Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak tam u Was samopoczucie? Trzymam kciuki żeby Was nie rozłożyło jak mnie
Powiedzcie mi kiedy przy antybiotyku powinnam widzieć poprawę?
Boję się że do wizyty mi nie przejdzie -
Jagoda, to pewnie zależy od wielu rzeczy, każdy organizm inaczej reaguje na antybiotyk. Mi się poprawiło dopiero po tygodniu, miałam nadzieję że zadziała wcześniej. No ale też w ciąży nie można stosować mocnych antybiotyków, może to dlatego. Bądź dobrej myśli i wspomagaj się domowymi sposobami.
U mnie dziś po prostu upierdliwy katar, ale w ciąży, w upalny dzień to nic fajnego. Mam wizytę za godzinkę, a drugą po 12, więc spinam się i zaraz jadę.
Zdrówka Wam życzę i kciuki za te, co dziś wizytują 😘👍Emka31 lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Ja jak byłam w ZUS, to jeszcze kolejki były przed budynkiem (w tych obostrzeniach) i wychodziły panie, żeby dopytać jak mogą pomóc, wtedy od razu brały mnie bez kolejki.
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Freja000 wrote:U mnie już właściwie po wszystkim. To dobrze, bo muszę do ZUSu jechać
mam nadzieję, ze ciężarne mają pierwszeństwo w kolejce...
A że ostatni dzień bez dzieci to do kina się wybieramy -
nick nieaktualnyMialam usg III trymestru u innego lekarza i wszystko jest ok, malutka zdrowa
Sprawdzał wszystkie narządy, przeplywy dziecka i w pepowinie i one się zgrywają, wiec to bsrdzo dobrze. Odetchnęłam 😀😀😀
Specjalnie nie mowilam mu o moich problemach z blizną po cc, tylko zapytalam, jak ocenia, to stwierdzil, ze blizna super, ma prawie 1 cm i nie mam sie czym martwic. Ale robil badanie przez brzuch, a mój gin robi usg dopochwowe i wtedy dokładniej mierzy bliznę, u niego ma 0,5 cm.
W każdym razie czuję się uspokojona, szyjka 4 cm, wymiary ok, ale nie podal mi wagi.
W poniedziałek mam szybką wizytę już u mojego gin na sprawdzenie tej blizny, a potem dopiero za 3 tygodnie.
Cieszę się, że się zdecydowałamMaybelle, Misia78, Freja000, Evoleth, Wowka, Sylwia Sylwia, Kicior lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa biorę witaminy, ale na wrzesniowkach kilka dziewczyn pisało, ze lekarz kazal odstawic, pewnie jest to związane z waga dziecka.
Co do ruchów to ja tez czuje glownie wypychanie, ale dostaje tez solidne kopniaczki z prawej strony brzucha nad pepkiem, a nawet tak z boku, to ewidentnie mala kopie stópkami
Ale ja mam łożysko na przedniej ścianie i wczesniej takich kopniaków nie czulam, s teraz trafia chyba poza łożysko 😀 -
nick nieaktualny
-
Biorę te witaminy, które biorę od lat, dla siebie. Dla dziecka biorę tylko cholinę nadal. Z tym, że ja nie biorę prenatalu, tylko osobno to co potrzebuję.
BYłam w ZUS i faktycznie, od razu mnie ochroniarz wziął do środka, a w środku natychmiast do okienka. Minutę mi zajęło aktywowanie PUE
Niestety w domu okazałao się, że nalezymy do tych szczęsliwców, którzy bonu nie dostali. Nie chce mi się teraz z nimi bić... i tak w tym roku nie skorzystamy.
Misia78 wrote:A ile lat maja twoje dzieci? Moje 12 i 9. Nie chcą same nigdzie jechać.
Moje nie chcą wracaćCórka 13 prawie, syn 11. Córka wyjeżdża od 6 rż, syn od 8. Wtedy byli gotowi. Syn tęskni i dzwoni i cieszy się, że nas zobaczy. A moja mała podrózniczka odpowiada na smsy "ok" "dobrze". I nie chce wracac. Własnie się dowiedziałam, że zostaje u koleżanki trzeci tydzień...
Czy którejś z Was też tak urósł biust? Mi wychodzi, że 3 rozmiary! Zamówiłam 3 staniki, w tym 2 do karmienia i kurcze, tylko jeden ma zapas... reszta jest idealna na teraz...
Może jest jakaś szansa, że mi zostanie trochę po karmieniu?... Po każdym z dzieci traciłam rozmiar biustu (i tak mikrego) i w końcu zrobiłam sobie powiększenie tłuszczem. Może dlatego tak biust szaleje... komórki urosły -
nick nieaktualnyFreja, czemu nie dostaliście bonu?
Ja się zastanawialam czy na młodego juz teraz wystąpić o ten bon, a w październiku na malutką, czy czekać do października z dwoma, myślicie, że jest jakaś różnica?
Mi urósł jakis 1 rozmiar, bez szału. Liczę, że się powiekszy jak dojdzie pokarm -
Ja dzis czuję że malutka cała się rusza. Bo i na górze czuję jak fajnie nóżkami wierzga ale znowu poniżej pępka uuż bolesne ruchy czuję jak uy chciała ki tam wszystko rozedrzeć i wyjść. Też mam łożysko na przedniej ścianie
Teraz to trochę się stresuje czy z nią wszystko ok bo kaszel mnie męczy niemiłosiernie aż sobie zrobiłam dodatkowo syrpo z cebuli jeszcze. No i dziś znowu skurcze przepowiadające się pojawiły. Ale narazie nie są częste ani jakoś specjalnie bolesne. Poprostu czuję że mi się wszystko napina. Czekam niecierpliwie do środy i wtedy zobaczymy co powie moja gin. Chciałabym żehy chociaż z wodami się unormowało. Jak myślicie po miesiącu picia zabójczej ilości wody powinno się coś poprawić?? Bo brzuch jak malutki był tak jest. No i nie wiem jak z wagą u gin wyjdzie bo moja pokazuje mniej niż ostatnio u gin. A niby jest taka sama.
Co do witamin to tak ja biorę symvital mama to jest w ciąży i w czasie karmienia. W poprzedniej ciąży brałam te same i brałam je do samego porodu. No oprócz tego euthyrox całą ciążę a później będę musiała iść przebadać tarczycę bo jak robiłam badanie tsh 2 dni po ostatniej miesiaczce to mialam 3,16 i dlatego ten euthyrox odrazu musiałam brać.
A jeśli chodzi o ten bon turystyczny to my jakoś się tym nie zainteresowalismy w sumie chyba dlatego że nigdzie nie wyjeżdżamy z synkiem -
nick nieaktualnyMy po wizycie 🙂
2040 g Szczęścia, wszystko dobrze 😊
Witaminy mam brać, po porodzie też i karmiąc. Cały czas biorę Symvital Mama.Misia78, Jola17a, Jagodazdw92, Maybelle, Evoleth, bebetka.b, edytkaa93, Wowka, Bluberry, Sylwia Sylwia, Freja000, Kicior lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Emka czyli bierzemy te same witaminy
A dzidzia już konkreta Ty jesteś w 30 tyg?? Lekarz coś mówił że dzidzia może być większa?? Bo sporo waży.
Mój syn w 31tygodniu na prenatalnych ważył 1800 -
Witam się z patologii ciąży, niestety.
Miałam dziś USG trzeciego trymestru. Okazało się, że córcia ma duże skoki tętna, do 200 i więcej. Były one dość częste, pani doktor zaniepokoiła się i wysłała mnie na izbę przyjęć. A tam zdecydowali że idę na oddział. Mają mnie poobserwować i nawadniać elektrolitami, bo możliwe że właśnie z tym jest problem. Ogólnie to może być coś z mojej strony, zaburzenia elektrolitowe albo infekcja. Bo z dzieckiem anatomicznie wszystko ok.
I tak sobie leżę, miałam już jedną kroplówkę i dwa KTG, które wyszły dobrze, bez dużych skoków tętna. Byłabym dobrej myśli, tylko że to nie jedyna nieprawidłowość, która dziś wyszła. Rano miałam wizytę u mojego lekarza i tam okazało się, że dziecko jest niepokojąco duże 2,6kg. Mam też za dużo wód płodowych, trochę ponad normę. No i lekko za wysoki cukier, ale to już wiedziałam. Zupełnie nie wiem, co o tym wszystkim myśleć, trochę się martwię. Niby nie dzieje się nic bardzo złego ale jednak... chciałabym widziedzieć o co chodzi i co dalej.
Pewnie wypuszczą mnie za dzień, dwa. Zrobię jeszcze raz krzywą cukrową, umowię się do diabetologa, będę miała częstsze wizyty u mojego lekarza, może jakąś dietę, więcej picia. Mam nadzieję że to wystarczy.
Nie lubię tej bezradności w ciąży...Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
-
Evoleht trzymaj się. Bardzo mi przykro że Cię to spotkało. Obyś szybko wyszła i żeby wszytsko z maluszkiem było ok. Kurczę ja nie nawidzę szpitali. A u mjie w mieście nie ma czegoś takiego jak patologia ciaży. U nas jak do szpitala to na ginekologi leżysz chyba że poród to na noworodkowym. Dopiero 15km dalej jest szpital gdzie są taiie oddziały jak OCP. Ale tam nie chcę rodzić. Jakoś wolę ten nasz szpital
Evoleth lubi tę wiadomość
-
A tak poza tym, dziewczyny, gratuluję udanych wizyt👍👍👍
Ja nie biorę witamin ciążowych już od bardzo dawna, jedynie folik, magnez i witaminę D.
Biust urósł mi może o jeden rozmiar i pewnie jeszcze trochę urośnie przy karmieniu.
Też nie czuję już kopniaczków, tylko raczej przeciąganie się i wypinanie młodej. I też chciałabym już urodzić, bo mi ciężko. Patrzę czasem z zazdrością na dziewczyny o normalnych figurach. To głupie ale tak jest. Mam naprawdę wielki brzuch i już teraz źle się z tym czuję.
A co do bonu, to fajnie będzie mieć w przyszłym roku tysiak więcej na jakiś wyjazd. Teraz nawet się tym nie interesowaliśmy.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️