X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda. Witam, cieszę się, że wszystko super na USG.
    Ja zobaczyłam serduszko wczoraj i też kolejne USG mam za miesiąc dopiero, więc będziemy czekały razem 😉

Kejti. Dziś pierwszy raz, od zrobienia testu, mam bóle w podbrzuszu. Jak napisałaś to policzyłam i rzeczywiście wychodzi teraz termin miesiączki. Nie wiedziałam, że to tak jest.

Sylwia. Trzymam kciuki za wizytę 🙂

U mnie będzie 3 lata różnicy między dziećmi. Chciałam mniejsza różnicę, ale nie wyszło 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 19:29

Kejti22, _Jagoda_, inessa lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • baby Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem dopada mnie taki niepokój. Czy to się uda? Czy wszystko w porządku? Czy ciąża się rozwija? Jaki będzie wynik badań prenatalnych? Tysiące pytań ... Czy mój organizm da radę? Jak wygląda życie z małym dzieckiem - niby wiem. Mam dwójkę. Ale już nie poleżę z książką 😉 ech troski...

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizytę i stres megaaaaa . Oby było wszystko ok.

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mam... luzik🤪będzie dobrze😉musimy się trzymać w końcu kto da radę ja nie MY kobiety😜

Emka31 lubi tę wiadomość

Córeczka Maja wrzesień 2009💕
    d8awm6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby, mam to samo... choć wierzę, że po badaniach prenatalnych, oczywiście pozytywnych, odrobinę się nam poprawi.. ogromny to test cierpliwości..
    Ściskam ;)

• kic83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ja w drodze do pracy, jak się czujecie?
    Ja już się nie mogę doczekać jak będę po USG genetycznym+pappa+teście potrójnym.
    Na święta będę mogła powiedzieć, że jestem w ciąży i czy to chłopiec czy dziewczynka.
    Z mężem chcielibyśmy drugą dziewczynkę, ale nie ukrywam że najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje marzenie to dotrwać do takich badań! Też nikomu jeszcze nie mówimy, mamy nauczkę, że za wcześnie nie jest wskazane.
    Ja już po śniadanku, pije leciutką kawkę z mlekiem. Zbieram siły na wizytę dzisiejszą 💆‍♀️
    Jeśli chodzi o płeć? Nie ma najmniejszego znaczenia ;) nawet o tym nie myślimy.

66f2b88525.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak tam wasze objawy? 🙂 u mnie po ostatniej wizycie te najgorsze odpuściły. Może były związane głównie ze stresem. 🤔 zostały mi jedynie zachcianki, częsty głód, zmęczenie i wzdęcia 😜

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa. Trzymam kciuki za wizytę 🙂

U mnie są tylko 2 stresy. Czy ciąża się rozwija i czy pojawi się serduszko oraz czy dziecko genetycznie jest zdrowe.
    Serduszko zobaczyłam dwa dni temu i już dużo stresu mi zeszło. Za miesiąc będę robiłam NIFTY i wtedy też się okaże czy maluszek zdrowy. Postaram się już nie stresować i wierzyć, że będzie dobrze, ale jak wyjdzie to się okaże.
    Jak rozwieję te wątpliwości to potem wiem, ze wszystkim dam sobie radę 🙂

kic83 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też czekamy do świąt z poinformowaniem reszty o ciąży, naradzie wie jedynie moja mama. Czeka mnie rozmowa z szefową której też muszę wcześniej powiedzieć.
    Co do płci ciekawa jestem czy moje przeczucie się tym razem sprawdzi. Wcześniej nie zawiodło 😉

Powodzenia i mocne kciuki za dzisiejsze wizyty ♥️

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odetchnę po USG, kiedy tylko zobaczę fasolkę i usłyszę serduszko. Do tego czasu każdy dzień trwa cholernie długo.
    Męczy mnie nocne budzenie się. Dzisiaj o 1 w nocy pobudka i głód... Co robić? Nigdy nie podjadałam w nocy. Przeleżałam z tym ssaniem żołądka, poilam się woda. Zasnelam pewnie ze znużenia. Podjadacie w nocy?

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola ja też nigdy w nocy nie podjadałam ale teraz potrafię w nocy się obudzić z takim głodem że nie jestem w stanie go przespać, wtedy staram się coś przegryść aby tylko głód przeszedł kawałek jabłka, pomidor, banan sama woda do picia nie wystarczy 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 09:00

Jola17a lubi tę wiadomość

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatniej wizycie miałam piękne USG i usłyszałam serduszko i dosyć mocno się uspokoiłam. Teraz będzie kolejny stres, na badaniu prenatalnym, żeby dziecko było zdrowe...

Ja sobie na noc biorę banana albo jakaś kanapkę do sypialni 😜 polecam! Przynajmniej nie trzeba wstawać do kuchni, a żołądek troszkę się napełni 🙂

Jola17a lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry a jakie masz przeczucia? ;)
    Dla mnie też płeć ma male znaczenie, choc fajnie by bylo dla odmiany mieć córeczkę, żeby się siły w rodzinie zrownowazyly ;) ale tak naprawdę najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe.
    Tez nie mogę się doczekać prenatalnych, wizytę mam rowno za 3 tygodnie i odliczam cały czas. U nas juz część rodziny wie, dlatego ze na poczatku ciazy lekarz myślał, ze pecherzyk pojawił się przy bliznie po CC i bylam już umówiona do szpitala... musialam powiedziec mamie i teściowej, zeby ogarnąć pomoc przy synku, jechałam do szpitala wlasciwie już z walizką spakowaną, na szczęście okazało się, ze pecherzyk pojawił się w zupełnie innym, bezpiecznym miejscu, a przy bliznie po prostu jest cos co go przypomina (lekarz jakos to nazwał, nic groznego).
    Takze kamien z serca 🙂 a jak juz zobaczyliśmy serduszko to wiadomo, trzeba było mamę i teściową uspokoic ;)
    Synkowi chcemy powiedziec już po prenatalnych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam ten głód, w pierwszej ciąży jadlam w nocy banana albo jogurt, bo nie dawalam rady. Teraz tez sie pojawia, ale odrobinę mniejszy, staram sie jeść późno lekką kolację i poki co daję radę tylko pijąc w nocy wodę.
    Pomagała mi tez szklanka ciepłego mleka przed snem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 09:24

• fabcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą mąż, rodzice, szef, klientka z pracy.
    Dziś zrobiłam 1 badania krwi i wizyta w środę.
    Mnie akurat ciąża nie męczy jakoś specjalnie. Wymiotowałam do tej pory dwa razy. Nie mam ochoty na mięsa i wędliny i oczywiście słodkiego nie ruszę. Jem jedynie bułki z masłem lub z jajkiem. Wczoraj tak zapragnęłam frytek że mąż musiał pojechać kupić 🤗🤣

11.03.2020 prawie 10 tyg 😭
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Witajcie
    Ja w drodze do pracy, jak się czujecie?
    Ja już się nie mogę doczekać jak będę po USG genetycznym+pappa+teście potrójnym.
    Na święta będę mogła powiedzieć, że jestem w ciąży i czy to chłopiec czy dziewczynka.
    Z mężem chcielibyśmy drugą dziewczynkę, ale nie ukrywam że najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy!

Też planuję rodzince powiedzieć  w święta o ile będą do tego czasu badania prenatalne - mam nadzieję, że tak :)
    Najgorzej, że mój brat i bratowa sie staraja od roku i chyba coś jest na rzeczy, że nie wychodzi - boję się, że tą wiadomością im wbiję nóż w serce :( Wiem jak to boli, bo przed pierwszym synkiem jak się staraliśmy to na każdą ciążę tak reagowałam :( nie umiałam się cieszyć - a tylko było mi przykro, że wszystkim się udaje tylko nie nam...

kic83 lubi tę wiadomość

8599rjjgz09aybtp.png
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:
    U nas identyczna różnica! Synek z grudnia a teraz aktualnie 6+4. Jutro wizyta u ginekologa i liczę że ujrze maleństwo całe i zdrowe z bijącym serduszkiem❤️

Sylwia - byłaś na grudniowych mamach? :)

8599rjjgz09aybtp.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:05

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piersi są już większe o jeden rozmiar, przytyć jeszcze nie przytyłam, ale potrzebuje dużo snu, jestem zmęczona wieczorami, i muszę jeść regularnie bo odczuwam głód.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ