Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena, ciężko stwierdzić ile dziecko nosi 56. Ja całą ciążę słyszałam, że dziecko szybko wyrasta, a syn 56 nosił przez jakieś 3 miesiące. Urodził się 55cm, ale był (i jest) szczupły. Po za tym rozmiar rozmiarowi nierówny, przy prasowaniu zobaczyłam, że jest nieraz kilka cm różnicy pomiędzy różnymi producentami 😉
Teraz mam kilka ciuszków nawet na 50. Ale córka wychodzi mała na USG, coś koło 20-30 centyla.
Misia, tak. Mój szpital nie zapewnia prawie nic. Wszystko trzeba mieć swoje... 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 12:16
-
To dziwne, że na NFZ są te szpitale i takie różnice.
U mnie dla dziecka wypisali jedynie - rękawiczki niedrapki i chusteczki nawilżane.
żadnych ciuszków podkładów pampersow.
A wiecie dziewczyny ze odkąd poszłam na zwolnienie w czerwcu to nie dostałam z zusu ani grosza. Dzwoniłam i powiedziano mi ze mam czekać. Nie wiadomo ile. Nie odpowie mi. A kasę na podwyżki dla rzadu znaleźli. A - i mam nie dzwonić bo przez takich dzwoniących one nie mogą pracować 😳
-
nick nieaktualnyMisia masz rację, bardzo duzo
u mnie spzital nic nie zapewnia ani dla mamy, ani dla dziecka. Stąd te ilości
dlatego stwierdzilam, ze trudno, wyjdę na dziwną, ale biorę dużą walizkę, bo nie ma odwiedzin, nie chcę, żeby mąz co chwilę z drobiazgami przyjeżdżał i po prostu wezmę co trzeba.
Muszę mieć ciuszki na wyjście nawet, bo normalnie to maz by przywiózł z fotelikiem, a tak to muszę ubrać małą na oddziale, potem z polozna zjeżdżamy windą na IP, ona z dzieckiem, a ja z walizką i dopiero wkladamy małą do fotelika, bo tam czeka mąż. Juz się pogodzilam z tym scenariuszem, teraz tylko mam nadzieję, że po pierwsze w czasie mojego przyjęcia na cc nie będzie zamknięty moj szpital, bo ostatnio juz 2 razy wykryli covida i zamykali na kilka dni, a tam mam swojego leksrza i bardzo mi zależy.
A po drugie, ze wszystko odbędzie się bez komplikacji i po 2-3 dniach nas wypuszcza.
Takie mam malutkie marzenia ostatnio -
nick nieaktualny
-
Pytałam o zwolnienie dla męża to ok mogą wypisać ale też nie tak że do końca ciąży no i wtedy po porodzie juz nie ma szans na opiekę. Wiecie co ja już oleję to wszystko. Chcą mnie wypisać to niech wypiszą. W poniedzialek sobie pójdę na prenatalne a w śode mam wizytę u mojej gin. W razie czego jak by się cos działo to nie pójdę u mnie w szpitalu na oddział tylko pojadę do miasta obok tam.teściowa mieszka 15km od nas. Bo u nas to znowu mnie do Łodzi wywiozą. Także taki mam plan na czas po wyjściu. Moja siostra leżała właśnie w tym szpitalu gdzie chce ewentualnie jechac i ją trzymali od 30tc do końca a rodziła w 35tc
-
Ja nie wiem kompletnie co pakować bo u mnie w mieście wiem co i jak ale tam gdzie teściowa czy tutaj to nie mam pojęcia jak to wygląda. Musiałabym poczytać. Poza tym u nas na stronie pisze co innego a co innego jest w rzeczywistości. Bo np. Piszą żeby zabrać ubranka po 5 szt a tak naprawdę ubranka są potrzebne tylko na wyjście ze szpitala
-
Wowka, ale stres, współczuję!
I współczuję wszystkim szpitalnym mamom. W poprzedniej ciąży leżałam 2 tygodnie i większość przepłakałam... łączę się w bólu.
Jola, ja też mniej jem. Mogłabym tylko owoce jeść... i gorąco i już apetyt nie ten.
O ubrankach pisałam, że fajne są MyBasic (polskie), Nanaf organics (polskie) i sanetta (niemiecka, nie do zdarcia, przynajmniej kiedyś).
Walizek mamy milion, więc coś sobie wybiorę, ale to po drugim praniu, pod koniec sierpnia.
Mój szpital zapewnia podkłady i pieluszki i to, w szoku jestem, ekologiczne, więc nie biorę swoich.
Przyszły moje ciuchy z reserved i sukienka z Pull&bear. W sukience muszę zaszyć dekolt, bo za głęboki. T-shirty i sukienki z reserved super, polecam.
Idziemy dziś na szkolenie dzidziusiowe
Lena955, Wowka, Jola17a, Kicior lubią tę wiadomość
-
Maybelle, biorę rożek ☺ właśnie czeka na mnie w paczkomacie 😀
Pieluchy rozm 1 syn nosił ok miesiąca. Na dobę u takiego malucha idzie ok 8. Ale też nie ma sensu kupować dużo na zapas, bo czasem zdarza się, że coś dziecko uczula i trzeba zmienić rodzaj. Albo coś Tobie nie pasuje 😉
Misia, nóż mi się w kieszeni otwiera, jak czytam o problemach z wypłacaniem zasiłku z ZUSu. I jeszcze, jak piszesz, nie wolno się zapytać, bo to przeszkadza 🤯 nie mieści mi się to w głowie, jak mogą zostawić ludzi bez pieniędzy, już prawie trzy miesiące 🤯
Freja, co to za szkolenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 15:03
Maybelle, Misia78 lubią tę wiadomość
-
Pieluchy
Ja jakos poplynelam z promocjami okolo pieluchowymi
I sama jestem zaskoczona mam:
2op jedynek z lidla
4op jedynek z biedronki
1 op pampers za darmo z rossman
I 4 op. dwójek z biedornki
Jakies byly promli za pol ceny czy cos
Rodze male dzieci syn 3400 corka 2900 ze spadkiem na 2600 i niewielkim znikomym przyrostem wagi .wiec mam nadzieje ze wiekszosc wykorzystam
Poprzednio do szpitala mialam takie z wycieciem na pępek a teraz moze jakos pozawijam mozeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 15:51
-
Ja jestem po 3 prenatalnych.Wszystko w porządku, maly ma obecnie 1700 gram
i ponoc sporo włosów na glowie😄 Jutro kolejna wizyta, kontroli szyjki. Teraz sie tak strasznie tego boje z każdą wizyta,ze masakra... Ostatnio skompletowałam wszystkie rzeczy po porodzie online. Przyszedł mi dość duży karton tego. Odrazu mówię nie polecam majtek siateczkowych Baby Ono- beda zahaczać w razie szwów na pewno, za to zwykle z Horizona sa super. Ja jeszcze tylko koszule dla mnie i staniki do karmienia. Za to malemu... mam poki co wózek i pieluchy muslinowe😅 tyle. MAYORAL ma też fajne ciuszki, dobre jakościowo. A jaki piekny zestaw siostra zamówiła mi z Motulinka (instagram)... cudowności - mam rożek,kocyk, recznik i posciel na przyszłość od nich. Również polecam. Zostawiam tylko linki i zajrzyjcie na instagram.
Wowka chwala bogu ze nic się nie stało. Ostatnio leżałam na leżaku, podszedł siostrzeniec ( jest niepelnosprawny, nie chciał biedak wiadomo ) oparł mi się i gibnęlam do tylu... ale spadłam z małej wysokości, leżąc i na leżak na plecy.
<a href=https://zapodaj.net/69878b0232981.jpg.html>
<a href=https://zapodaj.net/050d825154d8d.jpg.html>Screenshot_20200817-164225_Instagram.jpg</a>
https://zapodaj.net/064a6eb6e0d28.jpg.html
<a href=https://zapodaj.net/064a6eb6e0d28.jpg.html>Screenshot_20200817-164638_Instagram.jpg</a>
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 16:55
Natalii, Jola17a, Evoleth, Maybelle, Emka31, Wowka lubią tę wiadomość
-
Misia78 wrote:W moim szpitalu jest takie zarządzanie ze ojciec może być przy porodzie jeśli bezie miał aktualny nie starszy ni 5 dniowy wynik testu na COVID. Będziecie z tego korzystać? Chyba malo osób korzysta no ciężko ucelować.
Misia78 lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Pastelova, dobre wieści 👍
Maybelle, ja się zgadzam z Wowką co do pieluch. To jest taka rzeczy, którą można dokupić zawsze i wszędzie. Więc jeśli będziesz miała w domu jeszcze jedno takie opakowanie, to pewnie na początek wystarczy. A potem sama zobaczysz jak dużo ich schodzi i czy na pewno są dobre dla Twojego maleństwa.
W ogóle wielu rodziców musi na początku poeksperymentować z pieluchami, bo okazuje się że jedne uczulają, inne przeciekają, są sztywne albo brzydko pachną. Nie warto więc robić dużych zapasów.
A co do rożka, ja jeszcze nie mam, ale tak sobie je oglądam i zastanawiam się czy kupić. Przy pierwszej córce użyłam może ze trzy razy. Ale nawet jak kupię, to na pewno do szpitala nie biorę, bo on zajmuje dość dużo miejsca. Myślę że wezmę bawełniany kocyk, on się potem przyda na wyjściu do przykrycia dziecka w foteliku.
Ciągle dumam nad śpiworkiem do spania. Dobrze pamiętam Maybelle, że Ty masz coś takiego?Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Dziewczyny powiedzcie mi czy jest jakaś zależność miedzy stresem a skracaniem bądź rozwieraniem się szyjki? Bo dzisiaj chyba zwariuje
-
Cześć dziewczyny
Wowka o jezusie ale miałaś akcje. Dobrze ze nic się nie stało. Jak się czujesz obecnie? Rany o nieszczęście tak nie trudno!
Kicior patrzyłam na bobowozki rzeczywiście maja lepsze ceny niż w innych sklepach online, do kr mam blisko ale nie wiem czy mi się uda pojechać zobaczyć go na żywo. Ja ciagle boje się covida 🙄i siedzę w domu. A orientujesz się może czym różni się Muuvo Quick 2.0 od Muuvo Trendy Edition? Bo ten drugi jest w mega promocji. No podoba mi się ten wózekmuszę jeszcze męża przekonać :p
Jagoda dobre wiesci czytam! Tylko uważaj na siebie jak cię wypiszą. Choć powiem Ci szczerze ze ja bym chyba wolała zostać w szpitalu. No z roczniakiem nie poleżysz... i może dość do porodu przedwczesnego. A wiesz ze im dłużej mała w brzuchu tym lepiej.
Misia ja czekałam na wypłatę zasiłku od połowy marca do lipca.. wiec No uzbrój się w cierpliwość. Na pocieszenie powiem ze jak już zaczną wypłacać do płaca regularnie. Ja teraz nie mam opóźnień.
Evoleth co u Ciebie? Miałaś badania jakies dziś?
O właśnie przypomnialyscie mi o rożku. Ja biorę wszystko dla siebie i dziecka i mam nadzieje ze mieszczę się w walizkę
Pastelova super wiadomość, oby jutrzejsza wizyta była równie dobra i szyjka dluuugaładna waga !
Ja dziś tez miałam wizytę, mały ma 1600g, przybiera prawidłowo, moja cukrzyca mu nie przeszkadza - gigantem nie będzie raczejEmka31, Wowka, Kicior lubią tę wiadomość
-
Hej Bebetka, gratuluję wizyty😊
Dobrze że dzidziuś nie odczuwa skutków Twojej cukrzycy. A udało Ci się opanować ją dietą? Bo mi na szpitalnym wikcie chyba tak.
U mnie nic nowego. Weekend w szpitalu to tylko leżenie i czekanie. Dziś natomiast mój szpital pracuje w trybie świątecznym m, bo odbierają wolne za sobotnie święto, więc też mało lekarzy i żadnych decyzji. Oczywiście mam zapisy KTG 3x dziennie, czasem lepsze, czasem gorsze. Ale tym nie będę Was zanudzać.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️