Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wowka wrote:Freja, na wit K jestem zdecydowana, bo biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe i moja córka jest w grupie ryzyka wystąpienia krwawienia z niedoboru tej witaminy. Co do zabiegu Credego na oczy, też się zastanawiam nad jego koniecznością.
ja biorę codziennie k2 do D i nie wiem jaki to będzie miało wpływ na dziecko... -
No ja dziś wracam do domu. Tylko czekamy jeszcze jak mały wstanie i już będziemy jechać. Poopalałauym się troszku a tu nie mogę
pogoda ładna gorąco dla nas ciężarówek to ciężkie są takie upały ale chociaż mój synek mógł się popluskać troszkę. Całe szczęście że jeszcze nie zaczęłam puchnąć
a u Was jak to wygląda?? W środę ma nie padać i też ma nie być gorąco więc chcemy jechać do zoo z synkiem do Borysewa. Szkoda że już upałów nie będzię bo to będzie ostatni tydzień gdzie mąż i teściowa mająurlop. Chciałam wszystko poprać i poprasować dla malutkiej bo później może być kiepsko. Pranie to jeszcze ale prasowanie przy dziecku nie da rady a teraz na dzień czy 2 teściowa hy go wzięła do siebie a ja bym sobie kogła poprasować. No nic jak nie dam rady to poprostu na któryś weekend niech go weźmie a ja sobie poprasuję i tyle
-
Freja, to slusznie, że bierzesz K2 do D3 🙂 to połączenie sprawia, że wit D3 się lepiej przyswaja i pozytywnie wpływa na układ kostny 🙂
A noworodki dostają wit K-czyli K1. Ta odpowiada za krzepliwość krwi.
U nas też upał. Ja puchnę, nie widzę kostek i palą mnie nogi. Zwodowałam się do basenu z synem i trochę odżyłam, bo już było cienko. To pierwsze lato, kiedy upał mi tak doskwiera. -
U mnie nie ma upału. Jest ciepło, dziś nawet bardzo, ale jaki mi za gorąco to siedzę w domu. Nie puchnę. Jedyne co mi dokucza to nadal Twardniejacy brzuch i słabe ruchy (choć jak liczę to są wystarczające)
Oby tak do końca. W nadchodzacym tygodniu zaczynam 3 trymestr 😁 -
baby wrote:U mnie nie ma upału. Jest ciepło, dziś nawet bardzo, ale jaki mi za gorąco to siedzę w domu. Nie puchnę. Jedyne co mi dokucza to nadal Twardniejacy brzuch i słabe ruchy (choć jak liczę to są wystarczające)
Oby tak do końca. W nadchodzacym tygodniu zaczynam 3 trymestr 😁
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Hey dziewczyny
Moze jeszcze mnie pamietacie tu Aina
Duzo sie u nas dzialo i mielismy sporo problemów miedzy innymi z córcia
Ostatninraz chyba odzywalam sie po wynikach amniopunkcji
Czytam was codziennie ale jakos nie moglam sie zabrać za napisanie tyle wciaz sie dzieje że padam na twarz wieczorami
Obecnie u mnie 29 tydzien corka malo sie rusza i bylam na cito u gina w Krakowie bo bardzo mnie to martwilo ...na usg przeplywy oki
Niestety ale na usg 26 tyg pani dr znalazla powieksznona poszerzone wejscie pepowiny w brzuszku u maluszka.
Potwornie mnie to marti nazwala to zylakiem pepowiny.boje sie o rozwoj fizyczny i intelektualny na chlopski rozum pepowina sprawia ze wszystko działa
29 tydzien 9 kg na plusie
Prawdopodobnie wybralam szpital do porodu gczd
Kupilam co nie co na wyprawke...mamy wozek . lozeczko. Kosz Mojżesza . ubranka pieluszki komode z przewijakiem
Uparlam sie na profilaktyczny posiew bo nie mialam cala ciaze wymazu .i okazuje sie ze jest grzybek zupelnie bez objawow
Pimafucin czy waszym zdaniem jest bezpieczny brala ktoras z was
Bardzo sie boje tych globulek by nie rozbily krzywdy dziecku
Kolejna wizyta u gina za 2 tyg
-
Jola17a wrote:Liczysz na tym etapie ruchy? Ile w takim razie powinno być na dobę?
liczę tylko czasem, kiedy mam wrażenie że jest ich za mało. W ciągu doby nie wiemale w spoczynku, najlepiej na lewym boku, w ciągu godziny 7-10 ruchów jest zupełnie ok. Jeśli maluch akurat śpi, to się pewnie ruszać nie będzie - wtedy trzeba spróbować za jakiś czas.
Nie liczę regularnie, ale wiem że będzie mi kazał - chyba od 28tc.
Jeśli wiem że jest ich z 6 w pół godziny to już wiem że jest ok i sobie daję spokójnajczęściej
Jola17a lubi tę wiadomość
-
Jutro mam drugie podejście z glukozą i się boję, że znów będzie wc.
Lekarz mi powiedział, żebym sobie wycisnęła cytrynę do tego, ale w sumie spotkałam się z różnymi opiniami, że to może jednak zaburzać wynik, ale skoro lekarz tak doradził to chyba tak zrobię, może dzięki temu się uda.
-
Aina pamiętam Cię pamiętam
dobrze że się odezwałaś. Każda z nas ma jakieś zmartwienia - więc nie dziwi mnie że i Ty masz - zwłaszcza że jesteś po przejściach.
Nie wiem jak z Pimafucinem w ciąży - ale chyba skoro przepisał ... -
Ja też liczę ruchy czasami, wtedy gdy mam wrażenie, że jest ich mniej. Syn był bardzo ruchliwy, córka jest spokojniejsza, stąd mam czasem wątpliwości czy wszystko jest ok.
Liczę po posiłku-do 7/10 na godzinę.
Aina, brałam pimafucin. Bezpieczny. Lepiej wziąć niż mieć infekcję.
Maybelle, jeszcze jest czas na obrót. Moja też ostatnio dupką w dół. To "przekręcenie" to obrót zewnętrzny, zawsze można spróbować, jeśli się nie chce cc. Nie ma nic do stracenia, a moze się udać 😊 -
Ruchów dziecka ma być min 10 na 1h. W szpitalu miałam sprawdzać ruchy między 10_12 i 18_20. Jeśli byłoby mniej niż 10ruchow w ciągu 1h miałam zgłaszać.
U mnie 27tydzien 5kg na plusie 😊 Moja mała również jeszcze się nie obróciła ułożenie miednicowe jak na razie. -
Hej dziewczyny ja byłam dziś na krzywej. Miałam do wypicia ta gotowa glukoze była okropna.. słabo się czułam po niej i w sumie do teraz mi słabo. Najgorsze ze zmierzyłam sobie glukometrem po przyjściu do domu i byłam w mega szoku bo wyszło 171.. czyli cukrzyca
a rano na czczo miałam 75. W ogóle co jakiś czas sobie mierze j rano zawsze mam w normie a po jedzeniu nigdy nie przekroczyło 130. Wiec nie wiem co jest grane.
Freja z tego co pamietam Tobie tez z glukometru wyszło więcej niż z krwi? Pamiętasz ile? Będę wdzięczna za odp.
Ech myślałam ze mnie dieta ominie a tu jednak nie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 11:30
-
bebetka, tak, mi 2,5h po wyszło chyba 157. A z krwi 2h po 115. TRzymam kciuki, żeby był tak głupi twóh glukometr jak mój
cytryna zaburza badanie...
a ja się umówiłam z douląuff!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 13:06
baby, bebetka.b lubią tę wiadomość
-
Ja nie liczę ruchów. Jak chodzę to czasem czuje ruchy ale jak tylko usiądę to dzidzia się rusza kopie A nawet wypycha . Aż boli czasem . Czuje że głowę ma pod zebraniu A dupka z drugiej str bo kopie po pęcherzu. Gdybym nie czuła rak ruchów to też bym liczyła. U mnie pomaga cola 🤣MIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
nick nieaktualnyA my po wizycie 😊 planowo miała być za tydzień, ale znowu jedziemy na wieś, więc wolałam na spokojnie, po badaniu.
Dzieć waży 1310g, przepływy dobre. Szyjka 46 mm, trzyma się. Martwi mnie tylko położenie Bobo, bo on wgl nie leżał jeszcze głową w dół. Ciagle poprzecznie. Ale wiem - ma jeszcze czas, tylko miejsca co raz mniej 🤷🏻♀️
Bebetka - kciuki za cukry!
Jola17a, Maybelle, bebetka.b, Freja000, Jagodazdw92, Bluberry, Evoleth lubią tę wiadomość