Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jola17a wrote:Tak to moje pierwsze dzieciątko. Ja mam skończone 40, mój jest 2 lata młodszy. Tak nam chyba było pisane-późne rodzicielstwo. Teraz się nakręcamy... Że chcemy dożyć wnuka lub wnuczki 😉
.
No to cudnie ☺ bardzo lubię takie szczęścia wyczekane 🥰Jola17a lubi tę wiadomość
-
My już 2 razy wybieraliśmy imię, ale teraz czujemy większą odpowiedzialność, bo to chłopiec i będzie z tym zestawem imię i nazwisko żył już całe życie. Nadal nie mamy wybranego. Powiedziałam raz na tych wakacjach- wybierzmy w końcu to imię, to się całą rodziną męczyliśmy i oczywiście na końcu mąż się obraził.
Próbowałyśmy z dziewczynami go przekonać do kilku naszych to skwitował to- i znów ja nie nie mam nic do powiedzenia!
Ja się coraz bardziej zastanawiam nad Aleksandrem. Bardzo mi pasuje do nazwiska. Antoni sie kończy na samogłoskę, podoba mi się, ale jest łagodniejsze w odbiorze no i nie jest międzynarodowe.
Ja nie wiem czy my się dogadamy do porodu🤨Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 08:59
-
Hej dziewczynki. Chwilkę mnie nie było bo mieliśmy wycieczkę na wesele 260 km🤪 noi zostaliśmy do poniedziałku. Bawiliśmy się do 3 rano😱😱 nie wiem jak to wytrzymałam, ale ciasta wszystkie były moje, chyba dlatego hihi.
Po powrocie dwa dni odsypiałam i wreszcie wszystko wróciło do normy. Dziś po obiedzie dalszy ciąg prania i prasowania. Młody kopie od rana a ja tylko podskakuje🤪🤪🤪🤪 wchodzi mi tak w żebra i śmiem przypuszczać, że jest już główką w dół. -
Misia spokojnie dacie radę. A jak nie to zobaczysz żepo porodze jak synka zobaczycie to imię samo przyjdzie
teraz się zaczęłam zastanawiać jak podać imię dla dziecka w szpitalu. Bo zawsze się mówi Zosia a tu ciekawe czy powiem Zofia czy jednak zdrobniale Zosia🤣
Evoleth, Misia78 lubią tę wiadomość
-
W szpitalu się podaje imię? chyba nie trzeba. Trzeba w urzędzie - i i tak zrobi to mąż
jak pojedzie do usc
Misiaspokojnie. Dogadacie się. Jeszcze chwila została do namysłu
uff jak dobrze że u mnie nie ma dyskusji na ten temat
a w ogóle to dzień dobry w 3 trymestrzeaaaaaaaaaaa serio??
Misia78, Evoleth, Maybelle, Lena955, Emka31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidzę, dyskusja co do imion 🙂 nasze musi być krótkie, zawsze było mi szkoda tych „moich” dzieci w przedszkolu, które nie mogły się podpisać na kolorowance, bo miały koło 10 liter w imieniu 🙈
Będzie więc Oleg lub Tymon, choć raczej to pierwsze 😊 wreszcie krok do przodu, bo póki co, to mówimy do niego Bobo lub Bobek😂
Baby, to już? Jesteśmy w 3 trymestrze? Myślałam, że to po 28+0 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 11:31
-
nick nieaktualnyJagodazdw92 wrote:Misia spokojnie dacie radę. A jak nie to zobaczysz żepo porodze jak synka zobaczycie to imię samo przyjdzie
teraz się zaczęłam zastanawiać jak podać imię dla dziecka w szpitalu. Bo zawsze się mówi Zosia a tu ciekawe czy powiem Zofia czy jednak zdrobniale Zosia🤣
U nas w szpitalu jest tak na poważnie, „nazwisko, syn Emilii” 🙈 imię ich nie interesuje 🙃 -
Emka ja jak rodziłam to mała też miała na tej opasce na rączce i nóżce tak napisane, a imię było na takiej specjalnej kartce, która włożona była do tej wanienki-łóżeczka w którym sobie leżała, i położne tak po imieniu się do niej zwracały:)
Emka31, baby lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Dziewczyny, dawno się nie odzywałam. Dzisiaj jestem po badaniu 3 trym. 🙂 Z maluchem wszystko ok, po asymetrii wywołanej torbielami nie ma śladu ☺️🥳 przepływy itp też ok. Mały, leży glowkowo, waży 1860 g 😱 jest w górnej granicy normy, choć niektóre pomiary przekroczyły górną granicę Dzisiaj mam 29+4, a średnio z USG wyszło 32+1, (część pomiarów nawet 33+4) - chyba dobrze, że kupiłam mało rzeczy w rozmiarze 56, bo zapowiada się kawał chłopa po tacie 😅 Jeśli będę chciała rodzic naturalnie to prawdopodobnie trzeba będzie wcześniej poród wywołać, jak w terminie to raczej CC. Muszę to obgadac z moim prowadzącym 🙂
Jedno co mnie martwi to, że kość udowa w stosunku do reszty pomiarów mala, tzn jest i tak większa niż wiek ciąży na to wskazuje ale w porównaniu z główką czy brzuszkiem no to ledwie w normach się mieści. Jak zerknelam na poprzednie badania to za każdym razem mniejsza od reszty.
A teraz hit: mały po raz pierwszy ustawił się pięknie do zdjęcia, pokazał calusieńką buzię i wiecie co...sprzet w gabinecie padł i nie dało rady wydrukować zdjęć ani ich zapisać 🤦🤦🤦 ja to mam jakiegoś pecha...założę się że za tydzień na wizycie u prowadzącego mały się pozastawia...no robi mi na złość 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 13:45
Wowka, Evoleth, Maybelle, Lena955, Freja000 lubią tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Szyszunia 89 wrote:Dziewczyny, ile ważyły Wasze maluchy w 26t ciąży??
Mój mały jest o tydzień za mały tzn. jego główka i trochę się martwię. Waży 793g. Termin mam na 31.10Szyszunia 89 lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sylwia Sylwia ale masz kawał chłopa w środku!! wooow .... ciekawe do ilu dorośnie
Mój mały jest o tydzień za mały tzn. jego główka i trochę się martwię. Waży 793g. Termin mam na 31.10
ja za wiele nie pomogę bo robiłam ostatnio usg w 24 tygodniu. Ważył wtedy niespełna 700g i wyprzedzał wiek ciąży o tydzien
ja idę jutro na wizytę - jak zwykle ciekawość mnie zżera ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 13:53
Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość
-
No zastanawia mnie ta kość, ale może bobo będzie duży po tacie ale nogi Będzia miał po mnie 🤷
Baby kawal...a ja taka mała 🤦 Zawsze ważyłam w okolicach 50 kg, dopiero tuż przed ciążą dobilam do 54 - teraz 9 kg na +. Mam 160 cm i urodziłam się z wagą 3400 albo 3600 ( nie pamiętam), mąż ma 196 cm i urodził się z wagą 4600...jak na razie to bobo bardziej do niego podobny.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Sylwia, u mnie bardzo podobnie z tymi pomiarami. Córka duża, od początku wyprzedza termin o 1-2 tyg. I zawsze kość udowa to najkrótszy pomiar. Ale muszę powiedzieć, że mój lekarz podczas kontrolnych wizyt robi te pomiary tak na szybko, żeby sprawdzić czy dziecko przybiera na wadze. Więc na pewno nie są one super dokładne. USG trzeciego trymestru mam 7.08, u kogoś innego, więc wtedy będę już oczekiwała dokładnych pomiarów i orientacyjnej wagi przy porodzie.
Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Mój mały jest o tydzień za mały tzn. jego główka i trochę się martwię. Waży 793g. Termin mam na 31.10
Moja ważyła dokładnie tyle w 25+3, lub 25+6 😊 na wizycie trzy tygodnie temu.
Sylwia, wow, prawie 2kg bobasa 😍 kawał chłopa, ciekawe czy ta tendencja się utrzyma do końca 😊
Witamy w trzecim trymestrze, już robimy miejsce dla wszystkich 😉
Pojechałam dzisiaj na pobranie krwi. Wychodzę, a tam facet wielkim busem z dostawą zaparkował na centymetry od drzwi mojego samochodu. Bez brzucha pewnie bym jakoś wsiadła, ale tak nie było mowy. Grzecznie się pytam, ile mu się zejdzie, a ten do mnie z awanturą, że mogę wsiąść z drugiej strony. No wsiąść mogę, ale za kierownicę też się nie steleportuję nad ręcznym i podłokietnikiem z tym bebzonem 😛 -
Wowka co za hamciuch...ciekawe czy on by się tak przegramolił... Mój maluch od początku szybko rósł,ale teraz to w ciągu miesiąca 1 kg, a tu jeszcze cały sierpień i wrzesień przed nami😅
Evoleth zastanawiam się czy swoje nie robi to że maluch fika przy badaniu, kopie w głowicę itp ( ma tak od początku). Jak lekarz dociska glowice do brzucha to on "oddaje", więc ciężko te nóżki złapać. No ale w sumie u różnych lekarzy robiłam badanie i ta kość zawsze mniejsza🤷 Ciekawa jestem jak u Ciebie teraz na badaniu wyjdzie.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.