Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wowka oby... oby wszystko jutro było oki. Maybelle, mowisz o tym żelu który kosztuje 200 zl ? Ale aplikuja go tylko w momencie masazu szyjki macicy. U mnie w szpitalu polozne sie zgadzają, oczywiście jak kupisz żel. On wlasnie ma za zadanie przyspieszyć porod i zminimalizować ryzyko pęknięcia,ale nie znam szczegółów choć myslalam nad nim intensywnie.
Dzięki Wowka, az sprawdziłam i dwie paczki z moich kuzwa muslinow, które dostalam od tesciowej okazaly się bawełna 100 % wiec chyba kosz w takim razie... ale reszta milusińska. Czyli poprostu chodzi o to, że szybko sie zniszczą, a musliny droższe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 20:06
-
nick nieaktualnyPastelova wrote:Dziewczyny, a czemu tetra ? Ja mam wszystko muslinowe, to zle ? Pytam, bo już nie wiem... wydawało mi się to dobrym wyborem, ale każda z was pisze o tetrze.
U mnie w żadnym ze szpitali( slaskie) nie wpuszczają nikogo, nawet ojca po teście do porodu, no ale to Śląsk:p z tego też powodu nie moglam sobie niestety opłacić położnej ani sali🤷♀️
Freja, tak wlosy widac na usg 3d/4d kiedy wykonuje Ci je lekarz, chodzi mi o ten moment jak najeżdża głowica, nawet mi ślicznie pokazał ta czuprynkęa np. Na zdjeciu już tak nie zobaczysz mimo,że trójwymiar, musisz mocno się przyjrzeć takze kto wie, może macie wprawne oko i Twój maluch też z tych z włosami:p
Tak jak pisze Wowka, bo mniej szkoda 😊 muślinowe też zamawiam, ale kilka.. tetry więcej 😊
U nas tez widać włosy, właśnie na usg 4d. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFreja000 wrote:A w życiu! Przecież to już dawno udowodnione i przestestowane, że o wiele lepiej jest peknąć naturalnie. Lepiej się goi niż nacięcie.
https://www.rodzicpoludzku.pl/publikacje/biblioteka-fundacji/236-naciecie-krocza-koniecznosc-czy-rutyna.html poczytaj mądrzejszych
Do szpitala biorę rożek.
Pastelova a widać włosy na usg?? Bo na moim ostatnim obie z mamą stwierdziłyśmy, że ma włosy, ale wydawąło mi się do niemożliwe...
Przy moich ponad 4,5 kg dzieciach, pęknięcie byłoby zdecydowanie niebiezpieczne. Ale znowu poprę Wowkę, zależy jak przebiega poród i co bezpieczniejsze dla dziecka i dla mnie. -
Freja000 wrote:O pielegnacji noworodka. NIc już nie pamietam
a poza tym pozmieniało się dużo, jak choćby podnoszenie dziecka przy przewijaniu... pielęgnacja pępka itp.
ja tez już wiele nie pamiętam
w środę idę na pierwsze zajęciamoże się poczuję jak młoda mama
Freja000 lubi tę wiadomość
-
ja przy pierwszym porodzie byłam nacinana (nikt nie pytał) a przy drugim dwa lata pózniej położna tak mi masowała wyjście że nie musiało byc nacięcia i nie pękłam wcale. Ważna jest też współpraca z położną
oksy? ja nie potrzebowałam - i mam nadzieję że i tym razem moje duzo wcześniejsze skurcze przepowiadające tak pomogą w akcji porodowej że nie będzie trzeba wsparcia farmakologicznego
bardzo ale to bardzo liczę na matkę naturę -
Bebtka co do tego Muuvo quick 2.0 to ob jest jakiś nowszy i coś tam ma lepszego niż ta poprzednia wersja, ale niestety nie jestem w stanie powiedzieć co dokładnie bo nie pamiętam (może coś ze składaniem...?🤔🤔🤔).
Ja właśnie też muszę zamówić te porządne tetry, dobrze że przypomnialyście! 😀 Zwłaszcza że zamierzamy się na wielopieluchowanie. 😉
Też mam problem z tym czego ile pozabierać do szpitala, niby coś tam na stronie mają, ale jeszcze tego nie studiowałam.
Ale wiecie co teraz robię? Wyleguje się w wannie, slucham relaksującej muzyczki i zajadam loda. Taki wieczór. 😀26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Pastelova, te pieluchy to bawełna 100%? Jeśli tak, to co od nich chcesz, wypierz i używaj 😉
Emka, mam linka dla Ciebie https://pantabletka.pl/aspirator-nosa-wskazowki-wybrac-analiza/ używałam fridy, katarka nie podłączę do odkurzacza automatycznego 😆
Te gatki (chyba z babyono) wzięłam większe. Są bardzo elastyczne. Nie chciałam wyglądać jak baleron w siatce w za małych 🤣🤣🤣
Z tego co wiem, to żel z prostaglandynami to jedno, a ten żel, który można kupić i dać położnym to coś takiego https://www.aptekagemini.pl/gynotal-zel-polozniczy-ulatwiajacy-porod-12-ml-x-3-strzykawki-0073255. Ten żel z prostaglandynami jest na receptę i jest używany w szpitalu przy instalacji balonika lub cewnika foleya.
Maybelle, strasznie zazdroszczę tego krotkiego, jak na nasz standard, pobytu w szpitalu. Ja chętnie bym wyszła na następny dzień, ale nie chcieli mnie puścić i gniłam kolejne dwa.
Jagoda, mi się zmniejszyło rozwarcie szyjki w ciąży z synem. Albo błąd pomiaru. Podobno też wpływ ma wypełniony pęcherz meczowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 22:09
-
Wowka tak 100 % bawełna. Nie wiem mam takie poczucie, że pierwsze moje wyczekane i chyba temu tak wymyslamy zeby dać mu to co najlepsze😅
Dzięki za wytłumaczenie różnic w tych żelach teraz już wiem :p
Pasują ci te gatki z Babyono ?ja mam i mi nie przypasowały, za to z Horizonu dla mnie super. Babyono wydaje mi się, ze beda zahaczać w razie szwow np. A te horizon sa wlasnie inne. Wiadomo też co produkt to inne opinie, nie każdemu pasuje to samo -
No właśnie wowka zastanawiam się jak to jest bo dotej pory mi mówili że rozwarcie na 2palce a dziś na wieczór że na 1 palec i tak mnie to zastanowiło bo z tego co słyszałam nie da się nic zrobić żeby rozwarcie było mniejsze. No ale zobaczymy co mi w środę powiedzą po badaniu jak będę miała wyjść do domu.
Bo o szyjce że może się wydłużyć to słyszałam nie raz -
Hej kochane
moje ciśnienie daje mi w kość. Ostatnie 2 dni tendencja wzrostowa więc cieszylam się że może w końcu wróci do normy a tu dzis bum 89/50 i puls 76. Noe wiem o co chodzi i czemu tak to wychodzi. No ale tak jak pisałyście lepiej za niskie niż za wysokie więc się tym nie martwię
-
Dzień dobry.
Jagoda no dobre ciśnienie masz. Nie martw się tym ☺ u mnie dziś noc może ciut lepsza choć z 2 spacerami na siku. Biorę też żuravit to i sikac będę jeszcze więcej
Mąż pojechał do pracy 😞 długo był w domu. Dziwnie mi tak... Niby tylko na tydzień około i to w Polsce no ale zawsze... -
Dziewczyny, jeszcze tylko na chwilę wrócę do tematu tych majtek. Powiedzcie jak wpisuje majtki poporodowe horizon to wyskakują mi same majtki. Ale co się w nie tam wkłada? Są do tego modelu jakieś specjalne wkłady, podkłady czy co tam wkładacie? Bo to są zwykle siateczkowe,prawda? Pomóżcie bo już nie wiem
-
Przespałam noc! Było tylko jedno wstawanie na siku. Szok
Za to wstałam jak połamana. Spałam na kołdrze, mając do dyspozycji 3 poduszki plus ta ciążowa siódemka, przykryłam się kocem ale nie wiem gdzie jest. Nawet trochę zmarzłam...bo przeciągów narobiłam. Ot taka zgrabność.
Dzisiaj popołudniu usg 3 trymestru, trzymajcie kciuki.baby, Maybelle, Evoleth, Jlod, Wowka, Kicior lubią tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Jagoda, dokładnie tak. Takie majty mają przytrzymywać te wielkie podpaski.
Ja nie pamiętam ile sztuk kupiłam, ale pewnie niedużo. Bo większe bawełniane majtki też spokojnie dają radę i jakoś czułam się w nich bardziej... normalnie 😉
Jola, wow, przespana noc to luksus, jakiego nie pamiętam. Ból bioder albo pełny pęcherz po kilka razy mnie wybudzają każdej nocy.
Oczywiście kciku za dzisiejsze USG✊✊✊Lena955, Jola17a lubią tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Maybelle, pytanko, w jakim szpitalu rodzisz?Wiktorek ❤️
Starania od 2017
AMH 4.16
Hashimoto, TSH unormowane ( 12.19 TSH 0,8
Homocysteina OK, Kortyzol OK, Prolaktyna OK
ANA1 dodatnie, antykoagulant tocznia ujemny, wszystkie p/c OK, zespol antyfosfolipidowy wykluczony, wyszlo RO mocno dodatnie w ANA 3, anty wszystkie inne ujemne, miano 1:320
6.2019 - punkcja- 14 pobranych,7 zaplodnionych, 2 przetrwaly do blastek
7.2019 - 1 transfer, blastka 😢
2.10.2019- crio, blastka 😢
Listopad 2019- druga stymulacja
2.12.2019 - punkcja- 17 pobranych, 14 dojrzalych, 10 zaplodnionych
8.12.2019 - 4 ❄️❄️❄️❄️ Blastek
24.01.2020 - transfer,
1.02.20 - 8dpt druga kreska
6.02.20 - 13dpt : 557 IU/L
11.02.20 - 18dpt : 3048 IU/L
17.02.20 - 24dpt ❤️
20.02 krwiak, 21.02 jest ❤️