Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa też jedna z pierwszych do porodu, dlatego jakoś tak ciągle mam wrażenie, że zostało mało czasu, a tyle do zrobienia 🙈
Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że jak blizna po co dalej będzie tak dobrze współpracować to umówimy się na termin CC w 39 tc. To wychodzi ok 28.09 😃 syn tez jest wrześniowy, także mąż zadowolony, ze będziemy wyprawiać jedną imprezę urodzinową, ale ja nie jestem taka pewna 😂
Co do walizki to też nie mam pojęcia, czy wziąć średnia czy dużą.
Mam jeszcze jakieś 3 pralki prania i prasowania, maz właśnie skończył malować pokoik, więc zostały mi do ogarnięcia okna i umycie szafy i będę mogła układać. Wtedy też zacznę przymierzać walizki i zdecyduję, ktora będzie najlepsza.
U nas tez brak odwiedzin i nawet zwykla wodę trzeba zabrać, bo z oddziału do sklepiku tez nie wyjdę eh.
-
nick nieaktualnyBaby, ja miałam tak w pierwszej ciąży, non stop coś wychodziło. Rozumiem, ze w zwykłym ogólnym badaniu moczu nie było bakterii czy wychodziły liczne?
Ja w tej ciąży nie robiłam jeszcze posiewu, bo zawsze wyniki ok. Nie miałam tez robionego wymazu z pochwy i chyba na następnej wizycie poproszę o taki wymaz "na wszelki wypadek".
Może warto zrobić tez posiew. -
Natalii wrote:Baby, ja miałam tak w pierwszej ciąży, non stop coś wychodziło. Rozumiem, ze w zwykłym ogólnym badaniu moczu nie było bakterii czy wychodziły liczne?
Ja w tej ciąży nie robiłam jeszcze posiewu, bo zawsze wyniki ok. Nie miałam tez robionego wymazu z pochwy i chyba na następnej wizycie poproszę o taki wymaz "na wszelki wypadek".
Może warto zrobić tez posiew.
W poprzednim badaniu ogólnym były dość liczne. Ale gin stwierdził że jak nie ma leukocytow czy białka czy glukozy i mnie nie boli i nie piecze to nie ma co panikować.
Teraz wyszły liczne w ogólnym. Też bez innych niedobry rzeczy. Często sikam ale to norma z takim wielkim brzuchem. Ale uznałam że sprawdzić nie zaszkodzi no i proszę. 10 do 6 na ml moczu
No nic. Powinnam już teraz dostać leki i oby małemu to nie zaszkodzilo
-
Maybelle, zmień sobie imię. U Was to pewnie żaden problem. U nas robią pod górkę, ale też się da. Ja sobie zmieniłam
Natalii, moje dzieci by umarły z rozpaczy gdyby miały mieć razem urodzinyi wcale im się nie dziwię, też nie chciałabym mieć z kimś.
Mam pytanie do tych z Was, które kupują ciuszki od znajomych. Jak ustalacie cenę?
Dostałam dziś 7 worków do przejrzenia. Wybrałam ponad 30 ciuszków, a znajoma mówi, że nie wie za ile i żeby kupić jej dziecku zabawkę. Tylko za ile? Jest tam m.in. poszukiwany przeze mnie misiowy kombinezon, poza tym bodziaki, ze 2 komplety, spodenki, ze 2 sweterki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 18:26
-
No ja od siostry dostaję ubranka i ona niby nic nie chce. Ale ja też jej pomagam. A to do szpitala jej polecialam podać podkłady czy coś, a to do małej jej zajrzę żeby mogła wyjść i zrobić zakupy. A to coś kupię dla starszej córci i dla małej jakieś ubranko. A to coś do jedzenia jej zanoszę także się uzupełniamy
-
Freja000 wrote:Mam pytanie do tych z Was, które kupują ciuszki od znajomych. Jak ustalacie cenę?
Nie ustalałam ceny. Dostałam 3 reklamówki ciuszków od kolegi (od 0+ do 2 lata) - absolutnie nic nie chciał. Teraz dostał po kimś ciuszki dziewczęce, a sam ma dwóch chłopaków, powiedział, że mi da, bo on "produkcję" już wstrzymuje. Nalegałam na zapłatę - nie chciał.
W weekend dostałam 2 reklamówki ubranek dla dziewczynek (od 3 m/ce do 2 lata), do tego kilka pluszaków. Koleżanka również powiedziała, że nic nie chce. Nalegałam na zapłatę - nic nie chciała.
Obojgu upiekłam po blasze ciasta.
Mój Brat natomiast ma taką koleżankę, która daje mu ciuszki "do oddania", tzn. jak Bratanek z nich wyrośnie, Brat ma oddać te rzeczy koleżance. Tego nie rozumiem - bo przecież mogą się zniszczyć, pobrudzić i nie doprać, poza tym, no na każdym ubranku mam haftować inicjały koleżanki, żeby pamiętać od kogo to dostałam?Freja000 lubi tę wiadomość
Muszę mieć plan działania.
1. ICSI - nieudane;
2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka
b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham -
Dzisiaj mam okropny posmak w ustach, sama nie wiem jaki, raczej gorzkawy, a może taki metaliczny, sama nie wiem. Ile można myc żeby, popijać wodę... Ciągle muszę coś przekąsić żeby nie czuć okropnej śliny, a mam jej nadmiar.
Kurczę, co to może być?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 20:09
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Powiedzcie mi czy któraś się orientuje w t6ch sprwach. Moja siostra dziś dostala się do szpitala na założejie krążka. Zrobili jej badania i oi właśjie napisała że badanie czystości pochwy wyszło źle, że jakieś bakterie infekcja coś.... jak to jest w takim wypadku z założejiem krążka??
-
Jola17a wrote:Dzisiaj mam okropny posmak w ustach, sama nie wiem jaki, raczej gorzkawy, a może taki metaliczny, sama nie wiem. Ile można myc żeby, popijać wodę... Ciągle muszę coś przekąsić żeby nie czuć okropnej śliny, a mam jej nadmiar.
Kurczę, co to może być?
Nie jestem pewna, ale coś mi świta ze takie coś może być objawem anemii? -
U nas Mała będzie mieć urodziny z... nami 😂
Mąż jest z września, ja z października, a wszystko wskazuje, że córka urodzi się gdzieś pomiędzy 😊
Freja, a to ciekawe ze zmianą imienia. Myślałam, że u nas jest to mało możliwe. I przez pierwsze 6 miesięcy życia syna się zastanawiałam, czy mu nie zmienić-to na pewno można bez większych problemów.
Ja kupiłam dwa kartony ciuszków (łącznie z misiowym kombinezonem, pluszowym przejściowym i zimowym) za 70zł. Taką cenę powiedzieli, uważam że bardzo mało. -
ma.rysia wrote:Nie jestem pewna, ale coś mi świta ze takie coś może być objawem anemii?
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Jagoda, skoro posiew wyszedł dodatni to najpierw przeleczą infekcję, a później założą pessar.
Bo infekcja też może wpływać na skracanie szyjki, a pessar generuje wzmożone upławy-co jest idealnym środowiskiem do dalszego rozwoju infekcji. Ja biorę prewencyjnie macmiror co trzeci dzień-to lek przeciwbakteryjny i przeciwgrzybiczy.
Powodzenia dla siostry! 🙂 -
Natalii.
Ja mialam taka sytuacje od poczatku ciazy brak wymazu i uparlam sie bo pani doktor wciaz powtarza ze ona nic niepokojącego nie widzi ja tez nie mam żadnych objawów
Ale uparlam sie z zrobila posiew i coz miałam nosa.grzybek i mam pimaficin niestetyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 20:43
-
Wowka dzięki za info. Też tak myślałam że najpierw zajmą się tą infekcją i dopiero później założą krążek. Dostaje magnez w kroplówkach i jakieś tabsy. Ale ona oczywiście z tych co o nic nie pyta. Dają tabsy to bierze a ja zawsze o wszystko pytałam. Poprostu jestem z tych co lubią wiedzieć czym są faszerowane i co się dzieje
-
Waga niemowlęca
Dziewczyny kupujecie macie moze po dziecisch ? Na allegro sa w okolicy 100 zl nie wiem co wybrac
Corka nie przybierala na wadze 2 lata bujalismy sie z kazdym gramem do przychodni .
Obecnie z powodu wirusa nie chce tam latac .dlatego pomysl na wage ...ale nigdy nie mialam pomozecie ?
-
Ubranka kupilam na olx juz jakby 3 paczki
W wiekszosci sa to body i leginsy kilka pajacy
Rozmiar 56 .62 i 68
Placilam raz 250zl za jakby reklamowke
Drugi raz 80
I pomiedzy cos 130 .
Ale nie mam wtym wiekszych konkretow np kombinezonow czy kurtek lub jakis cieplycj spodni to raczej wszystko bielizna ale i tak taniej niz kupujac w sklepie .a ze nie chodze nigdzie to to bylo latwiejsze zlapac od jednej osoby wieksza ilosc rzeczy
Swoje po dzieciach rozdalam wszytkim wszytko za darmo....niestety nas nikt nie zapytal czy cos potrzebujemy -
Aina ja wagi nie miałam przy pierwszym dziecku i teraz też nie kupuję więc nie pomogę. Mój syn na początku spadł z wagi a później jak zaczął przybierać to prawie 0,5kg na tydzień. Teraz jest śliczny zgrabny chłopczyk. Nie za gruby nie za chudy. Taki w sam raz. Waży coś koło 12 kg i nosi rozmiar 86.
-
Jola17a wrote:Dzisiaj mam okropny posmak w ustach, sama nie wiem jaki, raczej gorzkawy, a może taki metaliczny, sama nie wiem. Ile można myc żeby, popijać wodę... Ciągle muszę coś przekąsić żeby nie czuć okropnej śliny, a mam jej nadmiar.
Kurczę, co to może być?
Korona,? -
nick nieaktualnyMoje koleżanki nigdy nie chciały pieniędzy w zamian za ubranka, a ja z kolei nie lubię brać tak za nic, więc kupowałam rzeczy które ich dzieci jeszcze używały typu pampersy, kosmetyki do kąpieli, zabawki edukacyjne itp.
Wagi dla dziecka też nigdy nie miałam i nie planuję kupować. Jak chcieliśmy sprawdzać przyrosty wagi w domu to mąż ważył się z dziećmi na normalnej wadze łazienkowej... najpierw sam, a później z maluchem.Jagodazdw92 lubi tę wiadomość
-
Aina wrote:Natalii.
Ja mialam taka sytuacje od poczatku ciazy brak wymazu i uparlam sie bo pani doktor wciaz powtarza ze ona nic niepokojącego nie widzi ja tez nie mam żadnych objawów
Ale uparlam sie z zrobila posiew i coz miałam nosa.grzybek i mam pimaficin niestety
Ale dlaczego chcialasnten posiew jak nie mialas zadnych objawow?