X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:54

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, u mnie ta cukrzyca jest raczej taka nieduża. Mam dietę i glukometr, na razie to ogarniam. Ale tu w szpitalu nie mam zbyt wielu pokus, jem regularnie to, co dają plus własne przekąski.
    Tak, cukrzyca może wyjść na każdym etapie ciąży. Tylko że oprócz większej masy dziecka często nie daje żadnych powikłań, więc już się potem tego cukru nie sprawdza. Mnie coś tknęło no i wyszło szydło z worka.

Ale gorzej że u mnie na USG nadal widać niemiarowosc ptacy serca dziecka. KTG tego nie pokazuje, więc za wcześnie cieszyłam się z dobrych zapisów. Miałam dziś wyjść ale po tym badaniu jest jeszcze więcej wątpliwości i zostaje conajmniej do poniedziałku😔 Popłakałam się mężowi w słuchawkę... Dobrze że lakarze są ostrożni i chcą obserwować. Ale strasznie tęsknię za mężem i starsza córka i wiem że im też jest ciężko.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:55

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth, trzymaj się Kochana :* Myśl, o tym, że robisz to dla Dzieciątka. Ale domyślam się, że tęsknisz:(

Mi twardnienia doprowadziły do skrócenia się szyjki z prawie 5 cm do niecałych 3. Na szczęście szybko zareagowałam i po jakimś czasie brania luteiny i magnezu szyjka się poprawiła do ok 4 cm ale to było kilka tyg temu. W sobotę mam wizytę i zobaczymy czy dalej się trzyma.

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth trzymaj się, jesteś dzielna babka, dasz radę! Mąż sobie poradzi. Może narzekać ale nie bierz tego do siebie, jest rodzicem tak jak Ty i musi sobie poradzić.
    A twoja córeczka ma 3 latka? Ja z tego co masz napisane w stopce myślałam że ma roczek i pół:)
    Maybelle, mój lekarz mówi identycznie, nawet jest za tym żeby tych skurczy nie tłumic bo po coś one są.
    Czy tylko ja nie zrobiłam jeszcze krzywej?

Tak piszecie ostatnio o waszych ostatnich zakupach wyprawkowych, a ja na dobre nawet nie zaczęłam. Kupiłam tylko kilka bodziaków i pajacy i to wszystko. Była gdzieś jakaś lista u nas na wątku co trzeba kupić? Ja 2 tygodnie byłam na wakacjach i mogłam przeoczyć. Ja jestem chyba najbardziej w tyle, nie mam nic oprócz kilku ubranek, a ja muszę kupić wszystko, bo po córkach ciuchy i akcesoria już wydałam. Więc i wózek i fotelik i cała reszta:) Aż strach się za to brać;)

17u96iyefisxlskp.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:32

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, mój lekarz też uważa że te skurcze/ twardnienie są normalne - macica cwiczy. Aż się martwilam, że lekceważy je trochę. U mnie one pojawily się już ok 18 tc więc ciut za wcześnie, dlatego od tamtej pory mam magnez 3x2. Nospe biorę tylko jak zaczynam odczuwać ból brzucha, albo te skurcze nie przechodzą.

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mi brzuch nie twardnieje i nic nie boli? Jak was czytam to nawet sobie tych twardnień jakoś wyobrazić nie umiem

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Cześć. Czasem was poczytuję i wpadłam do Was z pytaniem, bo może któraś z was też tak ma na tym etapie ciąży. W tym tygodniu miałam wizytę i dr wybadala, że główka dziecka jest już bardzo nisko w miednicy, na USG nie była w stanie zmierzyć głowy. Szyjka jest ok. W sumie nie powiedziała mi czy to grozi porodem przedwczesnym, jedynie że mam leżeć więcej🤷 Czy któraś z Was dziewczyny też tak ma? Czy to normalne?
    A w którym jesteś tygodniu? Mój jeszcze się przekręca, raz jest położony główkowo a kolejnego dnia miednicowo. Straszna z niego kręcioła:)
    Więc czy dziecko może już się wstawić na stałe to mi jest ciężko powiedzieć po tym co wyczynia mój.

17u96iyefisxlskp.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:32

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka trzeba się cieszyc, że nic nie boli 🙈
    Moja ciąża jest dosyć trudna, od pierwszych tygodni miałam zagrożenie poronieniem, nakaz leżenia, dopiero od czerwca trochę się ruszam, ale to też tylko króciutkie spacery. W moim przypadku zebrałam wszystko co się może dziać trudnego w ciazy. Nawet lekarz śmieje się ze mnie, że zbieram wszystko co się da. Marzyło mi się żeby w ciąży spacerować sobie z mężem, robić sesje zdjęciowe, chwalić się wszystkim ze czekamy na bobaska, zrobić sobie wakacje nad morzem a tu jedyna atrakcja to wizyta u gina i w laboratorium...
    Trochę zazdroszczę tym kobietkom co w ciąży kwitną 😔 ale trudno, ważne że po latach starań doczekalismy się ciazy i że z maluszkiem wszystko ok 🤗

Kicior lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • baby Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam twardnienia brzucha od chyba 19tc - mam brać magnez 4x2 zwykły asmag 20 lub 3x2 asmag forte. Jem tego asmagu dużo, ciągle go kupuję. Czy działa? nie wiem. Szyjka stoi w miejscu w dobrym stanie. Oddechy też mi trochę pomagają - szybciej wtedy puszcza a przy okazji dotlenię dziecko i sobie poćwiczę przed porodem

a właśnie - szkoły rodzenia u was działają?
    ja się zastanawiam ale nie tyle ze względu że bym się tam miała czegoś wielce uczyć ;) tylko poznać położne ze szpitala położonego najbliżej - w razie gdybym z jakichś powodów nie dojechała tam gdzie planuję rodzić

jak wam w te upały? ja dzisiaj ok - nie muszę za dużo jezdzić nigdzie ani za wiele robić , więc jakoś daję radę. Czekam każdego dnia na wieczór i noc żeby trochę odetchnąć
    Nie wyobrażam sobie chodzić do pracy w taką pogodę - wszystkim pracującym, tym w ciąży i tym nie w ciąży, szczerze serdecznie współczuję

Nas nawet basen ogrodowy nie wyciąga z domu - chyba że pózno pózno po południu, prawie wieczorem. Wczoraj woda 30 stopni, mąż z dzieciakami poszalał :) aż miło było popatrzeć. Za rok będzie nas 5 w basenie :p haha

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Hylam na wizycie i trafilam do szpitala.mam 0,5cm szyjki i rozwarcie na 3cm. Właśnie z naszego szpitala jaďę karetką do Łodzi do Madurowicza. Mam nadzieję że to powstrzymaja i nie urodzę. Boję się jak cholera. Jednak moje przeczucia się sprawdziły :(

Jola17a lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda kciuki!!!!

17u96iyefisxlskp.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Jagoda, trzymaj się i pisz co się dzieje.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:55

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka, ja też nie wiem co to te twardnienia 😀 we wcześniejszej ciąży też nie miałaś straszaków? Bo ja po prostu urodziłam, coś mnie bolało, ale powiedziałabym że raczej rozchodzące się spojenie, a nie przepowiadające. Dopiero na porodówce miałam skurcze 😃

A za to szyjka mi się skraca sama, bez jakichkolwiek objawów. Głupie to. Można mieć skurcze od których się skraca, można mieć trening macicy bez skracania, a moze sie skracać bez skurczy 😂

Evoleth, przytulam. Szkoda, że musisz jeszcze zostać na obserwacji, ale najważniejsze że jesteś pod kontrolą. Oby jak najszybciej sytuacja się wyjaśniła i puścili do domu 😊

Baby, wow, 30stopni w basenie 😍 u nas ledwo 22/23... Przynajmniej nogi wracają szybko do normalnej objętości 😂

Sylwia, dokładnie tak miałam w ciąży z synem. Też kaskada powikłań, co wizyta jechałam z myślą co jeszcze może mnie spotkać... 😒 na pocieszenie, teraz niby nie bez problemów, ale znacznie spokojniej, a i wyjazd był 😊

Cukrzyca może wyjść później. W ciazy z synem w 24tyg brak cukrzycy (ale wyniki w górnej granicy normy), ok 32tyg już przekroczona norma. Powtórna krzywa zlecona ze względu na graniczne wyniki i szybkie przybieranie.

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O losie, Jagoda! Kciuki, pozytywne myśli kieruje w Twoją stronę 😙

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wstalam z jakas dziwną energią, rano zdążyłam poprasowac trochę rzeczy, zanim syn wstal, bylam na pobraniu krwi i wlasnie wróciłam od kosmetyczki. Moje stopy w koncu wyglądają ślicznie 😂
    Umówiłam się na kilka dni przed terminem cc na hennę i stopy, a co. Nie wiem kiedy znowu mi będzie dane sie wyrwać, wiec wykorzystam ten czas. Myslalam, że zdejmę ze stop hybrydę i tylko jakims jasnym lakierem mi pomaluje, ale kosmetyczka mowi, ze jak na dłoniach nic nie nakładam to nie powinni się czepiać w szpitalu. Jak myślicie? Ktoras z Was decyduje się na hybrydę do szpitala?

‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ