WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • baby Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja będę miała pewnie rożek, kocyk, później może kołderkę (znalazłam pościel po córce 😆😆😆 śliczna jest ale za duża do Chicco)
    Kokonu nie kupiłam. Na razie nie mam w planie. Zobaczę

Evoleth super że do domu idziecie ☺ ale córcia duża 😲 kawał kobitki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 10:49

Evoleth, Misia78 lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, Ala miała 3950g 9 dni po terminie. No duża, ale nie aż tak. U mnie w rodzinie jest tendencja do hodowania dużych dzieci w brzuchach, które potem są szczupłe, smukłe i zgrabne😉 Tylko ten poród trzeba przeżyć...

Ja nie mam chicco, ale trochę inna dostawkę o wymiarach 90x55cm. Planuję mieć prześcieradło i być może kokon, bo się tam mieści idealnie. A jako pościel śpiworek albo zawijać dziecko w kocyk, zobaczymy co się sprawdzi. Pamiętam że przy Ali wkładałam jeszcze pod kokon poduszkę-klin żeby główka była trochę wyżej.

W ogóle teraz przy tych problemach z serduszkiem zastanawiam się też nad monitorem oddechu. Wcześniej w ogóle nie brałam tego pod uwagę, więc temat nie ogarnięty.
    Macie, planujecie?

Misia78 lubi tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• baby Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth nie mam i nie miałam monitoruje oddechu ale w tej ciąży jestem inna 😉 świruję trochę. I kto wie... Ale ja bym wypożyczyła raczej

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie planuję monitoru oddechu. To dla mnie kolejny szajsometr.

Tez jestem po badaniach, ale u mnie zero problemu. Wchodzę pierwsza. Dziś jeden lab był zamknięty i wysłali mnie do drugiego, małego, gdzie ludzie stali na zewnatrz budynku w kolejce. Ledwie wysiadłam z samochodu już mnie pani zabrała do środka :)

Jutro wizyta.

Moim zdaniem większe znaczenie dla zdrowia ma (nie)szczepienie niż poród. Wiadomo, że jelita są podstawą zdrowia. Moja córka z cc z antybiotykiem i krótko karmiona praktycznie nie chorowała. zaszczepiona tylko raz w 3 rż. Syn z cc, bez antybiotyku tylko na piersi prawie dwa lata, ale zaszczepiony od razu po porodzie. Do 2 rż problemy z dusznościami i oskrzelami. Potem weszło homeo i się skończyło.

bebetka.b lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dziewczyny nie mam pytan. Powróciłam do witamin z kliniki, wzielqm wszystkie leki i znowu wymioty cala noc. Pojęcia nie mam czemu jak biore jakiekolwiek witaminy, tak się dzieje. Oprócz nich biore magnez (b6 bo as magu nie bylam w stanie brac), luteine dopochwowa,Trivagin. Witaminy mam z Fertinea Dha plus i foliami. Już nie wiem co teraz. Ręce mi opadają z tym moim żołądkiem.

ckai43r80uurljcv.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth super że wyszłaś do domku dziś :)

Co do bakteri i szczepieni czy też nie. Otóż mój syn urodzony SN, szczepiony zgodnie z kalendarzem.szczepień plus meingokoki. Karmiony piersią około 3 miesięcy. Tylko jak miał 2 miesiące to złapał zapalenie płuc a tak sporadycznie jakiś katarek więc nie narzekam bo chorowity nie jest. Nie wiem od czego to wszystko zależy.

Miśkowa jak 8 miesiąc?? Ja mam termin na 28 października i dziś mam skończony 30 tydzień czyli tak jak zaczety 31 a 8 miesiąc jest od 32tc jak dobrze patrzę

Proszę nie pytajcie co u mnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 14:07

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth super wiadomość! Jejku jaka mała Twoja już duża 😍
    Jagoda aż tak źle??
    Pastelova a nie możesz zmienić tych witamin ? Bezsensu żebyś się tak męczyła.

Ja mojej córce po porodzie (cc) i prawie przez rok podawałam Dicoflor. Tez uważam ze probiotyki są mega ważne. Wydaje mi się ze przez to nie miała problemów brzuszkowych i ze zrobieniem kupy. Teraz w sumie już jej nie podaje jakoś zapomniałam o tym, ale za to wcina ogórki kiszone :)
    Nie chorowała mi do tej pory, jedynie katarek. Zaszczepiona tylko na żółtaczkę i gruźlicę.

Freja kciuki za wizytę.

Ja kupiłam dziś ciuszki w H&M dla małego :) jej ale to cieszy :)

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:58

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do chicco planuję wkładać malutką albo w rożku, albo w tuliku. Pozniej spiworek.
    Nie kupuję zadnej pościeli.
    Nie kupuję kokona.

Mam monitor oddechu po synku, no spoko gadżet. Tez słyszalam, że slabo dziala w dostawkach, wiec zobaczę, czy bede uzywac.
    W kazdym razie działał dobrze, choć milion razy zdarzylo nam sie wyjąć dziecko i zapomnieć najpierw go wylaczyc, przez co włączał sie alarm, ale to znak, że działa:)
    Nie mieliśmy bezdechów, wiec teoretycznie nie byl konieczny.
    Jak ktoś może sobie pozwolić na zakup i będzie się czul z nim spokojniej to myślę, że warto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 14:56

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka, powrocilam do witamin z kliniki, po szybkiej zmianie na Prenatal duo, bo myslalam, że to to... :/

Maybelle, wlasnie wcześniej bralam cala ciaze witaminy z kliniki, tylko nie bralam magnezu, trivaginu, a zamiast luteiny duphaston
    Teraz wszystko nowe i nie mam pojęcia co to powoduje. Jak i co wykluczyć żeby było dobrze. Staram się dzisiaj zażyć to w innych odstępach czasowych, jeśli to nie pomoże znowu musze się skonsultować i pewnie metoda prob i błędów jak krolik doświadczalny bede sprawdzać co z czym się łączy i mi nie szkodzi...

Jestem wykończona tymi wymiotami. Zdecydowanie najsilniejsze jakie mialam w ostatnim czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 15:06

ckai43r80uurljcv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was z wagą od początku ciazy?
    Ile cm mają Wasze brzuszki? :)
    U mnie + 13 kg, a brzuszek ma 112 cm 🙈

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też +13 kg, mimo że jem coraz mniej waga rośnie 🙈🐘🐘🐘 w pasie jeszcze 99cm, ale zaczynałam od ok 65-68.

Natalii lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja nie wiem, od ilu zaczynałam 😀 ale pewnie więcej... no nic, juz bliziutko :)

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Nie planuję monitoru oddechu. To dla mnie kolejny szajsometr.

Tez jestem po badaniach, ale u mnie zero problemu. Wchodzę pierwsza. Dziś jeden lab był zamknięty i wysłali mnie do drugiego, małego, gdzie ludzie stali na zewnatrz budynku w kolejce. Ledwie wysiadłam z samochodu już mnie pani zabrała do środka :)

Jutro wizyta.

Moim zdaniem większe znaczenie dla zdrowia ma (nie)szczepienie niż poród. Wiadomo, że jelita są podstawą zdrowia. Moja córka z cc z antybiotykiem i krótko karmiona praktycznie nie chorowała. zaszczepiona tylko raz w 3 rż. Syn z cc, bez antybiotyku tylko na piersi prawie dwa lata, ale zaszczepiony od razu po porodzie. Do 2 rż problemy z dusznościami i oskrzelami. Potem weszło homeo i się skończyło.

No tak tylko ze sa badania ktore na to wskazuja i nie sa to badania prowadzone przez jedno laboeatorium tylko potwierdzone przez wiele roznych. No i nie stoi za tym zaden biznes.
    Wiesz Freja, ja tez nie jestem fanka szczepionek, niemniej nie odwazylabym sie nikomu tutaj mowic ze jest to ostatnie zlo swiata odpowiedzialne za wszystkie problemy, to dosc odwazne.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova a luteinę masz podjezyk czy dopochwową? Po tej pod język mogą wystąpić nudności i wymioty, bo to progesteron. Mnie mdliło po duphastonie w 1 trymestrze meeega.

• Aina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova ja odkad biore zelazo a jest to chyba juz miesiac wciaz wymiotuje ....wiec syatam sie go brac na noc ale wowczas nie spie i boli żołądek

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebetka.b wrote:
    Pastelova a luteinę masz podjezyk czy dopochwową? Po tej pod język mogą wystąpić nudności i wymioty, bo to progesteron. Mnie mdliło po duphastonie w 1 trymestrze meeega.

Dopochwowo wlasnie, nie pod język 🤷‍♀️ mi przy duphastonie nic nie było. Teraz mysle, ze luteina też przyczyną nie jest, bardziej inne. Robie większe odstępy czasowe między wszystkimi tabletkami,zobaczymy jaka bede miec noc. 9 tabletek to dla mnie jednak naprawde sporo. Nigdy nie miałam problemów, a teraz jak widzę leki i myślę o połykaniu to aż mi skóra cierpnie.

ckai43r80uurljcv.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra już Wam wszystko piszę bo już trochę to przetrawiłam.

Dziś jak pisałam wcześniej miałam wyjść. Zrobili mi badania krwi, poźiiej usg i badanie ginekologiczne. W usg bez zmian szyjka 8-9mm. W badaniu rozwarcie na 2-3cm. Z tym że zrozumialam to.tak że oprócz tego za szyjką jest jakaś szczelina czy coś takiego że doktor powiedział że tam palec na 1cm mu wchodzi i prawie dotykał główki. Nie było lekarza który tak bardzo był za tym żebym poszła do domu i postanowili że mam zostać aż do poniedziałku :( oprócz euthyroxu który biorę od początku ciąży i clotrimazolu dodali mi jeszcze 3×po jednej tabletce magnezu doustnie i luteine dopochwowo ale nie wiem w jakiej dawce bo dostałam na wieczór 2tabletki luteiny i jedną clotrimazolu. Nie wiem jak ja dam radę.
    Powiedzieli że jeśli skurcze będą częściej niż do tej pory to mam zgłaszać.

Czy myślicie że ja mogę teraz w każdej chwili urodzić?

A tak się łudziłam że dziś zobaczę i przytulę mojego synka :(

Właśnie sama się zaczęłam zastanawiać nad monitorem oddechu ale to w momencie kiedy dowiedziałam się że urodzę wcześniaka. Narazie nie mam do tego głowy żeby czegoś poszukać.

Teściowa dzwoniła że kokon już jest i jaooś w tym tyg ma go wyprać musi na 2 razy bo jedno to kokon a drugie cała reszta do niego typu rożek, płaska poduszka, poduszka motylek, kocyk, materacyk. Staniki też już przyszły więc czekamy juz tylko na butelki, smoczki i osłonki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2020, 18:03

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Pastelova ja odkad biore zelazo a jest to chyba juz miesiac wciaz wymiotuje ....wiec syatam sie go brac na noc ale wowczas nie spie i boli żołądek

Jeśli chodzi o zelazo bralam tylko Feroplex w ampulkach. Nic mi po nim nie bylo. Teraz mam cyrki przy magnezie, luteinie i witaminach. Tylko jak odstawie witaminy bylo ok. Tylko,ze bylam przekonana o winie prenatalu. A tu powrót moich i jest to samo.

ckai43r80uurljcv.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka Psotka ja tak samo jestem zmuszona do cc i też planuję poprosić o ten "vaginal coś tam..." podobno na zachodzie to już jest popularne, u nas gorzej ale mnie chyba tą cesarkę będzie robić młoda lekarka, więc liczę na to że da się przekonać. 😉

Evoleth super, że wreszcie wychodzisz i że malutka już taka duża, a wyniki dobre! 😀😀 Jagoda współczuję, trzymaj się tam i chociaż spróbuj denerwować się mniej,chociaż wyobrażam sobie że to nie łatwe. W pierwszej ciąży miałaś jakieś komplikacje?

Misia podziwiam, że nie masz nic dla maluszka i się zbytnio nie przejmujesz ale z drugiej strony pamiętam wykańczanie domu (w maju minął nam rok od wprowadzki) to faktycznie pochłania to multum czasu, energii i zaangażowania.

Ja mam dostawkę z Kinderkraft, zamówiłam do niej nowy materac na wymiar (super się spasował, dzisiaj przyszedł) i planuje malucha w śpiworku tam kłaść ale nie mam doswiadczenia więc zobaczymy jak to się sprawdzi. Monitora oddechu też nie biorę pod uwagę, puki co.

Bluberry dziękuję za wpisanie na pierwszej stronie! 😀

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ