Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tez mam wagę bez zmian, piersi na początku mialam bardzo nabrzmiałe i nie mogłam wręcz ich dotknąć. Teraz sa już w miarę normalne, trochę wieksze i tkliwe, najbardziej wieczorami, ale juz nie tak jak na początku.
Ja chyba muszę powiedziec szefowi, bo mam taką pracę, ze bardzo dużo jeżdżę autem i wolałabym jedzic na mniejsze odległości. Myślałam, ze powiem pod koniec marca po prenatalnych, ale chyba jednak muszę teraz, bo meczy mnie długa jazda i spina mi sie brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 11:00
-
nick nieaktualnyKejti22 wrote:Tez nie przytyłam, jestem na -1,5kg ale w spodniach mi ciasno 😂
Prenatalne mam umówione na 24.03 😥ja nie wiem, jak tyle wytrzymam 🙈
Niby czas leci szybko, bo synek nie daje mi za bardzo leniuchowac, a jednak to jeszcze 3 tygodnie. -
nick nieaktualnyNatalii mam przeczucie że będzie chłopiec, zobaczymy czy i tym razem się sprawdzi. Dużego parcia na płeć dziecka nie mam tak jak wszyscy chcę by było wszystko dobrze.
Jej u mnie dziś samopoczucie idzie równo w parze z pogodą 😔👎Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 11:09
-
nick nieaktualnyMaybelle ja się zawsze gubię w tych objawach ukierunkowanych na płeć 🙂 nigdy nie ogarniam co na słodkie a co na kwaśne itp 🤣 ale ponoć dziewczynki odbierają urodę mamie w ciąży a ja z córką wyglądałam pomoc kwitnąco x😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 12:31
Maybelle lubi tę wiadomość
-
U mnie już 2kg na plusie, pomimo mdłości i porannych wymiotów. Kurczę, prawie co chwila muszę coś jeść, bo jak nie to mnie mdli. Nie odczuwam głodu, tylko od razu mdłości.
Dziewczyny, mi już zaczyna wystawać brzuch... Na codzień mi to nie przeszkadza, ale w niedzielę robimy córce urodzinki i trzeba się jakoś ubrać. Nikt w rodzinie nic jeszcze nie wie i tak ma zostać co najmniej do prenatalych. A może i do Świąt. Także muszę zrobić przegląd szafy w poszukiwaniu luźnej sukienki😉
Aaaach, jutro badania krwi na czczo! Nie wiem, jak ja to wytrzymam 😓 Któraś z Was już robiła?Asia_ lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Ktoś pisał o omega, które się odbija rybą? Jak tak jest tzn,. że zjełczałe i trzeba wywalić.
U mnie plamienia codziennie, brązowe, czasem tylko na papierze, a czasem na wkładce.
Boli mnie podbrzusze, czasem krzyż, ale też codziennie popołudniu mam mdłością, a piersi, a właściwie brodawki, wrażliwe i ciemne. Także trudno powiedzieć. Czuję się dużo lepiej. -
Ja dziś znów rano o 7 wymiotowałam standardowo, potem musiałam ok 8 się położyć i spałam do 10tej. Dobrze ze stary mnie obudził i poprosił żebym wstała bo chciał mi kupic prezent na rocznice🤣. Poprawił mi się humor, poszłam do biblioteki po książkę, potem zakupy i po pierwszym daniu odpoczywam. Ja tez miałam to brązowe plamienie, potem ustało, a teraz mam takie jakby upławy brązowawe czasem na wkładce a czasem tylko na papierze. Podejrzewam ze jest to jakaś infekcja. Na szczęście jutro mam wizytę wiec się dowiem. Mi tez już widać brzuch i jestem zaskoczona bo w ciąży z córcia nic nie było widać do 6 m-ca.
-
nick nieaktualnyHej.
Ja od wczoraj nie naleze do zywych hyhy mialam do dzisiejszego poludnia mega mdlisci a tu dzieci potrzebuja opieki. Teraz mdli ale jakos zyje. Do tego nie mam sil,boli mnie brzuch jakby chcialo popekqc po bokach i glowa cmi.
Oj chyba tez ta pogoda tak wplywa u nas wczoraj wszystkie pory roku byly.
Ja na prenatalne na razie nie umawiam sie jak bedzie dobrze to dopieto po nastepnej wizycie. I tak najlepiej je wykonac po 10 tyg.ciazy bo maluszek powinien miec juz minimum 4,5 cm z tego co pamietam. Nam mowiono,ze najlepiej wykonywac badania ok 12 tyg.wszystko wtedy ladnie juz widac a najpozniej do 13 tyg i 6 dnia. -
Te znaki przepowiadające płeć to podobno tylko mity 😉 Mamaginekolog kiedyś o tym pisała. U mnie w poprzedniej ciąży się to nie sprawdziło, więc nie wierzę w nic takiego.
Od wczoraj mam ból okresowy i dziś pojawiło się plamienie/krwawienie. Na USG wyszedł mały krwiak, więc to może być przyczyną. Kolejna to taka, że dziś miałam robiony wymaz z pochwy i trzecia przyczyna to taka, że wczoraj/dziś przypada termin miesiączki. Podobno wtedy można krwawić delikatnie. W związku z tym wszystkim raczej jestem spokojna, obstawiam tą trzecią opcję, ale z tyłu głowy gdzieś siedzi to najgorsze.
Dzwoniłam do Early Pregnancy Clinic (mieszkam w UK) i mam wizytę umówioną na środę. Myślałam, że mnie dziś przyjmą, ale muszę się uzbroić w cierpliwość 🙈
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:Te znaki przepowiadające płeć to podobno tylko mity 😉 Mamaginekolog kiedyś o tym pisała. U mnie w poprzedniej ciąży się to nie sprawdziło, więc nie wierzę w nic takiego.
Od wczoraj mam ból okresowy i dziś pojawiło się plamienie/krwawienie. Na USG wyszedł mały krwiak, więc to może być przyczyną. Kolejna to taka, że dziś miałam robiony wymaz z pochwy i trzecia przyczyna to taka, że wczoraj/dziś przypada termin miesiączki. Podobno wtedy można krwawić delikatnie. W związku z tym wszystkim raczej jestem spokojna, obstawiam tą trzecią opcję, ale z tyłu głowy gdzieś siedzi to najgorsze.
Dzwoniłam do Early Pregnancy Clinic (mieszkam w UK) i mam wizytę umówioną na środę. Myślałam, że mnie dziś przyjmą, ale muszę się uzbroić w cierpliwość 🙈byłam tak znerwicowana, że nie chce o tym pamiętać
syn miał wtedy 3 latka, mi kazano leżeć, mąż od 9 do 19 w pracy, dom żył swoim życiem, jedzenie zamawiałam z miasta - horror! Ale udało się, po 9 tygodniu jak ręką odjął, a przyczyn plamień nie ustalono... teraz wiem, ze wtedy miałam sporą niedoczynność, nieleczoną latami... ale czy to miało znaczenie- nie mam pojęcia...
teraz też żyje w stresie, czy nic się nie wydarzy, ale staram się myśleć pozytywnie
Więc ściskam mocno, wiem co czujesz.. ale plamienia się zdarzają - niestety
Musi być dobrze, oby wizyta w środę Cię uspokoiłaAnnie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnnie spokojnie dopóki jest ten krwiak to będzie krwawienie/ plamienie a że plamisz to dobry znak że krwiak się oczyszcza. Nie przemęczaj się odpoczywaj kiedy tylko możesz on się na pewno wchłonie. Zalecili Ci coś typu nospa? Bo jak pamiętam nie mieszkasz w Polsce? Ja miałam w ciąży duży krwotok jak krwiak pękł i trochę czasu minęło zanim się oczyścił i przez cały ten czas było plamienie.
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Evoleth wrote:U mnie już 2kg na plusie, pomimo mdłości i porannych wymiotów. Kurczę, prawie co chwila muszę coś jeść, bo jak nie to mnie mdli. Nie odczuwam głodu, tylko od razu mdłości.
Dziewczyny, mi już zaczyna wystawać brzuch... Na codzień mi to nie przeszkadza, ale w niedzielę robimy córce urodzinki i trzeba się jakoś ubrać. Nikt w rodzinie nic jeszcze nie wie i tak ma zostać co najmniej do prenatalych. A może i do Świąt. Także muszę zrobić przegląd szafy w poszukiwaniu luźnej sukienki😉
Aaaach, jutro badania krwi na czczo! Nie wiem, jak ja to wytrzymam 😓 Któraś z Was już robiła?11.03.2020 prawie 10 tyg 😭 -
Dzidzia rośnie prawie 2.71 cm ma dwie ręce dwie nogi serduszko pięknie bije;) 23 marca mam prenatalne to będzie cis ponad 12 tydzień. Badania wszystkie ok. Tylko ciśnienie mi wyskoczyło duże u lekarza chyba że stresu. Nam sobie przez kilka dni mierzyć w domu. Termin porodu zmienił się na 27 września ale zostaje z wami jak mogę
Annie1981, Evoleth, Natalii, Maybelle lubią tę wiadomość
MIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020