Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Dziewczyny za radę i wsparcie. Pisałam rano do mojego gina, ale on już chyba na tym urlopie jest bo się nie odezwał. Miałam dzisiaj dość intensywny dzień i jak wróciłam do domu to ciśnienie znów wyższe, tym razem już 150/100, także jutro rano dzwonię do mojej kliniki czy mnie ktoś tam przyjmie czy do szpitala jechać (wolałabym jednak to pierwsze). Na razie jeszcze staram się nie stresować. Z resztą przyjaciółka w pierwszej ciąży miała bardzo wysokie ciśnienie (dodatkowo jest farmaceutką) więc pytam jej o zdanie też. Mam nadzieję że jutro się skonsultuję, dostanę jakieś leki i będzie dobrze.
Podziwiam szczerze mamy dzieciaków z niepełnosprawnościami - jesteście wielkie i nikt Wam tego nie odmówi!!26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Eee tam wielkie - każda mam stara się robić dla swojego dziecka to, co dla niego najlepsze.
Aina nie odebrałam tego jako użalanie się. Zwykłe niezwykłe życie. Tak po prostu jest. Ja mam pełną akceptację tego stanu, właściwie od początku. Ty piszesz że miałaś swego rodzaju żałobę po diagnozie córki - i to jest najzupełniej normalne.
ROzumiem Twoją chęć urodzenia kolejnego dziecka - też tak miałam od latzawsze chciałam mieć 3 dzieci tylko coś nie wychodziło przez około 10 lat.
Edytkarozwaliłaś mnie z tą jedną nogą - ja za to dzisiaj miałam w planie zrobić obie
ale nie zrobiłam ani jednej i jutro rano będę musiała. Trudno. Będę miała kropki po depilacji :p
Wowka - ooo też tak mam że za coś się wezmę i zaraz muszę odpoczywać dysząc
Standard. Poskładać pranie to wyczyn. Obiad? na raty. No i generalnie brak sił.
A na jutro zapowiadają afrykańskie upały ....
padnę
Misia? gdzie ty??Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 22:11
-
Ja druga ciążę trochę gorzej przechodzę niż pierwszą. Ale bez jakiś tragedii. Teraz mnie męczy zgaga i bóle pleców. Do dziś przytyłam zaledwie 7,5kg na tym samym etapie pierwszej ciąży miałam +14kg.
Czytam, czytam i nadrobić nie mogę.
Leżące dziewczyny- trzymajcie się jak najdłużej w dwupaku i dużo zdrówka dla Was.
Mamy dzieci niepełnosprawnych, podziwiam jesteście mega dzielne i silne babki.
W temacie wielo: Ja zazwyczaj polecam jako budżetowa wersje 2-3otulacze PUL (roz. Nb), 2 otulacze wełniane (roz. Nb) i około 20-30 zmian tetry( może być tetra 50x50 i 60x60, ewentualnie ręczniczki z Ikei, inne małe ręczniczki jeśli masz w domu) 2x klamerki snappi. Ja kieszonki dokupywałam dopiero jak stwierdziłam, że to mi się podoba. Ale ostrzegam wielo uzależnia. Mimo,że mam stosik dla noworodka to nadal się rozglądam za jakimiś wełnianym otulaczami. No chyba, że się ktoś tak wkręci, że sam zacznie szyć -
Baby ta swego rodzaju żałoba nie byla jakby w kierunku córki to byl zal ze nie będzie kolejnych dzieci ze to koniec ....bo corcia ma wade genetyczna na szczescie ma wspaniałą panią genetyk która kierowała i nadzorowała nasze starania jako jedyna wierzyla ze mamy szanse i zawsze za ta nadzieję będę jej wdzięczna
-
Gondi, a jakie otulacze wełniane nb polecasz?
Ja się biorę za zamówienie w przyszłym tygodniu. Mam na razie 20 tetr. Myślałam o dokupieniu froty bambusowej z metra i uszyciu wkładów.
Wszystkim mówię, ze urodzenie syna w kwietniu było zdecydowanie lepszym pomysłem niż ciąża w upał 😄
Nie umiem się wypowiedzieć w temacie niepełnosprawności. Macie mnóstwo siły w sobie, dziewczyny. -
No co do golenia to macie rację, mnie też się już odechciewa wszystkiego, oczywiście bikini najbardziej. 😜 Jka mi jutro każą na jakąś wizytę przyjechać to będę nieogolona i trudno (zawsze było mi jakoś głupio się rozebrać z takim buszem) 😜. Wcześniej zdarzyło mi się to raz na samym poczatku ciąży jak dostałam mega krwawienia i myślałam, że już po wszystkim.
No i co do aktywności to u mnje też jest raz tak, raz tak, chociaż ostatnio intensywniej bo zamiast mieć mniej rzeczy do ogarnięcia to ja mam wiecej i to nie wiem dlaczego, skoro już np. z wyprawki większość jest. 😉 Ale dostałam miliony ciuszków i jeszcze mają spłynąć i teraz zastanawiam się kiedy ja się z tego odkopię. 😁😁26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
nick nieaktualnyDziewczyny! Czy któraś przed kąpielą w morzu, jeziorze, basenie zakładała sobie tampon będąc w ciąży? Obiecałam dzieciom Aquapark, ale po moim grzybie, boje się zamoczyć Grażynkę w jakimkolwiek akwenie wodnym 🤦🏻♀️🤷🏻♀️
Moja siostra tak robiła, ale ja się trochę cykam 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 23:31
-
A właśnie, jeśli chodzi o wielo-pielo to ja też się na to zamierzam i zamówiłam trochę otylaczy pul na olx. Parę nowych i parę używek. Mam new born'y i rozm. S i do tego planuje kupić wkłady, chyba też głównie tetrę, ale mam też parę mikrofibrowych i bambusowych. I 4 kieszonki z Bambiboo, ale wydaje mi się że z nich skorzystamy dopiero jak mały troszkę podrośnie. A co do wełny - chernie spróbowałabym gatek, ale jeszcze nie szukałam, a też nie chcę kupować jakichś drogich bo też nie wiem czy mi się ta opcja z wielorazówkami sprawdzi.26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Emka ja chodziłam na basen raz w tygodniu (w tym i w zeszłym nie byłam ale mam zamiar wrócić) i byłam parę razy nad jeziorem i nie zakładałam, ale nie dziwie się że po grzybie masz opory przed wodą. Może faktycznie z tym tamponem byłoby bezpieczniej, czytałam że niby tak się powinno właśnie robić. 🤔
Emka31 lubi tę wiadomość
26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Aina wrote:Baby ta swego rodzaju żałoba nie byla jakby w kierunku córki to byl zal ze nie będzie kolejnych dzieci ze to koniec ....bo corcia ma wade genetyczna na szczescie ma wspaniałą panią genetyk która kierowała i nadzorowała nasze starania jako jedyna wierzyla ze mamy szanse i zawsze za ta nadzieję będę jej wdzięczna
Aaa to widzisz. Źle zrozumiałam. Nie gniewaj się
-
nick nieaktualny
-
Emka ja pytalam ginke o basen to mówiła że w ciąży jest nawet wskazany tylko właśnie żebym tampon włożyła ale suma sumarum nie byłam ani razu i już nie pójdę ale może w przuszłym roku
Emka31 lubi tę wiadomość
-
Jagodazdw92 wrote:Mi po pierwszym porodzie było kiepsko dojść do siebie w sensie że dziwnie było bez brzuszka. Czułam taką pustkę. Był brzuszek taki fajniutki i za chwilę pusto i tylko skóra taka luźna została
Ja sie po pierwszej ciazy rozkleilam kompletnie po puerwszym usg po porodzie. Nagle bylam pusta, nikt juz we mnie nie mieszkal 😩. Do dzis pamietam ten obraz na monitorze i to okropne uczucie pustki. -
Kotka widzę, że też u Ciebie dzisiaj spanie nie bardzo... Ja już z godzinę nie śpię, idę się napić mleka bo już zgłodniałam. 😜
Teraz się zastanawiam jakcto będzie w brzuchu jak maluszek się urodzi. 🤔😉
26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
nick nieaktualnyMoja nocka też słaba. Po raz pierwszy od dawna.. o północy wyświetliło mi się powiadomienie, że zaczynam 33tc i krótko mówiąc, stresik mnie ogarnął 😩 Przygotowania w polu i zaczęłam myśleć, co jeszcze potrzeba i panika 🙈
No ale nic, trzeba brać ten dzień za rogi 😊 -
Ja sobie dziś uświadomiłam ze jeszcze tylko 45 dni do porodu, 6 tygodni. Biore się dziś za torby do szpitala nie ma innej opcji. Jak juz się spakuje będę spokojniejsza.
Ale mój urwis się kręci, wczoraj jak smarowałam brzuch młody położył się na prawej stronie i miałam trójkątny brzuch 🤪🤪 nie mogłam się poruszyć tak mnie ściskał od środka.
Zamówiłam materac ze smyka pianka-lateks-kokos. Wyczytałam ze to dobre połączenie, zobaczymy.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]