Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
A moje maleństwo nie wiem ile tam waży
powiem Wam że cieszę się z każdego dnia kiedy malutka siedzi w brzuszku. Poprostu zaczynam to wszystko doceniać
musi być dobrze
baby, Wowka lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Wy to nic nie przytyłyście! U mnie pomary z dzisiaj to: 72 kg (start z 54) i ok. 98 cm na wysokosci pępka, ale nie wiem ile było na poczatku. To co mnie martwi to wysokie ciśnienie: 139/104 😳😳 odkąd mam te obrzęki stóp to mam podwyzszone, ale dziś to już rekord! A wizyta dopiero 31.08. (lekarz na urlopie), muszę dotrwać ale trochę się martwię że to coś poważniejszego niż tylko spuchnięte stopy. 😕
Materacyk, ktory zamówiłam to z rej strony:
https://studiomaterace.pl/materace-dzieciece
Ale on do wózka to nie wejdzie to raczej do łóżeczka. Ale na wózkowe też patrzyłam, pod kątem kosza mojżesza i wyszukałam coś takiego (ale to już trzeba sprawdzić czy będzie pasował):
https://allegro.pl/oferta/materac-do-gondoli-redukujacy-wstrzasy-medyczny-8332004972?utm_medium=app_share&utm_source=facebook26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
nick nieaktualnyKicior pilnuj ciśnienia, jak bedzie za wysokie to lepiej podjechać na IP i sprawdzić. Nie znam norm, wiec podpytaj lub doczytaj, ale z ciśnieniem zawsze lepiej żeby hylo za niskie niz wysokie. Cos mi się to 140 kojarzy jako wysokie, ale pewności nie mam.
Upaly niestety nie pomagają przy wysokim ciśnieniu.Kicior lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kupilam taki wklad do gondoli, on jest z materacykiem:
https://allegro.pl/oferta/promocja-wklad-do-gondoli-materac-poduszka-8437655579?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Na razie czekam na dostawę, bo mają urlop. Zobaczę, czy włożę to na ten materacyk z gondoli, czy tamten wyjmę. -
Kicior no masz za wysokie to ciśnienie. To tak jednorazowo czy kilka razy mierzyłaś i tak masz?
Wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła że ciśnienie 140 i wyżej na 90 i wyżej kwalifikuje się do kontroli w szpitaluJa bym na pewno nie czekała do 31.08 ...
Wiecie - ja niby 10 przytyłam ale startowałam z wyższej wagi niż większość z waswięc już mam niedaleko do 80kg :p
wczoraj na tych zajęciach byłam jedyną wieloródkąśmiesznie mi było... starałam się nie wtrącać pani jak prowadziła wykład
ale ona sama szukała u mnie potwierdzenia swoich słów - jakby po to żeby pozostałe mamy upewniły się że ona nie ściemnia.
Zbyt wielu nowości nie ma w porównaniu z moimi poprzednimi porodami. GBSa wtedy sie nie robiło, no COvida oczywiście nie było, porody w wannie wyszły z mody, ewentualnie w fazie początkowej do relaksacji. O właśnie - duży duży nacisk na to żeby się starać wyciszyć, relaksować, nauczyć się odpoczywać między skurczami. Chill chill chill - każda tak jak potrafi. Muzyka, balans, joga, różne takie. No i podstawą jest oddech przeponowy
pomierzyłam się : brzuch 109cm !! pod biustem 85cm, w biodrach 105cm. Jezu jaki ze mnie kawał baby
a jeszcze ciśnienie: 117/67 , ładniutko choć pewnie po południu będzie mniejWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 10:23
Kicior lubi tę wiadomość
-
Jagoda i to jest dobre nastawienie 👍 Pewnie że każdy dzień w brzuszku jest dla Zosi najlepszy. Rozumiem Twoje emocje, szpital nie pamaga w spokojnym przeżywaniu ciąży. Ja już jestem na wolności i choć nadal martwię się o serduszko mojej córci, to czuję się o wiele lepiej. Mam nadzieję że i u Ciebie wszystko się ułoży.
Kicior, no faktycznie wysokiego to ciśnienie. Żadna z nas nie chce Cię straszyć, ale po prostu kontroluj to, dbaj o siebie i w razie czego nie wahaj się jechać na ip. Bedzie dobrze.
Ja zamawiałam materac z dokładnie tej samej firmy Studio Materace, bo mam nietypowy wymiar 90x55cm. Ale zrobiłam to dopiero przed chwilą, bo dorwałam się dziś do komputera i nadrabiam zaległości 😉
Co do wagi to nigdy się nie przyznam🙊 Ale widzę że na tej diecie cukrzycowej przestała tak szybko przyrastać. Mam kolejną motywację żeby ją trzymać. A obwód w brzuchu 112cm. No nigdy nie miałam talii osy, ale duuuużo urósł.Jagodazdw92, Kicior lubią tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Wiedząc że mój mąż sobie fajnie radzi z Kacperkiem i mając już wypełnione papiery i załatwioną opieke na dziecko jestem spokojniejsza. A jeśli to leżenie w szpitalu ma pomóc mi i Zosi to mogę leżeć nawet do rozwiązania. Zwłaszcza żewiem że szpital w którym jestem jest naprawdę dobrym szpitalem.
Dopytałam jeszcze koleżanki z którą leżałam na jednej sali w poprzedniej ciąży i ona rodziła w tym szpitalu co leżę teraz w 31tyg to ona po porodzie miała chwile dziecko na piersi i później też wyciągali z inkubatora i wkladali jej pod bluzkę jak przyjeżdżała do synaWowka lubi tę wiadomość
-
Jagoda w takim razie jesteś pod dobrą opieką i to najważniejsze!
Kicior ja też kojarzę, że lekarz mówił o ciśnieniu maksymalnie 140/90 więc musisz sobie to kontrolować. Lepiej coś sprawdzić za dużo, niż nie pojechać faktycznie jak coś się dzieje.
A ja odebrałam wyniki krwi i niestety hemoglobina mi spadla sporo chociaż do tej pory była cały czas ładna. Obecnie 10,9. Orientujecie się czy to już bardzo niska? Muszę poczytać co najlepiej jeść żeby uzupełnić żelazo.
I jeszcze mam jeden temat do Was. Już ktoś kiedy poruszał temat pieluch wielorazowych, ale chyba bez szczegółów. Ja się zainteresowałam trochę tematem. Wiem jakie są plusy tego rozwiązania ale zastanawiam się oczywiście jak jest w praktyce. Ile tego wszystkiego trzeba mieć na początek żeby spróbować chociaż co i jak. Niekonieczne chce wydawać mnóstwo pieniędzy bo nie wiem czy nam się to rozwiązanie sprawdzi. Kto doradzi? 😊 -
Pastelova wrote:Ja już dziewczyny nie mam pytan. Powróciłam do witamin z kliniki, wzielqm wszystkie leki i znowu wymioty cala noc. Pojęcia nie mam czemu jak biore jakiekolwiek witaminy, tak się dzieje. Oprócz nich biore magnez (b6 bo as magu nie bylam w stanie brac), luteine dopochwowa,Trivagin. Witaminy mam z Fertinea Dha plus i foliami. Już nie wiem co teraz. Ręce mi opadają z tym moim żołądkiem.
A co musisz brać? Bo z tego co wiem to dla dziecka już nie potrzeba, tylko dla ciebie.
Też nie mogę prenatalu, z innych względów, biorę witaminy osobno.
Bo to się mija z celem i tak nie wchłaniasz skoro wymiotujesz po nich...
Przytyłam 12,5 kg.
Baby, no właśnie nie mogę soie przypomnieć czy miałam gbs robionego w poprzednich ciążach... ale na pewno moja znajoma rodząca w tym samym czasie miała, tylko ona PD, więc może dlatego...
ma.rysia, norma w ciąży jest od 11, więc nie jest źle. Ja jadę na 10,5 od dość dawna mimo żelaza. Wczorajszy wynik 10,6. Szał po prostuale jeszcze jedną rzecz zamówiłam sole schollera i mam nadzieję, że dadzą radę, bo żelaza na receptę nie mogę.
Z lością pieluch nie pomogę... wydaje mi się, ze np kieszonek (bo ja takie stosowałam) to przynajmniej parenaście. Narazie mam właściwie pojedyncze sztuki, żeby zobaczyć jaka firma będzie ok. Przy synu bardzo długo szukałam ideąłu i znalazłam, ale teraz ich już w Polsce nie ma
-
Lilolu wrote:Dziewczyny z innej beczki, polećcie jakiś sklep na allegro w którym dostanę prawie wszystko u jednego sprzedawcy. Chodzi mi głównie o smoczki, pieluchy tetrowe, majtki poporodowe, podkłady itp.
Jlod lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Freja000 wrote:
Baby, no właśnie nie mogę soie przypomnieć czy miałam gbs robionego w poprzednich ciążach... ale na pewno moja znajoma rodząca w tym samym czasie miała, tylko ona PD, więc może dlatego...
Ja być może miałam z synem jakiś wymaz robiony ale to ze względu na pessar w 31tc.
Ale to nie było normą raczej. A z córką to już w ogóle nic takiego sobie nie przypominam -
Też zamawiałam z tych samych co Sylwia i to już kilka razy
U mnie w pasie 113 cm. Nie wiem gdzie to jest bo mam naprawdę zgrabny brzuszek, taka piłeczka. Każdy się dziwi że już w październiku rodzę, z początku miałam duży mi się wydawało a potem już wolniej rósł. Ale ja ogólnie nie należę do szczupłych, cyce duże więc może to dlatego się wydaje taki malutki;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 13:07
Wowka lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
U mnie dokładnie odwrotnie. Cycki małe. Brzuch duży. Wszyscy się dziwią kiedy mówię że termin mam na 22.10. Czasem to nawet irytujące. Mam jedną taką sąsiadkę która nieustannie pyta czy się nie pomyliłam z tym terminem 🧐😫😫
Inna miła koleżanka już z 2 miesiące temu powiedziała że z takim brzuchem to ona szła rodzić
Trzeba się uzbroić w jakiś pancerz bo jeszcze głupich uwag i pytań będzie sporo -
Ja też mam taką piłeczkę. Moja mama strasznie się śmieje z tego mojego brzuszka bo serio wygląda jakbym piłkę wsadziła. Nie idzie od boczków tylko taki wąski, ale za to do przodu trochę wystaje 😀 mała się rozpycha coraz bardziej także chyba brakuje jej miejsca.
-
Gdzie kupilyscie rozki???Ja rozwazam te ze szwalni snow.
Dziewczyny ktore juz maja min. dwojke dzieciaczkow w domu - Jak podchodzicie do problemu dziecka srodkowego tzw sandwich kind? Wiem, ze takie dzieci maja czesto problemy/problemy sprawiaja.
No i mi ciezko z tym ze moja ksiezniczka bedzie teraz ta srodkowa i w ogole nie wiem jak tu kochac wszystkich tak samo 🤪
-
Sylwia Sylwia wrote:Świat Dziecka i HubiWorld ( chyba tak się nazywały)
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Czy można narzekać będąc w wymarzonej ciąży?
Ja mam coraz mniej siły. Chodzenie po schodach na przystanki. Najlepiej byłoby się ciągle pokładać.
A jeszcze lepiej pospac bo ciśnienie do bani. Brzuch jak się napnie to już nic się chce.
Zjadłoby się nie wiadomo co.
Jak ogarnąć mieszkanie przed porodem? A mam po drodze mam 2 komunie i nie mam ochoty na imprezy.
Skąd bierzecie energię proszę napiszcie?
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.