X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Freja, na wit K jestem zdecydowana, bo biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe i moja córka jest w grupie ryzyka wystąpienia krwawienia z niedoboru tej witaminy. Co do zabiegu Credego na oczy, też się zastanawiam nad jego koniecznością.

ja biorę codziennie k2 do D i nie wiem jaki to będzie miało wpływ na dziecko...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś wracam do domu. Tylko czekamy jeszcze jak mały wstanie i już będziemy jechać. Poopalałauym się troszku a tu nie mogę :( pogoda ładna gorąco dla nas ciężarówek to ciężkie są takie upały ale chociaż mój synek mógł się popluskać troszkę. Całe szczęście że jeszcze nie zaczęłam puchnąć :) a u Was jak to wygląda?? W środę ma nie padać i też ma nie być gorąco więc chcemy jechać do zoo z synkiem do Borysewa. Szkoda że już upałów nie będzię bo to będzie ostatni tydzień gdzie mąż i teściowa mająurlop. Chciałam wszystko poprać i poprasować dla malutkiej bo później może być kiepsko. Pranie to jeszcze ale prasowanie przy dziecku nie da rady a teraz na dzień czy 2 teściowa hy go wzięła do siebie a ja bym sobie kogła poprasować. No nic jak nie dam rady to poprostu na któryś weekend niech go weźmie a ja sobie poprasuję i tyle

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, to slusznie, że bierzesz K2 do D3 🙂 to połączenie sprawia, że wit D3 się lepiej przyswaja i pozytywnie wpływa na układ kostny 🙂

A noworodki dostają wit K-czyli K1. Ta odpowiada za krzepliwość krwi.

U nas też upał. Ja puchnę, nie widzę kostek i palą mnie nogi. Zwodowałam się do basenu z synem i trochę odżyłam, bo już było cienko. To pierwsze lato, kiedy upał mi tak doskwiera.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma upału. Jest ciepło, dziś nawet bardzo, ale jaki mi za gorąco to siedzę w domu. Nie puchnę. Jedyne co mi dokucza to nadal Twardniejacy brzuch i słabe ruchy (choć jak liczę to są wystarczające)

Oby tak do końca. W nadchodzacym tygodniu zaczynam 3 trymestr 😁

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:43

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    U mnie nie ma upału. Jest ciepło, dziś nawet bardzo, ale jaki mi za gorąco to siedzę w domu. Nie puchnę. Jedyne co mi dokucza to nadal Twardniejacy brzuch i słabe ruchy (choć jak liczę to są wystarczające)

Oby tak do końca. W nadchodzacym tygodniu zaczynam 3 trymestr 😁
    Liczysz na tym etapie ruchy? Ile w takim razie powinno być na dobę?

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Aina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny

Moze jeszcze mnie pamietacie tu Aina

Duzo sie u nas dzialo i mielismy sporo problemów miedzy innymi z córcia

Ostatninraz chyba odzywalam sie po wynikach amniopunkcji

Czytam was codziennie ale jakos nie moglam sie zabrać za napisanie tyle wciaz sie dzieje że padam na twarz wieczorami

Obecnie u mnie 29 tydzien corka malo sie rusza i bylam na cito u gina w Krakowie bo bardzo mnie to martwilo ...na usg przeplywy oki

Niestety ale na usg 26 tyg pani dr znalazla powieksznona poszerzone wejscie pepowiny w brzuszku u maluszka.
    Potwornie mnie to marti nazwala to zylakiem pepowiny.boje sie o rozwoj fizyczny i intelektualny na chlopski rozum pepowina sprawia ze wszystko działa

29 tydzien 9 kg na plusie

Prawdopodobnie wybralam szpital do porodu gczd

Kupilam co nie co na wyprawke...mamy wozek . lozeczko. Kosz Mojżesza . ubranka pieluszki komode z przewijakiem

Uparlam sie na profilaktyczny posiew bo nie mialam cala ciaze wymazu .i okazuje sie ze jest grzybek zupelnie bez objawow

Pimafucin czy waszym zdaniem jest bezpieczny brala ktoras z was

Bardzo sie boje tych globulek by nie rozbily krzywdy dziecku

Kolejna wizyta u gina za 2 tyg

• Mag80 Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów, u mnie lekarz mówił, że powinno być 5 na pół godziny, a położne, że 7 na godzinę. Mam to kontrolować rano i wieczorem, a tak na prawdę, w godzinach aktywności dzieci. Ale jak zaczyna się aktywność, to buszują maluchy na całego.

• baby Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Liczysz na tym etapie ruchy? Ile w takim razie powinno być na dobę?

liczę tylko czasem, kiedy mam wrażenie że jest ich za mało. W ciągu doby nie wiem :) ale w spoczynku, najlepiej na lewym boku, w ciągu godziny 7-10 ruchów jest zupełnie ok. Jeśli maluch akurat śpi, to się pewnie ruszać nie będzie - wtedy trzeba spróbować za jakiś czas.
    Nie liczę regularnie, ale wiem że będzie mi kazał - chyba od 28tc.
    Jeśli wiem że jest ich z 6 w pół godziny to już wiem że jest ok i sobie daję spokój ;) najczęściej

Jola17a lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Persefona Debiutantka

Wysłany: 19 lipca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam drugie podejście z glukozą i się boję, że znów będzie wc. :/ Lekarz mi powiedział, żebym sobie wycisnęła cytrynę do tego, ale w sumie spotkałam się z różnymi opiniami, że to może jednak zaburzać wynik, ale skoro lekarz tak doradził to chyba tak zrobię, może dzięki temu się uda.

T5Cup2.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina pamiętam Cię pamiętam :) dobrze że się odezwałaś. Każda z nas ma jakieś zmartwienia - więc nie dziwi mnie że i Ty masz - zwłaszcza że jesteś po przejściach.
    Nie wiem jak z Pimafucinem w ciąży - ale chyba skoro przepisał ...

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Wowka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też liczę ruchy czasami, wtedy gdy mam wrażenie, że jest ich mniej. Syn był bardzo ruchliwy, córka jest spokojniejsza, stąd mam czasem wątpliwości czy wszystko jest ok.

Liczę po posiłku-do 7/10 na godzinę.

Aina, brałam pimafucin. Bezpieczny. Lepiej wziąć niż mieć infekcję.

Maybelle, jeszcze jest czas na obrót. Moja też ostatnio dupką w dół. To "przekręcenie" to obrót zewnętrzny, zawsze można spróbować, jeśli się nie chce cc. Nie ma nic do stracenia, a moze się udać 😊

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam pimafucin ale w maści, i najważniejsze że pomogło bo infekcje miałam wtedy co chwilę.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Aina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meybelle mam prawie 30 tydzien i mala jest glowka do gory , plecami do mojej skory brzuszka wiec mega chwilami twardnieje brzuch .i trudno sie schylac czy kucac

• Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchów dziecka ma być min 10 na 1h. W szpitalu miałam sprawdzać ruchy między 10_12 i 18_20. Jeśli byłoby mniej niż 10ruchow w ciągu 1h miałam zgłaszać.

U mnie 27tydzien 5kg na plusie 😊 Moja mała również jeszcze się nie obróciła ułożenie miednicowe jak na razie.

• bebetka.b Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja byłam dziś na krzywej. Miałam do wypicia ta gotowa glukoze była okropna.. słabo się czułam po niej i w sumie do teraz mi słabo. Najgorsze ze zmierzyłam sobie glukometrem po przyjściu do domu i byłam w mega szoku bo wyszło 171.. czyli cukrzyca :( a rano na czczo miałam 75. W ogóle co jakiś czas sobie mierze j rano zawsze mam w normie a po jedzeniu nigdy nie przekroczyło 130. Wiec nie wiem co jest grane.
    Freja z tego co pamietam Tobie tez z glukometru wyszło więcej niż z krwi? Pamiętasz ile? Będę wdzięczna za odp.
    Ech myślałam ze mnie dieta ominie a tu jednak nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 11:30

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebetka, tak, mi 2,5h po wyszło chyba 157. A z krwi 2h po 115. TRzymam kciuki, żeby był tak głupi twóh glukometr jak mój ;)

cytryna zaburza badanie...

a ja się umówiłam z doulą :) uff!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 13:06

baby, bebetka.b lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie liczę ruchów. Jak chodzę to czasem czuje ruchy ale jak tylko usiądę to dzidzia się rusza kopie A nawet wypycha . Aż boli czasem . Czuje że głowę ma pod zebraniu A dupka z drugiej str bo kopie po pęcherzu. Gdybym nie czuła rak ruchów to też bym liczyła. U mnie pomaga cola 🤣

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie 😊 planowo miała być za tydzień, ale znowu jedziemy na wieś, więc wolałam na spokojnie, po badaniu.

Dzieć waży 1310g, przepływy dobre. Szyjka 46 mm, trzyma się. Martwi mnie tylko położenie Bobo, bo on wgl nie leżał jeszcze głową w dół. Ciagle poprzecznie. Ale wiem - ma jeszcze czas, tylko miejsca co raz mniej 🤷🏻‍♀️

Bebetka - kciuki za cukry!

1-CE6296-C-000-C-4-F86-949-B-06-DAAAB316-F9.jpg

Jola17a, Maybelle, bebetka.b, Freja000, Jagodazdw92, Bluberry, Evoleth lubią tę wiadomość

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:43

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ