Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj mam mega ochotę na słodkie! Mdłości dzisiaj brak za to mogłabym jesc czekoladę cały czas 🤤
Meybelle ja się w nocy może nie budze z potami, za to budze się co dwie godziny do toalety. Do tego przestawił mi się tryb dzienny bo o 21 już śpię w najlepsze a później budze się 5/6 🤷🏼♀️ -
Byłam dzisiaj prywatnie u lekarza, trochę zaniepokoiła go informacja ze tydzień zanim dowiedziałam się o ciąży brałam antybiotyk nie wskazany dla ciężarnych i planujących ciąże.... bardzo się teraz boje ze mogą być problemy z dzidziusiem w przyszłości
czy to jest już z góry powiedziane ze antybiotyk szkodzi dziecku? Czy po prostu jest ryzyko ze może zaszkodzić ale nie musi... ten antybiotyk to Azibiot, miałam zapalenie tchawicy. Póki co wszystkie badania wychodzą bardzo dobrze..
-
Maybelle wrote:Mi też mdłości osłabły już. Piersi raz bolą, raz nie. Tylko wzdęcia się utrzymują cały czas.
A co zauważyłam nowego to odrzuciło mnie od mojej ukochanej herbaty 🙈 kompletnie mi nie smakuje. Jak tak dalej będzie to będę mogła pić tylko czystą wodę 😅
I też ostatnio bardzo pocę się w nocy. Budzę się zlana potem. Wy też tak macie?Kejti22 lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
kic83, Wik89 lubią tę wiadomość
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Mnie akurat odrzuciło od wędlin i mięsa które wcześniej uwielbiałam.
Teraz zaczynam dzień chałką z masłem bo tylko to idzie mi bez trudu przez gardło i nie wraca. Piersi raz bolą raz nie. Jelita bolały z tydzień temu potem przestały ale jak tak się nasiedze w samochodzie to bolą mnie pachwiny. Wymiotowałam raz jedyny. A tak to same młodości że lodówki otworzyć nie mogę.11.03.2020 prawie 10 tyg 😭 -
Hej. Jeśli mogę to i ja dołączę. Planowana miesiączkę powinnam dostać 8.01 umówiłam się na wizytę dopiero na 6.03 bo nie chciałam zapeszac ale tydzień temu byłam na prywatnej wizycie bo dostałam plamien. Całe szczęście lekarz mnie uspokoił bo to mały krwiak. Jestem mamą 6latki po jednym poronieniu. Staraliśmy się o drugą pociechę od maja zeszłego roku. Teraz wizyte mam zaplanowana na 12.03. Jeszcze termin porodu nie został wyznaczony ale z moich obliczeń wychodzi jakoś połowa października jeśli wszystko dobrze pójdzie ale pewnie tak jak z córką urodzę miesiąc wczesniej.
Kic83 piękna bransoletka 😀Annie1981, Evoleth lubią tę wiadomość
-
NOWA29 wrote:Dziewczyny mam pytanie czy was też tak pobolewa brzuch. Raz ciągnie, raz boli całe podbrzusza od czasu do czasu mam skurcze. Nie wiem czy tak powinno być, a lekarza mam 4.03. Brać nospe
Nospe i magnez
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Mamagineklog pisała o tym słuchaniu tętna płodu tak:
"było kilka doniesień, że podwyższona energia USG dopplera może być niekorzystna – choć badania nie były na ludzkich zarodkach, ze względów oczywistych. Obecnie są zalecenia aby do 8 tygodnia ciąży nie słuchać tętna płodu.
Nie chce tu negować lekarzy, którzy słuchają tętna we wcześniej ciąży bo wiem, że zdecydowana większość tak robi. Nie uważajcie tego jako błąd. Te doniesienia są naprawdę nowe i niepewne".
Ja miałam bardzo mało objawów ciążowych, bo tylko bolesne piersi i ciągle mi zimno. Dziś piersi już nie bolą, więc tylko to zimno zostało.
Jutro mam pierwsze USG. Liczę na serduszko, ale tak bardzo się boję, że usłyszę złą nowinę 🙈 Jak mi powiedzą, że jest wszystko ok to chyba się tam zapłacze ze szczęścia 😁
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981 wrote:Mamagineklog pisała o tym słuchaniu tętna płodu tak:
"było kilka doniesień, że podwyższona energia USG dopplera może być niekorzystna – choć badania nie były na ludzkich zarodkach, ze względów oczywistych. Obecnie są zalecenia aby do 8 tygodnia ciąży nie słuchać tętna płodu.
Nie chce tu negować lekarzy, którzy słuchają tętna we wcześniej ciąży bo wiem, że zdecydowana większość tak robi. Nie uważajcie tego jako błąd. Te doniesienia są naprawdę nowe i niepewne".
Ja miałam bardzo mało objawów ciążowych, bo tylko bolesne piersi i ciągle mi zimno. Dziś piersi już nie bolą, więc tylko to zimno zostało.
Jutro mam pierwsze USG. Liczę na serduszko, ale tak bardzo się boję, że usłyszę złą nowinę 🙈 Jak mi powiedzą, że jest wszystko ok to chyba się tam zapłacze ze szczęścia 😁Annie1981 lubi tę wiadomość
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
Ja mam wizytę z usg za tydzień. Wtedy jeśli wszystko będzie ok to założą mi kartę ciąży. OM miałam 16 stycznia.
Objawy raz większe raz mniejsze. Bywają i mdłości, zwłaszcza na mięso i wędliny. Ale najbardziej to piersi i senność mi dokuczają. Poza tym jest ok. Jestem dobrej myśli ☺Jola17a, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Mi też mdłości osłabły już. Piersi raz bolą, raz nie. Tylko wzdęcia się utrzymują cały czas.
A co zauważyłam nowego to odrzuciło mnie od mojej ukochanej herbaty 🙈 kompletnie mi nie smakuje. Jak tak dalej będzie to będę mogła pić tylko czystą wodę 😅
I też ostatnio bardzo pocę się w nocy. Budzę się zlana potem. Wy też tak macie?
ja też nie mogę herbaty! aż zła jestem
Nocne poty mam, ja akurat nie mam dobrych z nimi skojarzeń, ale może co ciąża to co innego.
Kejti22 wrote:Byłam dzisiaj prywatnie u lekarza, trochę zaniepokoiła go informacja ze tydzień zanim dowiedziałam się o ciąży brałam antybiotyk nie wskazany dla ciężarnych i planujących ciąże.... bardzo się teraz boje ze mogą być problemy z dzidziusiem w przyszłościczy to jest już z góry powiedziane ze antybiotyk szkodzi dziecku? Czy po prostu jest ryzyko ze może zaszkodzić ale nie musi... ten antybiotyk to Azibiot, miałam zapalenie tchawicy. Póki co wszystkie badania wychodzą bardzo dobrze..
https://www.ndrugs.com/?s=azibiot&t=pregnancy -
Hejo. Ja tez dziś rano walczyłam z mdłościami. Ale szybko płatki z mlekiem zjadłam i trochę lepiej. A tak z innej beczki Kupiłam sobie witaminy Omegamed optima forte dha, tylko przeraża mnie ze trzeba łykać aż 3 tabsy dha plus 1 optima. Coś mi się kojarzy ze już ten wątek był poruszany wiec wybaczcie ale co wy bierzecie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 18:14
-
nick nieaktualnyAgusiagim ja mam symvital mama te trzeba brać dwie tabletki, ale je odstawiłam bo mi po nich nie dobrze było ciągle, a lekarz i tak na razie sam kwas foliowy zalecił.
Annie kciuki za jutrzejszą wizytę ✊✊🙂🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 18:20
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Freja000 wrote:https://www.ndrugs.com/?s=azibiot&t=pregnancy
Dzięki Freja za linkz tego wynika ,że nie ma aż tak dużego ryzyka... jakieś jest ale nie tak duże jak myślałam. Troszkę mnie uspokoiła. Oby wszystko było dobrze z dzidzia i ten antybiotyk nie miał na niego żadnego negatywnego wpływu ✊🏼
Freja000 lubi tę wiadomość
-
agusiagim wrote:Hejo. Ja tez dziś rano walczyłam z mdłościami. Ale szybko płatki z mlekiem zjadłam i trochę lepiej. A tak z innej beczki Kupiłam sobie witaminy Omegamed optima forte dha, tylko przeraża mnie ze trzeba łykać aż 3 tabsy dha plus 1 optima. Coś mi się kojarzy ze już ten wątek był poruszany wiec wybaczcie ale co wy bierzecie?
Dzięki dziewczyny za kciuki 🙂
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
agusiagim wrote:Hejo. Ja tez dziś rano walczyłam z mdłościami. Ale szybko płatki z mlekiem zjadłam i trochę lepiej. A tak z innej beczki Kupiłam sobie witaminy Omegamed optima forte dha, tylko przeraża mnie ze trzeba łykać aż 3 tabsy dha plus 1 optima. Coś mi się kojarzy ze już ten wątek był poruszany wiec wybaczcie ale co wy bierzecie?11.03.2020 prawie 10 tyg 😭
-
Ja biorę pregna 1tabse i jedna pregna dha
Ja mam takie mdłości, wymiotuję kilka razy dziennie. Zapachy nie zabijają.
Serio, to najgorsze.
Wszystko mi cuchnie. Czuję z kilometra
Oby minęło.
W 1 ciąży miałam tak samo.
Rano i wieczorem jest najgorzej.
Córeczka 10.2018
...? 10.2020
-
nick nieaktualny