X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:53

Evoleth lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Maybelle😘
    Trzymam się i jestem raczej spokojna, tylko dręczy mnie ta bezradność. Jak to w ciąży, można zrobić dużo dla własnego dziecka, ale nie na wszystko ma się wpływ. Ciągle się zastanawia, co mogę robić lepiej, aby moja córka prawidłowo się rozwijała i szczęśliwie urodziła. Może jak mnie tu przebadają, będę wiedziała o co chodzi.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth mi też biust urósł o jeden rozmiar. Z tym że ja mam malutki brzuszek i przez to mam wrażenie że tej ciąży poprostu nie widać. Poczekamy zobaczymy może jeszcze będzie piękny jak w poprzedniej ciąży :)

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth - zdrówka! Niech poobserwują 🙂 ile wynosiło AFI, że stwierdzili wielowodzie? Mi dziś gin mówił, ze teraz poziom wód będzie tylko malał... kurcze, trzymaj się tam! Ściskam 😙

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie pamiętam która z was miala zakładany pessar i skrócona szyjke macicy. Ja obecnie w 30 tyg dzisiaj wyszlam z wizyty ze skrócona szyjka w ciągu 3 tygodni z 3 cm do 1.5 cm... i skierowaniem do szpitala. Pojechalam do Wojewódzkiego, tam ktg, usg i kazali mi sobie samej zadecydować czy chce zostać czy "odmawiam na wlasne życzenie". Lekarz stwierdził że nie poda mi narazie sterdyow, bo nie mam skurczy a szyjka jest zamknięta. W zasadzie może zrobić tyle ze przez 5 dni bede lezec i czekać tylko na wyniki wymazu z szyjki. Tak więc wróciłam do domu. Zdecydowalam wspólnie z moja p.doktor,ze wracam do niej na wizytę we wtorek, a do wtorku praktycznie nie ruszam się z łóżka. Mam tylko luteine dopochwowa i magnez. Nie powiem trochę się zalamalam, jeśli szyjka skróci sie do wtorku na bank trafie do szpitala, a tam ciężko stwierdzić. Pozatym jak sobie pomyślę,że będę moze musiala leżeć 2 miesiące to mi słabo... jutro mialam babyshower, wszystko pozamawiane... wszystko odwołane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 20:06

ckai43r80uurljcv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth, trzymam kciuki, żeby szybko się wyjaśniło, o co chodzi i żeby było ok z maluszkiem. A jak te cukry za wysokie, to może masz cukrzycę ciążową i stąd wieksza waga dziecka?
    Wiem, ze na pewno się denerwujesz, ale dobrze, ze lekarz wyłapał to na wizycie i jestws teraz pod kontrolą!

Pastelova za Was tez trzymam kciuki, może uda się, że nie będziesz musiała lezec w szpitalu. Ja mialam takie ryzyko i tez mnie to przerażało, oby szyjka trzymała jak najdłużej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja nie wiedzialam, że ten bon juz po zalogowaniu jest widoczny, bo od kilku dni nie mogę się zalogować, tym samym nie mam pojęcia, czy ruszyło cos z moim l4. Czekam na pieniadze od początku czerwca :/
    My też już nie planujemy zadnych wyjazdów, bo ja nie w ogole nie czuje na siłach, zeby gdzies jechać. Ale pewnie za rok juz z małą gdzies pojedziemy.

• Aina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evolet kciuki kochana

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy za półtora tygodnia się wybrać w góry, ale jak to będzie to jeszcze nie wiadomo. Jedziemy na cztery dni, myślę że tyle siły jeszcze z siebie wymuszę:) ale niestety nie możemy zapłacić tym bonem w tym miejscu gdzie będziemy spać a szkoda, może przyda się w przyszłym roku. Choć czy mi się będzie chciało jechać z dwójką maluchów to wątpię:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • baby Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth, Pastelova - trzymajcie sie dziewczyny! Nogi zacisnąć jeszcze do września chociaż

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za dobre myśli 😘

Pastelova, kciuki za Twoją szyjkę ✊

Emka, u mnie AFI 26, czyli lekko ponad normę. Będą robić jeszcze różne badania, elektrolity, wirusy, bo przyczyn może być wiele. Wygląda na to że z dzieckiem anatomicznie wszystko ok, a to mnie trochę pociesza. Dziś miałam 3 KTG i 4 USG, tak wyszło. Możliwe też że nic nie znajdą, wypiszą mnie do domu i zalecą obserwacje. Na szczęście mała nie jest poobwijana pępowiną, więc to jest dobra wiadomość.

Dobra, tyle ode mnie newsów na dziś. Leżę sobie na sali jednoosobowej z łazienką, więc zamierzam skorzystać z tego i się wyspać. O ile to możliwe w szpitalu😉
    Do jutra, moje drogie 😘

Alicja marzec 2017 ❤️

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova moja siostra ma założony ten krążek ale u niej szyjka już była skrócona na połówkowym.prenatalnym i dalej sie skracała także jak poszła na wizytę do.swojej gin to dostała skierowanie a że jej doktórka pracuje w szpitalu w Sieradzu więc odrazu ją wzięla na OCP i ma ten krążek. Teraz ma się oszczędzac i bierze duphaston i jeszcze coś na podtrzymanie nie pamietam teraz nazwy.

No zobaczysz co powie doktórka na wizycie za tydzień, wiem że niektórym leżenie dobrze robi i szyjka się wydłuża. A moja koleżanka też miała skróconą szyjkę z tym że nie wiem w którym tygodni ale normalnie dobosiła do końca bez żadnych medycznych ingerencji.

Trzymam kciuki żeby wszystko było ok

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać coś dziś nie mogę.

A mnie naszło takie głupie pytanie. Czy u Was też wystepuje problem z nietrzymaniem moczu? U mnie podczas kaszlu lub kichania. Wiecznie muszę latać i zmieniać wkładkę bo jak nie pełno śluzu to chyba mocz kiedy kicham lub kaszlę.

Dobrze że poza tym nic się nie dzieje:)

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spać nie moge🤪 wstałam siku i uderzyłam sie o łóżko w palca u nogi auuuuu.

Evoleth trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i żeby szybko Cię wypuścili.
    Pastelowa głowa w górę, będzie dobrze😉

Jagoda, tez jak kicham to popuszczania troszkę 🙈

O matko 4 rano a ja nie śpię tylko myśle 😱

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
  • agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja jak to nie dostałaś? Jak wejdziesz na strone ZUS w Panel ogólny>bon turystyczny > mój bon - to nie masz? U mnie jest ikonka aktywuj bon a obok kwota 500 i data ważności. Może jeszcze nie zaktualizowali danych i dlatego nie widzisz 🤷‍♀️ Dziwne.
    Ja na razie nie aktywuje bonu bo nie mam potrzeby, zrobie to jak już młody będzie i za rok może gdzies skoczymy 😎

Czuje się taka mega ciężka dziewczyny, coraz trudniej mi wstać z podłogi hihi dziś znajoma fotograf robiła mi sesyjke w plenerze...jak usiadłam do kilku ujęć na trawce, tak podnieść się nie mogłam 🙈🙈🙈 z tej trawy - straszne. Jeszcze tylko 58 dni i będzie po wszystkim, ale odnoszę dziwne wrażenie ze może skończyć się wcześniej nie wiem takie głupie przeczucie. Dlatego powoli w przyszłym tyg pakuje torbę do szpitala, będę spokojniejsza.
    Stary chrapie a ja spać nie mogę:-/

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiagim dobrze wiedzieć że nie jestem w tym sama. Wiec to raczej normalna przypadłość w ciąży :)
    Oj tak się uderzyć to musi bardzo boleć :( współczuję :(

Mi chyba trochę lepiej. Wczoraj na wieczór lepiej mi się oddychało niż poprzedniej nocy więc raczej to już dobry znak. Ale kaszel nadal bardzo męczy i katar też. Kiedyś przejdzie :)

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mię zaczynają skurcze w łydki w nocy budzić. Muszę pamiętać o magnezie.

Ja też dzisiaj w nocy nie spałam, ale z powodu komarów! Też tego u was tyle? My mamy okno dachowe w sypialni, nie możemy założyć moskitiery a wkładu do kontaktu się jeszcze nie dorobiłam. Chyba z 30 ich zabiłam w nocy, same placki na białych ścianach teraz mam:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka wszędzie komary, mam z 15 ugryzień i swędzi okrutnie. U mnie dodatkowo w nocy takie czarne twarde robale chodzą i tylko słyszę jak chrobocza po listwie steropianowej. Klapka na muchy niezastąpiona, ale kilka nocy ostatnich jest nie przespanych. Dodatkowo tak mi się wczoraj sypialnia nagrzała ze termometr wewnątrz pokazywał o godzinie 21 aż 27,3 stopni

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth jak tam? 😊

Pastelova - nasza Wowka ma pessar, ale coś jej tu długo nie było 🤔

Wowka lubi tę wiadomość

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam chyba jakieś szczęście w tym roku, bo komary prawie wcale mnie nie gryzą. Nie ma ich u nas za dużo, zdecydowanie mniej niż rok wcześniej. Przed wyjazdem na Kaszuby zaopatrzyłam się w różne spraye i offy, ale też było spoko.

No właśnie Wowka ma pessar i ostatnio chyba wszystko było u niej ok z ciążą. Odezwij się! 😊

Mnie dziś obudziła położna o 5.40 na KTG. Na szczęście zapis był dobry. Więc ten częstoskurcz mógł być tylko epizodem. Tu każda położna ma swoją teorię, a to że za mało piłam, a to że dziecko jest jeszcze nie dojrzałe. Można się od nich więcej dowiedzieć, niż od lekarzy 😉
    W każdym razie możliwe że wyjdę jutro, a najdalej w poniedziałek.

Sylwia Sylwia, Jola17a, Emka31, Jagodazdw92, Maybelle, Bluberry, Misia78, Wowka, Kicior lubią tę wiadomość

Alicja marzec 2017 ❤️

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ