepidu i oby nie kwarantanna! Ani korona 😡
    Najgorszy jest fakt, że na ten moment nie ma szpitala w naszym mieście dla rodzących, mało tego, te kobietki, które urodziły, czekają na wymazy i nie mają pojęcia kiedy wyjdą.. najbliżej nam do Gdańska, a tam w UCK tez pozamykane, bo korona i tak naprawdę to Bogu dziękuję, że nie rodzimy teraz, bo jest generalnie problem 😣
    Pociesza fakt, że skoro już teraz, moja przyszła porodówka przechodzi koronę, to w październiku powinna być otwarta 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 20:44

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ