X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mam zamiaru godzic na żadne maseczki. Bez przesady... Przecież jest jasne stanowisko, że rodzące nie muszą mieć maseczki.

Freja000 lubi tę wiadomość

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, dziewczyny co za absurdy w tych szpitalach😕 Aż nie wiem co napisać...

Kicior, współczuję. Nawet sobie nie wyobrażam, co teraz przeżywasz😔 Obyś jak najszybciej mogła przytulić Ignasia. A masz możliwość przekazywać mu swoje mleko?

RedRose, no bez sensu ten weekend w szpitalu. Oby minął Ci jak najszybciej. W domu już na pewno będzie z górki.

Ja też nie zamierzam godzić się na maseczkę. Niezależnie od tego, jaki poród mnie czeka. Przecież tyle mówi się o prawidłowym oddychaniu, ono dotlenia również dziecko. Warto o to powalczyć moim zdaniem, choć mam nadzieję że żadna z nas nie będzie do niczego zmuszana.
    W moim szpitalu z tego co wiem wszystko odbywa się w miarę normalnie. Oczywiście nie ma odwiedzin i tata nie może być przy cesarce. Ale też nie wykonują testów na koronawirusa, więc nie ma takich cyrków jak u Jagody. A to duży wojewódzki szpital, w którym wykryto kilka przypadków Covid, tyle że na innych oddziałach.
    Ale to co piszecie mega mnie stresuje😣

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Wowka Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zrobili test na covid z praktycznie natychmiastowym wynikiem. To umożliwia chodzenie bez maseczki, w maseczkach widzę tylko położne i lekarzy. Wszystkie dziewczyny bez. Na porodówce też bez.

Tatę wpuszczą, o ile zrobi test na ip. Na sn, odwiedzin brak, kangurowania po cc brak.

Straszne jest to, o czym piszecie 😖 nawet nie chcę myśleć, jak bardzo stresujące jest dla Was opracowanie "awaryjnego" scenariusza i przymus noszenia maseczki na trakcie porodowym. Absurdy, o których piszecie są takie, że Bareja byłby zadowolony.

Kicior, bardzo Ci współczuję. Jak czytam o braku możliwości odwiedzin własnego dziecka w szpitalu to nóż mi się w kieszeni otwiera 🤬

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior współczuję! 😔😔 Patrzę na małego i sobie nie mogę wyobrazić gdybym musiała go tak gdzieś samego zostawić na niewiadomo jak długo. To straszne przeżycie.

U mnie w szpitalu też nie było przymusu do chłodzenia w maseczce, chodzili też tylko lekarze i położne.

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie ja zamierzam rodzić podobno zakłada się maseczki gdy wchodzi położna lub lekarz. Tak nie trzeba,co dla mnie też jest absurdalne:/ no i w dniu przyjęcia przychodzę na 6 rano do szpitala i robią mi test na covid najpierw i kilka godzin czekania na wynik. Boje się co by było gdyby wyszedł dodatni :p potem dopiero reszta badań przed cc i mogę wejść na oddział

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musialam miec maseczkę zawsze jak wchodził lekarz lub polozna na salę oraz kiedy ja wychodziłam z sali (notorycznie zapominalam).
    Niektorzy zwracali uwagę, inni nie.
    Podczas badan maseczka, na cc tez maseczka. Ale ściągałam ja np. jak dali mi małą do przytulenia. W sumie bardzo balam sie maseczki podczas cc, ale jak dali mi do nosa tlen to juz jej nie czulam, stres tez zrobil swoje.
    Dla mnie najgorsze bylo to, ze maz niemoze przyjsc i zobaczyć dziecka. Poza tym po cc pomoc jest bardzo potrzebna, no ale nikogo to jie obchodzi.
    Wspolczuję osobom, które rodzą sn i to pierwszy raz i nie mogą być z mezem.

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Kicior współczuję.

Natali co za wymysły z tymi maseczkami? Ja podczas porodu jie musialam mieć maseczki ale personel był poubierany od gory do dołu. Ogólnie na porodówce nikt ode mnie nie wymagał maseczki tu na położnictwie jak bylam na izolatce to musialam mieć ale też czasami zapomnialam założyć jak ktoś przyszedł i tez nie było żadnego problemu. A teraz muszę mieć jak wychodzę z sali

A ja weszłam Wam się pochwalić przyszly pielegniarki z noworodków żeby ważyć dzieciaczki no tak moja Zosia spadla i waży 2300 ale mam się nie przejmować bo to normalne tym bardzien u wcześniaków. No ale nie o ty miałam pisać.
    Podpowiedziały mi żehym Zosie przystawiła bez becika. Na poczatku tylko brała pierś do buzi i zlizywała to co jej wycisnęłam ale nagle jak zabrałam pierś to zaczęła sama jej szukać i jak jej podalam to zaczęła ssać 😍😍 jestem szczęśliwa. Oby tak dalej. Nomi tym razem obyło się bez dokarmienia mm bo najadła się aż zasnęla przy piersi poczym oieknie jej sie odbilo wsadzilam ja w becik i pieknie spi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 00:00

agusiagim_, ma.rysia, Evoleth, baby, Natalii, Sylwia Sylwia, Mamaela86, Kicior, Maybelle, Freja000 lubią tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • baby Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Jagoda ☺ no i super ☺ ale wam fajnie że jesteście już razem i wychodzicie na prostą

Trzymam kciuki za wszystkie bobasy żeby jak najszybciej do domu mogły wyjsc

U mnie noc jako taka choć szału nie ma i już pewnie nie będzie 😉

Mój starsza córka urodziła się w 37+2 czyli... Tak jakby tydzień od dziś 😱😁 Choć czuję że Janek każe na siebie dłużej poczekać

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignasiowi wczoraj wyjęli już sondę, bo ładnie zjadał z butelki, a lekarka mówi że jak tak dalej pójdzie to może w przyszłym tygodniu go wypiszą. Oby bo jak dalej nie będzie odwiedzin to oszaleję i się zapłaczę. 😣
    Na szczęście mleko można wozić bez problemu, także mały jest na moim prawie od początku. 😀❤️

Jagoda gratulacje! Mówiłam że Wam się uda!❤️

Rodzącym w maskach szczerze współczuję, u mnie nie było takiego cyrku, ale przed porodem zrobili mi wymaz bo kaszlałam z tego obrzęku płuc. Tyle że wynik i tak był po fakcie dopiero, ale dali sobie siana z maską bo widzieli, że bez tego się duszę. 😜

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś mi się wydaje że od wczoraj opada mi brzuch, dzisiaj nawet mama zauważyła, coś się boje ze nie dotrwam do tej cesarki 9.10.
    W ogóle ile dni mniej więcej przed porodem brzuch opada?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Mamaela86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka z tym brzuchem różnie nawet 3-2 tygodnie może być.
    Ja też czuję że mi opadł lekko , lepiej mi się oddycha jak siedzę 😊
    Baby to tak jak moja core 3 lata temu 37+3 🤪 i teoretycznie mogłabym urodzić po wizycie 1 października 😊

Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04 :-)
    2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
    Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
    bhywdf9hjfmjqipp.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaela pocieszyłas mnie trochę ale czuję że coraz bardziej boli mnie brzuch, nie wiem czy mam coś brać na to jakąś nosów magnez czy coś? Już w nocy mnie bolał, rano tylko trochę a teraz znów coraz bardziej....

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Mamaela86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz wziąć nospe i magne b6 mi gin ostatnio kazał 2 razy dziennie ten zestaw bo szyjka się skraca i właśnie tak mnie brzuch boli. Trochę pomaga 😊

Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04 :-)
    2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
    Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
    bhywdf9hjfmjqipp.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior to dobre wieści :)

Lekarz badający małą stwierdził żółtaczkę narazie jeszcze w normie ale jutro ma mieć badania przesiewowe, morfologie i dodatkowo bilirubine.
    Co do Wagi to pytalam lekarza to musi być chociaż stabilna jie musi rosnąć ale nie może spadać. Powiedział że do poniedziałku jeszcze troche czasu wiec mam byc spokojna. Badanie słuchu wyszło dobrze.

Zosia coraz lepiej radzi sobie z piersią ale karmię przez nakladki bo inaczej nie dało rady.

Baby ja syna rodziłam 37+2 😄 ale Zosia była szybsza. Ważne że zdrowa.

To by było na tyle jeśli chodzi o wieści od nas

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka a gdzie boli ten brzuch?? Te bóle co ja mialam i ten brzuch ze po lewej strojie był miekki to niestety ale były skurcze. Także różnie może być.

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Dziewczyny coś mi się wydaje że od wczoraj opada mi brzuch, dzisiaj nawet mama zauważyła, coś się boje ze nie dotrwam do tej cesarki 9.10.
    W ogóle ile dni mniej więcej przed porodem brzuch opada?
    Mój zaczął opadać tydzień temu ( położna i lekarz od razu zauważyli), a szyjka się w międzyczasie wydłużyła 🤷 skurcze też przeszły 🤷 nie wiem kiedy ten maluch spróbuję wyjść
    A jak boli Cię brzuch? Mnie dzisiaj boli tak jakby coś od góry mi na niego uciskalo. Dziwny taki ból, bardziej obstawiam że może to jakaś niestrawność.

Dzwoniłam do lekarza i na oddział do mojego szpitala. Jako że w karcie ciąży mam wpisaną ciążę wysokiego ryzyka, mam nie patrzeć na covidy tylko przyjeżdżać gdyby coś się działo i przyjmą mnie w trybie ostrego dyżuru. Uff troszkę mi ulżyło, mam nadzieję, że nie zmienia zdania. W takim razie idę namawiać na seksy, choć chłop ma opory - takich cudów to jeszcze nie było, cała ciążę zakaz, a teraz jak można to on się boi, że dziecku krzywdę zrobi. Ech, a standardowe metody kuszenia z tym bebzolem mogą niezadziałać 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 12:48

ma.rysia lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam od paru dni leki, ze mi sie blizna po pierwszyn cc rozejdzie jeszcze zanim porod sie zacznie 😩. Strasznie sie tego boje i czasem zastanawiam czy nie umowic sie na ta cesarke juz w przyszlym tygodniu jeszcze bez akcji...
    Generalnie licze na to ze do przyszlego czwartku urodze.

Mi brzuch to juz chyba ze dwa miesiace temu opadl 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 12:45

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No boli mnie tak jak na okres... Chyba się poczęstuje tą nospą...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda dobre wieści, tak trzymać 😊

Sylwia usmialam się z tych seksów, z facetami to są śmiechy 😂

Mi tam brzuch chyba nadal nie opadł, tyle że mi się wydaje że ja i tak mam go dość nisko od początku, chociaż może mi się wydaje 😀🙈 ale za mną kiepska noc. Młoda chyba mnie na żołądek ciśnie bo jak leżę to mi niedobrze. Oj jak się obudzilam po 4 to już po spaniu w zasadzie było. Niech już to dziecię wyjdzie 😂 dzis 38+2 wiec może śmiało. Jak dotrwamy to w poniedziałek wizyta, strasznie jestem ciekawa jak lekarz oceni sytuację. Spaceruje, sprzątam, wczoraj nawet pierogi na zapas zrobiłam, nic to nie dało oprócz przepowiadających😀

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior, współczuję ;( okropne to jest!!!

Jagoda, super, że mała załapała :D

RedRose, wczoraj byłam na wizytach obowiązkowych przed porodem. U neonatologa między innymi. I ona mi powiedziała, że robienie usg tuż po porodzie nie jest miarodajne... tzn zrobią, ale i tak będę musiała powtórzyć po 5-6 tygodniach... przede mną jeszcze jedno usg, więc będzie wiadomo w którą stronę idą te miedniczki...
    BTW neonatolog wpisała, bez żadnego problemu, brak zgody na zabiegi okołoporodowe.

Te maseczki do porodu to niech sobie w dupę wsadzą!!!
    Już widze, że krzyczą o drugim lockdownie. Mam nadzieję, że urodze przed, bo narazie u nas i mąż może być i testów nie robią.

A dziś byłam na drugim wymazie gbs... u przypadkowego lekarza. Pan miał pod 80 chyba... i niezły numer wyszedł, bo.. zrobił mi wymaz tylko z szyjki.. ale w skierowaniu było napisane, że wymaz jest z pochwy i odbytu. Jesli tak będzie na wyniku to super, bo u mnie w szpitalu wymagają z obu miejsc. Czytałam, że według niektórych to bez sensu, że liczy się ten z pochwy. Mam wieksze szanse na brak w pochwie gbsa.

A jeszcze pan doktor mówi: "o widzę, ze były dwa cc. No to już ostanie dziecko, bo czwartego cięcia się nie robi".
    Nic dziwnego, że były do niego wolne miejsca ;)

A już pytałam, ale nie dostałam odpowiedzi. Z dzieciaczkami zostajemy w tym wątku?

dqprp07wzt9w07bj.png
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ