Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas nikt nic nie mówił. Tylko przy Kacprze jedna siostra powiedziała że jej się iie podoba. Ale ona taka jest że tylko powie że jej się podoba lub nie i koniec tematu jic więcej iie komentuje. Przy Zosi teraz powiedziała że ładnie
-
Kotka, jednym z moich ulubionych imion dla dziewczynki była właśnie Kornelia. Jest piękne i podoba mi się zdrobnienie Kora😉 Nie wiem jak u Was w De z popularnością tych imion i z zapisem, przez K czy przez C? Musicie to sobie przemyśleć.
U nas póki co faworytką jest Izabela i już się zaczęłam do tego imienia przyzwyczajać. Ale jeszcze nikomu nie mówimy😊
Soldering, ja mam już chyba wszystko do szpitala z takich higienicznych rzeczy. Zrobiłam duże zamówienie na Gemini jakiś czas temu. Przyszło, stoi i czeka. Oczywiście nie pakuję jeszcze torby, pomyśle o tym w sierpniu. Ale jestem spokojna że ruszyłam z tematem.
A w ogóle zapisałam się na USG trzeciego trymestru na 7.08 do świetnej lekarki. Przypadkiem tak miała wolny termin, a tego samego dnia mam też wizytę kontrolna u mojego lekarza. Już tego nie zmienię, niech tak będzie.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Raczej chyba byloby Cornelia.
Mi sie podoba zdrobnieni Nela, Neli, Nelka. Duzo mozliwosci daje to imie.
A Claudia to juz nanpewno byloby przez C ale grunt ze sie tak samo wymawia.
Izabela piekne imie. Sama bym brala ale moje nazwisko zaczyna sie na "la" i wtedy to dziwnie brzmi- to nie jedyne imie ktore sie tak konczy (albo na "l") i mimo ze fajne to nam nie pasuje. -
Soldering nie pomogę. Wojciech ma mój teściu a ja go nie znoszę a Michał mój mąż
Także ja wolę się nie wypowiadać z wiadomych przyczyn -
Kotka, kornelia ładnie:) mi do Antonia pasuje Adela, Adriana - jakoś tak
ale Kornelia śliczne imię, moja kuzynka ma taka córeczkę. Sami dla chłopca rozważamy teraz Kornel
Soldering mi bardzo podoba się Michał, gdyby nie to ze to mój mąż i siostrzeniec to pewnie by tak miał na imięWojciech też ładnie
z wyprawki ja nie mam jeszcze nic, na razie zniosłam ze strychu pudła z ubrankami po córce i będę ogarniać pranie i segregacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 10:12
-
nick nieaktualnyJa juz Gemini mam za sobą, czeka na posegregowanie i spakowanie mojej części do torby. Ale jakoś ostatnio nie mam weny, ciągle piorę i prasuję i mam dość 🙈
Kotka Kornelia bardzo pasuje, piękne imię.
My zdecydowaliśmy się na Antoninęzawsze podobało mi się to imię i bardzo się cieszę, moja mama głupio je skomentowała, ale mam to gdzieś. Później stwierdziła, że będzie musiała się przyzwyczaić i pytała kto takie imię wybrał, ehh. Szkoda słów, naprawdę rozumiem, ze można wyrazić swoje zdanie, ale ja bym nigdy nie skrytykowała rodzicom imienia, jakie wybrali dla dziecka.
Ale my się nie zrażamy, juz sie przyzwyczailiśmy do Antosi i syn tez juz inaczej nie mówi o dzidzi w brzuszku, tylko Antosia -
Mi ani Wojciech aji Michal 🤭. Tzn Wojtek mi sie podoba. Michal tez ale ja ze wzgledow praktycznych (polska litera) bym w tych czasach gdzie ludzie duzo podrozuja tak nie dala.
Adela ladne ale konczy sie wlasnie na "la" 🤔 a Adriana tez ladne ale niemcy mowia miekkie "r" i to imie zupelnie inaczej brzmi wtedy. Moj maz nawet nie potrafi wymowic zwyklego R (o czym nie wiedzial bo nie bylo mu nigdy to potrzebne do czasu az zaczal uczyc sie polskiego 😄).
W sumie Kornelia tez ma R 😂 -
KotkaPsotka3 wrote:My rodzinie wczesniej nie mowimy imienia.
A jak myslicie ktore z tych dwoch bardziej do Dominik i Antonia pasuje?
Claudia. Kornelia ma "r" a tamte nie.
Wojciech jest bodjaże w pierwszej dziesiątce nadawanych w Polsce imion co mnie zdziwiło. Jakaś nowość, bo żadnego małego Wojtka nie znam.
Nam się marzy emigracja, więc musi być międzynarodowe, albo chociaż łatwo wymawialne.
Mi się w tej ciąży podobają takie mocne imiona: Gustaw, Teodor, Edward. Ale tylko mi
A jak wyjdzie jakieś mega rzadkie to nie wiem czy tu napiszę, bo nie będę anonimowa heheh
-
Ja tez jeszcze nie mam wyprawki szpitalnej, ale chyba zamówię ją końcem lipca albo początkiem sierpnia i jakoś niedługo potem pewnie się wstępnie zapakuje w razie w. Pierwszy poród to niewiadomo co się wydarzy 😀 Ciuszki narazie zapakowane w worki próżniowe, bo czekamy na szafy od stolarza i nie wiem kiedy się doczekamy... Irytuje mnie to bo ja bym już chciała powoli ogarniać sprawy. Już mi się coraz ciężej cokolwiek robi bo brzuszek cały czas rośnie i już jest wyżej więc bardziej przeszkadza. Mam nadzieję że od początku sierpnia zacznę już ostatnie przygotowania.
-
Nie rozumiem w ogóle krytyki imion. I nie rozumiem nadawania jakiegoś imienia przez babcię, czy kogoś innego.
U nas decyzji ostatecznej nie ma. Mama i teściowa grzecznie pytają, czy już zdecydowaliśmy, ale nie komentują wyboru. Moja babcia, która widzi mnie raz na jakiś czas, nawet nie chce słuchać pomysłu na imię- "bo pasuje Małgosia i ona będzie tak mówić" 🤪
Wyprawki szpitalnej nie mam. Za trzy tygodnie się za wszystko biorę, już na pewno 😊 -
nick nieaktualnyBaby mój syn też ma Jan 🙂 po pradziadku.
My się podoba jeszcze Jeremiasz ale mąż nie chcę nawet słyszeć.
Też już mam praktycznie wszystko do szpitala muszę zrobić tylko przymiarkę do której torby się pakować.. większą czy mniejszą zabrać. Na dzień dzisiejszy w szpitalu gdzie będę odwiedzin nie ma po za porodem. Więc też muszę przemyśleć co się przyda i wrazie czego zabrać. Niby łącznikiem naszym będzie teściowa.. pod warunkiem że będzie w tedy mieć dyżur lub mały się nie pospieszy we wrześniu jak ma urlop 🤷 -
No i mam wyniki posiewu moczu. E coli. Ilość do leczenia. Antybiogram jest więc od piątku leczenie wdrażamy.
Tak myślałam że coś nie tak z tym moczem. Szkoda tylko że sama sobie zleciłam posiew.. A doktor twierdzil że jak nie ma leukocytow wysokich i nic mi nie jest objawowo to nie ma się co martwić 😒 Tymczasem to bakteriomocz bezobjawowy. Tak samo może być groźny dla mnie i dziecka jak infekcja z objawami