X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było 3160 i 54 cm i ubranka 56 były na początku troszkę za duże ale ja wolę takie bo na dłużej starczają. Ale ja miałam tylko trochę tych 56, więcej 62 i też już leżały w szafkach i czekały. Ciekawe jakie duże dziecko tym razem się urodzi. Ja miałam 3200 a mąż 3800, i można by było pomyśleć że małą wagę miała po mnie, ale jak na nią popatrzeć to od razu po urodzeniu to by wykapany tata, ma wszystko jak tata tylko w jednym miejscu ma po mnie:) do teraz nie mogę się napatrzeć jak mogła aż tak wdać się w ojca, nie wyparł by się jej nigdy haha:p

Maybelle lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, ja kupiłam na początek ubranka 56, a i tych większych mialam już trochę w zapasie. Ubranka były różnych firm. Córka urodziła się duża, 3950g i 57cm. Ale w szpitalu trochę spadła z wagi i potem też przybierała w dolnych ganicach normy. 56 pasowało na nią przez dłuży czas. Te ubranka były w ciągłym użyciu, bo mała robiła często rzadkie kupki i ulewała, więc na okrągło je prałam. Teraz myślę sobie że przydałoby mi się nawet więcej tego pierwszego rozmiaru.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wrote:
    Czyli ze co dokładnie? 😉

Ten adapter to masz insafe?

aktywuje się jak puszczam wodę, czasem jak męża słyszy. A dziś po raz pierwszy kot na mnie usiadł (mało nakolankowe mam koty) i mruczał to natychmiast go skopał ;)

Tak, insafe.

Baby, zrobię.

Nigdy mmi gin nie mówił jaka szyjka... tylko, ze ok. Musze spytać.

Przyszły moje 4 staniki z szykowna mam. Niestety żaden fason nie jest dla mnie :(
    Chyba muszę gdzieś iść.

W ogóle nie pamiętam jakie rozmiary pierwsze nosiły moje dzieci i też mam z tym problem...
    Sylwia Sylwia wrote:
    Ja kupowałam z szykownej mamy, pinokio i fazy mazy. Dostawa mega szybko, a z fazy mazy dostałam parę gratisów 🙂
    22f2e165d5ac.jpg

571d47676c48.jpg

te zielone z pierwszego zdjęci skąd?

Virad lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się urodził 3220g i 55cm, taki średniak. Miałam ubranka na 56 i 62, do tych 62 dorósł po trzech miesiącach 😁 teraz na pewno dokupię więcej 56, a nawet kilka 50, bo na początku podwijałam we wszystkim rękawy.

Fakt, ubranka z h&mu rosną z dzieckiem. Tak jak newbie. Polecam jeszcze tao, często są promocje 2+1.

Ale, o dziwo, i pepco poprawiło niedawno jakość ciuszków i da się kupić coś fajnego za grosze 😃 kupuję tam spodnie dla syna, bo zmieniamy milion razy dziennie, a na podwórko nie potrzeba mu lepszych 😀

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Mój się urodził 3220g i 55cm, taki średniak. Miałam ubranka na 56 i 62, do tych 62 dorósł po trzech miesiącach 😁 teraz na pewno dokupię więcej 56, a nawet kilka 50, bo na początku podwijałam we wszystkim rękawy.

Fakt, ubranka z h&mu rosną z dzieckiem. Tak jak newbie. Polecam jeszcze tao, często są promocje 2+1.

Ale, o dziwo, i pepco poprawiło niedawno jakość ciuszków i da się kupić coś fajnego za grosze 😃 kupuję tam spodnie dla syna, bo zmieniamy milion razy dziennie, a na podwórko nie potrzeba mu lepszych 😀

Co do Pepco to faktycznie, dla starszych dzieci za tą cenę ubrania to sztos! Ale bodziaki nadal kiepskiej jakości... oczka idą po pierwszym praniu, naciągają się potwornie... ale, o dziwo, oczka poszły mi także w bodziakach i pajacykach z Lupilu...

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuje, bardzo mocno. Wczoraj po kąpieli czułam takie fikołkk, czad ale właśnie chyba się odwrócił teraz pleckami bo coś czuć ale tylko delikatnie z rana.
    Polecam dziewczyny promocje na sinsay terwz, kupiłam 4 sukienki zapłaciłam 150 zł a jestem mega zadowolona, dwie dłuższe i dwie krótkie no sztos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 07:45

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już czuję ruchy regularnie od chyba 4 dni. Wcześniej musiałam położyć rękę na brzuchu żeby coś wyczuć, a teraz już czuje bez położenia ręki nawet 😀 dziś 19+5. Soldering pochwal się które sukienki zamówiłaś, bo też się zastanawiam nad zakupami w sinsay.

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    te zielone z pierwszego zdjęci skąd?
    Zielone z pinokio.na fazy mazy też były, ale mniej rozmiarow.

Freja000 lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Ja ruchy czuje, bardzo mocno. Wczoraj po kąpieli czułam takie fikołkk, czad ale właśnie chyba się odwrócił teraz pleckami bo coś czuć ale tylko delikatnie z rana.
    Polecam dziewczyny promocje na sinsay terwz, kupiłam 4 sukienki zapłaciłam 150 zł a jestem mega zadowolona, dwie dłuższe i dwie krótkie no sztos.

W Sinsay mają też fajne jakościowo ubranka dla bobaska i dla starszaka :)

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.sinsay.com/pl/pl/yf572-76x/ladies-dress
    Z tej sukienki zamówiłam ta zieloną i czarną
    https://www.sinsay.com/pl/pl/yj624-01x
    https://www.sinsay.com/pl/pl/wd580-mlc/jersey-v-neck-dress

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja aplikacja pokazuje dziś równo 50% ciąży ❤❤❤❤

BlondHeroina_, baby, Freja000, ma.rysia, agusiagim., Jesienna mama lubią tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d10cb097d520.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 08:54

ElfiaKsiężniczka, Sylwia Sylwia, agusiagim. lubią tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering, na pewno będzie Ci dobrze w tych kieckach, bo jesteś szczuplutka👍
    Ja szukałam sobie u nich czegoś przewiewnego na lato, ale nie znalazłam. Zamówiłam dla siebie dresowe szorty, mam nadzieję że będzie je można nosić pod brzuchem, jeśli nie oddam siostrze. No i kilka ciuszków dla starszej córki. Zobaczymy jak z jakością, pierwszy raz tam kupuję😊

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale się! Wczoraj na wieczór młoda tak skakała, ze narzeczony pierwszy raz poczuł jej ruchy na własnej ręce 😛😛😛 aż śmiać nam się chciało 😂

BlondHeroina_, baby, Jesienna mama lubią tę wiadomość

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! To moje pierwsza ciąża i byłabym wam naprawdę mega wdzięczna gdyby któraś z was napisała tutaj taka „rozpiskę” ile czego kupić... np z rozmiaru 56: body długi rękaw x5, pajacyki x3 i dwa grube x2... a później np co warto mieć w zapasie z rozmiaru mniejszego lub większego ... coś w tym stylu 😅 potrafilaby któraś tak pomoc? 🥰

Jola17a lubi tę wiadomość

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti ja na pewno po 10 sztuk muszę mieć.i dla mnie takie minimum. Moj starszy syn ulewal na początku ale też lubił się osikac w szpitalu to kilka razy dziennie zmieniłam body. Mi sprawdziły się body polspiochy lub spodenki. Czasem zakładałam pajac ale przy pierwszym dziecku było mi ciężko ;) bo się bałam itp.

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Dziewczyny! To moje pierwsza ciąża i byłabym wam naprawdę mega wdzięczna gdyby któraś z was napisała tutaj taka „rozpiskę” ile czego kupić... np z rozmiaru 56: body długi rękaw x5, pajacyki x3 i dwa grube x2... a później np co warto mieć w zapasie z rozmiaru mniejszego lub większego ... coś w tym stylu 😅 potrafilaby któraś tak pomoc? 🥰
    Dołączam. Mój pierwszy dzidziuś i zaczynamy jesienią więc.... Co kupić??

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wg mnie plan minimum to:

5xbody z długim rękawem,
    5xspodenki lub półśpiochy,
    5xpajace, raczej bawełniane cienkie, ewentualnie ze 2 grubsze,
    1xgruby pajac/cienki kombinezon-myślę o takim dresowym na polarze lub misiowym, to na wyjście ze szpitala na początku października, bądź na przelomie z wrześniem,
    2-3 bluzy, rozpinane od góry do dołu, bez kaptura, chyba że macie bardzo ciepło w domu to może być mniej
    Skarpetki-kilka par w najmniejszym rozmiarze
    Czapeczki-dwie bawełniane i jedna cieplejsza

Kocyki-jeden cieńszy np bawełniany, drugi grubszy
    I na wyrost, na zimniejsze dni myślę o śpiworku do wózka
    Kombinezon przejsciowy/zimowy kupię na bieżąco

Te pierwsze ciuszki raczej w rozm 56 z dokładką 62.

Ale ja nie spodziewam się dużego dziecka, więc 56 pewnie będzie w użyciu dosyć długo. Po usg w trzecim trymestrze będzie można przewidzieć wagę urodzeniową, mniej więcej. I jeśli jakieś dziecko będzie szło na 4,5kg to kupić więcej 62 niż 56 😊

No i to mój plan minimum. Wasz może być mniejszy, bądź większy. Okaże się nomen omen w praniu 😂

Kejti22, Jola17a, Maybelle, BlondHeroina_, Emka31, Krąsi lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wcześnie poczułam ruchy, już kilka tygodni temu i były delikatne, łożysko na przedniej ścianie. Ale od tego tygodnia czuję już wyraznie i często, dzisiaj mała obudziła mnie kopniaczkami 🙂
    Mój synek urodził się z wagą 3770g i 58 cm i nosił 56 dość krótko, ale z miesiąc na pewno. Później już dłużej 62. Też polecam hm, na pewno kupię tam ten najmniejszy rozmiar, faktycznie rośnie razem z dzieckiem. Za to z 5 10 15 dość szybko wyrastał.

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    https://www.sinsay.com/pl/pl/yf572-76x/ladies-dress
    Z tej sukienki zamówiłam ta zieloną i czarną
    https://www.sinsay.com/pl/pl/yj624-01x
    https://www.sinsay.com/pl/pl/wd580-mlc/jersey-v-neck-dress

Właśnie tą pierwszą sukienkę miała na oku, ale widzę że skończyła się na nią promocja 😕 a jak jakościowo te sukienki? Myślisz że przetrwają kilka prań? 😀

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ