Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagoda. Witam, cieszę się, że wszystko super na USG.
Ja zobaczyłam serduszko wczoraj i też kolejne USG mam za miesiąc dopiero, więc będziemy czekały razem 😉
Kejti. Dziś pierwszy raz, od zrobienia testu, mam bóle w podbrzuszu. Jak napisałaś to policzyłam i rzeczywiście wychodzi teraz termin miesiączki. Nie wiedziałam, że to tak jest.
Sylwia. Trzymam kciuki za wizytę 🙂
U mnie będzie 3 lata różnicy między dziećmi. Chciałam mniejsza różnicę, ale nie wyszło 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 19:29
Kejti22, _Jagoda_, inessa lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Czasem dopada mnie taki niepokój. Czy to się uda? Czy wszystko w porządku? Czy ciąża się rozwija? Jaki będzie wynik badań prenatalnych? Tysiące pytań ... Czy mój organizm da radę? Jak wygląda życie z małym dzieckiem - niby wiem. Mam dwójkę. Ale już nie poleżę z książką 😉 ech troski...
-
nick nieaktualny
-
Witajcie
Ja w drodze do pracy, jak się czujecie?
Ja już się nie mogę doczekać jak będę po USG genetycznym+pappa+teście potrójnym.
Na święta będę mogła powiedzieć, że jestem w ciąży i czy to chłopiec czy dziewczynka.
Z mężem chcielibyśmy drugą dziewczynkę, ale nie ukrywam że najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny, moje marzenie to dotrwać do takich badań! Też nikomu jeszcze nie mówimy, mamy nauczkę, że za wcześnie nie jest wskazane.
Ja już po śniadanku, pije leciutką kawkę z mlekiem. Zbieram siły na wizytę dzisiejszą 💆♀️
Jeśli chodzi o płeć? Nie ma najmniejszego znaczenia nawet o tym nie myślimy. -
Paulinqa. Trzymam kciuki za wizytę 🙂
U mnie są tylko 2 stresy. Czy ciąża się rozwija i czy pojawi się serduszko oraz czy dziecko genetycznie jest zdrowe.
Serduszko zobaczyłam dwa dni temu i już dużo stresu mi zeszło. Za miesiąc będę robiłam NIFTY i wtedy też się okaże czy maluszek zdrowy. Postaram się już nie stresować i wierzyć, że będzie dobrze, ale jak wyjdzie to się okaże.
Jak rozwieję te wątpliwości to potem wiem, ze wszystkim dam sobie radę 🙂kic83 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyMy też czekamy do świąt z poinformowaniem reszty o ciąży, naradzie wie jedynie moja mama. Czeka mnie rozmowa z szefową której też muszę wcześniej powiedzieć.
Co do płci ciekawa jestem czy moje przeczucie się tym razem sprawdzi. Wcześniej nie zawiodło 😉
Powodzenia i mocne kciuki za dzisiejsze wizyty ♥️ -
Ja odetchnę po USG, kiedy tylko zobaczę fasolkę i usłyszę serduszko. Do tego czasu każdy dzień trwa cholernie długo.
Męczy mnie nocne budzenie się. Dzisiaj o 1 w nocy pobudka i głód... Co robić? Nigdy nie podjadałam w nocy. Przeleżałam z tym ssaniem żołądka, poilam się woda. Zasnelam pewnie ze znużenia. Podjadacie w nocy?
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
nick nieaktualnyJola ja też nigdy w nocy nie podjadałam ale teraz potrafię w nocy się obudzić z takim głodem że nie jestem w stanie go przespać, wtedy staram się coś przegryść aby tylko głód przeszedł kawałek jabłka, pomidor, banan sama woda do picia nie wystarczy 😒
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 09:00
Jola17a lubi tę wiadomość
-
Ja na ostatniej wizycie miałam piękne USG i usłyszałam serduszko i dosyć mocno się uspokoiłam. Teraz będzie kolejny stres, na badaniu prenatalnym, żeby dziecko było zdrowe...
Ja sobie na noc biorę banana albo jakaś kanapkę do sypialni 😜 polecam! Przynajmniej nie trzeba wstawać do kuchni, a żołądek troszkę się napełni 🙂Jola17a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBluberry a jakie masz przeczucia?
Dla mnie też płeć ma male znaczenie, choc fajnie by bylo dla odmiany mieć córeczkę, żeby się siły w rodzinie zrownowazyly ale tak naprawdę najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe.
Tez nie mogę się doczekać prenatalnych, wizytę mam rowno za 3 tygodnie i odliczam cały czas. U nas juz część rodziny wie, dlatego ze na poczatku ciazy lekarz myślał, ze pecherzyk pojawił się przy bliznie po CC i bylam już umówiona do szpitala... musialam powiedziec mamie i teściowej, zeby ogarnąć pomoc przy synku, jechałam do szpitala wlasciwie już z walizką spakowaną, na szczęście okazało się, ze pecherzyk pojawił się w zupełnie innym, bezpiecznym miejscu, a przy bliznie po prostu jest cos co go przypomina (lekarz jakos to nazwał, nic groznego).
Takze kamien z serca 🙂 a jak juz zobaczyliśmy serduszko to wiadomo, trzeba było mamę i teściową uspokoic
Synkowi chcemy powiedziec już po prenatalnych -
nick nieaktualnyZnam ten głód, w pierwszej ciąży jadlam w nocy banana albo jogurt, bo nie dawalam rady. Teraz tez sie pojawia, ale odrobinę mniejszy, staram sie jeść późno lekką kolację i poki co daję radę tylko pijąc w nocy wodę.
Pomagała mi tez szklanka ciepłego mleka przed snem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 09:24
-
U mnie wiedzą mąż, rodzice, szef, klientka z pracy.
Dziś zrobiłam 1 badania krwi i wizyta w środę.
Mnie akurat ciąża nie męczy jakoś specjalnie. Wymiotowałam do tej pory dwa razy. Nie mam ochoty na mięsa i wędliny i oczywiście słodkiego nie ruszę. Jem jedynie bułki z masłem lub z jajkiem. Wczoraj tak zapragnęłam frytek że mąż musiał pojechać kupić 🤗🤣11.03.2020 prawie 10 tyg 😭 -
kic83 wrote:Witajcie
Ja w drodze do pracy, jak się czujecie?
Ja już się nie mogę doczekać jak będę po USG genetycznym+pappa+teście potrójnym.
Na święta będę mogła powiedzieć, że jestem w ciąży i czy to chłopiec czy dziewczynka.
Z mężem chcielibyśmy drugą dziewczynkę, ale nie ukrywam że najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy!
Też planuję rodzince powiedzieć w święta o ile będą do tego czasu badania prenatalne - mam nadzieję, że tak
Najgorzej, że mój brat i bratowa sie staraja od roku i chyba coś jest na rzeczy, że nie wychodzi - boję się, że tą wiadomością im wbiję nóż w serce Wiem jak to boli, bo przed pierwszym synkiem jak się staraliśmy to na każdą ciążę tak reagowałam nie umiałam się cieszyć - a tylko było mi przykro, że wszystkim się udaje tylko nie nam...
kic83 lubi tę wiadomość
-
U mnie piersi są już większe o jeden rozmiar, przytyć jeszcze nie przytyłam, ale potrzebuje dużo snu, jestem zmęczona wieczorami, i muszę jeść regularnie bo odczuwam głód.
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność