Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas było 3160 i 54 cm i ubranka 56 były na początku troszkę za duże ale ja wolę takie bo na dłużej starczają. Ale ja miałam tylko trochę tych 56, więcej 62 i też już leżały w szafkach i czekały. Ciekawe jakie duże dziecko tym razem się urodzi. Ja miałam 3200 a mąż 3800, i można by było pomyśleć że małą wagę miała po mnie, ale jak na nią popatrzeć to od razu po urodzeniu to by wykapany tata, ma wszystko jak tata tylko w jednym miejscu ma po mnie:) do teraz nie mogę się napatrzeć jak mogła aż tak wdać się w ojca, nie wyparł by się jej nigdy haha:p
Maybelle lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Maybelle, ja kupiłam na początek ubranka 56, a i tych większych mialam już trochę w zapasie. Ubranka były różnych firm. Córka urodziła się duża, 3950g i 57cm. Ale w szpitalu trochę spadła z wagi i potem też przybierała w dolnych ganicach normy. 56 pasowało na nią przez dłuży czas. Te ubranka były w ciągłym użyciu, bo mała robiła często rzadkie kupki i ulewała, więc na okrągło je prałam. Teraz myślę sobie że przydałoby mi się nawet więcej tego pierwszego rozmiaru.
Maybelle lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Virad wrote:Czyli ze co dokładnie? 😉
Ten adapter to masz insafe?
aktywuje się jak puszczam wodę, czasem jak męża słyszy. A dziś po raz pierwszy kot na mnie usiadł (mało nakolankowe mam koty) i mruczał to natychmiast go skopał
Tak, insafe.
Baby, zrobię.
Nigdy mmi gin nie mówił jaka szyjka... tylko, ze ok. Musze spytać.
Przyszły moje 4 staniki z szykowna mam. Niestety żaden fason nie jest dla mnie
Chyba muszę gdzieś iść.
W ogóle nie pamiętam jakie rozmiary pierwsze nosiły moje dzieci i też mam z tym problem...
Sylwia Sylwia wrote:
te zielone z pierwszego zdjęci skąd?Virad lubi tę wiadomość
-
Mój się urodził 3220g i 55cm, taki średniak. Miałam ubranka na 56 i 62, do tych 62 dorósł po trzech miesiącach 😁 teraz na pewno dokupię więcej 56, a nawet kilka 50, bo na początku podwijałam we wszystkim rękawy.
Fakt, ubranka z h&mu rosną z dzieckiem. Tak jak newbie. Polecam jeszcze tao, często są promocje 2+1.
Ale, o dziwo, i pepco poprawiło niedawno jakość ciuszków i da się kupić coś fajnego za grosze 😃 kupuję tam spodnie dla syna, bo zmieniamy milion razy dziennie, a na podwórko nie potrzeba mu lepszych 😀Maybelle lubi tę wiadomość
-
Wowka wrote:Mój się urodził 3220g i 55cm, taki średniak. Miałam ubranka na 56 i 62, do tych 62 dorósł po trzech miesiącach 😁 teraz na pewno dokupię więcej 56, a nawet kilka 50, bo na początku podwijałam we wszystkim rękawy.
Fakt, ubranka z h&mu rosną z dzieckiem. Tak jak newbie. Polecam jeszcze tao, często są promocje 2+1.
Ale, o dziwo, i pepco poprawiło niedawno jakość ciuszków i da się kupić coś fajnego za grosze 😃 kupuję tam spodnie dla syna, bo zmieniamy milion razy dziennie, a na podwórko nie potrzeba mu lepszych 😀
Co do Pepco to faktycznie, dla starszych dzieci za tą cenę ubrania to sztos! Ale bodziaki nadal kiepskiej jakości... oczka idą po pierwszym praniu, naciągają się potwornie... ale, o dziwo, oczka poszły mi także w bodziakach i pajacykach z Lupilu... -
Ja ruchy czuje, bardzo mocno. Wczoraj po kąpieli czułam takie fikołkk, czad ale właśnie chyba się odwrócił teraz pleckami bo coś czuć ale tylko delikatnie z rana.
Polecam dziewczyny promocje na sinsay terwz, kupiłam 4 sukienki zapłaciłam 150 zł a jestem mega zadowolona, dwie dłuższe i dwie krótkie no sztos.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 07:45
BlondHeroina_ lubi tę wiadomość
-
Ja też już czuję ruchy regularnie od chyba 4 dni. Wcześniej musiałam położyć rękę na brzuchu żeby coś wyczuć, a teraz już czuje bez położenia ręki nawet 😀 dziś 19+5. Soldering pochwal się które sukienki zamówiłaś, bo też się zastanawiam nad zakupami w sinsay.
-
Freja000 wrote:te zielone z pierwszego zdjęci skąd?
Freja000 lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Soldering94 wrote:Ja ruchy czuje, bardzo mocno. Wczoraj po kąpieli czułam takie fikołkk, czad ale właśnie chyba się odwrócił teraz pleckami bo coś czuć ale tylko delikatnie z rana.
Polecam dziewczyny promocje na sinsay terwz, kupiłam 4 sukienki zapłaciłam 150 zł a jestem mega zadowolona, dwie dłuższe i dwie krótkie no sztos.
W Sinsay mają też fajne jakościowo ubranka dla bobaska i dla starszaka -
Soldering, na pewno będzie Ci dobrze w tych kieckach, bo jesteś szczuplutka👍
Ja szukałam sobie u nich czegoś przewiewnego na lato, ale nie znalazłam. Zamówiłam dla siebie dresowe szorty, mam nadzieję że będzie je można nosić pod brzuchem, jeśli nie oddam siostrze. No i kilka ciuszków dla starszej córki. Zobaczymy jak z jakością, pierwszy raz tam kupuję😊Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Dziewczyny! To moje pierwsza ciąża i byłabym wam naprawdę mega wdzięczna gdyby któraś z was napisała tutaj taka „rozpiskę” ile czego kupić... np z rozmiaru 56: body długi rękaw x5, pajacyki x3 i dwa grube x2... a później np co warto mieć w zapasie z rozmiaru mniejszego lub większego ... coś w tym stylu 😅 potrafilaby któraś tak pomoc? 🥰
Jola17a lubi tę wiadomość
-
Kejti ja na pewno po 10 sztuk muszę mieć.i dla mnie takie minimum. Moj starszy syn ulewal na początku ale też lubił się osikac w szpitalu to kilka razy dziennie zmieniłam body. Mi sprawdziły się body polspiochy lub spodenki. Czasem zakładałam pajac ale przy pierwszym dziecku było mi ciężko
bo się bałam itp.
MIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
Kejti22 wrote:Dziewczyny! To moje pierwsza ciąża i byłabym wam naprawdę mega wdzięczna gdyby któraś z was napisała tutaj taka „rozpiskę” ile czego kupić... np z rozmiaru 56: body długi rękaw x5, pajacyki x3 i dwa grube x2... a później np co warto mieć w zapasie z rozmiaru mniejszego lub większego ... coś w tym stylu 😅 potrafilaby któraś tak pomoc? 🥰
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
To wg mnie plan minimum to:
5xbody z długim rękawem,
5xspodenki lub półśpiochy,
5xpajace, raczej bawełniane cienkie, ewentualnie ze 2 grubsze,
1xgruby pajac/cienki kombinezon-myślę o takim dresowym na polarze lub misiowym, to na wyjście ze szpitala na początku października, bądź na przelomie z wrześniem,
2-3 bluzy, rozpinane od góry do dołu, bez kaptura, chyba że macie bardzo ciepło w domu to może być mniej
Skarpetki-kilka par w najmniejszym rozmiarze
Czapeczki-dwie bawełniane i jedna cieplejsza
Kocyki-jeden cieńszy np bawełniany, drugi grubszy
I na wyrost, na zimniejsze dni myślę o śpiworku do wózka
Kombinezon przejsciowy/zimowy kupię na bieżąco
Te pierwsze ciuszki raczej w rozm 56 z dokładką 62.
Ale ja nie spodziewam się dużego dziecka, więc 56 pewnie będzie w użyciu dosyć długo. Po usg w trzecim trymestrze będzie można przewidzieć wagę urodzeniową, mniej więcej. I jeśli jakieś dziecko będzie szło na 4,5kg to kupić więcej 62 niż 56 😊
No i to mój plan minimum. Wasz może być mniejszy, bądź większy. Okaże się nomen omen w praniu 😂Kejti22, Jola17a, Maybelle, BlondHeroina_, Emka31, Krąsi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też wcześnie poczułam ruchy, już kilka tygodni temu i były delikatne, łożysko na przedniej ścianie. Ale od tego tygodnia czuję już wyraznie i często, dzisiaj mała obudziła mnie kopniaczkami 🙂
Mój synek urodził się z wagą 3770g i 58 cm i nosił 56 dość krótko, ale z miesiąc na pewno. Później już dłużej 62. Też polecam hm, na pewno kupię tam ten najmniejszy rozmiar, faktycznie rośnie razem z dzieckiem. Za to z 5 10 15 dość szybko wyrastał.
-
Soldering94 wrote:https://www.sinsay.com/pl/pl/yf572-76x/ladies-dress
Z tej sukienki zamówiłam ta zieloną i czarną
https://www.sinsay.com/pl/pl/yj624-01x
https://www.sinsay.com/pl/pl/wd580-mlc/jersey-v-neck-dress
Właśnie tą pierwszą sukienkę miała na oku, ale widzę że skończyła się na nią promocja 😕 a jak jakościowo te sukienki? Myślisz że przetrwają kilka prań? 😀