X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim. wrote:
    Maybelle jeszcze nie byłam. Dwa razy odwiedziłam aptekę i w tej drugiej rozmawiałam z farmaceutką bardzo miłą, która powiedziała mi ze ta maść którą kupilam jest ok tylko pare dni muszę stosować, żeby był efekt. Wiec czekam, już jest trochę lepiej ale problem zaparć zostaje. Dziś zaczęłam się pilnować z ilością wypitej wody, bo chyba za mało jej piłam a więcej herbatek.

Jesli chodzi o mdłości to nadal mam... niestety. Pare dni temu miałam tez wymioty ok 13 tej zwrocilam śniadanie, dobrze ze to były płatki 🙈🙈
    Zmeczona jestem cały czas ostatnio i mogłabym spać cały dzień, a nie da rady bo sprzątanie, obiad, lekcje zdalne 🙈

Zmęczenie i mnie dopada... chyba nawet częściej niż w I trymestrze. Bez drzemki w ciągu dnia nie funkcjonuję. No i te koszmarne wzdęcia... ale taki już mój urok, za każdym razem w ciąży to było moją zmorą i nic nie pomagało. Dopiero ok. 20 tygodnia mi przechodziły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 18:36

Malinka lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W biedronce ciuchy ciążowe
    Fajne sukienki w fajnych cenach ja akurat wzięłam legginsy szare i czarne po 25 zł.

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina :) wooow! A czujesz już ruchy?

66f2b88525.png

Wysłany: 12 maja 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    BlondHeroina :) wooow! A czujesz już ruchy?

Nie... choć na pomiarze ewidentnie się pojawiają. Co chwilę mi też maluch uciekał spod głowicy. Przy poprzednich dzieciach już dawno czułam ruchy...

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się lubię w ciągu dnia zdrzemnąć, korzystam gdy mała śpi, jeśli trafi jej się dzień że nie śpi to mi to bardzo nie pasuje, po całym dniu biegu za nią na wieczór o 20 już bym wtedy szła spać. Ale teraz już czuję sie dużo lepiej niż przez pierwsze trzy miesiace, mam trochę więcej energii.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina, super! Też mam tak samo z ruchami, w poprzedniej ciąży już czułam na tum etapie codziennie, a teraz dalej nieregularnie 😊

Pastelove, i przynajmniej do końca września się trzymamy 😊 kiedy dokładnie masz kontrolę? Ja chyba 22.05 teraz 😊

Edytka, piątka! Ja też nie lubię dni bez drzemki, bronię jej jak niepodległości. Niby mam więcej energii, ale mój zegar jest nastawiony na drzemkę w dzień z synem 😉

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu w ogóle ktoś kto nie czuje jeszcze ruchów? Czy tylko ja zostałam?:p czasem mam wrażenie że mi się tam rozpycha w środku i czuję puknięcie ale to jak się mega wczuje i nawet nie jestem pewna czy to to, w pierwszej ciąży czułam małego motylka, a teraz całkiem inaczej, ale może to chodzi o to że łożysko jest na przedniej ścianie a wtedy było na tylnej, no nie wiem.

I brzuch mnie dzisiaj boli, nabiegałam się za małą dosłownie dzisiaj, chyba za dużo jak na mnie, a gdzie tam jeszcze do czasu aż zaśnie...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka, ja dopiero od dwóch dni czuję więcej ruchów, ale nieregularnie, tak to może czułam z 5 -6 razy. Lekarz mówił że to przez łożysko na przedniej ścianie. Martwiłam się bo pierwszy raz motylki poczułam koło 13 tygodnia, a później cisza. Wtedy łożysko było na tylnej ścianie a później przemieściło się na przednią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 20:30

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka, znowu piątka! Dokładnie tak jak piszesz, ja czuję przesuwania, czasem jakieś mikro puknięcia, ale muszę się w to wczuć. I nie jest to regularne, czasem kilka dni nic. A w ciąży z synem na tym etapie były te motylki, a nawet rybki 😉

Nie wiem gdzie teraz mam łożysko, poprzednim razem miałam z tyłu.

W poprzedniej ciąży byłam szczuplejsza, może to też ma znaczenie...

No i mój syn też nie wybiera się do spania jeszcze, aktualnie cieszę się spokojem, bo mają z tatą jakieś męskie sprawy 😉

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png

Wysłany: 12 maja 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Jest tu w ogóle ktoś kto nie czuje jeszcze ruchów? Czy tylko ja zostałam?:p czasem mam wrażenie że mi się tam rozpycha w środku i czuję puknięcie ale to jak się mega wczuje i nawet nie jestem pewna czy to to, w pierwszej ciąży czułam małego motylka, a teraz całkiem inaczej, ale może to chodzi o to że łożysko jest na przedniej ścianie a wtedy było na tylnej, no nie wiem.

I brzuch mnie dzisiaj boli, nabiegałam się za małą dosłownie dzisiaj, chyba za dużo jak na mnie, a gdzie tam jeszcze do czasu aż zaśnie...

Nie jesteś sama... Ja także ruchów nie czuję jeszcze. Wczoraj miałam wrażenie, że coś tam w miejscu gumki od bielizny czuję... takie jakby puknięcia. Niby mi pasuje, ale równie dobrze mogły to być gazy.
    Łożysko mam na tylnej ścianie i podejrzewam, że maleństwo dodatkowo pleckami jest odwrócone... stąd musiałam dla świętego spokoju kupić detektor 🙈

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Mag80 Znajoma

Wysłany: 12 maja 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za bardzo ruchów nie czuję (pomimo, że w brzuchu dwójka). Dwa razy wydawało mi się w nocy że się przewracają i 2 razy jakbym wyczułam nóżkę na brzuchu, ale to też musiałam się "wczuć". Więc podobnie do Ciebie Edytkaa. Na szczęście zmęczenie już jest co raz mniejsze, i bez drzemki daję radę cały dzień, ale za to rano dłużej śpię. A co do zakupów to na razie zdecydowałam się na lidla i allegro, w lidlu rozmiarowo wyszły trochę za duże (większe), a z allegro na razie czekam.

• agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:

Ja tez kilka razy czułam ale w zupełnej ciszy jak już zasypiałam. A tak w dzień to nic. Ale tez mam łożysko na przedniej ścianie. Pamietam jak z córcia byłam w ciąży i tak już na wylocie po 35tyg te kopniaki były najlepsze jak nogi się odbijały albo łokcie na brzuchu🤪🤪🤪

tw13qjh.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:24

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle ja przy synu miałam 56 i 62 urodził się 53cm i 3320g i przez dłuższy czas wchodził w 50 ubranka;) teraz też kupuje kilka sztuk mniejszych i 56 już więcej.

Ja ruchy już czuje bardzo wyraźnie od 2 tyg. Kopnięcie i są już dość regularne czyli np wieczorem jak się położę albo po obiedzie hak się położę. Chociaż ostatnio nas ranem się budzę i też czuje ruchy 😁

Maybelle lubi tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    BlondHeroina, super! Też mam tak samo z ruchami, w poprzedniej ciąży już czułam na tum etapie codziennie, a teraz dalej nieregularnie 😊

Pastelove, i przynajmniej do końca września się trzymamy 😊 kiedy dokładnie masz kontrolę? Ja chyba 22.05 teraz 😊

Edytka, piątka! Ja też nie lubię dni bez drzemki, bronię jej jak niepodległości. Niby mam więcej energii, ale mój zegar jest nastawiony na drzemkę w dzień z synem 😉

Ej ja też mam wizytę 22.05 Wowka🤣😁 idziemy łeb w łeb:D

Wowka lubi tę wiadomość

ckai43r80uurljcv.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów dziewczyny nie wiem czy u mnie to możliwe jestem teraz 17+5 i wydaje mi się, że czuje.Najczesciej jak leżę spokojnie to mnie puka:p ale nie wiem. To moja 1 ciąża,dopiero zacznę 5 miesiąc i mam mały brzuch i jakoś tak niemożliwe mi się to wydaje, a jednak🤔

ckai43r80uurljcv.png

Wysłany: 12 maja 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Mi niby ginekolog mówiła, że mam łożysko na przedniej ścianie i nie powinnam czuć ruchów do 20 tygodnia. Ale jednak pierwsze ruchy poczułam już jakieś 3 tygodnie temu. To możliwe, żeby łożysko się przesunęło? Nie znam się na tym, ale na samym początku czułam delikatne smyranie tylko z boku, a teraz już i z boku i na środku. Czasem delikatne, a czasem już prawdziwe mini kopniaczki. Mąż też je raz poczuł. Wydaje mi się, że dzidzia jest coraz bardziej aktywna. Albo po prostu już na tyle duża, że łatwo rozpoznaję kiedy się rusza.
    Chociaż też czasem są i ciche dni, że czuję minimalnie.

Podpowiecie mi jak to jest z pierwszymi rozmiarami ciuszków? Ja jak się urodziłam miałam 3500g, mąż też podobnie. Więc oczekuje, że i dzidzia będzie jakoś w tych granicach. Więc którego rozmiaru powinnam kupić więcej? 56?

Moje dzieciaczki rodziły się w granicy 3000g i 50cm, więc za każdym razem nie obyło się bez rozm. 50... pierwszy miesiąc w zasadzie cały przechodzili w 50 z H&M (zaznaczam markę z tego powodu, że od nich ubranka, mam wrażenie, ze rosną razem z dzieckiem). Ale raczej skup się na 56... mniejszych kilka sztuk powinno wystarczyć.

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 12 maja 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova wrote:
    Co do ruchów dziewczyny nie wiem czy u mnie to możliwe jestem teraz 17+5 i wydaje mi się, że czuje.Najczesciej jak leżę spokojnie to mnie puka:p ale nie wiem. To moja 1 ciąża,dopiero zacznę 5 miesiąc i mam mały brzuch i jakoś tak niemożliwe mi się to wydaje, a jednak🤔

To bardzo możliwe... Super! 🥰 Ja w pierwszej ciąży ruchy czułam już w 14 tygodniu...

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle ja córę urodziłam z waga 3950g i 57cm. (Ja byłam mniejsza, tylko mąż 4500g hehe) Te ubranka 56 to trochę przymałe były, ale teraz na wszelki wypadek kupię pare pajaców bo to różnie bywa. A mi się na początku najwygodniej córcię ubieralo w pajace te całe rozpinane z długimi rękawami, a ze rodziłam we wrześniu to podobnie i teraz będzie.

tw13qjh.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek już też coraz częściej pluska. Najbardziej czuć jak już się położę i odpocznę. Np teraz 😁❤

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ