Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Edytka podziwiam cie! Ja zaczęłam sprzątać kuchnie i już leżę bo zakrecilo mi się w głowie, zemdlilo mnie, czulam że zaraz zalicze podłogę. Ciśnienie 102/60 puls 105
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa juz nie mam sil na sprzatanie 😂
Od kilku dni bardzo ciężko znoszę te upały, wczesniej jakos dawalam radę, a teraz po prostu brak mi tchu, brak sil i ochoty na cokolwiek. Zrobienie obiadu to wyczyn 😀
Bardzo się cieszę, że ogarnęłam już wyprawkę, bo nie wiem, jak teraz bym się do tego zmusiła.
Od tygodnia pakuję torbę do szpitala i nie mogę się wziąć za dokończenie tego 🙈
Jola17a lubi tę wiadomość
-
edytkaa93 wrote:Ja się dzisiaj od rana wzięłam za sprzątanie i pranie, połowę okien umyłam, resztę zostawię sobie na wieczór, jeszcze obiad muszę ugotować. A ostatnio nic mi się nie chce:/ te upały mnie wykańczają, mała nam przez to cyrki odstawiała w nocy bo cała spocona była a otwarte okna nic nie dają
rety Edytka OKNA ??? i nie o to mi chodzi że można czy nie możnaw ciąży. Ale że dałaś radę i że ci się chciało ..........
ja dzisiaj jestem totalnie bez energii...
nawet ciśnienie sobie zmierzyłam bo padam na nos od rana
chyba zaraz się położę na chwilę
Młody od rana nie za bardzo się rusza - wczoraj było ok, a dziś znów mi serwuje stresik -
Jola17a wrote:Edytka podziwiam cie! Ja zaczęłam sprzątać kuchnie i już leżę bo zakrecilo mi się w głowie, zemdlilo mnie, czulam że zaraz zalicze podłogę. Ciśnienie 102/60 puls 105
ja cisnienie prawie tak samo ale puls 85 - to dobrze czy zle?
-
Ja nie mam jak zmierzyć ciśnienia bo nie mam w domu takiego sprzętu 🤣
Dziś mnie cały czas skurcze w łydkach łapią. Jak do tej pory to tylkow nocy mnie budziły a dziś ustać nie mogę. Nawet jak siedzę to mnie lapią. Ogólnie to nie jest źle bo nogi jak do tej pory mi nie puchną. W poprzedniej ciąży 2 miesiące przed terminem miałam nogi jak kołki. Zero kostek nic a to był marzec. A teraz takie upały i zero opuchlizny aż w szoku jestem. Też tak siępocicie w domu. Ja chyba mam za gorąco w kuchni i w pokoju u małego (od tej strony mam słońce teraz od samego rana) jak tylko wejdę i usiądę to jestem momentalnie cala mokra. W dużym pokoju trochę lepiej sie czuję.
Ja się nie przejmuję jak nie czuję takich ruchow jak dnia poprzedniego poprostu maluszki też odczówają że nam źle i też inaczej reagują. A wczoraj moja mała misia tak intensywnie się ruszała jak byłam na spacerze że aż bolało w szoku byłam. Już w brzuchu jest zupełnie inna niż syn. On zawsze jak bylam w ruchu to był spokojny bardzo. Zazwyczaj najbardziej aktywny był wieczorami. A ona w cały świat. Oby po porodzie była spokojna i iie za vardzo płaczliwa. No ale różnie może być. Synek ogólnie grzeczny jest chyba że coś mu dolega to wiadomo ze marudny i jak spiący. -
Uwielbiam ciepło, ale te upały już przeginają
Mamy basen, więc wczoraj wskoczyłam. Do tej pory nie, bo mąż nie może sobie dać rady z algami czy innym syfem, który się zrobił i się trochę boję... ale włozyłam tampon.
Trochę już zaczynam marudzić... spało mi się okropnie... cały czas mnie boli jedno miejsce w brzuchuzwłaszcza jak siedzę.
Okna sobie zostawiam po 38 tygodniu
BTW kiedy jest ciąża donoszona? -
Freja ciąża donoszona jest od 37+0. Ja rodziłam syna 37+2 i już miałam wpisane że donoszony. Z tym że jak w 37 tc urodzisz to pediatra w przychodni będzie uwazała że troszkę wcześniak i dzięki temu miałam te szczepionki skojarzone darmowe.
Co do brzucha to mnie boli trochę po lewej stronie na dole ale to chyba jelita bo mam problem z wypróżnianiemWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 11:32
Freja000 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, ja jestem jeszcze w szpitalu, choć już tu wszystkim marudzę że chciałabym wyjść do domu😉 Wszystkie zapisy KTG wychodzą super, elektrolity mam w normie, a w badaniach krwi tylko za niskie żelazo. Dziś rano miałam krzywą cukrową, ale jeszcze nie znam wyniku. Umówiłam się już do diabetologa, najwyżej odwołam.
Powiem Wam, że mi też się ta temperatura daje we znaki. Przez pierwsze dwa dni super działała tu klimatyzacja, teraz są jakieś problemy z prądem, przeciążenia i zrobiło się gorąco. Tyle że ja okien nie myję, ani za dzieckiem nie biagam😉 Więc jakoś to znoszę.
Jola, u mnie parametry ciśnienia bardzo podobne i puls też powyżej 100. Mierzą mi 3 razy dziennie i nikt się nie czepia.
Aaa i nogi mi nie puchną. Poprzednim razem spuchły dopiero po porodzie. Byłam w szoku że coś takiego może się wydarzyć ale jednak. Położne poradziły mi wtedy dużo pić i dużo chodzić, co faktycznie pomogło.
W ogóle pamiętajcie Dziewczyny o piciu w te upały,dla siebie i dla dzieciaków 😊Jola17a, Maybelle lubią tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
baby wrote:ja cisnienie prawie tak samo ale puls 85 - to dobrze czy zle?
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Jola17a wrote:Twój puls ok, mój za wysoki.
a tak - doczytałam sobie
nawet do 90 to w ciąży norma, potem już jest za wysoko, ale jeśli się zrelaksujeszi spadnie to nie ma się co niepokoić jednorazowym incydentem
chyba zacznę nosić smartbanda od synażeby mi się mierzyło na bieżąco
a może lepiej nie? bo już sobie i tak różne rzeczy wkręcam ...Jola17a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFreja skończone 36t i ciążę uznaje się za donoszoną. Tak mi przynajmniej objaśniono.
U mnie to samo po CC takie opuchnięte stopy miałam że mi się nie mieściły w klapki. Kiedyś ma forum dziewczyny pisały, że na to jakieś zastrzyki się bierze, ale nic nie wiem w tym temacie mi zazwyczaj po kilku dniach przechodziło.
Dziś zamówiłam jeszcze jakieś drobiazgi i w tym tygodniu temat torby do szpitala będę miała w końcu zamknięty 🙂Freja000 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny która z Was ma detektor tętna płodu? działa w tym trymestrze? bo pamiętam że na początku któraś miała problemy z wychwyceniem bicia serca dziecka. Wiem że Blondheroina miała i używała ale jej nie ma tu już dłuuuugo
Ten mój dzieć się tak mało rusza że chyba wypożyczę ... nie będę co chwila na ktg jezdzic -
Wiecie że resztę tych okien umyłam i nie mam co ze sobą zrobić haha, ja nie wiem skąd ja mam dzisiaj tyle energii skoro wczoraj nie miałam siły ruszyć nawet palcem. Coś się chyba ze mną dzieje
Jola17a, Kicior lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
edytkaa93 wrote:Wiecie że resztę tych okien umyłam i nie mam co ze sobą zrobić haha, ja nie wiem skąd ja mam dzisiaj tyle energii skoro wczoraj nie miałam siły ruszyć nawet palcem. Coś się chyba ze mną dzieje
gniazdowanie -
baby wrote:Dziewczyny która z Was ma detektor tętna płodu? działa w tym trymestrze? bo pamiętam że na początku któraś miała problemy z wychwyceniem bicia serca dziecka. Wiem że Blondheroina miała i używała ale jej nie ma tu już dłuuuugo
Ten mój dzieć się tak mało rusza że chyba wypożyczę ... nie będę co chwila na ktg jezdzic
Ja mam, ale nie używam, bo gzub się rusza. Pierwszego jakiego miałam to zepsułam;) wymienili mi na nowy i tego to tylko testowałam i od tego czasu nie używam. Ale go mam i mi lżej, w razie co będę używać. Wzięłam go na wakacje i czułam się pewniej.
Polecam, kup, potem sprzedasz bez problemu.
-
edytkaa93 wrote:Wiecie że resztę tych okien umyłam i nie mam co ze sobą zrobić haha, ja nie wiem skąd ja mam dzisiaj tyle energii skoro wczoraj nie miałam siły ruszyć nawet palcem. Coś się chyba ze mną dzieje
Nosi cie, tzn ze rozwiązanie jest na rzeczy ☺️
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.