X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam plamienie przez kolka dni, ale nie w terminie tylko z przemęczenia. Pare dni odpoczęłam i wszystko ustało. Jak byłam w ciąży z córcia nie kojarzę żadnych plamienie no chyba ze po wizycie tylko i wyłącznie. Ja we wtorek mam wizytę i już się nie mogę doczekać 🤗

Córeczka Maja wrzesień 2009💕
    d8awm6v.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Ja nie mam jeszcze nawet karty ciąży;p

Od niedzieli nie miałam żadnych objawów, już sobie oczywiście głupoty wkręcałam, ale dzisiaj od popołudnia jest mi tak dobrze, że teraz wieczorem dopiero trochę mi przeszło ale wstałam siku i znów na nowo...
    Znam to bo od kilku dni wkręcam sobie już wszelkie wersję. Objawy ustąpiły, choć wczoraj przez parę godzin brzuch delikatnie pobolewał jak na okres i piersi znowu bolące.
    Ja oszaleje do mojego usg 13 marca... To kara jakąś tyle czekać ech.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim wrote:
    Ja tez miałam plamienie przez kolka dni, ale nie w terminie tylko z przemęczenia. Pare dni odpoczęłam i wszystko ustało. Jak byłam w ciąży z córcia nie kojarzę żadnych plamienie no chyba ze po wizycie tylko i wyłącznie. Ja we wtorek mam wizytę i już się nie mogę doczekać 🤗
    Który to u Ciebie będzie tydzień?

66f2b88525.png
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek będzie 8tydz + 4dzien.

d8awm6v.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłaś już na usg?
    Ja byłam w 6+1 i był zarodek 5mm i serduszko 133

66f2b88525.png
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    WItam się z Wami nieśmiało, nie chciałam zapeszać przed wizytą, bo różnie mogło być, ale w czwartek w końcu byłam u lekarza i wszystko jest w porządku! Jest serducho i krewetka ma sie dobrze :)

Na stanie u mnie synek z grudnia 2018, także w momencie jak maluch przyjedzie na świat będzie miał rok i 9 mies. :) Jestem troszkę przerażona tą róznicą wieku, ale co ma być to będzie. Ciąża zaskoczyła nas - tzn. starania ruszyły od grudnia- od kiedy miałam pozwolenie rok po cc na starania- ale o synka staraliśmy się dość długo i myślałam, że tym razem też tak będzie, a tu takie miłe zaskoczenie :)

Kolejna wizyta za miesiąc i już nie mogę się doczekać...

inessa, Evoleth, Wik89, Annie1981 lubią tę wiadomość

8599rjjgz09aybtp.png
  • NOWA29 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy wasza szyjka macicy jest caly czas wysoko czy schodzi czasem niżej? Jestem w 6 tc i trochę mnie to martwi, a lekarza mam w środę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda witaj, dasz radę 😊 u mnie różnica między młodszą a maluszkiem będzie 1,5 roku. Na początku chcieliśmy rozpocząć starania na wiosnę tak żeby wstrzelić się na początek przyszłego roku, ale z planowaniem różnie bywa i nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli. Nasze poprzednie starania dużo więcej czasu nam zajęły niż myśleliśmy, więc teraz było spontanicznie i wyszło nam najlepiej 😉 też jestem niespełna rok od drugiej cesarki ale lekarz twierdzi że to nie problem jak wszystko gra to trzeba się cieszyć 😊

inessa, _Jagoda_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie bezowe i brązowe plamienia w terminie spodziewanej miesiączki, tak 2-3 dni po terminie. Dostałam duphaston 3x1 w tabletkach i po kilku dni przeszło. Teraz juz nie plamię i lekarz kazał odstawic duphaston. Soldering trzymam kciuki za wizytę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrej niedzieli <3
    U mnie pomiedzy synem a corka jest roznica niecalych 17 miesiecy teraz jak bedzie dobrze to bedzie prawie 3 lata od ostatniej CC. Ale dalismy rade :)

_Jagoda_ lubi tę wiadomość

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie różnica dwóch lat i dwóch miesięcy. Końcem października ma urodziny mój mąż więc może uda się by miał prezent urodzinowy:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Ja miałam takie bezowe i brązowe plamienia w terminie spodziewanej miesiączki, tak 2-3 dni po terminie. Dostałam duphaston 3x1 w tabletkach i po kilku dni przeszło. Teraz juz nie plamię i lekarz kazał odstawic duphaston. Soldering trzymam kciuki za wizytę :)
    Mam nadzieje, że będzie dobrze ✊🏻
    Po tych plamieniach byłaś juz na wizycie? Czytałam, ze zdarza się to w dniu spodziewanej miesiączki, ale pamietam tez, ze podobne ale nie takie same plamienia miałam jak zaczynało się poronienie dlatego tak się boje powtórki. Mam nadzieje, ze tym razem bedzie inaczej, szczególnie ze mam zastrzyki z heparyny, acard i dodatkowo luteinę i duphaston a do 7 tygodnia jeszcze miałam zastrzyki z progesteronu od owulacji te zastrzyki.

66f2b88525.png
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Byłaś już na usg?
    Ja byłam w 6+1 i był zarodek 5mm i serduszko 133

Ja byłam w 5t + 6d, był zarodek ale za wcześnie na serduszko.

Dziewczyny to u mnie będzie różnica 11 lat🙈 to tak dla pocieszenia🤣🤣

d8awm6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering, tak bylam na 2 wizytach juz po plamieniu. Pierwsza szybko po i wtedy dostalam Duphaston, a w ubiegłym tygodniu bylam ponownie i juz praktycznie odstawiłam, wszystko ok i oby tak dalej :)
    Moze trzeba u Ciebie dolozyc progesteron?
    Ewentualnie przyczyna może jest inna, w ciąży z synem plamilam prawie 3 miesiące, mialam polipa. Niby wiedziałam skad plamienie, ale ciagle się stresowalam. W każdym razie ja wolę sie pokazać lekarzowi, jak plamienie sie pojawia lub dłużej utrzymuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 13:02

• baby Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim wrote:

Dziewczyny to u mnie będzie różnica 11 lat🙈 to tak dla pocieszenia🤣🤣

Moi będą mieli 14 i 16 lat 😅😅

Młody czekał bardzo na rodzeństwo. Córka .. Trochę mniej 😉 jeszcze nie wiedzą. Chyba że syn jest sprytniejszy niż sądzę 😉

inessa lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Kejti94 Znajoma

Wysłany: 1 marca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak tam u Was?
    Macie może bóle podbrzusza w terminie spodziewanej miesiączki? :(

thgf90bvuiqcznz7.png
  • Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Jagoda_ wrote:
    Cześć dziewczyny!
    WItam się z Wami nieśmiało, nie chciałam zapeszać przed wizytą, bo różnie mogło być, ale w czwartek w końcu byłam u lekarza i wszystko jest w porządku! Jest serducho i krewetka ma sie dobrze :)

Na stanie u mnie synek z grudnia 2018, także w momencie jak maluch przyjedzie na świat będzie miał rok i 9 mies. :) Jestem troszkę przerażona tą róznicą wieku, ale co ma być to będzie. Ciąża zaskoczyła nas - tzn. starania ruszyły od grudnia- od kiedy miałam pozwolenie rok po cc na starania- ale o synka staraliśmy się dość długo i myślałam, że tym razem też tak będzie, a tu takie miłe zaskoczenie :)

Kolejna wizyta za miesiąc i już nie mogę się doczekać...
    U nas identyczna różnica! Synek z grudnia a teraz aktualnie 6+4. Jutro wizyta u ginekologa i liczę że ujrze maleństwo całe i zdrowe z bijącym serduszkiem❤️

Jola17a, _Jagoda_ lubią tę wiadomość

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Soldering, tak bylam na 2 wizytach juz po plamieniu. Pierwsza szybko po i wtedy dostalam Duphaston, a w ubiegłym tygodniu bylam ponownie i juz praktycznie odstawiłam, wszystko ok i oby tak dalej :)
    Moze trzeba u Ciebie dolozyc progesteron?
    Ewentualnie przyczyna może jest inna, w ciąży z synem plamilam prawie 3 miesiące, mialam polipa. Niby wiedziałam skad plamienie, ale ciagle się stresowalam. W każdym razie ja wolę sie pokazać lekarzowi, jak plamienie sie pojawia lub dłużej utrzymuje.
    Tak właśnie mi dołożył luteiny miałam 100x2 a teraz 200x2 i duphaston z 1x1 na 2x1. Sporo już tego robię. Lekarz nie przyjmował w te dni kiedy się zaczęło, więc planowa wizyta wypadła najszybciej z możliwej u niego. Na IP nie wybiorę się już chyba;( mam pecha do szpitali. Po zwiększeniu plamienia minęły, chyba jak by było coś zupełnie nie tak to chyba zwiększenie nie zatrzymało by, tak się zastanawiam...

66f2b88525.png
  • Intuicja Znajoma

Wysłany: 1 marca 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś 3dzien z rzędu czuję się lepiej a propo mdłości i wymiotów i pojechaliśmy z dziećmi na basen. Jednak ja się do tego jeszcze nie nadaje, było mi duszno i słabo a na końcu rozbolał mnie brzuch i dostałam biegunki. Mam nadzieję że z każdym dniem będę się czuła coraz lepiej , zaczynam 10tydzien ciąży.

• agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie z córcia zjadłam po pucharku lodów z owocami i bita śmietana i mi dobrze 🤣🤣leze pod kocykiem i jestem zadowolona🤪

Jola17a lubi tę wiadomość

d8awm6v.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ