Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalii wrote:Freja, czemu nie dostaliście bonu?
Ja się zastanawialam czy na młodego juz teraz wystąpić o ten bon, a w październiku na malutką, czy czekać do października z dwoma, myślicie, że jest jakaś różnica?
Mi urósł jakis 1 rozmiar, bez szału. Liczę, że się powiekszy jak dojdzie pokarm
abojawiem. Nie ma go i już. Ludzie piszą, ze niektórzy tak mają i trzeba dzwonić do ZUSu i jak cudem się dodzwonisz to każą wysłać potwierdzenie pobierania 500+. Moim zdaniem rozłozyli sobie to na raty, żeby nie zbankrutować. To tyle trwa, ze część nie zdąży już w tym roku zapłacić. ALbo po prostu mają jakiś błąd w systemie.
Jagoda, ale bon masz na dwoje dzieci, to co się urodzi też i do marca 2022!
My za rok wykorzystamy. Będzie już więcej miejsc zgłoszonych, no i -1500
Evoleth ściskam
Mnie komary w ogóle nie gryząjak szłam z mężęm po lesie to on skakał i machał rękami a ja nic
Podobno one nie lubią wit z grupy B, a ja od lat biorę, więc może dlatego. W domu wszędzie moskitiery mamy.
-
U nas tez komarów od groma. Pod blokiem gryzą prawie tak samo jak na działce. Ale byliśmy ostatnio w parku linowym i pan nam polecił preparat na komary i inne dziadostwo. Nazywa się Hard Killer🤪 stary działkę spryskał i nie ma nic także polecam, tylko przez godzinkę po pryskaniu nie można wychodzić z domu. Potem jest ok. I nie szkodzi roślinom.
Ale upał dziś!! Byle przezyc do wieczora😜[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Evoleth super że zapus dobry. Trzymam kciuki żeby nic się nie zadziało i żebyś wyszła już do domku
Wiecie co mi mąż powiedział?? Że takich dzieciaczków jak nasz synek mógłby mieć całą gromadkę. Ja rozumiem że nasz synek jest grzeczny ale już przed nim rozmawialiśmy że na dwójce kończymy. Powiedziałam mu żeby poczekał jak Zosia się urodzi i da nam w kość za dwoje 🤣 ja już naprawdę nie chcę wiecej dzieci. Nie mamy warunków dla większej ilości. Mamy 2 pokoje z czego jeden służy jako salo i tam śpimy a drugi jest pokojem dzieci. Dwoje ok ale więcej tam nie wejdzie. Zresztą po tej ciąży napewno chcę iść do pracy a jeśli kiedyś będziemy chcieli jeszcze jakieś dziecątko to wtedy będziemy myśleć. Mam dopiero 28 lat więc myślę że czas na dzieci w razie czego jeszcze jest w dalszej przyszłości
Co do komarów to u mnie mnie tylko raz pogryzły. No i jak u cioci byliśmy parę dni to bardziej mnie pocięły. Ogólnie nie narzekam.
A ten upał ehhh nie chciałahym krakać ale mam wrażenie że cały sierpień taki będzie a ciekawe jaki będzie wrzesień bo też potrafi dopiecWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2020, 14:16
baby lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Emka i Evoleth dziekuję za pamięć ❤😊
Jestem, tylko byłam nad morzem i na Mazurach. W jakimś niedoczasie i z dziurami internetu. Ale już jesteśmy w domu, więc stopniowo Was nadrabiam.
Evoleth, cieszę się że istnieją realne szanse wyjścia. To oznacza, że to był jednostkowy wyskok dzidziusia, a wszystko jest w normie 😊
Pastelova, tak jak już dziewczyny napisały ja mam pessar. Założony na szyjkę o długości niecałe 2cm z rozwarciem wewnętrznym w 23tygodniu. Pytaj o co potrzebujesz, to moja druga ciąża z niewydolnością szyjki. Przykro mi, że Ciebie również to dotyczy, ale najważniejsze że problem został wychwycony i jesteś pod opieką. Posiew (jeśli jest jałowy) może wyjść szybciej niż 5 dni i jest warunkiem do założenia krążka. Jeśli bierzesz luteinę i magnez, to też bym wybrała oczekiwanie na wynik w domu-zawsze to mniejszy kontakt z bakteriami szpitalnymi i nieporównywalny komfort psychiczny 😊 głowa do góry, z pessarem da się żyć-on jest po to, żeby nie musieć leżeć plackiem 😊
Ja też byłam na USG 3trymestru. Mała waży 1510g, raczej nie będzie duża-max 3kg do porodu 😊 najważniejsze-obróciła się głową w dół, więc jest oddalona wizja cesarki 😃 przez chwilę widziałam na 3d buzię-wypisz wymaluj mój syn zaraz po porodzie. Jeśli tak będzie to żadne moje dziecko nie będzie do mnie podobne 😜
Z postępów wyprawkowych-znieśliśmy ze strychu rzeczy zostawione po synku. Posegregowałam i mam tyyyyyyle ubranek, że głowa pęka 😜 przygotowałam też fotelik, wózek, matę edukacyjną i kołyskę do prania. Zmobilizował mnie tekst lekarza, że za półtora miesiąca mogę rodzic 😂 faktycznie, 6 tygodni do ciąży donoszonej-czas zagęścić ruchy 😂
Nie wiem, co jeszcze chcialam, też ledwo dziś zipię... U mnie dziś było 37 stopni, szok 😕 dobrze, że w domu chłodno. Ale nogi mam jak balony, nie mieszczę się w ulubione trampki 😒Misia78, Evoleth, Natalii, Kicior lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy do fotelików kupujecie bazę? Tak własnie myślę czy to trzeba, bo przy dziewczynach nie miałam.
No bo i tak to nosidło na długo nie wystarcza, trzeba zmienić na większy i wtedy już na isofixie będzie. Nie rozumiem tych cen- najmniejszy fotelik bez bazy kosztuje tyle co ten kolejny który już bazę ma w sobie. A baza do tego małego kosztuje tyle co fotelik.
-
My kupiliśmy z bazą-duzo jeździmy i tak nam poprostu wygodniej. Bazę wzięliśmy taka żeby kolejny fotelik w nią wpiąć. Przymierzaliśmy też ten kolejny fotelik i u nas pasuje.
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
A po co baza do drugiego (kolejnego) fotelika? Bo ten pierwszy to wielka wygoda przy wypinaniu i wpinaniu do auta. Ale tego drugiego się nie nosi że sobą więc można go przypiąć na stałe
Tak piszę ale serio to się średnio orientuję w temacie 😆 bo moje dzieci już daaawno jeżdżą jak dorośli. Syn wyższy ode mnie a córka ponad 150cm wzrostu
Powoli do biegamy końca z remontem łazienki - zaraz potem urządzam sypialnie z kącikiem dla dziecka. I wtedy dopiero pranie i ostateczne zakupy. Zdążę? 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2020, 22:02
-
Wowka,pytalam o ten pessar bo pamietalam, wlasnie ze ktoras miala zakladany, bylam głównie ciekawa czy przy tym też jest dużo lezenia. Problem jest taki, że mi nie zaproponowali założenia pessaru ani podania sterydów. Głównie z powodu braku skurczy i dlatego,że szyjka jest zamknięta. Póki co oczywiście wymazy mam zrobić i to u swojej ginekolog, bo oczywiście tam w laboratorium mi odmowili, bo była 14.45 i już nie pracowali
tak mi witki opadły... i ja nie wiem co dalej, żyje w takim zawieszeniu i nadziei ze do wtorku ta szyjka sie jeszcze bardziej nie skroci... a co potem? Kompletnie nie mam pojęcia 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2020, 23:19
-
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fpomorska.pl%2Fbon-turystyczny-niedostepny-na-koncie-pue-w-zusie-co-zrobic-by-go-aktywowac%2Far%2Fc15-15117196%3Futm_campaign%3Dbon-turystyczny-niedostepny-na-koncie-pue-w-zusie-co-zrobic-by-go-aktywowac%26utm_medium%3Dgazeta-pomorska%26utm_source%3Dfacebook&h=AT0-uzLNSCMreeqX9qty16VzFwU6KHwiecs_6FdVTpavglFe1Q44lX_4OQfqTxH3lCUys-ezmxxmrt5dzZeYTRPRKZaSkp7eanAvlE4an3IXvK0lnz60h2qhwt5-yKQ&s=1
Freja takie coś znalazłam odnośnie bonu.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja po ledwo przespanej nocy... Upał mi nie pasuje, nagrzana sypialnia... Wiatrak wysuszył mi nos i w ogóle... Wszystko na nie... Co za los 🙈
Dziewczyny pytanie o wygląd brzucha.
Czy pojawiła wam się linea negra? Kiedy? A wypukły pępek? Czy to standard, bo u mnie póki co nic z tych rzeczy.
Jedynie zauważyłam że pojawiły się rozstepy tam gdzie nie smarowałam się dokładnie czyli biodra, plecy nad pośladkami, a brzuszek i piersi bez rozstępu.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Ja nie mam lini i pępek lekko wyłazi ale to widać bardziej przez bluzkę, bo na gołym brzuchu jest jeszcze dziurka.
Ja nie mam ani jednego rozstępu, mam duży brzuch już. Mały mnie kopie już pod cyckami.
W poprzednich 2 ciążach tez nie miałam rozstępów. Mam nadzieje ze mimo 42 lat na karku nic się nie zmieniszczerze mówiąc teraz widzę ze wiek to tylko liczba😀😀😀
Jola17a, Freja000, baby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny