Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatalii dam znać jak z tym smoczkiem dziś lub jutro gdy odbiorę paczki.
Pakuje się w walizkę dużo wygodniej i bardziej poukładane przynajmniej to miałam w walizce. Tak piszecie że bierzecie po 3-4 koszule i się zastanawiam czy nie domówić bo mam tylko dwie, a po ostatnich porodach średnio się nadają do szpitala.
Woowka dobrze wiedzieć że jest promo na butelki też ją chce kupić by nie pakować tych butelek wody.. mi przy córce chyba cała zgrzewka zeszła plus soki jabłkowe piłam jak smok.
Jeszcze tylko biustonosze i mam wszystko na tip top. Chociaż nad suchym prowiantem się zastanawiam czy nie dorzucić na pierwszą dobę bo po cesarce u nas tylko kleik i sucharki.
I mąż się śmieje że pakunek jak na wojnę... -
Dziś kurier przywiózł detektor tetna. Działa pięknie 😁🥰 130-140. Chyba ma główkę po lewej stronie. Miło go było Usłyszeć...
Kupiłam dziś rożek, wkładki laktacyjne i patyczki do uszuWowka, Jola17a, Natalii, Evoleth, Misia78, Kicior lubią tę wiadomość
-
Też chyba walizkę wezmę... łatwiej wyczyścić.
Miałam wczoraj warsztaty online ayurwedyjski połóg. Pani polecała takie nakładki na piersi na gojenie:
http://silverette.pl/
Diety już wiem, że nie ogarnę całej na pewno... za trudne, a ja jestem antytalent kulinarny... no ale na pewno ma być ciepłe jedzenie, gotowane, rzogrzewające. Bez surowizny.
Ale mnie wkurwia już ta "pandemia". Własnie było frisco i pan powiedział, że mają zakaz wchodzenia do mieszkań/domów i zostawił mi zakupy przed progiem. We frisco zamawiam rzeczy cięzkie np zgrzewkę wody w szkle i kocie żwirki i jedzenie. Na szczęście ten pan był jakiś empatyczny i chociaż tą zgrzewkę mi wstawił za próg.
Paranoja! -
Dziewczyny czy ktoras zastanawia się nad Cybex Priam 2.0 ? Kurde zamówiliśmy caly zestaw,łącznie z fotelikiem. Jezdzilam nim w sklepie, po szczęśliwej wizycie od lekarza... jedyne co maz sie uparł na czarny plus rosegold ramy. Ogolnie bardzo mi się podoba,fajnie się prowadzi, ale myślę, czy naprawde oplaca się go kupic. Mam jeszcze możliwość rezygnacji, bo wpłaciliśmy zaliczke i zamówiliśmy go dopiero.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 15:35
-
Ja mam chyba 2 koszule po synku i dwie teraz kupiłam. Ale do szpitala biorę dwie gdyż jak rodziłam syna to jak mi wody już się sączyły to położna zaproponowała mi szpitalna piżamę i później po porodzie poprosiłam o czystą i bez problemu mi dali więc cały pobyt od porodu do wyjścia byłam w szpitalnej piżamie więc swoich nie musialam brudzić.
W tą butelkę dafi to się nalewa wody z kranu?? Bo jak bym nie musiała nosić ani mąż by nie musiał mi donosić wody to by było super
Hmm właśnie patrzę na allegro te nakładki i butelki z avent. Są trochę tańsze niż w sklepie więc chyba zamówię i już. A może się uda od jednego "ludzia" i wtedy jedna paczuszka by była -
nick nieaktualnyPastelova wrote:Dziewczyny czy ktoras zastanawia się nad Cybex Priam 2.0 ? Kurde zamówiliśmy caly zestaw,łącznie z fotelikiem. Jezdzilam nim w sklepie, po szczęśliwej wizycie od lekarza... jedyne co maz sie uparł na czarny plus rosegold ramy. Ogolnie bardzo mi się podoba,fajnie się prowadzi, ale myślę, czy naprawde oplaca się go kupic. Mam jeszcze możliwość rezygnacji, bo wpłaciliśmy zaliczke i zamówiliśmy go dopiero.
Ja mam Priama, ale bez fotela na razie. Wzięliśmy limitowaną dżunglę, a fotel chcemy z normalnej oferty, tańszy, bo tapicerka nie lux. Gdybym miała dziewczyneczke, brałabym ramy w kolorze rose gold 😍 a że synek w drodze, mam czarne w macie 🙂 nam się ten wózek najlepiej prowadził, a wybieraliśmy między nim a Bugaboo Fox. Potem go odsprzedam, bo póki co, schodzą za fajne pieniądze na olxie. -
Emka31 wrote:Ja mam Priama, ale bez fotela na razie. Wzięliśmy limitowaną dżunglę, a fotel chcemy z normalnej oferty, tańszy, bo tapicerka nie lux. Gdybym miała dziewczyneczke, brałabym ramy w kolorze rose gold 😍 a że synek w drodze, mam czarne w macie 🙂 nam się ten wózek najlepiej prowadził, a wybieraliśmy między nim a Bugaboo Fox. Potem go odsprzedam, bo póki co, schodzą za fajne pieniądze na olxie.
My mamy ofertę na komplet rosegold za 6300zl. W tym jest wozek 2 w 1 i nosidelko z isofixem wiec kurcze wydaje nam się, że i tak się opłaca. Już sama nie wiem. Ja bede miec chlopaka wlasnie i ten rosegold mi tam różnicy nie robi, bo to tylko stelaż:p przyznaje, że prowadzil sie najlepiej ze wszystkich, oprócz niego to jeszcze tylko Cybex Balios, ale ma taki sredni ten wyglad. Bardzo się rozczarowałam Junamą... tak się napalilam na nia, a okazała się tragiczna. -
Kupiłam brakujące koszulę do szpitala. Biorę 4 na pobyt. I jedną na poród.
Pamiętam, że strasznie pociłam się po porodzie. Chyba cała nagromadzona woda ze mnie schodziła. Miałam ogromne kostki, giga pragnienie i lało się ze mnie. Wolę miec wiecej tych koszul na zmianę, skoro nie będzie opcji wymiany przez męża.
Jagoda, tak, w te butelki lejesz po prostu wodę z kranu. W promo w rossmannie są 0,5l, za jakieś niecałe 20 zł 😊
Freja, obecna pogoda mnie odstrasza od wyboru śpiworka do wózka 😉 mam już kombinezon zimowy na rozm 62, zastanawiam się nad zasadnością jeszcze śpiworka.
Blueberry, suchy prowiant. No tak. Wyleciał mi całkiem z głowy. A przydał się i to jak... 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 16:40
Freja000 lubi tę wiadomość
-
Jagoda, tak lejemy kranówkę. Cały czas rozmyślam nad tą butelka. W domu mam dzbanek innej firmy niż dafi, ale wlewam ta wodę do czajnika żeby uniknąć kamienia itd. W domu piję mineralna
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
U mnie wyprawka narazie stoi w miejscu, bo nadal czekamy na meble od stolarza. Ale jest światełko w tunelu, bo mają być w czwartek. Więc wtedy zacznie się pranie, prasowanie i układanie wszystkiego. Tylko muszę trochę sił z siebie wykrzesać... Chęci mam, ale nadal martwią mnie te moje skurcze. Są dni kiedy są tylko pojedyncze, ale są też dni kiedy jest ich sporo. Do tej pory byłam aktywna, cały czas coś sobie robiłam, sporo chodziłam. Teraz chyba trzeba będzie trochę odpuścić, ale kurcze akurat w momencie kiedy będzie sporo rzeczy do zrobienia.
Lekarz kazał brać nospe i magnez na skurcze, ale mam trochę mieszane uczucia co do nospy. Wczoraj wzięłam jedną tabletkę wieczorem bo skurczy było sporo i nie wyciszały się jak się położyłam. Całe szczęście pomogło. Martwie się że wpłynie to na szyjkę, ale wizyta dopiero końcem miesiąca. W przyszłym tygodniu mam spotkanie z położną to może wtedy z nią porozmawiam jeszcze na ten temat.
Dzięki za info o butelce dafi na promocji, jutro będę musiała po nią podejść. -
nick nieaktualnyBebetka ja biorę walizkę i taka mala torbę sportową, do której wrzucę rzeczy na salę cc dla mnie i dla małej do ubrania.
U nas wszystko musimy mieć sami. Twz mam cc i liczę, że wyjdę szybciej, ale też pakuje się na 5 dni, bo z synem tyle lezalam, mial zoltaczkę. Teraz jak jest z dzieckiem i mama ok to po 3 dobach wypuszczają.
Z wodą nie wiem, co zrobić. Boję się butelki dafi, bo nigdy nie służyła mi woda z kranu i nie pijam takiej, wiem ze ona filtruje, ale z drugiej strony nie wiadomo, jaki jest stan rur w szpitalu i boję się, że jak nigdy takiej nie piłam to się skonczy jakas biegunką, a to ostatnie, czego bym wtedy chciala
Wezmę 2 wody 1 l z dziubkiem i ze 4 duze poupycham. W razie czego maz mi przywiezie i zostqqi w portierni, bo 2x dziennie roznoszą paczki po oddziałach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 17:22
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPastelova wrote:My mamy ofertę na komplet rosegold za 6300zl. W tym jest wozek 2 w 1 i nosidelko z isofixem wiec kurcze wydaje nam się, że i tak się opłaca. Już sama nie wiem. Ja bede miec chlopaka wlasnie i ten rosegold mi tam różnicy nie robi, bo to tylko stelaż:p przyznaje, że prowadzil sie najlepiej ze wszystkich, oprócz niego to jeszcze tylko Cybex Balios, ale ma taki sredni ten wyglad. Bardzo się rozczarowałam Junamą... tak się napalilam na nia, a okazała się tragiczna.
My zamawialiśmy na BabyHit i pamietam, że cena była sporo niższa niż w Mama i Ja u nas w Trójmieście... zerknij sobie 😊 Balios miał mniejszą gondolę i gorzej się prowadził, sprzedawca też mówił, że jest na niego mnóstwo reklamacji. My tak rozczarowaliśmy się Stokke 😕 a już go prawie zamawiałam online 🙈 -
Na oddziale, na którym leżę jest też dużo dziewczyn z dzieciaczkami po porodach. Widzę że one są spakowane albo w duże torby, takie sportowe, albo w walizki, też wielkie. Tu szpital niczego nie daje dla dziecka. Teraz, kiedy nie ma odwiedzin, można oczywiście przekazać paczkę na portierni. I widzę że czasem przyjeżdża ochroniarz z kilkoma paczkami na takim wózku towarowym, są tam nawet całe zgrzewki wody mineralnej.
Ja mam butelkę Dafi i używam, u nas woda jest ok, smaczna i w ogóle. Ale jak byliśmy na Kaszubach, woda w kranach miała tak okropny smak, że butelki filtrujące poszły w odstawkę i lecieliśmy na mineralnych.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Natalii wrote:Ile macie pajacyków/ spioszkow?
Ja dziś przy pakowaniu zauważyłam, że mam ich najmniej, a jednak pajacyk do spania jakos wydaje mi się najlepszy i chyba muszę domowic, ale nie mogę znaleźć nic fajnego.
Natalii lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Edytka no właśnie u nas jest 5 dób po cięciu. Prawdopodobnie maja większa kasę wtedy z NFZ, ale wiem ze są szpitale które wypuszczają wcześniej. No i mała tez miała żółtaczkę ostatniej doby, ale taka naciąganą, bo równie dobrze mogliby ją wypisać i sama by ustąpiła.
Ja mam butelkę dafi ale trochę boje się też pic wodę ze szpitala. Przed ciąża piłam kranówę od nas z domu ale my mamy swoją studnie i woda jest czysta. A w ciąży pije tylko butelkowaną.
Czy jestem jedyna która nie ma jeszcze wózka ? 🤔muszę zagęścić ruchy bo w sumie dużo rzeczy mi brakuje... Na razie wyprałam i wyprasowałam wszystkie pieluchy tetrowe, flanelowe i prześcieradła do łóżeczka 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 18:02
-
Natalii wrote:Bebetka ja biorę walizkę i taka mala torbę sportową, do której wrzucę rzeczy na salę cc dla mnie i dla małej do ubrania.
U nas wszystko musimy mieć sami. Twz mam cc i liczę, że wyjdę szybciej, ale też pakuje się na 5 dni, bo z synem tyle lezalam, mial zoltaczkę. Teraz jak jest z dzieckiem i mama ok to po 3 dobach wypuszczają.
Z wodą nie wiem, co zrobić. Boję się butelki dafi, bo nigdy nie służyła mi woda z kranu i nie pijam takiej, wiem ze ona filtruje, ale z drugiej strony nie wiadomo, jaki jest stan rur w szpitalu i boję się, że jak nigdy takiej nie piłam to się skonczy jakas biegunką, a to ostatnie, czego bym wtedy chciala
Wezmę 2 wody 1 l z dziubkiem i ze 4 duze poupycham. W razie czego maz mi przywiezie i zostqqi w portierni, bo 2x dziennie roznoszą paczki po oddziałach.
Zapewne też będę upychac litrówki z dziubkiem, a w ostateczności mój na drugi dzień poda kolejne położnym.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Dziewczyny ja pierwszy raz od dawna mam stresa przed jutrzejszą wizytą
Tak się boję że aż mnie mdli. Nie wiem czy jest się czego bać ale obawiam się o te wody i o szyjkę czy wszystko jest w porządku bo ostatnie parę dni lecą mi takie jakby skrzepy śluzuno i w dole brzucha mnie dziś boli