Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku Kotka współczuje naprawdę. Nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić bo mnie nic takiego nie dolega ale napewno bardzo Cię to boli
natłuszzaj dużo. Ja to jak mi się skończyl balsam na rozstepy i nie kupiłam jeszcze nastepnego bo aaominalam to oliwka smarowałam brzuvh i chociaz mialam z glowy swędzenie i takie tam. Na szczescie aii w pierwszej ani w tej ciąży jie pojawiły się u mnie rozstępy
-
Nadzieja27 wrote:Hej dziewczyny 🙂 podczytuje Was na bierząco ale się nie udzielam 😅
Ja już myślałam ,ze to tylko ze mną coś nie tak,ze tak się mecze.
Jest mi ciężko , niedobrze , nie mogę znaleźć sobie pozycji do spania , co chwile się budzę.. mam zatkany nos i mogłabym tak wymieniać i wymieniać co mi dolega 😅 widzę ,ze z wieloma z Was mam podobny wiek ciąży.
Ja już mówię ,ze chciałabym ten bezpieczny ukończony 37 tydzień i rodzic 😅 każdy mnie straszy ,ze przyjdzie jeszcze dzień w którym powiem,ze mała mogła zostać jeszcze trochę w brzuchu bo tak da mi popalić 🙈 ale szczerze mówiąc wolałabym ja tulić w ramionach i przez nią mieć nieprzespana noc bo w sumie od dłuższego czasu i tak dobrze nie śpię.
Tez macie tak często bóle jak na miesiączkę ?to tak jak ja , też tylko podczytuje wątek ale na bieżąco.
U mnie 4 ciąża dwie poprzednie urodziłam w 37 tygodniach i też już często popołudniu brzuch twardnieje i ból miesiączkowy. Dziś mam wizytę ostatnio nie było rozwarcia , szyjka trzymała , zobaczymy jak dziś. Chodzę na NFZ więc USG raczej nie zrobi mi , ostatnio miałam w 28 tygodniu malutka Zosia:) ważyła kilo wiec nie dużo.
Dziewczyny macie przepiękne brzuszki:) i takie zgrabne jesteście:)
Jeśli chodzi o hybrydy ja robię sama w domu , będę ściągać przed porodem, teraz jeszcze strzele kolor bo w niedziele mojej starszej córki I komunia święta. To jakoś chce wyglądać.
Dobrze , że temat podjęty materaca:) bo wszystko wyprałam a pokrowca nie wyprałam. I kokonu też się bałamę prać , ale jak wam się nie popsuł to wypiorę.
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Mamaela86 dajemy córeczkom tak samo na imię u mnie również Zosia
No ja do tej doktórki do ktorej chodzilam do tej pory to mialam co wizytę usg a też na nfz. Teraz zmieniam lekarza i nie wiem jak to będzie ale już się tym nie martwię bo chyba jakaś wielka nie będzie zależy do.kiedy wytrzymam -
Lena955, Jagodazdw92, Freja000, Jola17a, Natalii, Wowka, Evoleth, ma.rysia, Bluberry lubią tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Jagoda jak tam ? Może faktycznie to czop śluzowy.
Kotka,wow masz pokazny brzuszek, wspolczuje tego rozciągania skóry... az mnie zabolało.
Mąż mi się upiera,żeby dać na imię synkowi Remigiusz:D szczerze, podoba mi się, ale mimo wszystko mam mieszane uczucia.
Ale mnie maly cisnie na dole, kłuje mnie niesamowicie. Wtedy, kiedy sie rusza. A rusza się super, hiper czesto. On chyba nie zna umiaru😉 naprawde rzadko odpoczywa. Tak sobie zerknęłam w wiadome miejsce czy któraś też jest tam na dole taka opuchnięta ?ja mam wrażenie, że właśnie spuchłam. Czuje to zresztą
trochę mi to przeszkadza,bo mam wrażenie, że mi zaraz głowa malego dolem wyjdzie. Takie głupie przemyślenia i zwierzenia na dzisiaj.
Przejrzałam pare stron wstecz, nadrobiłam. Powiem wam, ze jak mnie nie ma ze 2 dni na forum, to jest co czytaćtyle sie dzieje zawsze 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 11:24
-
Tak ja też mam czasem ból jak na miesiączkę ale najgorsze dla mnie są nocne i rano te bóle żeber jakbym miała rany tam.. Muszę wstawać żeby mieć ulgę. A dziś nie dość że zebra to córka na mnie spala (takie tam 11 kg
) bo ma znowu gluta.. A dla niej glut w nocy to jest chyba najgorsze co może być bo w dzień jeszcze nie płacze tak
Jakbym miała tak nagle ja w nocy teraz zostawić i jechać do szpitala to chyba psychiatrę już mogę tam rezerwować
Co do krocza też mam opuchnięte i napięteWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 11:27
Jezu ufam Tobie -
Paznokcie: u mnie problem z cienkimi skończył się jak uzupełniłam niedobory. Od lat maluję tylko od święta.
Samochód: jednak wolę te kraje, w których każde auto jest porysowane i nikt się nie przejmuje. U nas to paranoja, że ryska na samochodzie i agresja
Jeżdżę normalnie, mam adapter, nie mam problemu, brzuch jeszcze ma zapas.
Pranie: dziewczyny, pierzcie wszystko! Materiały są nasączane chemią. U mnie wszystko uprane, łącznie z wózkiem i fotelikiem.
BTW mój 11letni syn wczoraj złożył sam wózekz pomocą filmiku na yuotubie i miał to samo odczucie co ja przy ubieraniu fotelika: jak to możliwe, że tak szybko poszło pani na filmiku
Córka powiedziała, że będzie chodzić na spacery. Bardzo mnie to cieszy, bo nienawidzę chodzenia z wózkiem.baby, Wowka lubią tę wiadomość
-
Soldering94 wrote:Pastelova, opuchnięcie podobnie właśnie wczoraj o tym myślałam.
Dziewczyny robicie masaż krocza?
Nie bardzo właśnie... nie umiem mimo 2 prezentacji przez fizjo. Czuję tylko paznokcie na skórze... i tak, bardzo opuchnięte, że nie poznaję siebie...
Pastelova, znałam jednego Remigiusza, mówili na niego Remik.
Czy któraś z Was walczy z gbsem? Czy po prostu bierzecie antybiotyk?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 11:31
-
KotkaPsotka3 wrote:Moja skora na brzuchu jest juz ta cienka ze peka krwawo. Spadl mi kawalek tosta na goly brzuch i od razu zrobily sie mikrodziurki z ktorych leci krew 😩
Zele z firmy KIK, są w aptekach.Producent mieszka blisko mnie, dziewczyny tak nak na zaś, kupcie sobie i trzymajcie choć 1 w lodówce.
Ja tak uratowałam twarz mojemu, kiedy wybuchł mu ogień prosto w twarz z małej kuchenki gazowej. Natychmiast obkłada się oparzenie. To jest 100%wody. Dałam kilka żeli siostrze dla dzieci, gdyby nie daj Boże...
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
nick nieaktualnyagusiagim_ wrote:A ja mam takie pytanko do Was.. materacyk do łóżeczka wyciągacie z tej folii teraz czy przed samym wyjściem ze szpitala? Ja tak myśle żeby wyjąc teraz i przewietrzyć z tego smrodku produkcyjnego 🤔
Czy wyprać pokrowiec jeszcze?
Właśnie wrzuciłam kokon do pralki mam nadzieje ze wyjmę go w jednym kawałku 🥴 -
Pastelova kurcze wszystkie mówicie że to może czop aż jakaś spięta jestem przrz to. Nie mam pojecia. Poprostu w nocy wstalam zmienić wkładkę po tej globulce i nie było żadnego śladu krwi tylko jak zawsze jak by białe uplawy i dużo ale do teho jestem przyzwyczajona. A rano jak poszlam do wc koło 6 to patrzę a ten śluz co ki wyleciał jak wstałam był z krwią i później na nowej wkładce też ale juz taka malutka kropka krwi ale od tamej pory jest spokój sam sluz wylatuje bez krwi bez niczego. Nie wiem moze to jakiś początek czopa albo nie wiem co. Martwiłabym się jak by było tego dużo albo pojawiało się na każdej wkładce ale jak narazie jest czysto to nie będę na zapas się przejmować. Nawet jeśli to byly poczatki czopu to chyba nic strasznego fakt trochę wcześnie ale jeszcze bóli nie ma ani skurczy, wody nie lecą więc chyba nie mam za bardzo o co się martwić.
Nie wiem już sama co myśleć i czy dobrze zrobiłam że nie zapisałam się na wizytę dziś do gin. No nic teraz to już pozamiatane.
Opuchnięte i bolące cale krocze to mialam przez antybiotyk na gbs dozylny bo grzybice przez niego dostałam ale smarowałam maścią clotrimazol i zeszło ładnie. Teraz już nie jest opuchnięte ale pobolewa czasami jak mala się wierci ale to tak bardzien w szyjce taki klujacy ból czyli normalne wszystko.
-
nick nieaktualnyKotka, a czym smarujesz brzuch? Moze olejek migdalowy pomoże?
Ja wlasnie ubierałam dostawkę z chicco, prałam ją jakies 3 mce temu i mialam zapakowana w folię, jest ok, ale chcę, żeby pooddychala.
Złożyłam tez kołyskę z chicco na dół, którą mamy i wlasnie do niej dokupilam materac i zapomnialam wybrać pokrowiec, wiec wlasniw się pierze, a materac wietrzy
Nie prałam tylko tej kołyski, tzn. samego materiału z wierzchu, muszę chyba przetrzeć chociaz ręcznie.
A tak to pralam wszystko, łącznie z wózkiem i fotelikiem. -
Ja też uprałam wszystko, łącznie z gondole od wózka i fotelikiem. Nie założyłam jeszcze tej tapicerki na fotelik, mam nadzieję że to ogarnę 😄
Kotka, o rany. Współczuję.
Jola dobrze poleca te hydrożele. Mam jakiejś innej firmy, nawet dwa. Jeden trzymam w zamrażarce na wypadek poparzenia, guza lub zbicia. Przy ruchliwym dwulatku jest w użyciu dosyć często 😄 drugi mam w szafce, wystarczy kilka chwil w gorącej wodzie i mamy mini termoforek do rozgrzania bolącego mięśnia, czy bólu na plecach. Pewnie przyda się też na ból brzuszka u Małej.
Jagoda, jak to była kropelka krwi bez innego śluzu, to może po prostu po drażniłaś sobie coś palcem. Albo zadrapałaś delikatnie paznokciem. Czop to takie gluty z krwią.
Pastelova, ja też znam jednego Remigiusza. Mówi się na niego Remek, Remuś 😊 podoba mi się imię, i w ogóle fajny z niego chłopak 😊
Też mnie pobolewa brzuch, jakoś na dole. Jakbym miała tam zwiększone ciśnienie. Nie znam bólów na okres, u mnie po prostu przychodził, bez dodatkowych zapowiedzi 😊 ale u mnie już prawie donoszona, niech się dzieje 😄 -
nick nieaktualny
-
Bluberry wrote:Jestem po konsultacji w szpitalu.
Cesarka w poniedziałek!! 🙆
Ja w piątek jeszcze dwa dni😲Natalii, Jola17a, Maybelle, baby, agusiagim_, bebetka.b, Jagodazdw92, Monia93, Freja000, ma.rysia, Wowka, Sylwia Sylwia, Jlod lubią tę wiadomość
MIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
nick nieaktualnyBluberry, Paulina suuper 😀
Ja wtorek lub sroda, a juz mam stresa haha.
No to zaczynacie oficjalne rozpakowywanie, trzymam kciuki i czekam na wieści
A czy lekarz kazal Wam sie jakos specjalnie w domu przygotowac do cc?
Mi nic nie mówił i w sumie nie wiem.Jagodazdw92, Jola17a, Jlod lubią tę wiadomość