WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było 3160 i 54 cm i ubranka 56 były na początku troszkę za duże ale ja wolę takie bo na dłużej starczają. Ale ja miałam tylko trochę tych 56, więcej 62 i też już leżały w szafkach i czekały. Ciekawe jakie duże dziecko tym razem się urodzi. Ja miałam 3200 a mąż 3800, i można by było pomyśleć że małą wagę miała po mnie, ale jak na nią popatrzeć to od razu po urodzeniu to by wykapany tata, ma wszystko jak tata tylko w jednym miejscu ma po mnie:) do teraz nie mogę się napatrzeć jak mogła aż tak wdać się w ojca, nie wyparł by się jej nigdy haha:p

Maybelle lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, ja kupiłam na początek ubranka 56, a i tych większych mialam już trochę w zapasie. Ubranka były różnych firm. Córka urodziła się duża, 3950g i 57cm. Ale w szpitalu trochę spadła z wagi i potem też przybierała w dolnych ganicach normy. 56 pasowało na nią przez dłuży czas. Te ubranka były w ciągłym użyciu, bo mała robiła często rzadkie kupki i ulewała, więc na okrągło je prałam. Teraz myślę sobie że przydałoby mi się nawet więcej tego pierwszego rozmiaru.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wrote:
    Czyli ze co dokładnie? 😉

Ten adapter to masz insafe?

aktywuje się jak puszczam wodę, czasem jak męża słyszy. A dziś po raz pierwszy kot na mnie usiadł (mało nakolankowe mam koty) i mruczał to natychmiast go skopał ;)

Tak, insafe.

Baby, zrobię.

Nigdy mmi gin nie mówił jaka szyjka... tylko, ze ok. Musze spytać.

Przyszły moje 4 staniki z szykowna mam. Niestety żaden fason nie jest dla mnie :(
    Chyba muszę gdzieś iść.

W ogóle nie pamiętam jakie rozmiary pierwsze nosiły moje dzieci i też mam z tym problem...
    Sylwia Sylwia wrote:
    Ja kupowałam z szykownej mamy, pinokio i fazy mazy. Dostawa mega szybko, a z fazy mazy dostałam parę gratisów 🙂
    22f2e165d5ac.jpg

571d47676c48.jpg

te zielone z pierwszego zdjęci skąd?

Virad lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się urodził 3220g i 55cm, taki średniak. Miałam ubranka na 56 i 62, do tych 62 dorósł po trzech miesiącach 😁 teraz na pewno dokupię więcej 56, a nawet kilka 50, bo na początku podwijałam we wszystkim rękawy.

Fakt, ubranka z h&mu rosną z dzieckiem. Tak jak newbie. Polecam jeszcze tao, często są promocje 2+1.

Ale, o dziwo, i pepco poprawiło niedawno jakość ciuszków i da się kupić coś fajnego za grosze 😃 kupuję tam spodnie dla syna, bo zmieniamy milion razy dziennie, a na podwórko nie potrzeba mu lepszych 😀

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Mój się urodził 3220g i 55cm, taki średniak. Miałam ubranka na 56 i 62, do tych 62 dorósł po trzech miesiącach 😁 teraz na pewno dokupię więcej 56, a nawet kilka 50, bo na początku podwijałam we wszystkim rękawy.

Fakt, ubranka z h&mu rosną z dzieckiem. Tak jak newbie. Polecam jeszcze tao, często są promocje 2+1.

Ale, o dziwo, i pepco poprawiło niedawno jakość ciuszków i da się kupić coś fajnego za grosze 😃 kupuję tam spodnie dla syna, bo zmieniamy milion razy dziennie, a na podwórko nie potrzeba mu lepszych 😀

Co do Pepco to faktycznie, dla starszych dzieci za tą cenę ubrania to sztos! Ale bodziaki nadal kiepskiej jakości... oczka idą po pierwszym praniu, naciągają się potwornie... ale, o dziwo, oczka poszły mi także w bodziakach i pajacykach z Lupilu...

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuje, bardzo mocno. Wczoraj po kąpieli czułam takie fikołkk, czad ale właśnie chyba się odwrócił teraz pleckami bo coś czuć ale tylko delikatnie z rana.
    Polecam dziewczyny promocje na sinsay terwz, kupiłam 4 sukienki zapłaciłam 150 zł a jestem mega zadowolona, dwie dłuższe i dwie krótkie no sztos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 07:45

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już czuję ruchy regularnie od chyba 4 dni. Wcześniej musiałam położyć rękę na brzuchu żeby coś wyczuć, a teraz już czuje bez położenia ręki nawet 😀 dziś 19+5. Soldering pochwal się które sukienki zamówiłaś, bo też się zastanawiam nad zakupami w sinsay.

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    te zielone z pierwszego zdjęci skąd?
    Zielone z pinokio.na fazy mazy też były, ale mniej rozmiarow.

Freja000 lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Ja ruchy czuje, bardzo mocno. Wczoraj po kąpieli czułam takie fikołkk, czad ale właśnie chyba się odwrócił teraz pleckami bo coś czuć ale tylko delikatnie z rana.
    Polecam dziewczyny promocje na sinsay terwz, kupiłam 4 sukienki zapłaciłam 150 zł a jestem mega zadowolona, dwie dłuższe i dwie krótkie no sztos.

W Sinsay mają też fajne jakościowo ubranka dla bobaska i dla starszaka :)

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.sinsay.com/pl/pl/yf572-76x/ladies-dress
    Z tej sukienki zamówiłam ta zieloną i czarną
    https://www.sinsay.com/pl/pl/yj624-01x
    https://www.sinsay.com/pl/pl/wd580-mlc/jersey-v-neck-dress

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja aplikacja pokazuje dziś równo 50% ciąży ❤❤❤❤

BlondHeroina_, baby, Freja000, ma.rysia, agusiagim., Jesienna mama lubią tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d10cb097d520.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 08:54

ElfiaKsiężniczka, Sylwia Sylwia, agusiagim. lubią tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering, na pewno będzie Ci dobrze w tych kieckach, bo jesteś szczuplutka👍
    Ja szukałam sobie u nich czegoś przewiewnego na lato, ale nie znalazłam. Zamówiłam dla siebie dresowe szorty, mam nadzieję że będzie je można nosić pod brzuchem, jeśli nie oddam siostrze. No i kilka ciuszków dla starszej córki. Zobaczymy jak z jakością, pierwszy raz tam kupuję😊

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale się! Wczoraj na wieczór młoda tak skakała, ze narzeczony pierwszy raz poczuł jej ruchy na własnej ręce 😛😛😛 aż śmiać nam się chciało 😂

BlondHeroina_, baby, Jesienna mama lubią tę wiadomość

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! To moje pierwsza ciąża i byłabym wam naprawdę mega wdzięczna gdyby któraś z was napisała tutaj taka „rozpiskę” ile czego kupić... np z rozmiaru 56: body długi rękaw x5, pajacyki x3 i dwa grube x2... a później np co warto mieć w zapasie z rozmiaru mniejszego lub większego ... coś w tym stylu 😅 potrafilaby któraś tak pomoc? 🥰

Jola17a lubi tę wiadomość

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti ja na pewno po 10 sztuk muszę mieć.i dla mnie takie minimum. Moj starszy syn ulewal na początku ale też lubił się osikac w szpitalu to kilka razy dziennie zmieniłam body. Mi sprawdziły się body polspiochy lub spodenki. Czasem zakładałam pajac ale przy pierwszym dziecku było mi ciężko ;) bo się bałam itp.

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Dziewczyny! To moje pierwsza ciąża i byłabym wam naprawdę mega wdzięczna gdyby któraś z was napisała tutaj taka „rozpiskę” ile czego kupić... np z rozmiaru 56: body długi rękaw x5, pajacyki x3 i dwa grube x2... a później np co warto mieć w zapasie z rozmiaru mniejszego lub większego ... coś w tym stylu 😅 potrafilaby któraś tak pomoc? 🥰
    Dołączam. Mój pierwszy dzidziuś i zaczynamy jesienią więc.... Co kupić??

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wg mnie plan minimum to:

5xbody z długim rękawem,
    5xspodenki lub półśpiochy,
    5xpajace, raczej bawełniane cienkie, ewentualnie ze 2 grubsze,
    1xgruby pajac/cienki kombinezon-myślę o takim dresowym na polarze lub misiowym, to na wyjście ze szpitala na początku października, bądź na przelomie z wrześniem,
    2-3 bluzy, rozpinane od góry do dołu, bez kaptura, chyba że macie bardzo ciepło w domu to może być mniej
    Skarpetki-kilka par w najmniejszym rozmiarze
    Czapeczki-dwie bawełniane i jedna cieplejsza

Kocyki-jeden cieńszy np bawełniany, drugi grubszy
    I na wyrost, na zimniejsze dni myślę o śpiworku do wózka
    Kombinezon przejsciowy/zimowy kupię na bieżąco

Te pierwsze ciuszki raczej w rozm 56 z dokładką 62.

Ale ja nie spodziewam się dużego dziecka, więc 56 pewnie będzie w użyciu dosyć długo. Po usg w trzecim trymestrze będzie można przewidzieć wagę urodzeniową, mniej więcej. I jeśli jakieś dziecko będzie szło na 4,5kg to kupić więcej 62 niż 56 😊

No i to mój plan minimum. Wasz może być mniejszy, bądź większy. Okaże się nomen omen w praniu 😂

Kejti22, Jola17a, Maybelle, BlondHeroina_, Emka31, Krąsi lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wcześnie poczułam ruchy, już kilka tygodni temu i były delikatne, łożysko na przedniej ścianie. Ale od tego tygodnia czuję już wyraznie i często, dzisiaj mała obudziła mnie kopniaczkami 🙂
    Mój synek urodził się z wagą 3770g i 58 cm i nosił 56 dość krótko, ale z miesiąc na pewno. Później już dłużej 62. Też polecam hm, na pewno kupię tam ten najmniejszy rozmiar, faktycznie rośnie razem z dzieckiem. Za to z 5 10 15 dość szybko wyrastał.

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    https://www.sinsay.com/pl/pl/yf572-76x/ladies-dress
    Z tej sukienki zamówiłam ta zieloną i czarną
    https://www.sinsay.com/pl/pl/yj624-01x
    https://www.sinsay.com/pl/pl/wd580-mlc/jersey-v-neck-dress

Właśnie tą pierwszą sukienkę miała na oku, ale widzę że skończyła się na nią promocja 😕 a jak jakościowo te sukienki? Myślisz że przetrwają kilka prań? 😀

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ