X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa razy oddałam krew, ale później po pewnym zdarzeniu dostałam jakiegoś wstrętu na widok krwi, i normalnie mnie bierze na wymioty jak widzę krew:/ a szkoda bo byłam z siebie bardzo dumna jak dwa razy oddałam, mam nadzieję że kiedyś się przełamie z tym i znów oddam. Tylko boje się bo jak się ma problemy z tarczycą to chyba nie można oddawać?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Dziękuję Ci za ten wpis... ❤

Natomiast co do zostania dawcą, tu też nie jest tak bezproblemowo... Jeśli ważysz poniżej 50kg to możesz o tym zapomnieć... Ja tylko w ciąży najwięcej miałam 59kg. Normalnie moja waga oscyluje w granicy 45kg, takich osób jak ja jest mnóstwo. Tak źle i tak nie dobrze... 🙈 Na szczęście do momentu kulminacyjnego mamy jeszcze sporo czasu, więc podejrzewam, że temat jeszcze zostanie poruszony...
    Gdy ważyłam poniżej 50 kg to nawet krwi nie mogłam oddać.

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby krew oddać , niestety trzeba ważyć powyżej 50kg :/

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam. Ja też ważąc przed ciąża 45 kg ( piąteczka BlondHeroine) to nie mogłam być dawcą. Szkoda, bo to musi być piękne uczucie pomóż komuś w ten sposób 🧡

ckai43r80uurljcv.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    45kg? Ja to chyba tyle ostatnio w podstawówce ważyłam 😂

Gratuluję udanych wizyt, tak dobrze czytać że wszystkie dzieci rosną w zdrowiu 🙂

BlondHeroina_, Misia78, Kejti22 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz też mam problem i nie mogę przytyć... :/ Jem już dosłownie wszystko, a od początku ciąży przytyłam 0.5kg 🤦🏼‍♀️ Wyniki badań mam perfekcyjne... więc taki urok.

I nie ukrywam, że zazdroszczę tym, którzy regularnie oddają krew... to ogromne dobro! Staram się więc chociażby finansowo wspierać fundacje czy też zbiórki.

Kejti22 lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddawanie krwi to super sprawa👍 Mam na koncie kilka takich donacji, ale do honorowego krwiodawcy jeszcze mi daleko. Ostatnio ciąża, długie karmienie, teraz znowu ciąża, więc wypadłam z obiegu.
    Ale w poprzedniej ciąży na tym skorzystałam, bo na podstawie legitymacji krwiodawcy uznali mi oznaczenie grupy krwi i nie musiałam robić tych badań.

Gratuluję udanych wizyt, dziewczyny 😊
    Jutro ja wizytuję. Już jest lekki stresik, więc proszę o kciuki😉

BlondHeroina_, Maybelle lubią tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka ja tak samo 😂😂

Zazdroszczę tym co jedzą wszystko i nie lecą z wagą w górę bo ja wystarczy że ogórka zjem i 5 kg na plusie 😂😂😂😂 chodzi mi głównie o ten okres w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 21:18

Wysłany: 14 maja 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Wowka ja tak samo 😂😂

Zazdroszczę tym co jedzą wszystko i nie lecą z wagą w górę bo ja wystarczy że ogórka zjem i 5 kg na plusie 😂😂😂😂 chodzi mi głównie o ten okres w ciąży.

A propos ogórka, przegenialne małosolne są w Biedrze! 😂🙈

Bluberry lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos ogórków małosolnych, to zamówiłam na jutro 2kg ogoreczków i wstawiam sama 😁

Śmieją się ze mnie. Wczoraj zażyczyłam sobie żelki, ale muszą być kwaśne, mocno kwaśne, tak żeby buzię wykrzywiało 😂

Bluberry, baby, BlondHeroina_ lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam fazę na ogórki zielone długie. Mąż dwa razy w tygodniu po pracy nadrabia kilkanaście km drogi by mi przywieźć swieżutkie pyszne ogórki z gospodarstwa ekologicznego, są tak pyszne, że na dzień dobry jak przywozi zjadam 3-4 na raz 🤭

• baby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo kocham małosolne 😁

A 45kg to bym ważyła chyba jakby mi obie nogi obcięli 😂😂😂 obecnie 72. A ja naprawdę nie jestem gruba 😜

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)

Wysłany: 14 maja 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    A propos ogórków małosolnych, to zamówiłam na jutro 2kg ogoreczków i wstawiam sama 😁

Śmieją się ze mnie. Wczoraj zażyczyłam sobie żelki, ale muszą być kwaśne, mocno kwaśne, tak żeby buzię wykrzywiało 😂

Ja od tygodnia się za nie zabierałam aż w końcu Biedra mnie wyręczyła... 😂 No uwielbiam! W końcu miła odmiana po tych moich słodkich zachciankach... 😂

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Ooo kocham małosolne 😁

A 45kg to bym ważyła chyba jakby mi obie nogi obcięli 😂😂😂 obecnie 72. A ja naprawdę nie jestem gruba 😜

mam dobrą pamięć :P pamiętam Twoje foto brzuszka... no zdecydowanie nie wyglądasz na 72, powiedziała bym na pewno kilka kilo mniej ;)

• baby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue 😁😂 bo zaraz wskoczę na wagę i się zważę i foto zrobię

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi zrobiłyście smaka na ogórki! Jutro pędzę do sklepu 😂

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym się z jednej strony już chwalić brzuszkiem, bo póki co nic w ubraniach nie widać, musiałabym chodzić nago po ulicy🤷‍♀️ a z drugiej wiem,że zdążę się nacieszyć i jeszcze może mi troszkę ciążyc 😁😁😁😁 no typowa baba.

Ja kochałam ogorki kiszone przed ciąża. Był to mój must have. Teraz nie za bardzo podchodzą mi jakiekolwiek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 22:46

ckai43r80uurljcv.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f076f5686671.jpg 3a961f60b542.jpg

No dobra 😜 71.3 kg wyszło teraz

Ta na leżąco to sprzed chwili czyli skończone 17 tyg. Ta na stojąco to dokładnie miesiąc temu czyli gdzieś 13+4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 22:47

Wowka, BlondHeroina_, Maybelle, Evoleth lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby_ gdzie ty masz to 71kg. Nie widać bardzo dobrze wyglądasz. Brzuszek też ładny 😊

Co do fazy na jedzenie to mam na pomidory 😊 Mogłabym jeść kilogramami. Ostatnio miałam ochotę na truskawki ale mi przeszła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby nie widać wcale, ja ważę obecnie tyle samo :) zaczynałam z 68, mam plan nie przekroczyć 80 kg, ale ostatnio coś ruszyła waga i wątpię czy się uda.
    Z synem przytylam dużo, zaczyłam z wagą 58 kg i skończyłam na ok 85 kg 😔
    Teraz nie chcę tyle przytyć, a mam mega ochotę na słodkie, choć ograniczam, jak się da.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 22:54

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ