Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Bluberry oczywiście że jak dalej będzie się coś dziać to nie będę czekała bo różnie może być. Narazie jest ok. Mała od rana szalała teraz chyba śpi. Oj dopiro 8 rano a ja bym spać poszła
-
Cześć wszystkim! I u nas nic średnia. Porządnie zasnęłam dopiero nad ranem. W nocy też miałam uczucie jak na okres lekko i myślałam, że zapytam dziewczyn na podobnym etapie (u nas 34+5) ale widzę, że u Was podobnie. Bo my z Jolą I Baby chyba w miarę podobnie. Także, pewnie to już normalne.
Jagoda, obserwuj... może coś się zaczynać. Trzymam kciuki żeby jeszcze troszeczkę pochodzićJola17a lubi tę wiadomość
-
nic nie mów o spaniu ... wstałam 4.45 i najlepiej mi było na siedząco w salonie na kanapie (bo tu chłodniej)
może się zdrzemnę bo dzieci właśnie pojechały do szkół
mąż dzisiaj wyjeżdża znów na parę dni do pracy więc od jutra trochę większe obroty mam
Lena no tak - te bóle lekkie jakby miesiączkowe to normalne na tym etapie - niech się tam dziejeniech się szyjka skraca, niech jest głowa nisko - tak się lepiej rodzi sn
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 08:09
-
Ja przysnęłam tradycyjnie...7-8, wstałam z mdłościami i w sumie cały czas dół brzucha jakiś taki miesiączkowy. Śniadanie i kładę się jeszcze bo nie mam siły narazie.
Mój wróci dopiero w sobotę po 2 tyg.w pracy
Pojadłam. Maleńka kopie mnie po zebrach. 🙂
Edytka wchodź bez kolejki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 08:40
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Baby, to korzystaj z wolnej chwili i zdrzemnij się...
Chcialam tylko przypomnieć, że nieprzespane noce dopiero przed nami:D
Ja uwielbiam spać. Zastanawiam się jak ja będę funkcjonować z Małym...
A swoją drogą wszystkie macie takie same doświadczenia, czyli właśnie- niewyspanie, ciągle zmęczenie i oczywiście "cieszcie się sobą bo jak się dziecko urodzi"... moje ulubione to oczywoscie "wyspij sie na zapas" ale wtedy odpowiadam "Ok, tylko powiedz mi Jak?" 😂 wiem, że macierzyństwo nie jest kolorowe ale już nie mogę tego gadania i zniechęcania...Jola17a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny 🙂 podczytuje Was na bierząco ale się nie udzielam 😅
Ja już myślałam ,ze to tylko ze mną coś nie tak,ze tak się mecze.
Jest mi ciężko , niedobrze , nie mogę znaleźć sobie pozycji do spania , co chwile się budzę.. mam zatkany nos i mogłabym tak wymieniać i wymieniać co mi dolega 😅 widzę ,ze z wieloma z Was mam podobny wiek ciąży.
Ja już mówię ,ze chciałabym ten bezpieczny ukończony 37 tydzień i rodzic 😅 każdy mnie straszy ,ze przyjdzie jeszcze dzień w którym powiem,ze mała mogła zostać jeszcze trochę w brzuchu bo tak da mi popalić 🙈 ale szczerze mówiąc wolałabym ja tulić w ramionach i przez nią mieć nieprzespana noc bo w sumie od dłuższego czasu i tak dobrze nie śpię.
Tez macie tak często bóle jak na miesiączkę ? -
Ja po dwójce dzieci i to po dwóch latach powinnam móc coś powiedzieć na ten temat
ale chyba wyparłam ze świadomości
jak wiele innych kiepskich doświadczeń
Nie pamiętam nawet kiedy zaczęli mi normalnie fajnie spać
wiem na pewno że teraz młody potrafi spać do 12-13a młoda do 8 mniej więcej (zawsze była skowronkiem)
Nocne wstawanie ćwiczę już terazhihi tylko brodawki nie bolą i nie krwawię hehe no i cicho jest w domu
-
nick nieaktualnyAina wrote:Natalii to w poniedziałek trzymamy za siebie kciuki
Moje cc też musi być na zimno
Ale pochwal się co masz w walizce. Bo o ile higieniczne podkłady pieluchy itp ogarnęłam to nie mam pomysłu na resztę. Zabieram walizkę średniej wielkości i kuferek.
Sądziłam że kuferek to dobry pomysł ale w sumie trudno go zagospodarować
Spakowalam sie w duza walizkę na kółkach i mala sportową torbęz ktora zaczepię na raczce walizki. W tej torbie mam rzeczy, które wezmę na salę i będą potrzebne dla malej po cc. Aha, no i klapki pod prysznic i zwykle szlafrok, ładowarka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 09:00
-
Ja wlasnie wracam od dermatologa bo nad pepkiem zrobil mi sie wielki czerwony placek z popekana do krwi skora 😩. Balam sie ze to jakis grzyb czy inny syf i jego metabolity moglyby sie do dziecka dostac al pani twierdzi, ze to jednak na maksa rozciagnieta skora.
Swedzi, piecze, boli i kluje mnie 😩.
Niech ten maluch juz wyjdzie.... -
Dokładnie to dziwne uczucie jakby za kilka minut miał przyjść okres... Brrrr
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Co do nieprzespanych nocy to po drugim dziecku widze ze na poczatku to jest zwykle luzik jesli nie ma kolek - dasz cycka i dziecko spi. Problemy zaczynaja sie pozniej.
Jak moja corka miala ponad rok to bylnhardcore, w nocy sie wydzierala tak ze nawet moj tato stwierdzil (bo u rodzicow bylam w odwiedziny) ze tak to sie nie da do pracy wrocic szybko...
-
nick nieaktualnyMisia, u mnie w szpitalu tez piszą, że nie koze byc nic na paznokciach, ale dziewczyny, które tam rodziły czesto mają i nic nie mówią.
Ja przestałam robic dłonie jak zaczęła się pandemia, ale stopy mam zrobione i wlasnie w piatek idę znowu i myślę, że skuszę się na hybrydę, ale jakos kolor nude 😉 w razie czego mam nie pomalowane dłonie, to myślę, że będzie ok. -
A ja mam takie pytanko do Was.. materacyk do łóżeczka wyciągacie z tej folii teraz czy przed samym wyjściem ze szpitala? Ja tak myśle żeby wyjąc teraz i przewietrzyć z tego smrodku produkcyjnego 🤔
Czy wyprać pokrowiec jeszcze?
Właśnie wrzuciłam kokon do pralki mam nadzieje ze wyjmę go w jednym kawałku 🥴[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Agusiagim ja razie mam w folii. Mam zamiar wyciągnąć z folii po wizycie 22.09, bo wtedy dowiem się kiedy mam się stawić do szpitala. Chciałabym tak dzień przed szpitalem rozpakować, a w czasie kiedy będę w szpitalu będzie się wietrzył. Myślę że mąż ogarnie założenie prześcieradła 😉
Tylko też się zastanawiam nad praniem...mąż mówi że już przesadzam i nie da się wszystkiego w koło wyprać, w końcu naszego materaca nie pierzemy a maluch i tak będzie w nim lądował 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 10:11
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Agusia mi kokon tesciowa prała ja go jeszcze na oczy nie widziałam ale nic nie mówiła żeby się coś z nim stało więc mam nadzieję że jest ok. Oczywiście nadal mi go nie pokazała bo to ma być prezent dla Zosi od męża siostry i zobacze go dopiero po porodzie jak ona przyjedzie
-
Doberek,
Materac wyjęłam już z folii. Jeszcze nie ma prześcieradła, tak jak u Sylwii-ogarnie mąż, albo ja po powrocie ze szpitala 😊
Hybrydy zdjęłam, ale myślę o bezbarwnej na rękach 🙂
Za tekst "wyśpij się na zapas" mam ochotę gryźć. Na pocieszenie-w ciąży z synem też nie mogłam spać w nocy, a po jego urodzeniu po prostu wykorzystywałam dany mi czas na odpoczynek. Mimo nocnych sesji z laktatorem, wysypiałam się dużo bardziej niż w ciąży. W nocy wstawałam, dawałam jeść, przewijałam i szliśmy spać dalej. Usypiałam w drodze do poduszki 😄 Jak Mały nie chciał spać, brałam do swojego łóżka i zasypiał spokojnie. Bardzo liczę na powtorkę tego scenariusza i tym razem, bo ja też źle znoszę niewyspanie 😄Lena955 lubi tę wiadomość