Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Bluberry wrote:Annie spokojnie dopóki jest ten krwiak to będzie krwawienie/ plamienie a że plamisz to dobry znak że krwiak się oczyszcza. Nie przemęczaj się odpoczywaj kiedy tylko możesz on się na pewno wchłonie. Zalecili Ci coś typu nospa? Bo jak pamiętam nie mieszkasz w Polsce? Ja miałam w ciąży duży krwotok jak krwiak pękł i trochę czasu minęło zanim się oczyścił i przez cały ten czas było plamienie.
Tylko czy przy krwiaku jest taki ból podbrzusza jak podczas okresu? Czuję się teraz jak podczas miesiączki 🙈
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
fabcia wrote:Ja dziś robiłam pierwsze Badania. Krew nie chciała lecieć a samo badanie tak bolało że się popłakałam. I mnie dwie panie pielęgniarki zabawiały.
Niestety tak samo mam mdłości bez wymiotów spowodowane głodem, jak tak dalej pójdzie i co pół godziny będę jadła to będę wyglądała jak słonica -
Paulinqa wrote:Dzidzia rośnie prawie 2.71 cm ma dwie ręce dwie nogi serduszko pięknie bije;) 23 marca mam prenatalne to będzie cis ponad 12 tydzień. Badania wszystkie ok. Tylko ciśnienie mi wyskoczyło duże u lekarza chyba że stresu. Nam sobie przez kilka dni mierzyć w domu. Termin porodu zmienił się na 27 września ale zostaje z wami jak mogę
Paulinqa, gratulacje ale duża dzidzia👍👍👍
Mam prenatalne tego samego dnia. Oby czas szybko zleciał i wyniki były jak najlepsze 😊Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Fabcia, współczuję takich przeżyć. Kiedy wyniki? Ja nie tyle boję się samego wkłucia, co złego samopoczucia rano, bo wtedy wymiotuję i mam największe mdłości. No i trochę obawiam się o wynik glukozy, w poprzedniej ciąży miałam na granicy normy.
fabcia lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Jestem po wizycie, trochę stres zmalał.
Dzidzia ma 1,78cm i serducho 163. ❤️❤️❤️
Lekarz mówi, że na tym etapie wygląda Ok, po plamieniach nie ma śladu. Być może to wynika z odstawienia prolutexu.
Annie1981, Natalii, Bluberry, Evoleth, Maybelle, Jola17a, fabcia lubią tę wiadomość
-
Paulinqa. Soldering. Gratuluję! Jakie duże dzidzie już macie 🙂
Bluberry. A na co tą nospe lekarz zalecał? Na ból czy coś innego?
Teraz czytam w necie, że przy krwiakach dobrze brać pogesteron. W UK się tego raczej nie uznaje, ale mam opakowanie od polskiej ginekolog, tylko trochę boję się brać na własną rękę. Ty miałaś takie zalecenie?
Ja do wizyty mam jeszcze 4 dni. Zleci. Dziś byłam na badaniach krew i mocz. Na razie robiłam tylko morfologię, glukozę, vdrl i badanie ogólne moczu. Wszystko ok.
Już oczywiście miałam stres że objawów dziś za mało. No i teraz na wieczór ... Yyyy nawet mój koc ulubiony mi śmierdzi 😜 o jedzeniu nie wspomnę -
nick nieaktualnyAnnie nie pamiętam czy miałam bóle przy tym krwiaku, ale raczej nie. Sam pierwszy krwotok jak poszedł też całkowicie bez objawów, porostu poczułam że coś leci. Nospe miałam przepisaną na rozluźnienie macicy i luteinę pod język wszystko przez miesiąc brałam. Nie doradze co to brania na własną ręke. A masz możliwość iść do polskiego ginekologa na konsultację?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 21:50
-
Bluberry wrote:Annie nie pamiętam czy miałam bóle przy tym krwiaku, ale raczej nie. Sam pierwszy krwotok jak poszedł też całkowicie bez objawów, porostu poczułam że coś leci. Nospe miałam przepisaną na rozluźnienie macicy i luteinę pod język wszystko przez miesiąc brałam. Nie doradze co to brania na własną ręke. A masz możliwość iść do polskiego ginekologa na konsultację?
Muszę przemyśleć kwestię tego progesteronu.
A nie wiesz czy można karmić jak się ma krwiaka?
Annie 1981 ja też miałam plamienia i teraz czasami też poleci tylko na papierze. Chyba to standard z tymi tabletkami. Też miałam krwiaka (możliwe że jeszcze mam ale wizytę mam dopiero 12.03) i zalecił 3*1 przez 3tygodnie duphaston. Może spróbuj zadzwonić do jakiegoś zaprzyjaźnionego ginekologa w Polsce z pytaniem. Ja do swojego dzwonię w razie wątpliwości i zawsze udziela odpowiedzi. Myślę, że jakiś się znajdzie który telefonicznie coś poradzi.
-
Evoleth wrote:Fabcia, współczuję takich przeżyć. Kiedy wyniki? Ja nie tyle boję się samego wkłucia, co złego samopoczucia rano, bo wtedy wymiotuję i mam największe mdłości. No i trochę obawiam się o wynik glukozy, w poprzedniej ciąży miałam na granicy normy.
-
Freja000 wrote:Fabcia a nie masz zaburzeń krzepnięcia? Trombofilii?
na zgagę jeszcze są migdały podobno.
Ale mnie dziś okresowo bolibardzo mocno.
Freja000 lubi tę wiadomość
11.03.2020 prawie 10 tyg 😭 -
Evoleth wrote:Fabcia, współczuję takich przeżyć. Kiedy wyniki? Ja nie tyle boję się samego wkłucia, co złego samopoczucia rano, bo wtedy wymiotuję i mam największe mdłości. No i trochę obawiam się o wynik glukozy, w poprzedniej ciąży miałam na granicy normy.
Wyniki były już po 4 h alew pracy byłam i zapomniałam odebrać. Dziś pójdę przed pracą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 09:55
11.03.2020 prawie 10 tyg 😭 -
Lilolu wrote:Annie 1981 ja też miałam plamienia i teraz czasami też poleci tylko na papierze. Chyba to standard z tymi tabletkami. Też miałam krwiaka (możliwe że jeszcze mam ale wizytę mam dopiero 12.03) i zalecił 3*1 przez 3tygodnie duphaston. Może spróbuj zadzwonić do jakiegoś zaprzyjaźnionego ginekologa w Polsce z pytaniem. Ja do swojego dzwonię w razie wątpliwości i zawsze udziela odpowiedzi. Myślę, że jakiś się znajdzie który telefonicznie coś poradzi.
Wzięłam duphaston na własną rękę.
Cały czas plamie, wizyta jutro. Próbuje się tam dodzwonić czy może dadzą radę mnie przyjąć dzisiaj, ale wątpię. Pewnie będę musiała się uzbroić w cierpliwość do jutra, a w międzyczasie pocieszam się, że to pewnie tylko ten krwiak. Choć niepokój jest.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej.
Przed pobraniem krwi polecam wypic choc troche czystej wody wtedy latwiej powinna leciec krew a i stres przed badqniem tez moze zahamowac wyplyw krwi z zyly.
Oby wyniki byly dobre
U mnie bylo widac serduszko i maluszka w 6 tyg i 2 dniu.
Ja dzis w miare funkcjonuje ale niedziela i wczoraj do poludnia to masakra takie mialam mdlosci,ze ruszac sie nie moglam ani jesc i picpilam wode i suchy chleb jadlam dopiero popoludniu cis wiecrj zjadlam blee a tu dzieci szaleja hyhy
Oby bylo lepiej no i oby maluch rosl ..
Dobrego dnia i spokojnych wizyt zycze