X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Freja, czemu nie dostaliście bonu?
    Ja się zastanawialam czy na młodego juz teraz wystąpić o ten bon, a w październiku na malutką, czy czekać do października z dwoma, myślicie, że jest jakaś różnica?
    Mi urósł jakis 1 rozmiar, bez szału. Liczę, że się powiekszy jak dojdzie pokarm ;)

abojawiem. Nie ma go i już. Ludzie piszą, ze niektórzy tak mają i trzeba dzwonić do ZUSu i jak cudem się dodzwonisz to każą wysłać potwierdzenie pobierania 500+. Moim zdaniem rozłozyli sobie to na raty, żeby nie zbankrutować. To tyle trwa, ze część nie zdąży już w tym roku zapłacić. ALbo po prostu mają jakiś błąd w systemie.

Jagoda, ale bon masz na dwoje dzieci, to co się urodzi też i do marca 2022!
    My za rok wykorzystamy. Będzie już więcej miejsc zgłoszonych, no i -1500 :)

Evoleth ściskam :(

Mnie komary w ogóle nie gryzą :D jak szłam z mężęm po lesie to on skakał i machał rękami a ja nic ;) Podobno one nie lubią wit z grupy B, a ja od lat biorę, więc może dlatego. W domu wszędzie moskitiery mamy.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez komarów od groma. Pod blokiem gryzą prawie tak samo jak na działce. Ale byliśmy ostatnio w parku linowym i pan nam polecił preparat na komary i inne dziadostwo. Nazywa się Hard Killer🤪 stary działkę spryskał i nie ma nic także polecam, tylko przez godzinkę po pryskaniu nie można wychodzić z domu. Potem jest ok. I nie szkodzi roślinom.

Ale upał dziś!! Byle przezyc do wieczora😜

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth super że zapus dobry. Trzymam kciuki żeby nic się nie zadziało i żebyś wyszła już do domku :)

Wiecie co mi mąż powiedział?? Że takich dzieciaczków jak nasz synek mógłby mieć całą gromadkę. Ja rozumiem że nasz synek jest grzeczny ale już przed nim rozmawialiśmy że na dwójce kończymy. Powiedziałam mu żeby poczekał jak Zosia się urodzi i da nam w kość za dwoje 🤣 ja już naprawdę nie chcę wiecej dzieci. Nie mamy warunków dla większej ilości. Mamy 2 pokoje z czego jeden służy jako salo i tam śpimy a drugi jest pokojem dzieci. Dwoje ok ale więcej tam nie wejdzie. Zresztą po tej ciąży napewno chcę iść do pracy a jeśli kiedyś będziemy chcieli jeszcze jakieś dziecątko to wtedy będziemy myśleć. Mam dopiero 28 lat więc myślę że czas na dzieci w razie czego jeszcze jest w dalszej przyszłości :)

Co do komarów to u mnie mnie tylko raz pogryzły. No i jak u cioci byliśmy parę dni to bardziej mnie pocięły. Ogólnie nie narzekam.

A ten upał ehhh nie chciałahym krakać ale mam wrażenie że cały sierpień taki będzie a ciekawe jaki będzie wrzesień bo też potrafi dopiec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2020, 14:16

baby lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • baby Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komary mnie nie nękają - ale upał owszem ...

ledwo zipię a tu jeszcze podobno dłuuugo

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:53

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Komary mnie nie nękają - ale upał owszem ...

ledwo zipię a tu jeszcze podobno dłuuugo

Ja też dziś ledwo zipię. Spałam po śniadanie i po obiedzie.
    A czy dziecko może się dziś mniej ruszać? Mój siedzi cicho jak myszka.

17u96iyefisxlskp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Emka i Evoleth dziekuję za pamięć ❤😊

Jestem, tylko byłam nad morzem i na Mazurach. W jakimś niedoczasie i z dziurami internetu. Ale już jesteśmy w domu, więc stopniowo Was nadrabiam.

Evoleth, cieszę się że istnieją realne szanse wyjścia. To oznacza, że to był jednostkowy wyskok dzidziusia, a wszystko jest w normie 😊

Pastelova, tak jak już dziewczyny napisały ja mam pessar. Założony na szyjkę o długości niecałe 2cm z rozwarciem wewnętrznym w 23tygodniu. Pytaj o co potrzebujesz, to moja druga ciąża z niewydolnością szyjki. Przykro mi, że Ciebie również to dotyczy, ale najważniejsze że problem został wychwycony i jesteś pod opieką. Posiew (jeśli jest jałowy) może wyjść szybciej niż 5 dni i jest warunkiem do założenia krążka. Jeśli bierzesz luteinę i magnez, to też bym wybrała oczekiwanie na wynik w domu-zawsze to mniejszy kontakt z bakteriami szpitalnymi i nieporównywalny komfort psychiczny 😊 głowa do góry, z pessarem da się żyć-on jest po to, żeby nie musieć leżeć plackiem 😊

Ja też byłam na USG 3trymestru. Mała waży 1510g, raczej nie będzie duża-max 3kg do porodu 😊 najważniejsze-obróciła się głową w dół, więc jest oddalona wizja cesarki 😃 przez chwilę widziałam na 3d buzię-wypisz wymaluj mój syn zaraz po porodzie. Jeśli tak będzie to żadne moje dziecko nie będzie do mnie podobne 😜

Z postępów wyprawkowych-znieśliśmy ze strychu rzeczy zostawione po synku. Posegregowałam i mam tyyyyyyle ubranek, że głowa pęka 😜 przygotowałam też fotelik, wózek, matę edukacyjną i kołyskę do prania. Zmobilizował mnie tekst lekarza, że za półtora miesiąca mogę rodzic 😂 faktycznie, 6 tygodni do ciąży donoszonej-czas zagęścić ruchy 😂

Nie wiem, co jeszcze chcialam, też ledwo dziś zipię... U mnie dziś było 37 stopni, szok 😕 dobrze, że w domu chłodno. Ale nogi mam jak balony, nie mieszczę się w ulubione trampki 😒

Misia78, Evoleth, Natalii, Kicior lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy do fotelików kupujecie bazę? Tak własnie myślę czy to trzeba, bo przy dziewczynach nie miałam.
    No bo i tak to nosidło na długo nie wystarcza, trzeba zmienić na większy i wtedy już na isofixie będzie. Nie rozumiem tych cen- najmniejszy fotelik bez bazy kosztuje tyle co ten kolejny który już bazę ma w sobie. A baza do tego małego kosztuje tyle co fotelik.

17u96iyefisxlskp.png
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy z bazą-duzo jeździmy i tak nam poprostu wygodniej. Bazę wzięliśmy taka żeby kolejny fotelik w nią wpiąć. Przymierzaliśmy też ten kolejny fotelik i u nas pasuje.

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co baza do drugiego (kolejnego) fotelika? Bo ten pierwszy to wielka wygoda przy wypinaniu i wpinaniu do auta. Ale tego drugiego się nie nosi że sobą więc można go przypiąć na stałe

Tak piszę ale serio to się średnio orientuję w temacie 😆 bo moje dzieci już daaawno jeżdżą jak dorośli. Syn wyższy ode mnie a córka ponad 150cm wzrostu

Powoli do biegamy końca z remontem łazienki - zaraz potem urządzam sypialnie z kącikiem dla dziecka. I wtedy dopiero pranie i ostateczne zakupy. Zdążę? 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2020, 22:02

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ale ja tak jak baby, matka sprzed prawie dekady:) nie kumam po co baza na kolejne foteliki?

17u96iyefisxlskp.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję pranie na koniec sierpnia, do tego czasu muszę jeszcze podokupywać to co mi brakuje. Chodź nie wiem jak dam radę to potem ogarnąć, już mi się coraz bardziej nie chce niż chce:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka,pytalam o ten pessar bo pamietalam, wlasnie ze ktoras miala zakladany, bylam głównie ciekawa czy przy tym też jest dużo lezenia. Problem jest taki, że mi nie zaproponowali założenia pessaru ani podania sterydów. Głównie z powodu braku skurczy i dlatego,że szyjka jest zamknięta. Póki co oczywiście wymazy mam zrobić i to u swojej ginekolog, bo oczywiście tam w laboratorium mi odmowili, bo była 14.45 i już nie pracowali :) tak mi witki opadły... i ja nie wiem co dalej, żyje w takim zawieszeniu i nadziei ze do wtorku ta szyjka sie jeszcze bardziej nie skroci... a co potem? Kompletnie nie mam pojęcia 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2020, 23:19

ckai43r80uurljcv.png
  • agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fpomorska.pl%2Fbon-turystyczny-niedostepny-na-koncie-pue-w-zusie-co-zrobic-by-go-aktywowac%2Far%2Fc15-15117196%3Futm_campaign%3Dbon-turystyczny-niedostepny-na-koncie-pue-w-zusie-co-zrobic-by-go-aktywowac%26utm_medium%3Dgazeta-pomorska%26utm_source%3Dfacebook&h=AT0-uzLNSCMreeqX9qty16VzFwU6KHwiecs_6FdVTpavglFe1Q44lX_4OQfqTxH3lCUys-ezmxxmrt5dzZeYTRPRKZaSkp7eanAvlE4an3IXvK0lnz60h2qhwt5-yKQ&s=1

Freja takie coś znalazłam odnośnie bonu.

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ledwo przespanej nocy... Upał mi nie pasuje, nagrzana sypialnia... Wiatrak wysuszył mi nos i w ogóle... Wszystko na nie... Co za los 🙈
    Dziewczyny pytanie o wygląd brzucha.
    Czy pojawiła wam się linea negra? Kiedy? A wypukły pępek? Czy to standard, bo u mnie póki co nic z tych rzeczy.
    Jedynie zauważyłam że pojawiły się rozstepy tam gdzie nie smarowałam się dokładnie czyli biodra, plecy nad pośladkami, a brzuszek i piersi bez rozstępu.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam lini i pępek lekko wyłazi ale to widać bardziej przez bluzkę, bo na gołym brzuchu jest jeszcze dziurka.
    Ja nie mam ani jednego rozstępu, mam duży brzuch już. Mały mnie kopie już pod cyckami.
    W poprzednich 2 ciążach tez nie miałam rozstępów. Mam nadzieje ze mimo 42 lat na karku nic się nie zmieni :) szczerze mówiąc teraz widzę ze wiek to tylko liczba😀😀😀

Jola17a, Freja000, baby lubią tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wypukły pępek już długo ale liney negry nie mam, ale w pierwszej ciąży też nie miałam.

Jola17a lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się oststnio pojawiła ta linia. A pępek juz odstaje i maz sie śmieje, że najpierw widac pępek, potem brzuch, a potem mnie 😂

‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ