Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • baby Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja leżę i dyszę bo pranie zdjęłam i powiesiłam kolejne :p
    co mi przyszło do głowy z tym wieszaniem ... zamiast wrzucić do suszarki - w końcu po to ją mam

ale dzisiaj z obiadem mam luzik bo synek ma urodziny :) 14 :) i sobie zażyczył tort mięsny z pastrami :D hahaha więc jedziemy spełnić marzenie - i zjem sobie pyszną wołowinkę :D

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pierś obsypałam przyprawami i usmażyłam, ziemniaczki zgniotłam ze śmietaną i masełkiem i ogórek kiszony. Takie obiady mogę jeść :) tylko szkoda że trzeba stać i przygotować. Bo gorąco jak w piekle. No ale co zrobić coś jeść trzeba 😅

Coś mnie naszło na słodkie i najchetniej bym zjadła makaron z serem lub ryż na słodko

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby nie słyszałam o takim torcie 😀
    Ja mialam dzisiaj wizytę u mojego gina, mial tylko sptawdzic stan blizny, bo mialam u niego wizyte 2 tyg temu, a następna za 3 tyg, jak wroci z urlopu, ale zrobil normalną :P
    Malutka waży 2069 g :) w 2 tygodnie przytyła 369 g, a ja 1 kg :P
    Tak to wszystko jest bardzo dobrze, chociaz pytał o ruchy i powiedziałam, że czasami czuję takie drgania brzucha, tak jakby mala się otrząsała, to trwa kilka sekund. Troche go to zaniepokoiło, ale wszystkie przeplywy w normie, poogladal ja doklanie i kazal zbadać elektrolity...
    A poza tym uswiadomil mi, ze za miesiąc 12.09 mam ciążę donoszoną 😀😀
    I wstępnie planujemy cc na 21.09, w sensie, że pewnie qtedy przyjęcie na oddzial i jakos w tym tygodniu cięcie. To będzie 39 tc.
    Jeszcze 6 tygodni 😍

Maybelle, Misia78, Jagodazdw92, Freja000, Evoleth, baby, Emka31, Wowka, Kicior lubią tę wiadomość

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:54

bebetka.b, edytkaa93, Jagodazdw92, Freja000, baby, Wowka, Jola17a lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle tak samo sobie wyobraziłam za pierwszym razem 😂😂😂😂😂😂

A Wam się chcę jeść w te upały? Ja bym mogła tylko pić wodę i jeść owoce, nic więcej 😔

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zawsze chce jeść:D

Ostatnio marzę o jakimś hot dogu albo hamburgerze:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 16:06

baby, Natalii lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, nie pamietam, robiłaś krzywą? MNie na połówkowym straszyła kobita, że na pewno mam cukrzycę, bo dziecko duże, a nie mam. Teraz w ogóle jakieś duże dzieci się rodzą...

Mam dziś ayrwedyczne warsztaty połogowe :) online.

Musze się zrelaksowac jakoś, bo strasznie się stresuję tą cholerną pandemia, kwarantanną i tym, ze po pozytywnym teście robią cc i zabierają dziecko... podobno... jakiś horror. Za komuny tak nie było :/

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah dziewczynki o czym Wy dziś myślicie?? Hihi poprawilo mi to bardzo humor który i tak był dobry :)

Edytka za mną już długi czas chodzi hamburger.... ostatnio mialam taką ochotę to mąż zamiast iść i kupić to wolał zamówić kebaba... a ja nie to że na cokolwiek tylko to mieso od hamburgera... na samą myśl się taka głodna robię. Cokolwiek mam nie robić w kuchni to wszedzie widzę hamburgery. Hot dogów nie lubię bo po ciepłych parówkach mnie mdli. Jedyne parówki jakie mogę jeść i to tylko na zimno to jedynki

edytkaa93 lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka to tak jak ja 🙈 Ja mam chyba dwa żołądki w tej ciazy, serio. Juz nie moge się doczekać porodu przede wszystkim, zeby mi minął ten apetyt na slodkie, na niezdrowe i w ogóle.
    P.S. dzisiaj na kolację zapiekanki 😂

edytkaa93 lubi tę wiadomość

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na kolację rybę z piekarnika. Mąż jakąś gotową kupił po włosku ale ten sos był przepyszny. A teraz mi tak bebzol wywaliło że ruszać się nie mogę.

Jak tam wasze plecy? Mnie od paru dni boli kręgosłup na wysokości piersi. Jak stoję i dziś jak siedzę to też mi sie daje we znaki

Misia78 lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plecy w katastroficznym stanie razem z prawym biodrem, i to w zasadzie od początku ciąży ale ostatnio to już przesada. Jak się ruszam jest wszystko okej ale jak siądę na chwilę albo się położę to mnie paraliżuje i nie mogę się ruszyć, na lewy bok jakoś jestem w stanie się przewrócić ale prawą nogą nie ruszę bo ból do zes*ania. Mówiłam o tym mojej gin i mi poleciła jedynie rehabilitację, muszę ogarnąć gdzieś coś bo się boje ze po porodzie będzie tylko gorzej.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • baby Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam wyniki posiewu moczu - średnie :/ tzn bakterie nadal są, ale jest ich mniej. Czy to że nie wykonano antybiogramu znaczy że nie trzeba tego leczyć? ilość 10^2/ml moczu a miałam 10^6. Czynne zakażenie jest niby od 10^5 więc może to tak się interpretuje?

Jutro napiszę do lekarza bo wizyta dopiero 21 sierpnia - to już bym mogła coś z tym zrobić.

Dodam że w badaniu ogólnym moczu nic nie wyszło oczywiście - leukocyty niskie, ani azotynów ani białka ani krwi ani nic niepokojącego - na podstawie samego ogólnego badania nic by nie wyszło, ale za każdym razem płacić 50zł za posiew ... średnio

Boję się że jak tak dalej będzie to i paciorkowca w wymazie z pochwy się doczekam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 22:06

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam wasze wyprawki? Ja się pochwalę że domówiłam dzisiaj resztę, i już praktycznie będę miała wszystko. Tylko mm jeszcze kupię, wodę morską do nosa, i jakiś pajacyk ocieplany. Jeszcze przydała by się jakaś czapeczka no i może kilka jakichś ciuszków jakby mi się coś spodobało fajnego:) ale mogę powiedzieć że wyprawka zakończona:) dużo rzeczy mam po małej to i szybko to poszło:)

Emka31, Kicior lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    No i mam wyniki posiewu moczu - średnie :/ tzn bakterie nadal są, ale jest ich mniej. Czy to że nie wykonano antybiogramu znaczy że nie trzeba tego leczyć? ilość 10^2/ml moczu a miałam 10^6. Czynne zakażenie jest niby od 10^5 więc może to tak się interpretuje?

Jutro napiszę do lekarza bo wizyta dopiero 21 sierpnia - to już bym mogła coś z tym zrobić.

Dodam że w badaniu ogólnym moczu nic nie wyszło oczywiście - leukocyty niskie, ani azotynów ani białka ani krwi ani nic niepokojącego - na podstawie samego ogólnego badania nic by nie wyszło, ale za każdym razem płacić 50zł za posiew ... średnio

Boję się że jak tak dalej będzie to i paciorkowca w wymazie z pochwy się doczekam :/

Ja się doczekałam grzyba 😠😡 od soboty jakieś dziwne upławy, wodniste, ale pH w normie, więc chociaż uspokajałam głowę, że to nie wody 🙄🙄 dziś wizyta i gin mnie poratował Gynazolem. Zaaplikowałam i czekam na poprawę... Toalety na mieście + upał i dziadostwo mi się przyplątało...

Baby, też robiłam posiew. Jeśli nic nie wyhodowali i nie ma antybiogramu to leczenie zuravitem i wodą.. U mnie tak było..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    A jak tam wasze wyprawki? Ja się pochwalę że domówiłam dzisiaj resztę, i już praktycznie będę miała wszystko. Tylko mm jeszcze kupię, wodę morską do nosa, i jakiś pajacyk ocieplany. Jeszcze przydała by się jakaś czapeczka no i może kilka jakichś ciuszków jakby mi się coś spodobało fajnego:) ale mogę powiedzieć że wyprawka zakończona:) dużo rzeczy mam po małej to i szybko to poszło:)

Moja szpitalna - w paczkach, ale w większości kupiona. Natomiast Bobo stoi w miejscu 🙈 pod koniec miesiąca mam w planach ogarnąć 😊 jakoś tak mi się nie spieszy, niech siedzi jak najdłużej 🙂 jak dzieci ruszą do szkoły, to będę miała więcej czasu i na spokojnie zrobię pranie i przygotuje wszystko 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Maybelle tak samo sobie wyobraziłam za pierwszym razem 😂😂😂😂😂😂

A Wam się chcę jeść w te upały? Ja bym mogła tylko pić wodę i jeść owoce, nic więcej 😔

U nas tak samo, woda, owoce, ewentualnie jakaś zupa... na topie teraz arbuz i maliny w nieskończonej ilości 🙂

Bardzo zastanawiam się nad dietą pudełkową od września. Czy któraś może zajada? Może znacie coś godnego polecenia?

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyprawka bez zmian. Czyli do kupienia butelki, podkłady, nakładi na piesi, witamina D. Czekam cały czas na więści o kokonie i karuzeli ale narazie cisza. Napomknęłam ostatnio na ten temat w tracie rozmowy ale bez echa więc nie wiem na czym stoję.

Powiedzcie mi co sądzicie o smoczkach uspakajających z canpol?? Bo dostałam jeden od siostry i nie wiem czy kupić inny czy te są dobre dla dzidzi? Bo przy synu używałam i dalej używam z lovi

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy dwójce też były te smoczki z Lovi. Tym razem kupiłam BIBS nie wiem czy to tylko moda na nie czy rzeczywiście są w pewnym stopniu ukształtowane pod pierś, bo cieszą się dużym zainteresowaniem. Zobaczymy jak u nas będzie tym razem, ale smoczek był wybawieniem.

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ