X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja do bibs przekonana nie jestem. Uważam że taki przyszedł trend że jest duże zainteresowanie ale myślę że lovi dużo lepsze. No zobaczymy jak to będzie.

Kupowałyście może te nakładki na piersi? Bo z tego co widzę to są różne rozmiary. Jak dobrać rozmiar??

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już zamówione z lovi i jestem ich wierną fanką. Te bibs też mnie nie przekonują jakoś. Jeśli chodzi o canpola to miałam jeden dla córeczki do wypróbowania ale był nie za bardzo.

Jagodazdw92 lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda te nakładki to ja wzięłam s i dalej mi się wydają jakieś megaduże, ja mam ogólnie płaskie brodawki i nie mam pojęcia co miałabym kupić żeby spasowało. Narazie zostawię te s, a najwyżej jak będzie potrzeba to dokupie inne.

Jagodazdw92 lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Ja się doczekałam grzyba 😠😡 od soboty jakieś dziwne upławy, wodniste, ale pH w normie, więc chociaż uspokajałam głowę, że to nie wody 🙄🙄 dziś wizyta i gin mnie poratował Gynazolem. Zaaplikowałam i czekam na poprawę... Toalety na mieście + upał i dziadostwo mi się przyplątało...

Baby, też robiłam posiew. Jeśli nic nie wyhodowali i nie ma antybiogramu to leczenie zuravitem i wodą.. U mnie tak było..
    Ja jestem fanką Lacibios Feminy, przed ciąża stosowałam po 10 raz na miesiąc, dwa. Teraz biorę prawie non stop, czasem jak się skończy robię tydzień przerwy. Jest czyściutko, ani grzyba ani bakterii. Obowiązkowo spanie bez majtek i odkad przestałam brać globulki w 1 trymestrze unikam wkładek. Tylko w wyjątkowych sytuacjach.

Emka31 lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mnie już stres łapie z tą wyprawką. Ale mam nadzieję, że w piątek mąz ma wolne to będzie wszystko ok i pojedziemy na większe zakupy. Najważniejsze, że remont dobiega końca.
    6 lat temu spadłam ze schodów ale człowiek młody tuz przed studiami , kto by o tym myślał? :D
    3 lata temu, powtórka z rozrywki...
    I tak to zignorowalam. No bolało. Ale do wytrzymania. No i niestety teraz wychodzi... kość ognowa bardzo boli. Szczególnie jak leżę na plecach. Wystarczy chwila i ból jest taki, że nie mogę się przewrócić na bok. Aż noga boli i lekko drętwieje. Byłam u fizjoterapeutki i mówi, że będziemy próbować coś z tym zrobić. Ale powiedziała, że na pewno Bedzie miało to wpływ na poród... ja się boję co będzie po porodzie. Jeśli się pogorszy to jak się zajmować Maleństwem? Ale cała opowieść po To, że mi bardzo pomagają ćwiczenia na piłce.

Dzisiaj w nocy prawie nie spałam. Małemu pasowało tylko na jednym boku. Jak się tylko obróciłam na drugi to tak bardzo szalał... na razie jest poprzecznie ułożony. Już myślałam, że tak się kręci, że się obróci ale rano wstałam i nadal tak samo. Wy też musicie leżeć tak jak waszemu Maleństwu wygodnie? No mój szaleje jak tylko mu moja pozycja nie pasuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 09:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka ja chce zamowic dietę pudelkowa po porodzie, właśnie się rozglądam, co jest ciekawego w moim mieście.
    Planuję wziac na teraz na próbę, żebyśmy wiedzieli, czego chcemy.
    Zastanawiam się nad ilością kalorii, niby podając moja obecną wagę i wzrost i brak ruchu podpowiadają 2000 kalorii, ale nie wiem jak to będzie podczas karmienia.

Emka31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry tez kupilam Bibs i maz zauwazyl, ze jest on jakby nie wiem brudny? Ma taka czarna kropkę przy łączeniu z plastikiem i nie wiem, czy to ten kauczuk i tak ma być, czy reklamować?

• Wowka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi smoczkami ja mam doświadczenie takie, że mój syn nie tolerował żadnego. Przerobiliśmy lovi, canpola, rossmanna, bibsa i chicco. Jedynie to chicco physio jako tako, reszta w ogóle nie pasowała, od razu się darł 😃

Dla córki kupiłam też to chicco, zobaczymy co za egzemplarz mi się teraz trafi 😉

Podobno i ja, i mąż byliśmy bardzo smoczkowi. Małżonek musiał mieć nawet kilka smoczków koło siebie na zmianę. Za to nasze rodzeństwo w ogóle nie korzystało. Różne są dzieci, różne są upodobania. Zatem najlepszy jest ten smoczek, który pasuje dziecku-jesli oczywiście chcemy z niego korzystać 😉

Z wyprawką posunęłam się trochę do przodu. Wstawiłam pierwszą pralkę ubranek, znieśliśmy ze strychu rzeczy po Młodym. Wczoraj zamówiłam nowy rożek i artykuły higieniczne. Nadal nie mam łóżeczka, materaca, mini czapeczek (do tych co mam syn dorósł na 3 miesiące 😉) i chyba dokupię jakieś bluzy-bo jednak październikowe dziecko potrzebuje innego zestawu ciuchów niż majowe 😊

Dokupię też koszulę do karmienia (mam 3, ostatnio mąż mi wymieniał i prał, teraz przy braku odwiedzin trzeba miec), butelkę daffi, staniki do karmienia-dwa niezbyt drogie bo jeszcze rozmiar będzie się zmieniał-skąd macie?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Emka ja chce zamowic dietę pudelkowa po porodzie, właśnie się rozglądam, co jest ciekawego w moim mieście.
    Planuję wziac na teraz na próbę, żebyśmy wiedzieli, czego chcemy.
    Zastanawiam się nad ilością kalorii, niby podając moja obecną wagę i wzrost i brak ruchu podpowiadają 2000 kalorii, ale nie wiem jak to będzie podczas karmienia.

Identycznie, też chcę zaoszczędzić czasu po porodzie. Podczas karmienia mi wyskoczyło 2200kcal, ale myślę, że i tak owocami dojem, więc chce wziąć 1800-2000kcal. Mąż tez chce schudnąć, bo tyjemy razem 😆 także myślę, że to fajne rozwiązanie. Odchodzą mi zakupy w marketach, cenowo będzie podobnie.

Natalii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Ja jestem fanką Lacibios Feminy, przed ciąża stosowałam po 10 raz na miesiąc, dwa. Teraz biorę prawie non stop, czasem jak się skończy robię tydzień przerwy. Jest czyściutko, ani grzyba ani bakterii. Obowiązkowo spanie bez majtek i odkad przestałam brać globulki w 1 trymestrze unikam wkładek. Tylko w wyjątkowych sytuacjach.

Jolka, biorę Lacibios na zmianę z Lactinova Mama, także tym bardziej ta Candida mnie niemile zaskoczyła ☹️ Ale u mnie pewnie dieta robi swoje, słodkości wcinam na potęgę ostatnio, upały... a wkładek nie używam, chyba, że sytuacja mnie zmusza jak teraz, wiec mam eko wkładki z paskiem anoniowym. Już się nauczyłam co i jak 💪🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:

Dokupię też koszulę do karmienia (mam 3, ostatnio mąż mi wymieniał i prał, teraz przy braku odwiedzin trzeba miec), butelkę daffi, staniki do karmienia-dwa niezbyt drogie bo jeszcze rozmiar będzie się zmieniał-skąd macie?

Idąc takim samym tokiem myślenia (co do rozmiaru po porodzie) kupiłam dwupak w HMie za około 60-70 zł. Potem kupię jakiś droższy i ładniejszy 🤪

Wowka lubi tę wiadomość

• bebetka.b Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka ja do karmienia „po domu” miałam staniki za 17 zł ze sklep u online Nasz Smyk (Tuba collection bodajże) maja duży wybór rozmiarów, trafiłam idealnie i byłam zadowolona, miękkie, wygodne bez fiszbin, ja musiałam w nich spać bo lało mi się z piersi w nocy, jak przestałam karmić wyrzuciłam bez żalu. Wiadomo ze to nie żaden Armani ale za ta cenę sprawdziły minusie idealnie, miałam dwa, nosiłam na zmienę.
    A na wyjścia, pod sukienki kupiłam z esotiq, śliczne koronkowe ale tez całkiem wygodne. Tylko te już w sklepie stacjonarnym i musiałam przymierzyć.

Wowka lubi tę wiadomość

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Jolka, biorę Lacibios na zmianę z Lactinova Mama, także tym bardziej ta Candida mnie niemile zaskoczyła ☹️ Ale u mnie pewnie dieta robi swoje, słodkości wcinam na potęgę ostatnio, upały... a wkładek nie używam, chyba, że sytuacja mnie zmusza jak teraz, wiec mam eko wkładki z paskiem anoniowym. Już się nauczyłam co i jak 💪🏼
    To rzeczywiście jak na złość ta infekcja. Ja też pożeram słodkości od zawsze zresztą. No nic, walcz kochana!

Emka31 lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie koszule, ja mam trzy w tym jedna jest tak elastyczna że na jej widok nie chce mi się do niej włazić, i pamiętam że mąż poprzednim razem brał mi je do prania, więc chyba jeszcze muszę że dwie dokupić:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena,ja też muszę leżeć tj maluchowi pasuje, najchętniej chciałby żebym spala na plecach, ewentualnie prawy bok czasem przejdzie. Za to na lewym jak tylko się położę to od razu fika.

Lena955 lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka, my z mezem tez tyjemy razem 😂
    Wiec motywacja jest 😀

Ja slyszalam o sklepie Chabur i chyba skuszę się na jeden od nich, ale to juz po porodzie. Teraz pakuję do walizki jakies zwykle z hm i mam 3 po poprzedniej ciazy, ale nie wiem, czy nie będą za małe bo teraz są akurat :P

Emka31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 koszule plus jedna od mamyginekolog taka niby normalna, ale w nią wchodzę, wiec awaryjnie wezmę do szpitala. Mam nadzieje, ze mi ich wystarczy.
    Dzisiaj spakowałam czesc torby, chyba musze wziac najwieksza walizkę 🙈

• bebetka.b Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pakujecie się w torbę czy w walizkę?
    Ja miałam w pierwszej ciąży torbę ale mąż był ze mną i ją nosił, a teraz będę sama wiec nie wiem czy dam radę ją dźwigać. Walizka jest poręczniejsza ale jej się nie wypierze.
    No i rzeczy zdecydowanie więcej trzeba zabrać... mi tez mąż prał piżamy i dowoził a teraz nie wiem jak będzie. Po cc będę pewnie 5 dni w szpitalu to pasowałoby 5 piżam😃 mam dwie stare z italian fashion ale są ok, j kupię jeszcze trzy z dr Nap, nie znałam ich ale bardzo mi się spodobały!
    No i nie wiem jak rozwiązać kwestie wody, bo nie wezmę 5 butelek 1,5 l wody..

• Wowka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka, też pamiętam ogromne pragnienie po porodzie. Wypiłam półtorej zgrzewki wody przez trzy dni 🤭

Teraz kupię butelkę Dafi z filtrem. Są na promo w rossmannie akurat. Będzie poręczniej, bo nie wyobrażam sobie tego noszenia.

Pakuję się w walizkę chyba. Nie wiem. Miałam ostatnio, przynajmniej było wygodnie. Później przetarłam płynem ze spirytusem i ręcznikiem papierowym.

bebetka.b lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w walizkę się chce spakować. Tam gdzie będę chyba rodzić dla dziecka potrzeba tylko pieluch i kremu do pupy więc już rzeczy dla dzidzi mi odpadają. Bebetka a czemu 5 dni po CC? U was się tyle zostaje? Ja byłam po CC dwie i pół doby w szpitalu:) mam nadzieję teraz też na tak krótki czas. ale wiadomo trzeba się przygotować na dłuższy pobyt, żółtaczka i te sprawy...

bebetka.b lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ