X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa razy oddałam krew, ale później po pewnym zdarzeniu dostałam jakiegoś wstrętu na widok krwi, i normalnie mnie bierze na wymioty jak widzę krew:/ a szkoda bo byłam z siebie bardzo dumna jak dwa razy oddałam, mam nadzieję że kiedyś się przełamie z tym i znów oddam. Tylko boje się bo jak się ma problemy z tarczycą to chyba nie można oddawać?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Dziękuję Ci za ten wpis... ❤

Natomiast co do zostania dawcą, tu też nie jest tak bezproblemowo... Jeśli ważysz poniżej 50kg to możesz o tym zapomnieć... Ja tylko w ciąży najwięcej miałam 59kg. Normalnie moja waga oscyluje w granicy 45kg, takich osób jak ja jest mnóstwo. Tak źle i tak nie dobrze... 🙈 Na szczęście do momentu kulminacyjnego mamy jeszcze sporo czasu, więc podejrzewam, że temat jeszcze zostanie poruszony...
    Gdy ważyłam poniżej 50 kg to nawet krwi nie mogłam oddać.

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby krew oddać , niestety trzeba ważyć powyżej 50kg :/

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam. Ja też ważąc przed ciąża 45 kg ( piąteczka BlondHeroine) to nie mogłam być dawcą. Szkoda, bo to musi być piękne uczucie pomóż komuś w ten sposób 🧡

ckai43r80uurljcv.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    45kg? Ja to chyba tyle ostatnio w podstawówce ważyłam 😂

Gratuluję udanych wizyt, tak dobrze czytać że wszystkie dzieci rosną w zdrowiu 🙂

BlondHeroina_, Misia78, Kejti22 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz też mam problem i nie mogę przytyć... :/ Jem już dosłownie wszystko, a od początku ciąży przytyłam 0.5kg 🤦🏼‍♀️ Wyniki badań mam perfekcyjne... więc taki urok.

I nie ukrywam, że zazdroszczę tym, którzy regularnie oddają krew... to ogromne dobro! Staram się więc chociażby finansowo wspierać fundacje czy też zbiórki.

Kejti22 lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddawanie krwi to super sprawa👍 Mam na koncie kilka takich donacji, ale do honorowego krwiodawcy jeszcze mi daleko. Ostatnio ciąża, długie karmienie, teraz znowu ciąża, więc wypadłam z obiegu.
    Ale w poprzedniej ciąży na tym skorzystałam, bo na podstawie legitymacji krwiodawcy uznali mi oznaczenie grupy krwi i nie musiałam robić tych badań.

Gratuluję udanych wizyt, dziewczyny 😊
    Jutro ja wizytuję. Już jest lekki stresik, więc proszę o kciuki😉

BlondHeroina_, Maybelle lubią tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka ja tak samo 😂😂

Zazdroszczę tym co jedzą wszystko i nie lecą z wagą w górę bo ja wystarczy że ogórka zjem i 5 kg na plusie 😂😂😂😂 chodzi mi głównie o ten okres w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 21:18

Wysłany: 14 maja 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Wowka ja tak samo 😂😂

Zazdroszczę tym co jedzą wszystko i nie lecą z wagą w górę bo ja wystarczy że ogórka zjem i 5 kg na plusie 😂😂😂😂 chodzi mi głównie o ten okres w ciąży.

A propos ogórka, przegenialne małosolne są w Biedrze! 😂🙈

Bluberry lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos ogórków małosolnych, to zamówiłam na jutro 2kg ogoreczków i wstawiam sama 😁

Śmieją się ze mnie. Wczoraj zażyczyłam sobie żelki, ale muszą być kwaśne, mocno kwaśne, tak żeby buzię wykrzywiało 😂

Bluberry, baby, BlondHeroina_ lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam fazę na ogórki zielone długie. Mąż dwa razy w tygodniu po pracy nadrabia kilkanaście km drogi by mi przywieźć swieżutkie pyszne ogórki z gospodarstwa ekologicznego, są tak pyszne, że na dzień dobry jak przywozi zjadam 3-4 na raz 🤭

• baby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo kocham małosolne 😁

A 45kg to bym ważyła chyba jakby mi obie nogi obcięli 😂😂😂 obecnie 72. A ja naprawdę nie jestem gruba 😜

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)

Wysłany: 14 maja 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    A propos ogórków małosolnych, to zamówiłam na jutro 2kg ogoreczków i wstawiam sama 😁

Śmieją się ze mnie. Wczoraj zażyczyłam sobie żelki, ale muszą być kwaśne, mocno kwaśne, tak żeby buzię wykrzywiało 😂

Ja od tygodnia się za nie zabierałam aż w końcu Biedra mnie wyręczyła... 😂 No uwielbiam! W końcu miła odmiana po tych moich słodkich zachciankach... 😂

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Ooo kocham małosolne 😁

A 45kg to bym ważyła chyba jakby mi obie nogi obcięli 😂😂😂 obecnie 72. A ja naprawdę nie jestem gruba 😜

mam dobrą pamięć :P pamiętam Twoje foto brzuszka... no zdecydowanie nie wyglądasz na 72, powiedziała bym na pewno kilka kilo mniej ;)

• baby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue 😁😂 bo zaraz wskoczę na wagę i się zważę i foto zrobię

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi zrobiłyście smaka na ogórki! Jutro pędzę do sklepu 😂

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym się z jednej strony już chwalić brzuszkiem, bo póki co nic w ubraniach nie widać, musiałabym chodzić nago po ulicy🤷‍♀️ a z drugiej wiem,że zdążę się nacieszyć i jeszcze może mi troszkę ciążyc 😁😁😁😁 no typowa baba.

Ja kochałam ogorki kiszone przed ciąża. Był to mój must have. Teraz nie za bardzo podchodzą mi jakiekolwiek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 22:46

ckai43r80uurljcv.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f076f5686671.jpg 3a961f60b542.jpg

No dobra 😜 71.3 kg wyszło teraz

Ta na leżąco to sprzed chwili czyli skończone 17 tyg. Ta na stojąco to dokładnie miesiąc temu czyli gdzieś 13+4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 22:47

Wowka, BlondHeroina_, Maybelle, Evoleth lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby_ gdzie ty masz to 71kg. Nie widać bardzo dobrze wyglądasz. Brzuszek też ładny 😊

Co do fazy na jedzenie to mam na pomidory 😊 Mogłabym jeść kilogramami. Ostatnio miałam ochotę na truskawki ale mi przeszła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby nie widać wcale, ja ważę obecnie tyle samo :) zaczynałam z 68, mam plan nie przekroczyć 80 kg, ale ostatnio coś ruszyła waga i wątpię czy się uda.
    Z synem przytylam dużo, zaczyłam z wagą 58 kg i skończyłam na ok 85 kg 😔
    Teraz nie chcę tyle przytyć, a mam mega ochotę na słodkie, choć ograniczam, jak się da.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 22:54

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ