X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Annie spokojnie dopóki jest ten krwiak to będzie krwawienie/ plamienie a że plamisz to dobry znak że krwiak się oczyszcza. Nie przemęczaj się odpoczywaj kiedy tylko możesz on się na pewno wchłonie. Zalecili Ci coś typu nospa? Bo jak pamiętam nie mieszkasz w Polsce? Ja miałam w ciąży duży krwotok jak krwiak pękł i trochę czasu minęło zanim się oczyścił i przez cały ten czas było plamienie.
    Nic mi nie zalecili. Powiedzieli, że albo się wchłonie albo będzie z tego plamienie i się oczyści.
    Tylko czy przy krwiaku jest taki ból podbrzusza jak podczas okresu? Czuję się teraz jak podczas miesiączki 🙈

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabcia a nie masz zaburzeń krzepnięcia? Trombofilii?

na zgagę jeszcze są migdały podobno.

Ale mnie dziś okresowo boli :/ bardzo mocno.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Monia93 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabcia wrote:
    Ja dziś robiłam pierwsze Badania. Krew nie chciała lecieć a samo badanie tak bolało że się popłakałam. I mnie dwie panie pielęgniarki zabawiały.
    Też już miałam pierwsze badania krwi. Na moje oko jest ok, ale jutro mam wizytę także Pani doktor sama oceni. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku...
    Niestety tak samo mam mdłości bez wymiotów spowodowane głodem, jak tak dalej pójdzie i co pół godziny będę jadła to będę wyglądała jak słonica :D

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa wrote:
    Dzidzia rośnie prawie 2.71 cm ma dwie ręce dwie nogi serduszko pięknie bije;) 23 marca mam prenatalne to będzie cis ponad 12 tydzień. Badania wszystkie ok. Tylko ciśnienie mi wyskoczyło duże u lekarza chyba że stresu. Nam sobie przez kilka dni mierzyć w domu. Termin porodu zmienił się na 27 września ale zostaje z wami jak mogę;)

Paulinqa, gratulacje ale duża dzidzia👍👍👍
    Mam prenatalne tego samego dnia. Oby czas szybko zleciał i wyniki były jak najlepsze 😊

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabcia, współczuję takich przeżyć. Kiedy wyniki? Ja nie tyle boję się samego wkłucia, co złego samopoczucia rano, bo wtedy wymiotuję i mam największe mdłości. No i trochę obawiam się o wynik glukozy, w poprzedniej ciąży miałam na granicy normy.

fabcia lubi tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, trochę stres zmalał.
    Dzidzia ma 1,78cm i serducho 163. ❤️❤️❤️
    Lekarz mówi, że na tym etapie wygląda Ok, po plamieniach nie ma śladu. Być może to wynika z odstawienia prolutexu.

Annie1981, Natalii, Bluberry, Evoleth, Maybelle, Jola17a, fabcia lubią tę wiadomość

66f2b88525.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa. Soldering. Gratuluję! Jakie duże dzidzie już macie 🙂

Bluberry. A na co tą nospe lekarz zalecał? Na ból czy coś innego?
    Teraz czytam w necie, że przy krwiakach dobrze brać pogesteron. W UK się tego raczej nie uznaje, ale mam opakowanie od polskiej ginekolog, tylko trochę boję się brać na własną rękę. Ty miałaś takie zalecenie?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• baby Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wizyty mam jeszcze 4 dni. Zleci. Dziś byłam na badaniach krew i mocz. Na razie robiłam tylko morfologię, glukozę, vdrl i badanie ogólne moczu. Wszystko ok.

Już oczywiście miałam stres że objawów dziś za mało. No i teraz na wieczór ... Yyyy nawet mój koc ulubiony mi śmierdzi 😜 o jedzeniu nie wspomnę

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie nie pamiętam czy miałam bóle przy tym krwiaku, ale raczej nie. Sam pierwszy krwotok jak poszedł też całkowicie bez objawów, porostu poczułam że coś leci. Nospe miałam przepisaną na rozluźnienie macicy i luteinę pod język wszystko przez miesiąc brałam. Nie doradze co to brania na własną ręke. A masz możliwość iść do polskiego ginekologa na konsultację?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 21:50

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Annie nie pamiętam czy miałam bóle przy tym krwiaku, ale raczej nie. Sam pierwszy krwotok jak poszedł też całkowicie bez objawów, porostu poczułam że coś leci. Nospe miałam przepisaną na rozluźnienie macicy i luteinę pod język wszystko przez miesiąc brałam. Nie doradze co to brania na własną ręke. A masz możliwość iść do polskiego ginekologa na konsultację?
    Raczej nie mam. Musiałabym jechać 150 km i wydać mnóstwo pieniędzy, bo takie usługi są tu bardzo drogie.
    Muszę przemyśleć kwestię tego progesteronu.
    A nie wiesz czy można karmić jak się ma krwiaka?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie 1981 ja też miałam plamienia i teraz czasami też poleci tylko na papierze. Chyba to standard z tymi tabletkami. Też miałam krwiaka (możliwe że jeszcze mam ale wizytę mam dopiero 12.03) i zalecił 3*1 przez 3tygodnie duphaston. Może spróbuj zadzwonić do jakiegoś zaprzyjaźnionego ginekologa w Polsce z pytaniem. Ja do swojego dzwonię w razie wątpliwości i zawsze udziela odpowiedzi. Myślę, że jakiś się znajdzie który telefonicznie coś poradzi.

• Monia93 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    Fabcia, współczuję takich przeżyć. Kiedy wyniki? Ja nie tyle boję się samego wkłucia, co złego samopoczucia rano, bo wtedy wymiotuję i mam największe mdłości. No i trochę obawiam się o wynik glukozy, w poprzedniej ciąży miałam na granicy normy.
    Też się bałam, że zrobi mi się słabo z głodu zanim pobiorą mi krew, ale miałam ze sobą zimną niegazowaną wodę co dużo mi pomogło. Panie w laboratorium zalecały przyjść dobrze nawodnionym, a samo nawadnianie organizmu zacząć dzień wcześniej, wtedy samo pobranie krwi jest łatwiejsze.

• fabcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Fabcia a nie masz zaburzeń krzepnięcia? Trombofilii?

na zgagę jeszcze są migdały podobno.

Ale mnie dziś okresowo boli :/ bardzo mocno.
    Mam żyły bardzo głęboko i poplątane. Zawsze kują na czuja i nie zawsze im się udaje.

Freja000 lubi tę wiadomość

11.03.2020 prawie 10 tyg 😭
  • fabcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    Ja zawsze boję się ukucia tak że mnie aż to paraliżuje i wywołuje okropny stres.
    Wyniki były już po 4 h alew pracy byłam i zapomniałam odebrać. Dziś pójdę przed pracą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 09:55

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilolu wrote:
    Annie 1981 ja też miałam plamienia i teraz czasami też poleci tylko na papierze. Chyba to standard z tymi tabletkami. Też miałam krwiaka (możliwe że jeszcze mam ale wizytę mam dopiero 12.03) i zalecił 3*1 przez 3tygodnie duphaston. Może spróbuj zadzwonić do jakiegoś zaprzyjaźnionego ginekologa w Polsce z pytaniem. Ja do swojego dzwonię w razie wątpliwości i zawsze udziela odpowiedzi. Myślę, że jakiś się znajdzie który telefonicznie coś poradzi.
    Nie mam żadnego zaprzyjaźnionego lekarza w Polsce. Musiałabym dzwonić do obcych.
    Wzięłam duphaston na własną rękę.
    Cały czas plamie, wizyta jutro. Próbuje się tam dodzwonić czy może dadzą radę mnie przyjąć dzisiaj, ale wątpię. Pewnie będę musiała się uzbroić w cierpliwość do jutra, a w międzyczasie pocieszam się, że to pewnie tylko ten krwiak. Choć niepokój jest.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• NOWA29 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny idę jutro na pierwszą wizytę odkąd dowiedziałam się że jestem w ciazy.bedzie to 6t+2d. M6slicie za będzie już widać serduszko?

• fabcia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOWA29 wrote:
    Dziewczyny idę jutro na pierwszą wizytę odkąd dowiedziałam się że jestem w ciazy.bedzie to 6t+2d. M6slicie za będzie już widać serduszko?
    U mnie dokładnie serce było widać w 6t1d czyli tydzień temu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOWA29 wrote:
    U mnie w 5+6 :) więc jest szansa, że będzie widać..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Przed pobraniem krwi polecam wypic choc troche czystej wody wtedy latwiej powinna leciec krew a i stres przed badqniem tez moze zahamowac wyplyw krwi z zyly.
    Oby wyniki byly dobre :)

U mnie bylo widac serduszko i maluszka w 6 tyg i 2 dniu.

Ja dzis w miare funkcjonuje ale niedziela i wczoraj do poludnia to masakra takie mialam mdlosci,ze ruszac sie nie moglam ani jesc i pic :( pilam wode i suchy chleb jadlam dopiero popoludniu cis wiecrj zjadlam blee a tu dzieci szaleja hyhy
    Oby bylo lepiej no i oby maluch rosl ..

Dobrego dnia i spokojnych wizyt zycze <3

• Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981
    Będzie dobrze, ja mam te leki a i tak czasami zdarza się że plamie. Pytałam mojego na wizycie co powinno mnie zaniepokoić i twierdził że tylko krwotok.

Nowa29 ja byłam w 6tygodnii i już było serduszko.

Annie1981 lubi tę wiadomość

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ