Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Maybelle😘
Trzymam się i jestem raczej spokojna, tylko dręczy mnie ta bezradność. Jak to w ciąży, można zrobić dużo dla własnego dziecka, ale nie na wszystko ma się wpływ. Ciągle się zastanawia, co mogę robić lepiej, aby moja córka prawidłowo się rozwijała i szczęśliwie urodziła. Może jak mnie tu przebadają, będę wiedziała o co chodzi.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Evoleth mi też biust urósł o jeden rozmiar. Z tym że ja mam malutki brzuszek i przez to mam wrażenie że tej ciąży poprostu nie widać. Poczekamy zobaczymy może jeszcze będzie piękny jak w poprzedniej ciąży
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie pamiętam która z was miala zakładany pessar i skrócona szyjke macicy. Ja obecnie w 30 tyg dzisiaj wyszlam z wizyty ze skrócona szyjka w ciągu 3 tygodni z 3 cm do 1.5 cm... i skierowaniem do szpitala. Pojechalam do Wojewódzkiego, tam ktg, usg i kazali mi sobie samej zadecydować czy chce zostać czy "odmawiam na wlasne życzenie". Lekarz stwierdził że nie poda mi narazie sterdyow, bo nie mam skurczy a szyjka jest zamknięta. W zasadzie może zrobić tyle ze przez 5 dni bede lezec i czekać tylko na wyniki wymazu z szyjki. Tak więc wróciłam do domu. Zdecydowalam wspólnie z moja p.doktor,ze wracam do niej na wizytę we wtorek, a do wtorku praktycznie nie ruszam się z łóżka. Mam tylko luteine dopochwowa i magnez. Nie powiem trochę się zalamalam, jeśli szyjka skróci sie do wtorku na bank trafie do szpitala, a tam ciężko stwierdzić. Pozatym jak sobie pomyślę,że będę moze musiala leżeć 2 miesiące to mi słabo... jutro mialam babyshower, wszystko pozamawiane... wszystko odwołane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 20:06
-
nick nieaktualnyEvoleth, trzymam kciuki, żeby szybko się wyjaśniło, o co chodzi i żeby było ok z maluszkiem. A jak te cukry za wysokie, to może masz cukrzycę ciążową i stąd wieksza waga dziecka?
Wiem, ze na pewno się denerwujesz, ale dobrze, ze lekarz wyłapał to na wizycie i jestws teraz pod kontrolą!
Pastelova za Was tez trzymam kciuki, może uda się, że nie będziesz musiała lezec w szpitalu. Ja mialam takie ryzyko i tez mnie to przerażało, oby szyjka trzymała jak najdłużej! -
nick nieaktualnyA to ja nie wiedzialam, że ten bon juz po zalogowaniu jest widoczny, bo od kilku dni nie mogę się zalogować, tym samym nie mam pojęcia, czy ruszyło cos z moim l4. Czekam na pieniadze od początku czerwca
My też już nie planujemy zadnych wyjazdów, bo ja nie w ogole nie czuje na siłach, zeby gdzies jechać. Ale pewnie za rok juz z małą gdzies pojedziemy. -
My planujemy za półtora tygodnia się wybrać w góry, ale jak to będzie to jeszcze nie wiadomo. Jedziemy na cztery dni, myślę że tyle siły jeszcze z siebie wymuszę
ale niestety nie możemy zapłacić tym bonem w tym miejscu gdzie będziemy spać a szkoda, może przyda się w przyszłym roku. Choć czy mi się będzie chciało jechać z dwójką maluchów to wątpię:p
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Dzięki Dziewczyny za dobre myśli 😘
Pastelova, kciuki za Twoją szyjkę ✊
Emka, u mnie AFI 26, czyli lekko ponad normę. Będą robić jeszcze różne badania, elektrolity, wirusy, bo przyczyn może być wiele. Wygląda na to że z dzieckiem anatomicznie wszystko ok, a to mnie trochę pociesza. Dziś miałam 3 KTG i 4 USG, tak wyszło. Możliwe też że nic nie znajdą, wypiszą mnie do domu i zalecą obserwacje. Na szczęście mała nie jest poobwijana pępowiną, więc to jest dobra wiadomość.
Dobra, tyle ode mnie newsów na dziś. Leżę sobie na sali jednoosobowej z łazienką, więc zamierzam skorzystać z tego i się wyspać. O ile to możliwe w szpitalu😉
Do jutra, moje drogie 😘
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
-
Pastelova moja siostra ma założony ten krążek ale u niej szyjka już była skrócona na połówkowym.prenatalnym i dalej sie skracała także jak poszła na wizytę do.swojej gin to dostała skierowanie a że jej doktórka pracuje w szpitalu w Sieradzu więc odrazu ją wzięla na OCP i ma ten krążek. Teraz ma się oszczędzac i bierze duphaston i jeszcze coś na podtrzymanie nie pamietam teraz nazwy.
No zobaczysz co powie doktórka na wizycie za tydzień, wiem że niektórym leżenie dobrze robi i szyjka się wydłuża. A moja koleżanka też miała skróconą szyjkę z tym że nie wiem w którym tygodni ale normalnie dobosiła do końca bez żadnych medycznych ingerencji.
Trzymam kciuki żeby wszystko było ok -
Spać coś dziś nie mogę.
A mnie naszło takie głupie pytanie. Czy u Was też wystepuje problem z nietrzymaniem moczu? U mnie podczas kaszlu lub kichania. Wiecznie muszę latać i zmieniać wkładkę bo jak nie pełno śluzu to chyba mocz kiedy kicham lub kaszlę.
Dobrze że poza tym nic się nie dzieje:) -
Ja tez spać nie moge🤪 wstałam siku i uderzyłam sie o łóżko w palca u nogi auuuuu.
Evoleth trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i żeby szybko Cię wypuścili.
Pastelowa głowa w górę, będzie dobrze😉
Jagoda, tez jak kicham to popuszczania troszkę 🙈
O matko 4 rano a ja nie śpię tylko myśle 😱[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Freja jak to nie dostałaś? Jak wejdziesz na strone ZUS w Panel ogólny>bon turystyczny > mój bon - to nie masz? U mnie jest ikonka aktywuj bon a obok kwota 500 i data ważności. Może jeszcze nie zaktualizowali danych i dlatego nie widzisz 🤷♀️ Dziwne.
Ja na razie nie aktywuje bonu bo nie mam potrzeby, zrobie to jak już młody będzie i za rok może gdzies skoczymy 😎
Czuje się taka mega ciężka dziewczyny, coraz trudniej mi wstać z podłogi hihi dziś znajoma fotograf robiła mi sesyjke w plenerze...jak usiadłam do kilku ujęć na trawce, tak podnieść się nie mogłam 🙈🙈🙈 z tej trawy - straszne. Jeszcze tylko 58 dni i będzie po wszystkim, ale odnoszę dziwne wrażenie ze może skończyć się wcześniej nie wiem takie głupie przeczucie. Dlatego powoli w przyszłym tyg pakuje torbę do szpitala, będę spokojniejsza.
Stary chrapie a ja spać nie mogę[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Agusiagim dobrze wiedzieć że nie jestem w tym sama. Wiec to raczej normalna przypadłość w ciąży
Oj tak się uderzyć to musi bardzo bolećwspółczuję
Mi chyba trochę lepiej. Wczoraj na wieczór lepiej mi się oddychało niż poprzedniej nocy więc raczej to już dobry znak. Ale kaszel nadal bardzo męczy i katar też. Kiedyś przejdzie -
A mię zaczynają skurcze w łydki w nocy budzić. Muszę pamiętać o magnezie.
Ja też dzisiaj w nocy nie spałam, ale z powodu komarów! Też tego u was tyle? My mamy okno dachowe w sypialni, nie możemy założyć moskitiery a wkładu do kontaktu się jeszcze nie dorobiłam. Chyba z 30 ich zabiłam w nocy, same placki na białych ścianach teraz mam:/17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Edytka wszędzie komary, mam z 15 ugryzień i swędzi okrutnie. U mnie dodatkowo w nocy takie czarne twarde robale chodzą i tylko słyszę jak chrobocza po listwie steropianowej. Klapka na muchy niezastąpiona, ale kilka nocy ostatnich jest nie przespanych. Dodatkowo tak mi się wczoraj sypialnia nagrzała ze termometr wewnątrz pokazywał o godzinie 21 aż 27,3 stopni
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
nick nieaktualny
-
To ja mam chyba jakieś szczęście w tym roku, bo komary prawie wcale mnie nie gryzą. Nie ma ich u nas za dużo, zdecydowanie mniej niż rok wcześniej. Przed wyjazdem na Kaszuby zaopatrzyłam się w różne spraye i offy, ale też było spoko.
No właśnie Wowka ma pessar i ostatnio chyba wszystko było u niej ok z ciążą. Odezwij się! 😊
Mnie dziś obudziła położna o 5.40 na KTG. Na szczęście zapis był dobry. Więc ten częstoskurcz mógł być tylko epizodem. Tu każda położna ma swoją teorię, a to że za mało piłam, a to że dziecko jest jeszcze nie dojrzałe. Można się od nich więcej dowiedzieć, niż od lekarzy 😉
W każdym razie możliwe że wyjdę jutro, a najdalej w poniedziałek.Sylwia Sylwia, Jola17a, Emka31, Jagodazdw92, Maybelle, Bluberry, Misia78, Wowka, Kicior lubią tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️