Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj wpisać kod: Kasia25. KOD. Kasi Cichopek.
    Jakość, hmmm... Wydaje mi się, że śmiało wytrzymają.

66f2b88525.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:25

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czekam na wizyte. Trzymajcie kciuki! ✊

Maybelle, nick nieaktualny, Wowka, BlondHeroina_, ma.rysia, Evoleth, Jola17a, baby, Lilolu, Kejti22, Jesienna mama lubią tę wiadomość

66f2b88525.png
  • agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ✊✊✊✊✊trzymamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 14:17

tw13qjh.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e36c6b76eaf7.jpg

Wczoraj taki zestaw przyatakowalam wieczorem plus jogurt naturalny. I dziś ulga🤪

Maybelle, baby, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość

tw13qjh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Sylwia wrote:
    Zielone z pinokio.na fazy mazy też były, ale mniej rozmiarow.

Bardzo lubię te ubranka od Pinokio, ostatnio robiłam również zakupy i chyba jeszcze coś do kupimy.
    Robiłam przebierkę po starszaku i takich ubranek na pierwsze 2-3 miesiące mam mało... Mogę poszaleć w zakupach 😉

Dziewczyny kiedy planujecie pakować- zbierać zawartość torby do szpitala? Bo dla mnie na razie to jakiś kosmos, tak mi czas leci i nie ogarniam że to już połowa ciąży... Wczoraj się teściowie dowiedzieli o wnuku... i się popłakali, bardzo zabawnie nam wyszło ogłoszenie tej nowiny 🤭

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry, śmiesznie Wam wyszło, bo tesciowie się wzruszyli? Opowiedz coś więcej 😊

Ja torbę zapakuję najwcześniej gdzieś w okolicach 32/34 tyg. Może nawet później. Jeszcze trochę 😉

Ja mam harmonogram taki: przejrzę co mamy, dokupię co trzeba, ustawię komodę i łóżeczko, później popiorę i poprasuję, na końcu zapakuję torbę. Biorąc pod uwagę, że nic jeszcze nie zaczęłam, to rzeczy do torby będę wrzucać po drodze na porodowkę😂

Soldering, kciuki! I czekam na info 🙂

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Spróbuj wpisać kod: Kasia25. KOD. Kasi Cichopek.
    Jakość, hmmm... Wydaje mi się, że śmiało wytrzymają.

Super, działa! Dzięki 😊

• Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbę typowo na porodówkę też pewnie spakuję koło 34tyg. Ale torbę typowo szpitalna będę miała już w zapasie uszykowana po ostatniej wizycie jak to musiałam liczyć na męża żeby wszystko w torbie się znalazło... Dwa razy dowoził bo wszystkiego nie było 😃 ale u mnie to takie dziwne przeczucie w pierwszej ciąży koło 32tyg. Mówiłam do męża, że piżamę muszę kupić, zamówiłam i do szpitala w 34tyg. Jechałam. Teraz dwa tygodnie przed moją akcja z krwawieniem mówiłam do męża, że piżamę muszę kupić no i masz nie zdążyłam i trafiłam do szpitala.

Dziewczyny jutro mam wizytę 3majcie kciuki żeby wszystko było ok.

Co do rzeczy do maluszka to jeszcze nie zaczęłam o tym myśleć, jeszcE nie wiem kto mieszka w moim brzuchu. Córka się nastawiła na brata i mówi cały czas, że będzie Leon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 16:37

Kejti22 lubi tę wiadomość

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży robiłam tak że torba sobie stała i co kupiłam do niej wrzucałam. I tak się pakowało samo, miałam listę zrobioną co wrzucić na końcu gdy trzeba będzie jechać, rzeczy typu ładowarka do telefonu czy tabletki na tarczycę. I poszło szybko, mama mi jeszcze na drogę zrobiła kanapki z serem co mnie uratowało, bo w szpitalu zjawiłam się w czwartek popołudniu a dali mi jeść dopiero w sobote... Także ten... Wiadomo mąż przyjechał na drugi dzień ale dzięki temu miałam w czwartek wieczorem co jeść:p a teraz nie wiadomo jak będzie z tymi odwiedzinami, do października nie wiadomo co jeszcze wymyślą

Dzisiaj zobaczyłam ogłoszenie od jakiejś pani co szyje wyprawki dla maluchów, kołderki, prześcieradła, rożki i się zakochałam. Jak tylko poznam płeć zaraz do niej wbijam:D

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja tez po wizycie :) będzie chłopak! termin na 21.10 można mnie dopisać :)
    Soldering jak u ciebie ?
    U mnie okazało się ze jednak pępowina jest trzynaczyniowa na usg genetycznym lekarka mówiła ze dwu. Dziś mój dr pokazał mi dokładnie przepływ w dwóch tętnicach i żyłę. Trochę mi ulżyło :)
    Nadrobiłam zaległości ale wybaczcie nie odniosę się do wszystkich postów.
    W pamięć zapadła mi super zgrabna mama która nosi w sobie czwartego bobasa WOW 🤩
    Ja większość ubranek będę mieć po córeczce, urodziła się drobna 3 kg i 54 cm. Zobaczymy jaki będzie chłopiec :)

Sylwia Sylwia, Maybelle, nick nieaktualny, Freja000, Wowka, nick nieaktualny, Kosmamitka lubią tę wiadomość

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Dziewczyny kiedy planujecie pakować- zbierać zawartość torby do szpitala? Bo dla mnie na razie to jakiś kosmos, tak mi czas leci i nie ogarniam że to już połowa ciąży... Wczoraj się teściowie dowiedzieli o wnuku... i się popłakali, bardzo zabawnie nam wyszło ogłoszenie tej nowiny 🤭
    Ja jedną mam cały czas spakowaną, po tym jak dwa razy wylądowałam w szpitalu🤦
    Taka do porodu to nie mam pojęcia...
    Może pod koniec sierpnia?

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a6c4d92b827f.jpg
    U nas wszystko dobrze, utrzymuje się, że chłopak. :)
    Taki gość mieszka i robi zamieszanie :)

Evoleth, ma.rysia, Maybelle, Kejti22, nick nieaktualny, Jesienna mama, nick nieaktualny, bebetka.b, Freja000, Wowka, Jola17a, Sylwia Sylwia, BlondHeroina_, nick nieaktualny, Lajla, Kosmamitka lubią tę wiadomość

66f2b88525.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny! Ja torbę na porodówkę tez będę pakować ok 34tc :) teraz zastanawiam się czy nie spakować zwykłej szpitalnej ze względu na ta krótka szyjkę... trochę mnie to martwi :/

Póki co robię spis ubranek, które będą potrzebne 🤯 jak dla mnie, gdzie to moje pierwsze dziecko to jest kosmos! 🤯

bebetka.b lubi tę wiadomość

• Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na badaniu. Nie ma zdjęć. Płeć dalej nie znana. Dzidzia buntownik się szykuje na całego. To jednak prawdziwy skorpion będzie (przewidywany termin 30-31 październik) 🤣🙆‍♀️

Na pocieszenie kupiłam pierwszy ciuszek. Neutralny w miarę.

d1282274a1fe.jpg

Więcej nie kupię do póki się nie pokaże. Foch i tyle 😉

PS najważniejsze widziałam, czyli bijące serduszko ❤️
    Kolejna wizyta 3.06.2020 i to już ma być połówkowe, strasznie szybko jakoś 🤔 To będzie dopiero 18+5. Sama nie wiem co o tym myśleć. No ale lekarz chyba wie co robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 18:03

Maybelle, nick nieaktualny, Wowka, BlondHeroina_, Evoleth, agusiagim., Kosmamitka lubią tę wiadomość

de3dab218e.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos zakupów to mam wrażenie, że ciągle poznaję nowe firmy i sklepy :D
    Dziś wyczytałam gdzieś o colour stories. Bardzo ładne ubranka :)

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt 😊 najważniejsze, że dzieci zdrowe ❤

Freja, piękne te ubranka 😍 45zł za body to trochę dużo, ale urodę mają niesamowitą...

Maybelle, możesz w dużą walizkę. Pół dla Ciebie, pół dla dziecka. Byle się zmiesciła pod łóżko lub do szafy. Możesz w dwie torby-jedną dla Ciebie, jedną dla maluszka. A może u Ciebie nie trzeba mieć wielgachnej torby, bo np szpital zapewnia podkłady i te giga podpaski poporodowe? 😊

Edit. Teraz doczytałam że chodzi o walizkę PODRĘCZNĄ. Możesz spokojnie 😉

Jesienna mama, połówkowe robi się pomiędzy 18 a 22 tygodniem. 18+5 jest jak najbardziej spoko 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 18:42

Jesienna mama, Freja000 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno tu nie byłam chyba nie dam rady nadrobić i tego wszystkiego przeczytać. Ja dopiero oglądałam parę rzeczy typu łóżeczko k jakieś ubranka ale jeszcze nie kupuje. W piątek mam wizytę to może się dowiem kto mieszka w moim brzuszku. Co do pakowania to u mnie sprawdził się taki system że do porodu miałam osobna torbę z rzeczami potrzebnymi tylko wtedy a później mąż i przynosił jedna wielka gdzie miałam cała resztę spakowana. I najlepiej żeby to była walizka na kolkach. A później i tak jeszcze mąż i donosił dużo rzeczy zwłaszcza jedzenie i wodę do picia bo na tym szpitalnym nie dawałam rady. A teraz nie wiadomo co będzie do października jak na razie w moim szpitalu porody rodzinne przywrócili więc chociaż tyle ale jak się do tego spakuję to jeszcze nie wiem.

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
‹‹ ‹ 149 150 151 152 153 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ