X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle- ja mam córkę Gabrielę, ma prawie 13 lat. Niezła laska z niej wyrosła, blond włosy do pasa, brązowe oczy 😀
    To imie jest super. Z każdym rokiem jestem coraz bardziej z tego wyboru zadowolona. W szkole dzieci mówią na nią Gabi, nauczycielki mówią nieraz Gabrysia, jak wyjedziemy za granice to rowniez Gabi, Gabrielle. Imię wybrałam ja trochę zainspirowana Gabrielle Solis z serialu Gotowe na wszystko😁 Jaka brzydka i gruba?!

Dziewczyny witam się w 100 dni do porodu. Nadal jesteśmy na wakacjach, bardzo mi tu dobrze, duże chodzę, opalam się. Dziś spadłam z materaca i cała się zanurzyłam w morzu, ale ze była ciepła woda to była kupa śmiechu🤣🤣
    Mały mi się mało rusza, może to dlatego ze dużo chodzę. Zawsze wieczorkiem są znać ale bywa i tak ze w ciągu dnia go w ogóle nie czuje- baby może tez dużo łazisz??

Maybelle, baby, Freja000, Evoleth lubią tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Freja. Zobaczymy jutro, ale już się nastawiam na dietkę, dobrze mi zrobi.
    Maybelle - co za bzdury, Gabrysia to bardzo ładne imię! Ale wiem ze ktoś może obrzydzić takim gadaniem. My się zastawiamlismy nam Maksymilianem ale usłyszałam ze to taaaaki męczennik .. i eech No i tak. 😭
    Misia ale Ci dobrze 🤩

Maybelle, Misia78 lubią tę wiadomość

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:43

bebetka.b, Misia78 lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Mały mi się mało rusza, może to dlatego ze dużo chodzę. Zawsze wieczorkiem są znać ale bywa i tak ze w ciągu dnia go w ogóle nie czuje- baby może tez dużo łazisz??

chyba tak ;)
    dzisiaj np wybraliśmy się w końcu do IKEA :p na 9 dojechaliśmy więc jeszcze nie było za wiele ludzi. Kupiliśmy łoże do sypialni :) po ponad 16 latach od poprzedniego (wtedy też byłam w ciąży) oraz parę drobiazgów z dziecięcego działu, aaa no i zmiana talerzy obiadowych :D bo już wszyscy patrzeć na te stare nie możemy (i skrobią ... )

no i tak ogólnie niby dużo odpoczywam - ale to chyba tylko mnie się tak wydaje
    mąż i dzieci mówią że czasem poleżę, ale generalnie łażę i sobie mnie nie wyobrażają uziemionej np w szpitalu

Stresuję się chyba za bardzo tymi ruchami i generalnie tym wszystkim ... aż dzisiaj lekkie rozwolnienie miałam :/ dla odmiany od zaparć

w piątek wizyta - zobaczymy co u młodego i jaki generalnie jest mój stan

Misia a druga córa jak ma na imię? czy ty masz parkę? moi to Julia i Hubert :)

Misia78 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebetka.b wrote:
    Dzięki Freja. Zobaczymy jutro, ale już się nastawiam na dietkę, dobrze mi zrobi.
    Maybelle - co za bzdury, Gabrysia to bardzo ładne imię! Ale wiem ze ktoś może obrzydzić takim gadaniem. My się zastawiamlismy nam Maksymilianem ale usłyszałam ze to taaaaki męczennik .. i eech No i tak. 😭
    Misia ale Ci dobrze 🤩
    Kochana u nas jest Maksiu na 1 miejscu u dziewczyn. Mężowi kojarzy się z jakimś psem, jak mnie wkurzają takie porównania!! Ja mogę mieć Maksa! Albo Aleksandra. U nas w ogóle impas z imieniem. Chętnie poczytam wasze typy dla chłopców.
    Dzięki, dobrze mi, ale w piątek muszę wrócić te 1300 km🤪

bebetka.b, Maybelle lubią tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:

Misia a druga córa jak ma na imię? czy ty masz parkę? moi to Julia i Hubert :)
    Michalina, szukam dla chłopca czegoś co będzie pasować do dziewczyn- mamy krótkie nazwisko.

17u96iyefisxlskp.png
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni też kiepsko czuje ruchy. Wczesniej cały czas a teraz jak się położę. Dziewczyny czy Wasze Maluchy też Was kopią w dolnej części brzucha? Mam wrażenie, że Mały leży stopami centralnie "na samym dole" i jak kopie to obrywam po pęcherzu i reszcie. Boję sie o długość szyjki przez to... :(

• Lena955 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Gabrysia to cudowne imię. Jeśli kiedyś będzie mi dane mieć córkę to będzie Gabrielą❤

Misia78, Maybelle, baby lubią tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, ja się kiedyś spotykałam z jednym Maksem, to mi znajomi powiedzieli tez, że imię jak dla psa ;) Ale teraz Maks popularne, aż dzwine, że nadal ktoś ma takie skojarzenia.

Emka, my chyba blisko jesteśmy terminami. Mój się kręci. Czuję kiedy zmienia pozycje. Raz ta, raz tak. Jeszcze czas :) a jakby co to spinning babies i będzie git.

Wiecie co dziś przeczytałam? Że przez lockdown na całym świecie spadła liczba wczesniaków. Różne są teorie: że kobiety więcej siedziały w domu i mniej stresów miały, że samochody nie jeździły i było mniej zanieczyszczone powietrze, ale też że to dlatego, ze było mniej badań i ingerencji w ciąży! To potwierdza moją teorię, że im mniej wiemy tym spokojniej żyjemy ;) nie licze ruchów i nie chcę wiedzieć ile ma moja szyjka. Poproszę lekarza na usg trzeciego trymestru, żeby mi nie mówił, a najlepiej nie badał.

A z innej beczki, zapisaliśmy się z mężem na instrukcję obsługi niemowlęcia ;) bo tyle czasu minęło... poza tym pani, która prowadzi będzie w ewentualnym zastępstwie mojej douli, więc ją poznam.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Michalina, szukam dla chłopca czegoś co będzie pasować do dziewczyn- mamy krótkie nazwisko.

No to Maksymilian super psuje do dziewczyn imion.

My pół drogi na wakacje czytalismy listę imion dla chłopców z 2019. Od tyłu oczywiście , czyli od najmniej popularnych.
    Parę wybraliśmy wspólnych, ale np mojego wymarzonego Ezechiela nikt nie chciał ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 19:55

bebetka.b, Misia78 lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłyście już listę rzeczy do szpitala lub może coś kupiłyście już?

66f2b88525.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:44

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak nie patrzylam na popularność imienia. W pierwszej ciaży spodobało nam się Kacper i jest Kacper a na drugie Filip (bo babcia wszystkim mówiła że Filipek) a teraz ma być Zosia:) noji drugie imię wybrał sam mąż (Jagoda bo tak na mnie wołali od gimnazium) i mężowi się spodobało więc postawił na Jagodę.

Co do ruchów to raczej często czuję ale są dni takie że prawie wcale. Oczywiście jak chłopczyk kopał po prawej strojie tak dziewczynka kopie po lewej. Ale kręci się bo czasami czuję ją tam na dole, czasami po lewej stronie brzucha a czasami u góry kopie w żołądek. Ale po żebrach nie kopie :)

Misia ja też dziś mam stódniówkę :) jeszcze trochę i wszytskie będziemy po kolei rodzić i dzielić się z pozostałymi wrażeniami :) ten czas tak jakoś szybko leci. Nawet nie zdążyłam się przyzwyczaić do myśli że jestem w ciąży a tu zaraz będzie rozwiązanie.

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 94 dni do końca, ja obstawiam niecałe 90:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakieś 70 dni do porodu 🙈🙈🙈🙈

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie obstawiam. Co ma być to będzie :) narazie czekam na wizytę i jak pójdę to się zapytam jak ta moja dzidzia jest ułożona bo nic mi ostatnio nie mówiła o ułożeniu tylko że jest za mało wód i dzdzia ma bardzo mało miejsca

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Maybelle nieie rozumiem po co ludzie w ogóle komentują takie rzeczy.. brak wyczucia ze strony siostry i to ocenianie ludzi po wyglądzie jeszcze gorsze 😔 Gabrysia bardzo ładne imię, a na dodatek wszystkie jakie znam to fajnie babki.

Ja ruchów jak narazie nie zamierzam liczyć, a do porodu teoretycznie 77 dni zostało.

Dziś zaszalałam z zapasami na zimę. Dostałam od koleżanki 14kg wiśni i 10kg czarnej porzeczki nie wiem ile wyszło słoiczków soków ale mam zastawiony cały blat w kuchni 🤭 i zapasteryzowane stoją aż mąż wyniesie do spiżarni. Moje dzieci najbardziej lubią domowe soki więc na zimę nie zabraknie.. czekam jeszcze na maliny bliżej września.

Maybelle lubi tę wiadomość

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie zastanawiamy nad imieniem Claudia albo Kornelia.
    Claudia sie slabo skraca a Kornelia ma duzo zdrobnien. Przeciw Korneli jest to ze moj tesc ma jakas obsesje na punkcie tegonimienia bo tak chcial nazwac corke gdyby ja mial. No i nawet na poczatku mowil do naszej corki czasem Kornelia 😤🤦🏼‍♀️. Nie to ze go nie lubie ale jakos nie mam ochoty wysluchiwac potem ze to moze jego pomysl byl czy cos, choc imie bardzo mi sie podoba.

A Klaudie znam tylko jedna w Polsce i ma 24lata juz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 22:35

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się na szczęście nikt w wybór imienia nie wcina i nie komentuje, my się tylko zdecydować jeszcze nie możemy czy będzie Maciej czy Wojciech.

baby lubi tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Nam się na szczęście nikt w wybór imienia nie wcina i nie komentuje, my się tylko zdecydować jeszcze nie możemy czy będzie Maciej czy Wojciech.

Oba mi się podobają ☺

Maksymilian Misia78 też 👍

Na Ezechiela bym sie nie zdecydowała - odwagi mi brak 😁 choć nk imię intrygujące. No ale dla dziewczyny sama pragnęłam Matylda i koniec. Tymczasem dylemat rozstrzygnął się sam i będzie Janek 🥰 Wybór męża. Wszyscy zaakceptowali (albo już nie mówią 😜), zresztą to imię po moim Tacie więc nikt nie dyskutuje

Dzień dobry po nocy. I chyba 3 pobudkach chyba na sikanie. Brzuch często twardy... Nawet w nocy. Ruchy są choć mało i lekkie. Ale są. Wczoraj wieczorem przyszli sąsiedzi na karty. Trochę się odprezylam i Janek fikał aż miło. Ale oczywiście na przemian z twardnieniem brzucha 😞
    Czy te skurcze na pewno mu nie szkodzą?

Dziś rozpoczynamy wreszcie remont łazienki. Zostaje WC na parterze. I będę w nocy wędrowac po schodach dodatkowo.... 😒

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ