X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Apropo torby do szpitala. To będziecie pakować wszystko w torbę czy walizkę podręczną? Słyszałam, że z walizką lepiej, bo nie trzeba dźwigać. A nie mam takiej dużej torby, w którą mogłabym spakować rzeczy dla siebie i dla dziecka. I tak myślę, czy rzeczywiście walizka podręczna nie byłaby lepszym rozwiązaniem
    Walizkę!! Raz miałam torbę, ale jeśli przyjdzie mi rodzić samej, to nie wyobrażam sobie jej dźwigać 🙈

Maybelle lubi tę wiadomość

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pasujecie się w jedną? Ja myślałam o dwóch ( dla siebie i dla dziecka), ale w sumie to nie znam się i nie wiem jak byłoby wygodniej

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużą walizkę i chyba do niej spakuje siebie i dzidzie A i tak nie wiem czy się zabiorę;) nie wiem co z wodą mineralną? Jak ja mam to dźwigać?? Dobrze że walizka na kółkach jest;)

Jola17a lubi tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze pakowałam siebie i dzidzie w jedną, na porodówkę miałam osobną torbę, niewielką, z wodą, klapkami, zapasowymi koszulami, podkładami, gaciami i ręcznikiem 🙂

Wowka lubi tę wiadomość

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na co zwracacie uwagę przy wyborze szpitala do porodu?
    Tak bym się nie zastanawiała, wybrałabym szpital w moim mieście, gdyby nie to, ze jest to aktualnie szpital jednoimienny zakaźny i raczej nie przywrócą go już do końca roku... reszta szpitali jest w odległości ok 30-40km w jedna strone.. niestety nie mam żadnego porównania, bo znam tylko jedna osobę, która rodziła w innym szpitalu niż w moim mieście... i tak się zastanawiam, na co zwrócić uwagę nie patrząc na opinie, której nie mam :/

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:25

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Ja zawsze pakowałam siebie i dzidzie w jedną, na porodówkę miałam osobną torbę, niewielką, z wodą, klapkami, zapasowymi koszulami, podkładami, gaciami i ręcznikiem 🙂

Miałam ten sam system. Tylko, że torbę na porodowkę miałam na samym wierzchu walizki, bo leżałam na patologii kilka dni wcześniej ☺

Emka31 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    A na co zwracacie uwagę przy wyborze szpitala do porodu?
    Tak bym się nie zastanawiała, wybrałabym szpital w moim mieście, gdyby nie to, ze jest to aktualnie szpital jednoimienny zakaźny i raczej nie przywrócą go już do końca roku... reszta szpitali jest w odległości ok 30-40km w jedna strone.. niestety nie mam żadnego porównania, bo znam tylko jedna osobę, która rodziła w innym szpitalu niż w moim mieście... i tak się zastanawiam, na co zwrócić uwagę nie patrząc na opinie, której nie mam :/

Ja wybieram w moim mieście, ze względu na lekarzy i położne, które znam i mogę im zaufać. Mam też do niego 5 minut, więc wiem, że zdążę 🙈
    Muszę założyć też scenariusz, że coś może nie pójść po mojej myśli: zamkną mi porodówkę, nie daj Boże wcześniejszy poród, to śmigam na Zaspę( w Gdańsku).. w pół godzinki dotrę 🙂

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dużą torbę u na wierzch rzuconą reklamówkę z ubrankami dla małej, i później mąż dał ją położnym i one ubrały mi małą po kangurowaniu, w co tam sobie chciały, a reklamówka wisiała sobie potem z tymi ciuszkami na tym łóżeczku- wózku gdzie mała leżała. Jedynie co to nie zabrałam żadnej czapeczki i przywieźli mi ją w jakiejś szpitalnej poplamionej czapeczce... Ale ją potem ściągnęliśmy oczywiscie

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo że żadnych problemów nie mam to zawsze jeżdżę do szpitala który ma 3 stopień referencyjnosci bo nigdy nie wiadomo co w trakcie porodu może się wydarzyć a tak na miejscu mogą nam pomóc. Poza tym akurat rodziłam tam dwa razy i ogólnie to mają dosyć dobre opinie więc zostaje przy tym.

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Ja wybieram w moim mieście, ze względu na lekarzy i położne, które znam i mogę im zaufać. Mam też do niego 5 minut, więc wiem, że zdążę 🙈
    Muszę założyć też scenariusz, że coś może nie pójść po mojej myśli: zamkną mi porodówkę, nie daj Boże wcześniejszy poród, to śmigam na Zaspę( w Gdańsku).. w pół godzinki dotrę 🙂

Ja do mojego szpitala mam zaledwie kilometr... tylko, ze go zamknęli i zrobili zakaźny 😂 i jak mnie weźmie na poród to muszę jechać przynajmniej 30km 😅 bliżej nie ma żadnego, za to w tej odległości mam 5 szpitali.... i nie wiem na który się zdecydować bo nie wiem nawet na co uwagę zwrócić :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Ja do mojego szpitala mam zaledwie kilometr... tylko, ze go zamknęli i zrobili zakaźny 😂 i jak mnie weźmie na poród to muszę jechać przynajmniej 30km 😅 bliżej nie ma żadnego, za to w tej odległości mam 5 szpitali.... i nie wiem na który się zdecydować bo nie wiem nawet na co uwagę zwrócić :/

Kejti, to pierwsze dzieciątko? Jeśli tak, to powinnaś zdążyć 😊
    Ja mam koleżanki z problemami w ciąży i potem z dzieciaczkami i wiem, że szpital na Zaspie jest w stanie pomóc, ale wiem to bezpośrednio od nich i z opinii innych kobietek. Może popytaj znajome? Ktoś coś doradzi 🙂 Zwróć uwagę na sale porodowe, czy są osobno, na stopień referencyjności jak wspomina Bubu... poczytaj może opinie 🙂

Kejti22 lubi tę wiadomość

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwszy poród... znam opinie tylko z jednego szpitala, w którym rodziła szwagierka i nie była zadowolona :/ tak, to wszyscy których znam rodzili w moim mieście :/

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybieram tam gdzie pracuje mój lekarz. Urodziłam tam 5lat temu miałam cc i była dobra opieka dla mnie i dziecka. I nam 40 km do Krakowa do szpitala

Kejti22 lubi tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to wszystko może taki strach, bo nie wiem jak to będzie i czego mam się spodziewać 😂 pierwsza ciąża i jestem nakręcona i przerażona 😂

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walizka czy torba na kółkach to najlepszy pomysł. Chyba będę pakować do jednej "siebie" i wyprawkę. Pieluchy czy zapas wody zawsze może dowieźć mąż w zależności jakie będą procedury... wejdzie lub poda personelowi.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio doszły mnie też słuchy że gdzieś w Polsce są sale porodowe na których kilka kobiet rodzi równocześnie no to ja np też nie chciałabym tak rodzić szczerze mówiąc pierwsze dziecko rodziłam w 2014 roku i już wtedy były sale jednoosobowe i było to normalne więc byłam zaskoczona że gdzieś jest inaczej. Poza tym fajnie jak przy sali porodowej jest łazienka z prysznicem i tak samo później na oddziale bo np ja po pierwszym porodzie miałam problem z dojściem do tej wspólnej łazienki bo jak doszłam to złapałam za klamkę i miałam ciemno przed oczami nie wiedziałam gdzie jestem i co się dzieje. Także sale z łazienkami to jest dobra rzecz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 19:43

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przezwyciężeniu strachu, bardzo pomogła mi szkoła rodzenia! Wiedziałam czego się spodziewać, w dodatku prowadziła ją położna z mojego szpitala, która potem przychodziła i mi pomagała, w karmieniu czy nawet pierwszym prysznicu po porodzie. Teraz chyba szkoły rodzenia nie funkcjonują ☹️

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiesz Kejti, też tak miałam przed pierwszym porodem, ale od 36 tygodnia było mi już to obojętne, tak bardzo chciałam urodzić i móc samodzielnie obciąć paznokcie u stóp, że strach mi minął 😂

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poprzednie szkoła rodzenia nie dała nic... Położne opisywały poród w takich superlatywach jakby to było co najmniej coś przyjemnego.... A potem się zdziwiłam, chociażby tym że podano nam czas jaki trwa każda faza porodu a u mnie się to jakoś nie sprawdziło. W szpitalu w którym rodziłam, po odejściu wód trafiłam na porodówkę i tam leżałam, i na przeciwko były sale do porodu i przez całą noc słyszałam drzące się kobiety które rodziły i nie nastrajało mnie to dobrze.... Tymbardzij że sama już miałam skurcze.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ