X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    a ćwiczysz mięsnie dna miednicy?

ja ćwiczę jogę z Gosią Mostowską i mięsnie dna miednicy już przed ciążą zaczęłam.
    Dokładnie trzeba ćwiczyć mięśnie Kegla i ja również ćwiczę z Gosią Mostowska. Znajdziesz na youtube

Misia78, Freja000 lubią tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Zgadzam się z Maybelle, tym bardziej, ze nie ma leków, które podtrzymają wczesną ciążę, która ma się poronić. Co innego gdy kobieta ma niezdiagnozowany niski poziom progesteronu albo inne choroby, które powodują wczesne poronienia. U nas daje się progesteron na każde plamienie. A progesteron nie ma nic wspólnego z krwiakami np. Nie utrzyma ciąży. To w tym przypadku lek na głowę. Ale kobiety się domagają.

edit: no i nospa, a potem problem z napięciem mięśniowym u dzieci...

To tak jak z porodem. Jedziemy do szpitala, bo się boimy w domu, bo w szpitalu się nami zajmą.
    Czytam teraz książki o porodach i coraz bardziej mnie wkurza medykalizacja, straszenie kobiet, wywoływanie porodów na siłę, bo termin...
    bardzo chętnie rodziłabym w domu, zwłaszcza, ze szpital mam 5 minut samochodem, ale nikt się nie zgodzi po 2 cc, a mój mąż już na pewno. I tak mam problem z namówieniem go na vba2c...

A z innej beczki. Gdybyście szukały majtek ciążowych, niskich, to Italian fashion są genialne. Domówiłam już drugą partię. Mięciutkie, wygodne, niskie, nic nie uciska.

Dzieki za namiary na majtki.
    W hm znów nie ma NIC w rozmiarze S.
    Coś nie halo z tym sklepem. Czy wszystkie ciężarne są w rozmiarze XL??
    Gdzie kupić sukienki? Za 3 tygodnie wakacje, muszę sie do tego czasu ubrać.

17u96iyefisxlskp.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia może ty masz takie szczęście z tymi rozmiarami. Ja jak szukam właśnie czegoś xl to zawsze wszędzie same S.

Soldering94 lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:

Sukienki zobacz na stronie elili.pl 🙂 właścicielka jest tez z terminem na październik i dla październikowych mam jest przewidziany kod rabatowy -10% 🥰

Misia78 lubi tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:

no masakra... zobacz jeszcze pieknamama, szykownamama, bon prix, c&a, asos, next, zalando. Niby duzo sklepów, ale w sumie to mam ze 2 -3 sukienki, bo albo nie ma rozmiarów albo drogie, albo mi się nie podoba...

A propos zakupów, czy tez macie taki syndrom wicia gniazda? Zrobiłam zmiany w domu i w ogrodzie. Mój mąz tylko wzdycha ;)

baby lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, te mięśnie opisuje np na szkole rodzenia yoami, na youtubie. Bo 2 trymestry wzmacniamy, ale w trzecim rozluźniamy.

Misia78, baby lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam nawet najmniejszego instynktu wicia gniazda.

Wyprawki nawet nie ruszyłam, nie kupiłam nic, zupełnie nic, nawet skarpeteczek.

W domu nie mam pomysłu na żadne zmiany. Patrzyłam za czymś ładnym na kominek, bo dekoracja wiosenno-wielkanocna już jest passe, ale nic mi się nie podoba 🤷‍♀️

Czy ktoś jeszcze nic nie kupił dla dziecka?

Edit. A sukienki. Mam trzy przedciążowe dobre i jedną typowo ciążową. Nie kupuję, i tak siedzę w domu w krótkich spodenkach 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 18:51

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka zgłaszam się. Nie mam kompletnie nic. A nie, czekaj, mam materacyk do łóżeczka bo zamawiałam dla starszej i wzięłam przy okazji. To jednak już coś:D

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie mam. Ciągle sobie mówię że najpierw muszę przejrzeć karton z najmniejszymi ciuszkami po córce. Potem zacznę zakupy. Ale ten karton jest w piwnicy, a ja się tam jeszcze nie wybrałam 🤣 Nie no, nastawiam się na zakupy od lipca. Oraz planowanie zmian w sypialni i w domu.

A co do sukienek, to jakoś tak trafiam że udaje mi się kupować nieciążowe, które sprawdzają się jako ciążowe. Jedna z H&m, druga z Renee, coś tam odkopałam z poprzedniej ciąży, kilka luźniejszych dalej na mnie pasuje. Więc już na razie nic nie kupuję, chyba że wypatrzę coś super na przecenach. Pod koniec lata będę się już rozglądała za ciuchami do karmienia.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja,poza wózkiem, nie mam nic 🤷🏻‍♀️

Jakoś tak mi nie spieszno 😉 wszystko w sklepach jest, więc kwestia kilku dni i ogarnę temat.

Najpierw wicie gniazda 😁 malowanie pokoju i sypialni przed nami, zamiana szaf i sprzedaż zbędnych zabawek i gadżetów... marzy mi się ogarnąć piwnice, ale to po 36 tygodniu, na szybszy poród 😂

Ciuchy w rozmiarze S są nieosiągalne 🙈 na Asos zamówiłam wczoraj kilka ubrań i Vinted, ale tam wszystko znika 🙈

• Mag80 Znajoma

Wysłany: 15 czerwca 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zaliczam się do grupy... nie mam jeszcze nic dla dzieci. Jedynie co to ogarnęłam pokój, który będzie dla dzieci tzn. powynosiłam książki z niego :). Teraz przyjdzie czas na pozbycie się starych mebli, znalezienie nowych mebli, malowanie. Dla siebie w końcu zamówiłam jedną sukienkę ciążową i jedną nieciążową (niestety w swoje sukienki nie wejdą). Nie wiem czy to wystarczy.
    Teraz czekam na wizytę (mam w środę). Trochę się zmartwiłam wynikami krwi, bo wyszedł mi podwyższony parametr IG, jeszcze parę jest poza normą, ale ten akurat pierwszy raz (Leukocyty, Erytrocyty, Neutrofile, Limfocyty, RDW-SD).

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się syndrom wicia załączył już jakiś czas temu. Do walizki narazie tylko wrzucam co potrzeba, w sierpniu pewnie dopiero ogarnę ją do końca. Z rzeczy dla dziecka nie wiele co kupuję bo dużą większość mamy, ale przeglądam co się jeszcze nada a co nie. Z takich grubszych to rozglądamy się za wózkiem, głównie z samą gondolką.
    Co do ciuchów na lato znalazłam kilka fajnych na vinted i olx.

• Monia93 Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się z brakiem czegokolwiek 🙈 Mam wrażenie, że mam jeszcze mnóstwo czasu i tak jakoś nie rozglądałam się jeszcze za niczym, a może i faktycznie trzeba by było się trochę ogarnąć 🤔

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka ciuszkiow kupiłam, mam wózek 😜 może w przyszłym tygodniu skocze do kuzyna poprzeglądać rzeczy po jego córce, może będzie coś fajnego 😜 pokoik dla dziecka tez już zaczęłam powolutku ogarniać. Narazie mam szafę przygotowana, zasłony powieszone i nowy dywan kupiony 😄 dzisiaj będę malować kwiatki na ścianie 😅 wczoraj miałam ostatni egzamin na studiach, w pracy na l4 wiec mam teraz mnóstwo czasu i wolnego, aż do października 😱 trobe do szpitala będę kompletować dopiero w sierpniu ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to ja mam w drugą stronę 🙂 mam wrażenie że z niczym się nie wyrobie. Ten czas tak szybko mi zleciał od czasu kiedy dowiedzieliśmy się o ciąży.

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:36

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to jakoś mi lepiej. Niby dużo mam (ubranka, komodę, przewijak, chustę, poduszkę do karmienia, pieluchy wielo), ale na wrześniówkach to mają już wszystko łącznie z kosmetykami z apteki. Niesamowite jak dwa wątki, miesiąc po miesiącu a kobiety się różnią. U nas luźniej ;)
    ja kupuję, bo lubię, a nie dlatego, ze czuję ciśnienie.
    Dziś chcę zamówić kosz mojżesza. Jakoś niedługo zbiorcze zamówienie z któregoś ze sklepów, a wózek i fotelik przełom lipca i sierpnia.
    Na pewno chcę mieć wszystko gotowe przed wrześniem. Bo szkoła dzieci, bo znowu wymyslą pandemię, więc wolę mieć wszystko gotowe.
    Jedynie stanik do karmienia we wrześniu, żeby rozmiar dobrać. I może jakieś "karmiące" ciuchy.

A jak Wasze samopoczucie? U mnie narazie super. Jakoś mam z tyłu głowy, że jak stara jestem i jeszcze mam anemię, to powinnam zdychać. A czuję się super. Ogarnęłam drące nogi, zgaga dosłownie parę razy się zdarzyła. Śpię dobrze. Trochę zaczynam czuć lędźwiowy, ale idę do osteo.
    jedynie jak ciśnienie szaleje to mi słabiej, bo mam niskie ogólnie. A i to lepiej niż w druga stronę :)

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Monia93 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Monia to ja mam w drugą stronę 🙂 mam wrażenie że z niczym się nie wyrobie. Ten czas tak szybko mi zleciał od czasu kiedy dowiedzieliśmy się o ciąży.
    Ogarniemy 💪🏻 Teraz nie ma takiego problemu bo na necie jest mnóstwo rzeczy i szybkie przesyłki 😉 Ja też na początku ciąży nic nie kupowałam ze strachu, że coś pójdzie nie tak i będę musiała potem wszystko pakować albo rozdawać co nie było by miłe. Inna kwestia to nasza kawalerka która nie pozwala na żadne szaleństwa 😂 Myślę, że w sierpniu zacznę kompletowanie podstawowych rzeczy 😊

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj takie dziwne uczucie w całym brzuchu, dokładnie takie jak 1 dzień miesiączki. Jakby zaraz miało śpiąc, ścisnąć,sama nie wiem jak to określić. Komletnie nie wiem jak mogą wyglądać jakieś skurcze. Brzuszek się napina od dołu.
    Najlepiej jak leżę ale ile można.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:36

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ