X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Aina Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka bo uwazam ze w ciąży to niezbędne badanie

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Korona,?
    Nawet nie chcę myśleć brrr

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • baby Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a już mialam kiedyś zapytać - być może gdzieś pisałaś. To Twoje pierwsze dzieciątko? :) takie wyczekane wystarane? :) <3

ależ miałam dziś kiepską noc...
    dzieci sąsiadów miały nockę w namiocie :/ uciszyli się dopiero jak mój mąż do nich zszedł zwrócić uwagę o ... 5.20 :) już po prostu przeginali. Wcześniej już miałam dość ale stwierdziłam że to przecież dzieci, że mają wakacje, nocka pod namiotem, fajna przygoda ...
    Ale im bliżej świtu tym głośniej było

moje dzieci nie dają czadu sąsiadom, my też, i mniej więcej tego oczekuję od innych

w końcu dzieci się wyciszyły (nie pytajcie gdzie byli rodzice ;) bo to dziwna rodzina) i ... zaczęły się dojazdy do pracy na 6 :) no i dzień się obudził a wraz z nim synek w brzuchu. I po spaniu. Na pewno będzie drzemka w dzień - ale kiedy i gdzie skoro mąż skuwa płytki w łazience? ...

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby współczuję nocii. Ja dziś połamana wstałam. Całe plecy mnie bolą nie wiem czemu :(

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, ja się zastanawiam czy nie zrobić z 2 powodow:
    - znam dziewczynę, ktora miała w ciąży bezobjawową bakterię i przez to urodziła wczesniaka, doszło do przedwczesnego porodu i było dość groźnie,
    - tu bardziej mnie dotyczący powod, przed ciaza przygotowywałam się do badania drożności jajowodów i lekarz wymagał właśnie posiewu, bo nie może być żadnej bakterii podczas badania. I tak ze 2-3 miesiące ciągle coś wychodziło, mimo że nie miałam żadnych objawów. W końcu udało się wyleczyć, w grudniu mialam drożność, a w styczniu juz byłam w ciazy.
    I tak się zastanawiam, czy może coś nie wróciło, a ja o tym nie wiem, a lepiej zareagować w sumie i sprawdzić. Dopytam jeszcze mojego gina na następnej wizycie, co o tym mysli.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    U nas Mała będzie mieć urodziny z... nami 😂

Mąż jest z września, ja z października, a wszystko wskazuje, że córka urodzi się gdzieś pomiędzy 😊

Freja, a to ciekawe ze zmianą imienia. Myślałam, że u nas jest to mało możliwe. I przez pierwsze 6 miesięcy życia syna się zastanawiałam, czy mu nie zmienić-to na pewno można bez większych problemów.

Dziecku możesz chyba do pół roku zmienić bez problemu.
    A dorosi muszą przedtsawić zaświadczenia 8 osób (o ile dobrze pamietam), że używa się innego imienia (taka była moja sprawa). Nie wiem jak jest w innych przypadkach...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii ja też robiłam posiew jakos w czerwcu, na szczęście nic nie wyszło. Ale za to przed ciążą jak robiłam, to mimo że nie miałam żadnych objawów to jednak w badaniu coś tam powychodzilo i musiałam się przeleczyc. Bardzo często się zdarza, że infekcja nie daje objawów a jednak może zaszkodzić ciazy.. Jestem zdania, że skoro i tak raz w miesiącu sikam do kubeczka to moge co jakiś czas nasikac do dwóch 😉

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam posiew moczu. W badaniu ogólnym wyszło kilka leukocytów wpw (górna granica normy) ale posiew wyszedł bez zarzutów.

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Kotka, ja się zastanawiam czy nie zrobić z 2 powodow:
    - znam dziewczynę, ktora miała w ciąży bezobjawową bakterię i przez to urodziła wczesniaka, doszło do przedwczesnego porodu i było dość groźnie,
    - tu bardziej mnie dotyczący powod, przed ciaza przygotowywałam się do badania drożności jajowodów i lekarz wymagał właśnie posiewu, bo nie może być żadnej bakterii podczas badania. I tak ze 2-3 miesiące ciągle coś wychodziło, mimo że nie miałam żadnych objawów. W końcu udało się wyleczyć, w grudniu mialam drożność, a w styczniu juz byłam w ciazy.
    I tak się zastanawiam, czy może coś nie wróciło, a ja o tym nie wiem, a lepiej zareagować w sumie i sprawdzić. Dopytam jeszcze mojego gina na następnej wizycie, co o tym mysli.

Ale to chodzi o jakies bakterie w moczu czy jakis wymaz?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie Natalii - piszesz o moczu czy o wymazie z pochwy?

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie pomieszałam 🙈
    Teraz chodzi mi o wymaz z szyjki, taki podczas badania na fotelu.

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ilu z nas wyszłyby bakterie w posiewie, gdybyśmy tak wszystkie się przebadały. Skoro to takie częste i bezobjawowe 🤔 Ja póki co chyba nie czuję potrzeby, infekcje układu moczowego praktycznie się mnie nie imają, a badania zawsze wychodzą dobrze. Acha, zawsze kupuję te jałowe pojemniczki, może to ma znaczenie.

Dziewczyny w trzecim trymestrze, odczuwacie spadek wydolności? Mi praktycznie z dnia na dzień tak ubyło sił, że aż jestem w szoku. Do tej pory chodziłam z córką na zakupy, potem od razu na plac zabaw, jak wracałam to ogarniałam dom i obiad. I dopiero popołudniami przychodziło takie większe zmęczenie. A teraz ledwo mogę doczłapać się do sklepu, mimo że zapakowałam moją trzylatką w wózek, o który mogę się oprzeć i do którego załadowałam zakupy. Siedzę teraz na kanapie i od dłuższego czasu zbieram siły żeby się ruszyć... Aż mi jest przykro, nie lubię u siebie takiej bezsilności 😔

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:44

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Jola17a już mialam kiedyś zapytać - być może gdzieś pisałaś. To Twoje pierwsze dzieciątko? :) takie wyczekane wystarane? :) <3

ależ miałam dziś kiepską noc...
    dzieci sąsiadów miały nockę w namiocie :/ uciszyli się dopiero jak mój mąż do nich zszedł zwrócić uwagę o ... 5.20 :) już po prostu przeginali. Wcześniej już miałam dość ale stwierdziłam że to przecież dzieci, że mają wakacje, nocka pod namiotem, fajna przygoda ...
    Ale im bliżej świtu tym głośniej było

moje dzieci nie dają czadu sąsiadom, my też, i mniej więcej tego oczekuję od innych

w końcu dzieci się wyciszyły (nie pytajcie gdzie byli rodzice ;) bo to dziwna rodzina) i ... zaczęły się dojazdy do pracy na 6 :) no i dzień się obudził a wraz z nim synek w brzuchu. I po spaniu. Na pewno będzie drzemka w dzień - ale kiedy i gdzie skoro mąż skuwa płytki w łazience? ...
    Tak to moje pierwsze dzieciątko. Ja mam skończone 40, mój jest 2 lata młodszy. Tak nam chyba było pisane-późne rodzicielstwo. Teraz się nakręcamy... Że chcemy dożyć wnuka lub wnuczki 😉

Posmak w ustach się zneutralizował nieco, da się żyć, ale objadam się migdałami i co chwilę czymś.

baby lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, no właśnie... Jakoś nie chciałam wierzyć, że ten spadek energii w trzecim trymestrze przyjdzie. A jednak.
    Dobrze kojarzę, że Ty jeszcze pracujesz z domu?

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja energii mam duzo tylko cialo odmawia - ciezko mi sie oddycha, po poludniu w sklepie juz mi ciezko ustac i w berka z dziecmi dlugo nie pociagne bo mi poprostu brzuch przeszkadza.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:44

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też zauważyłam, że mam mniej siły odkąd zaczęłam III trymestr. Brzuszek jest coraz wyżej także ciężko się schylać i wydaje mi się że odrobinę ciężej mi się oddycha. Póki co radzę sobie sama że wszystkim, ale już czuje ze jest ciężej.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój.

Mi się trzeci trymestr zaczął z przytupem. Pojawiła się zgaga, bezsenność (dziś nie spałam do 3:30, później moment u syna i pobudka o 5:40 😑), ból kręgosłupa, ociężałość i totalny brak sił. Ciężko sobie tylko pozwolić na te wszystkie dolegliwości przy ruchliwym dwulatku, więc czuję się jak zombie 😀

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie jest gorzej fizycznie, ale zgaga się pojawia. Kupiłam lek ziołowy i czeka.
    Lędźwiowy przestał mnie boleć po wizycie u fizjo gin. Niestety od powrotu z wakacji do domu boli mnie szyja i plecy. Obstawiam poduszkę. Mam wieczny problem ze znalezieniem odpowiedniej. Zamówiłam kolejną... dobrze , że u nas ciągle ktoś nocuje to się przydają ;) teraz do osteo musze iść. Normalnie abonament powinnam mieć :/

dqprp07wzt9w07bj.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ