X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jak się dzisiaj czujecie? :)

• dagmara Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Jak się dzisiaj czujecie? :)

U mnie dziwnie. 3 dni temu przeszły mi mdłości, bóle i ciągnięcia macicy. Zastanawiam się, czy połowa 8 tygodnia ,to nie za szybko na zniknięcie objawów? Boję się tym bardziej, że w poprzedniej ciąży właśnie w tych tyg przestało bić serduszko.
    A jak jest u Was?

2017 - synek ♥
    10.2019 - [*] 10tc.
    03.2020 - [*] 10tc. zespół Edwardsa
    10.2020 - [*] 8tc. zespół Edwardsa

MTHFR C667T hetero
    MTHFR A1298C hetero
    PAI-1 4G hetero
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest dalej niedobrze nie mogę jeść wszystkiego zwłaszcza mięsa i wędliny.i piersi bolą mnie.plus jeszcze na wymioty ciągnie mnie

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Spokojnego dnia życze <3
    U mnie mdlosci przychodza po poludniu i tak do nocy blee do tego wrazliwosc na niektore zapachy i bol piersi a od wczoraj pobolewa mnie co jakis czas po bokach podbrzusze. No i jak w poprzednich ciazach nasilila mi sie moja arytmia :(
    Ale te objawy raz sa wieksze a raz b.male.
    Ale wszystko zniose byleby Maluszek rosl i byl zdrowy.

• Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie objawy jakby się nasiliły najgorzej jest od razu po przebudzeniu nudności są ogromne co prowadzi do wymiotów 😔 w sumie później cały dzień męczą mnie nudności. Nie pamiętam jak przy pierwszej ciąży kiedy nudności i wymioty minęły.. a wy pamiętacie jak długo taki stan się utrzymuje?

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilolu wrote:
    Hej. U mnie objawy jakby się nasiliły najgorzej jest od razu po przebudzeniu nudności są ogromne co prowadzi do wymiotów 😔 w sumie później cały dzień męczą mnie nudności. Nie pamiętam jak przy pierwszej ciąży kiedy nudności i wymioty minęły.. a wy pamiętacie jak długo taki stan się utrzymuje?
    U mnie nudności w poprzedniej ciąży zaczęły się w 6tc, a skończyły w 12 tc.
    W tej, póki co, nie mam takich objawów.
    Dziś się okaże czy ciąża się rozwija.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie czekamy na wieści 🙂

Mi powoli zaczyna się włączać tryb mam zachciankę na... rano byłam w Lidlu i oczywiście o kupiłam się przekąskami 😋
    Miłego dnia dziewczyny, u nas dziś wiosna ☀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 10:42

Annie1981, inessa lubią tę wiadomość

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przychodzę z wątku o staraniach. Po 1.5 roku się udało. Jestem w 7 tygodniu mam termin na 16.10. Wczoraj miałam wizytę, założona kartę ciąży. Serduszko bije, nie słuchaliśmy tylko gin. Pokazała mi na monitorze. Moja fasolka ma 1 cm :)

Dzisiaj 2 dzien bez mdlosci... trochę mnie to zastanawia bo od 2 tyg. Wymiotowalam tak, że waże mniej niż przed ciąża. Startuje z 45 kg.A od dwóch dni cisza. Wczoraj gin. Stwierdziła, że mogę mieć lepsze i gorsze dni, ale jeśli przejdzie odrazu to jakiś cud. Kurde zastanawia mnie to i jednocześnie cieszy, że wreszcie mogę od 2 dni funkcjonować.
    Wzięłam l4 na tydzień póki co. Chciałabym jeszcze wrócić do pracy...

Dziewczyny, jak często macie wizyty? Też co dwa tygodnie? Termin prenatalnych też już mam💪💪💪

Annie1981 lubi tę wiadomość

ckai43r80uurljcv.png
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana wymiotuje. Już nie mam czym wiec jakaś żółcią bleee. Nie mam nawet jak wstać i obiadu zrobić 🙈

Córeczka Maja wrzesień 2009💕
    d8awm6v.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę prenatal, cholinę, D, omega i jod.

Dziś w nocy musiałam się przebierać, taka byłam mokra :/

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Asia_ Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie dzień nie zaczął się najlepiej . Po wczorajszej wizycie u ginekologa gdzie okazało się ze wszystko ok zaczęłam plamić na kolor ciemny brąz w dodatku boli mnie brzuch z lewej strony na dole, nie jest to bardzo mocny ból, dodam jeszcze ze ginekolog badała mnie wziernikiem oraz ręcznie na fotelu również i badanie było mało komfortowe. Plamki pojawiają się na papierze po podtarciu i nie jest tego bardzo dużo ale mega sie stresuje 🙁 Nie wiem czy to powód do wizyty na IP czy poczekać do jutra bo mam wizytę u lekarza prywatnego.....
    Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie ?

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_ wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie dzień nie zaczął się najlepiej . Po wczorajszej wizycie u ginekologa gdzie okazało się ze wszystko ok zaczęłam plamić na kolor ciemny brąz w dodatku boli mnie brzuch z lewej strony na dole, nie jest to bardzo mocny ból, dodam jeszcze ze ginekolog badała mnie wziernikiem oraz ręcznie na fotelu również i badanie było mało komfortowe. Plamki pojawiają się na papierze po podtarciu i nie jest tego bardzo dużo ale mega sie stresuje 🙁 Nie wiem czy to powód do wizyty na IP czy poczekać do jutra bo mam wizytę u lekarza prywatnego.....
    Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie ?

Ja tez po badaniach widziałam krew na papierze, trochę mnie to zaniepokoiło ale skontaktowałam się z ginekolog u której byłam i powiedziała ze mam się nie martwić bo to może być plamienie spowodowane badaniem i powinno ustąpić w ciągu 3 dni, jak nie ustąpić mam się dopiero zgłosić :) na drugi dzień już było wszystko dobrze :) wiec u ciebie może również jest to spowodowane badaniami :)

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagmara wrote:
    U mnie dziwnie. 3 dni temu przeszły mi mdłości, bóle i ciągnięcia macicy. Zastanawiam się, czy połowa 8 tygodnia ,to nie za szybko na zniknięcie objawów? Boję się tym bardziej, że w poprzedniej ciąży właśnie w tych tyg przestało bić serduszko.
    A jak jest u Was?

Mi tez już powoli ustępują. Piersi bolą głównie w nocy... mdłości mam jedynie jak poczuje nieprzyjemny zapach i po południu robię się mega senna, ale tak poza tym czuje się bardzo dobrze jak bez objawów. I tak mam od kilku już dni. A byłam wczoraj u lekarza i jest wszystko w porządku :)

Jola17a, dagmara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy z corka mialam mdlosci 24/24 przez cala ciaze :(
    A z synkiem w 1 trymestrze.

A leki jakie biore to prenatal z cholina(ten zaczne brac bo czek am az dosla mi i mam nadzieje,ze dam rade czy nie nasili mi mdlosci) wwit.D, kwas foliowy z imbirem i wit.B metylowane, Acard,luteine, heparyne oraz steryd (to w 1 trymestrze tylko) no i letrox i na arytmie lek.

• Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova wrote:
    Cześć dziewczyny. Przychodzę z wątku o staraniach. Po 1.5 roku się udało. Jestem w 7 tygodniu mam termin na 16.10. Wczoraj miałam wizytę, założona kartę ciąży. Serduszko bije, nie słuchaliśmy tylko gin. Pokazała mi na monitorze. Moja fasolka ma 1 cm :)

Dzisiaj 2 dzien bez mdlosci... trochę mnie to zastanawia bo od 2 tyg. Wymiotowalam tak, że waże mniej niż przed ciąża. Startuje z 45 kg.A od dwóch dni cisza. Wczoraj gin. Stwierdziła, że mogę mieć lepsze i gorsze dni, ale jeśli przejdzie odrazu to jakiś cud. Kurde zastanawia mnie to i jednocześnie cieszy, że wreszcie mogę od 2 dni funkcjonować.
    Wzięłam l4 na tydzień póki co. Chciałabym jeszcze wrócić do pracy...

Dziewczyny, jak często macie wizyty? Też co dwa tygodnie? Termin prenatalnych też już mam💪💪💪

Gratulacje 🥰
    Ja jestem dopiero po pierwszej wizycie, byłam w 6tyg było słychać bicie serca, kazał przyjść za 3tygodnie a później chyba standardowo co miesiąc tak mi się wydaje.

Asia_ w pierwszej ciąży po badaniach też plamiłam i przeszło po paru dniach. Teraz też mam plamienia ale niezwiązane z badaniem. Ginekolog powiedział że na izbę przyjęć jechać w razie silnego krwotoku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 12:49

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenatal uno o omega med pregna dha, bo jest z alg i nie odbija się ryba 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 12:52

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pastelova, witaj!

Annie, odezwij się po wizycie 👍

Ja biorę Prenatal Uno, do tego dodatkowo kwasy DHA, Wit D, magnez... sporo tego🤔 No i jeszcze Mammarin na mdłości. Wczoraj czułam się genialnie od rana do popołudnia, a już wieczór był bardzo ciężki i mdliło mnie nieustannie. Dziś rano tradycynie wymioty, potem już trochę lepiej. W poprzedniej ciąży wymiotowałam zawsze rano regularnie do 17tc, mdłości mijały stopniowo też jakoś do tego czasu.
    Mam nadzieję że teraz może minie to trochę szybciej, bo w tej ciąży objawy mam ciut łagodniejsze.
    W przyszłym tygodniu czekają mnie badania krwi rano na czczo i nie wiem jak to przetrwam😒

Asia, mam nadzieję że te plamienia to nic poważnego, choć normalne że się zaniepokoiłaś. Przede wszystkim gratuluję serduszka♥️👍

Annie1981 lubi tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz zalecenie do brania większej ilości wit D, bo w prenatal uno już jest 2000 j. Magnez tez łykam 🙂

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam, ale bardziej ufam witaminie w leku - mam Vigantol - niż w witaminach ciążowych. To jest ważna witamina, a w ciąży szczególnie, więc wolę sobie dołożyć parę kropli.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a ja jak już pisałam dziś masakra do 12tej, czułam się jakbym miała mega kaca obrzydliwego. Ale córa w domu wiec musiałam wstać ogarnąć obiad, a jak już wstałam to posprzątałam, umylam podłogi hrhe. My kobiety nic nas nie jest w stanie powstrzymać ...😂

Córeczka Maja wrzesień 2009💕
    d8awm6v.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ