X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry oczywiście że jak dalej będzie się coś dziać to nie będę czekała bo różnie może być. Narazie jest ok. Mała od rana szalała teraz chyba śpi. Oj dopiro 8 rano a ja bym spać poszła :(

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! I u nas nic średnia. Porządnie zasnęłam dopiero nad ranem. W nocy też miałam uczucie jak na okres lekko i myślałam, że zapytam dziewczyn na podobnym etapie (u nas 34+5) ale widzę, że u Was podobnie. Bo my z Jolą I Baby chyba w miarę podobnie. Także, pewnie to już normalne.
    Jagoda, obserwuj... może coś się zaczynać. Trzymam kciuki żeby jeszcze troszeczkę pochodzić:)

Jola17a lubi tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic nie mów o spaniu ... wstałam 4.45 i najlepiej mi było na siedząco w salonie na kanapie (bo tu chłodniej)

może się zdrzemnę bo dzieci właśnie pojechały do szkół

mąż dzisiaj wyjeżdża znów na parę dni do pracy więc od jutra trochę większe obroty mam

Lena no tak - te bóle lekkie jakby miesiączkowe to normalne na tym etapie - niech się tam dzieje :) niech się szyjka skraca, niech jest głowa nisko - tak się lepiej rodzi sn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 08:09

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po tym nie spaniu w nocy ledwo na oczy widzę, czekam pod laboratorium i się zastanawiam jak ja tu dojechałam:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przysnęłam tradycyjnie...7-8, wstałam z mdłościami i w sumie cały czas dół brzucha jakiś taki miesiączkowy. Śniadanie i kładę się jeszcze bo nie mam siły narazie.
    Mój wróci dopiero w sobotę po 2 tyg.w pracy

Pojadłam. Maleńka kopie mnie po zebrach. 🙂

Edytka wchodź bez kolejki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 08:40

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby, to korzystaj z wolnej chwili i zdrzemnij się...

Chcialam tylko przypomnieć, że nieprzespane noce dopiero przed nami:D
    Ja uwielbiam spać. Zastanawiam się jak ja będę funkcjonować z Małym...
    A swoją drogą wszystkie macie takie same doświadczenia, czyli właśnie- niewyspanie, ciągle zmęczenie i oczywiście "cieszcie się sobą bo jak się dziecko urodzi"... moje ulubione to oczywoscie "wyspij sie na zapas" ale wtedy odpowiadam "Ok, tylko powiedz mi Jak?" 😂 wiem, że macierzyństwo nie jest kolorowe ale już nie mogę tego gadania i zniechęcania...

Jola17a lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂 podczytuje Was na bierząco ale się nie udzielam 😅
    Ja już myślałam ,ze to tylko ze mną coś nie tak,ze tak się mecze.
    Jest mi ciężko , niedobrze , nie mogę znaleźć sobie pozycji do spania , co chwile się budzę.. mam zatkany nos i mogłabym tak wymieniać i wymieniać co mi dolega 😅 widzę ,ze z wieloma z Was mam podobny wiek ciąży.
    Ja już mówię ,ze chciałabym ten bezpieczny ukończony 37 tydzień i rodzic 😅 każdy mnie straszy ,ze przyjdzie jeszcze dzień w którym powiem,ze mała mogła zostać jeszcze trochę w brzuchu bo tak da mi popalić 🙈 ale szczerze mówiąc wolałabym ja tulić w ramionach i przez nią mieć nieprzespana noc bo w sumie od dłuższego czasu i tak dobrze nie śpię.
    Tez macie tak często bóle jak na miesiączkę ?

• baby Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dwójce dzieci i to po dwóch latach powinnam móc coś powiedzieć na ten temat :) ale chyba wyparłam ze świadomości ;) jak wiele innych kiepskich doświadczeń

Nie pamiętam nawet kiedy zaczęli mi normalnie fajnie spać :)
    wiem na pewno że teraz młody potrafi spać do 12-13 :) a młoda do 8 mniej więcej (zawsze była skowronkiem)

Nocne wstawanie ćwiczę już teraz ;) hihi tylko brodawki nie bolą i nie krwawię hehe no i cicho jest w domu

f2wl4z17a25l2zbv.png

• baby Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja :) tak - dzisiaj tu króluje ból miesiączkowy. Zwłaszcza że jesteśmy podobnie z terminem

f2wl4z17a25l2zbv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Natalii to w poniedziałek trzymamy za siebie kciuki
    Moje cc też musi być na zimno

Ale pochwal się co masz w walizce. Bo o ile higieniczne podkłady pieluchy itp ogarnęłam to nie mam pomysłu na resztę. Zabieram walizkę średniej wielkości i kuferek.
    Sądziłam że kuferek to dobry pomysł ale w sumie trudno go zagospodarować
    Aina, ja mam wszystko, bo u nas szpital nic nie zapewnia. Podkłady, majtki siateczkowe, duze podpaski, mini kosmetyki dla mnie, kilka butelek wody z dziubkiem i butelka filtrująca, przekąski, 4 koszule, jedne pizama z długimi spodniami, skarpetki. Dla malutkiej mam 5 zestawów ubranek, czesc jest na 56, a czesc na 62, czapeczki, tetra, paczka pampersów ta mala i kilka luzem, krem do pupy, rożek, cienki kocyk. Jeszcze laktator, butelka, smoczek, nakładki na sutki, masc, staniki, 2 reczniki, papier toaletowy. Chyba wszystko :P
    Spakowalam sie w duza walizkę na kółkach i mala sportową torbęz ktora zaczepię na raczce walizki. W tej torbie mam rzeczy, które wezmę na salę i będą potrzebne dla malej po cc. Aha, no i klapki pod prysznic i zwykle szlafrok, ładowarka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 09:00

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wracam od dermatologa bo nad pepkiem zrobil mi sie wielki czerwony placek z popekana do krwi skora 😩. Balam sie ze to jakis grzyb czy inny syf i jego metabolity moglyby sie do dziecka dostac al pani twierdzi, ze to jednak na maksa rozciagnieta skora.
    Swedzi, piecze, boli i kluje mnie 😩.
    Niech ten maluch juz wyjdzie....

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to dziwne uczucie jakby za kilka minut miał przyjść okres... Brrrr

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nieprzespanych nocy to po drugim dziecku widze ze na poczatku to jest zwykle luzik jesli nie ma kolek - dasz cycka i dziecko spi. Problemy zaczynaja sie pozniej.
    Jak moja corka miala ponad rok to bylnhardcore, w nocy sie wydzierala tak ze nawet moj tato stwierdzil (bo u rodzicow bylam w odwiedziny) ze tak to sie nie da do pracy wrocic szybko...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, u mnie w szpitalu tez piszą, że nie koze byc nic na paznokciach, ale dziewczyny, które tam rodziły czesto mają i nic nie mówią.
    Ja przestałam robic dłonie jak zaczęła się pandemia, ale stopy mam zrobione i wlasnie w piatek idę znowu i myślę, że skuszę się na hybrydę, ale jakos kolor nude 😉 w razie czego mam nie pomalowane dłonie, to myślę, że będzie ok.

• agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 16 września 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanko do Was.. materacyk do łóżeczka wyciągacie z tej folii teraz czy przed samym wyjściem ze szpitala? Ja tak myśle żeby wyjąc teraz i przewietrzyć z tego smrodku produkcyjnego 🤔
    Czy wyprać pokrowiec jeszcze?

Właśnie wrzuciłam kokon do pralki mam nadzieje ze wyjmę go w jednym kawałku 🥴

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiagim ja razie mam w folii. Mam zamiar wyciągnąć z folii po wizycie 22.09, bo wtedy dowiem się kiedy mam się stawić do szpitala. Chciałabym tak dzień przed szpitalem rozpakować, a w czasie kiedy będę w szpitalu będzie się wietrzył. Myślę że mąż ogarnie założenie prześcieradła 😉
    Tylko też się zastanawiam nad praniem...mąż mówi że już przesadzam i nie da się wszystkiego w koło wyprać, w końcu naszego materaca nie pierzemy a maluch i tak będzie w nim lądował 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 10:11

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mi kokon tesciowa prała ja go jeszcze na oczy nie widziałam ale nic nie mówiła żeby się coś z nim stało więc mam nadzieję że jest ok. Oczywiście nadal mi go nie pokazała bo to ma być prezent dla Zosi od męża siostry i zobacze go dopiero po porodzie jak ona przyjedzie

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja bym czym prędzej wyjęła. Musi odparować. A jeśli można zdjąć pokrowiec to wyprać. A środek wietrzyć na dworze.

Jagodazdw92, agusiagim_ lubią tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek,

Materac wyjęłam już z folii. Jeszcze nie ma prześcieradła, tak jak u Sylwii-ogarnie mąż, albo ja po powrocie ze szpitala 😊

Hybrydy zdjęłam, ale myślę o bezbarwnej na rękach 🙂

Za tekst "wyśpij się na zapas" mam ochotę gryźć. Na pocieszenie-w ciąży z synem też nie mogłam spać w nocy, a po jego urodzeniu po prostu wykorzystywałam dany mi czas na odpoczynek. Mimo nocnych sesji z laktatorem, wysypiałam się dużo bardziej niż w ciąży. W nocy wstawałam, dawałam jeść, przewijałam i szliśmy spać dalej. Usypiałam w drodze do poduszki 😄 Jak Mały nie chciał spać, brałam do swojego łóżka i zasypiał spokojnie. Bardzo liczę na powtorkę tego scenariusza i tym razem, bo ja też źle znoszę niewyspanie 😄

Lena955 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja skora na brzuchu jest juz ta cienka ze peka krwawo. Spadl mi kawalek tosta na goly brzuch i od razu zrobily sie mikrodziurki z ktorych leci krew 😩

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ