X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie zachcianki na lody a właściwie na coś zimnego...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Ja mam takie zachcianki na lody a właściwie na coś zimnego...
    Ja teeeeż!! Właśnie jem loda, ale mega wchodzą mi sorbety przed spaniem 😂 jeszcze arbuzy... innych zachcianek nie mam.. 😆

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po :) żadnych fajnych zdjęć dzieciątka mi teraz lekarz nie zrobił, wiec druga wizytę z rzędu wychodzę tylko ze zdjęciem szyjki 😕 z dzieckiem wszystko dobrze, dziewczynka została dziewczynka i ma całe 250g ☺️ Jednak lekarz przepisał mi luteinę ze względu, ze moja szyjka ma 26mm. W sumie tyle co ostatnio wiec się nie skróciła, ale twierdzi, ze i tak jest dosyć krótka 😕

Maybelle, Wowka, Natalii, edytkaa93, Sylwia Sylwia, Emka31, Evoleth, Virad, Nina83, BlondHeroina_, Jesienna mama, baby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też juz po wizycie :) Wszystko ok, zdrowa dziewczynka, pomiary w normie :) Malutka waży 266 g.Szyjka długa, blizna póki co ok, więc oby tak było dalej, lekarz uspokoił, ze powinniśmy dotrwać do 34 tc, a pozniej zobaczymy. Marzy mi się dotrwanie chociaż do 36, o donoszeniu już nie wspomnę 🙈
    Póki co bardzo się cieszę i mogę się brać za wyprawkę ;)

Maybelle, Wowka, edytkaa93, Sylwia Sylwia, Emka31, Evoleth, Virad, Nina83, BlondHeroina_, Jola17a, Jesienna mama, baby, Kejti22, Misia78 lubią tę wiadomość

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne wieści dziewczyny, gratulacje!😊😊😊

Kejti22, Natalii lubią tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) małe księżniczki i ksiezniczkowe wyprawki będą super 😍

Kejti22, Natalii lubią tę wiadomość

66f2b88525.png
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Dziewczyny! 🥰
    Jakby co, to donoszę, że w Tesco jest promka -40% z kartą Clubcard na wszystkie ubrania, ubranka, buty i buciki (także na te przecenione)! 😁

Kejti22 lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:24

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:

Czy któraś z Was ma poduszkę ciążową Jukki? Potrzebuję wiedzieć czy da się ją zmieścić do pralki.

Tez się chętnie dowiem, bo fajna cena tej poduchy. Ciekawe czy się te wypełnienie nie spłaszcza lub nie przemieszcza. Może ktoś jest szczęśliwym posiadaczem i podzieli się opinią 😊

de3dab218e.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba poduszkę dla ciężarnej sobie na razie podaruję. Tak się kręcę w nocy, tyle razy zmieniam pozycję, że nie wiem co by to musiała być za poduszka żeby to zniosła ;) no i zastanawia mnie kwestia prania tego cuda. Już nie raz prałam coś (np posłanie psa) co miało wypełnienie w środku i prawie zawsze jest problem z tymi wypełnieniami - na początku spoko. Ale po jakimś czasie się dziurawią, wyłazi z nich to coś co jest w środku. No może mam złe doświadczenia niezwiązane z tym produktem zupełnie, ale chyba postawię na ćwiczenia na piłce żeby wzmocnić kręgosłup. Ja nie mam malutkich dzieci do noszenia, plecy kiedyś były moim problemem - teraz kiedy wiem jak o nie dbać, jest dobrze. Przynajmniej na razie.
    A ćwiczenia na piłce liczę że mnie jeszcze bardziej wzmocnią - tylko coś kurier się ociąga ;)

Tak samo zastanawiam się nad tym adapterem do pasów do auta - czy to ma atest? jak się to montuje do fotela? te filmiki i zdjęcia jakoś średnio mnie przekonują - musiałabym zobaczyć na własne oczy albo najlepiej wypróbować. Dwie ciąże jezdziłam autem z dużym brzuchem i pasy po prostu zakładałam pod brzuchem i nad brzuchem. Czy naprawdę w momencie zderzenia pasy niedopasowane do ciała ciężarnej spełniają warunki bezpieczeństwa? No bo one są przez ten adapter niedopasowane na dole. Więc nie trzymają bioder tak jak trzeba. Takie mam wyobrażenie o tych wynalazkach

Wyprawka? chętnie. Ale ja to bym do sklepu poszła ... sobie pooglądać ... :) a mam trochę obawy co do łażenia po galeriach :/ jeszcze ...

widzę że ludziska już wyluzowują - zresztą nie tylko ludziska, rząd też ;) a do fryzjera kuzwa nadal tylko w podziemiach można
    Wariactwo

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Nie wiem, czy u mnie ta promocja też jest, ale w przyszłym tygodniu po badaniu jadę prosto do Tesco popatrzeć na ciuszki dla dzidzi 😄 Byłam tam ostatnio, ale nie dość, że kolejka do sklepu, to jeszcze kolejka do działu z ubraniami. Jak odstałam swoje w obu kolejkach, okazało się, że już zamykają i mnie nie wpuścili 😔😩
    Może w następnym tygodniu mi się bardziej poszczęści

Podobno promka jest do 19.05.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za tydzień polowkowe i zamierzam po badaniu iść na galerie i kupić coś dla dzidzi jak mi potwierdzi płeć 🤩

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:24

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Jakby co, to donoszę, że w Tesco jest promka -40% z kartą Clubcard na wszystkie ubrania, ubranka, buty i buciki (także na te przecenione)! 😁

Ja jakoś przedwczoraj się wybrałam do Tesco 😜 ale wtedy jeszcze kupiłam unisex bo bałam się, ze na dzisiejszej wizycie okaże się jednak chłopczyk 😂 ale jako, ze została dziewczynka to już będę kupować dla niej ciuszki 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 19:28

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zadowolona z adaptera do pasów, aczkolwiek w samochodach, które mają fotele kubełkowe trochę źle się układają. Na szczęście więcej jeżdżę swoim niż męża więc dla mnie duży plus.

66f2b88525.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nigdzie w pobliżu nie ma Tesco. Polikwidowali:/ a szkoda bo dużo dobrego słyszę właśnie o tych ubrankach.

Też bym już chciała znać płeć i moc coś kupić. Ale to chyba i tak przez internet bo u nas w regionie szczyt zachorowań właśnie trwa i rozkręca się:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aed0ee53fc5b.jpg

Takie zwykle z Tesco ☺️ 57zł zapłaciłam za wszystko 😜

Maybelle, agusiagim., Jesienna mama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Tesco kijowo z towarem, ale zobaczę na dniach :)
    Ja dziś byłam w galerii pierwszy raz, bo tam parkowalam przed wizytą i ogólnie ludzi było mało, przed każdym sklepem płyn do dezynfekcji, spoko sprawa. Ale nic nie kupiłam oprócz butów dla synka, jest minus 30% W CCC ;)
    Tak więc wyprawka będzie przez neta, choć już się przyzwyczaiłam i dla synka te, głównie tak zamawiam, bo znam rozmiar i nie trzeba przymierzyć, tak jak to z nami bywa ;)

• Aina Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii ta promo e ccc tylko z karta ?

• agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0b5df23ad1fb.jpg

A ja byłam dziś w aptece, a obok jest smyk i patrzę pusto w środku wiec weszłam ....

f67a52b64aba.jpg

BlondHeroina_, Jesienna mama, Maybelle lubią tę wiadomość

tw13qjh.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ