X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda. Witam, cieszę się, że wszystko super na USG.
    Ja zobaczyłam serduszko wczoraj i też kolejne USG mam za miesiąc dopiero, więc będziemy czekały razem 😉

Kejti. Dziś pierwszy raz, od zrobienia testu, mam bóle w podbrzuszu. Jak napisałaś to policzyłam i rzeczywiście wychodzi teraz termin miesiączki. Nie wiedziałam, że to tak jest.

Sylwia. Trzymam kciuki za wizytę 🙂

U mnie będzie 3 lata różnicy między dziećmi. Chciałam mniejsza różnicę, ale nie wyszło 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 19:29

Kejti22, _Jagoda_, inessa lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • baby Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem dopada mnie taki niepokój. Czy to się uda? Czy wszystko w porządku? Czy ciąża się rozwija? Jaki będzie wynik badań prenatalnych? Tysiące pytań ... Czy mój organizm da radę? Jak wygląda życie z małym dzieckiem - niby wiem. Mam dwójkę. Ale już nie poleżę z książką 😉 ech troski...

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizytę i stres megaaaaa . Oby było wszystko ok.

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • agusiagim Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mam... luzik🤪będzie dobrze😉musimy się trzymać w końcu kto da radę ja nie MY kobiety😜

Emka31 lubi tę wiadomość

Córeczka Maja wrzesień 2009💕
    d8awm6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby, mam to samo... choć wierzę, że po badaniach prenatalnych, oczywiście pozytywnych, odrobinę się nam poprawi.. ogromny to test cierpliwości..
    Ściskam ;)

• kic83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Ja w drodze do pracy, jak się czujecie?
    Ja już się nie mogę doczekać jak będę po USG genetycznym+pappa+teście potrójnym.
    Na święta będę mogła powiedzieć, że jestem w ciąży i czy to chłopiec czy dziewczynka.
    Z mężem chcielibyśmy drugą dziewczynkę, ale nie ukrywam że najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje marzenie to dotrwać do takich badań! Też nikomu jeszcze nie mówimy, mamy nauczkę, że za wcześnie nie jest wskazane.
    Ja już po śniadanku, pije leciutką kawkę z mlekiem. Zbieram siły na wizytę dzisiejszą 💆‍♀️
    Jeśli chodzi o płeć? Nie ma najmniejszego znaczenia ;) nawet o tym nie myślimy.

66f2b88525.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak tam wasze objawy? 🙂 u mnie po ostatniej wizycie te najgorsze odpuściły. Może były związane głównie ze stresem. 🤔 zostały mi jedynie zachcianki, częsty głód, zmęczenie i wzdęcia 😜

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa. Trzymam kciuki za wizytę 🙂

U mnie są tylko 2 stresy. Czy ciąża się rozwija i czy pojawi się serduszko oraz czy dziecko genetycznie jest zdrowe.
    Serduszko zobaczyłam dwa dni temu i już dużo stresu mi zeszło. Za miesiąc będę robiłam NIFTY i wtedy też się okaże czy maluszek zdrowy. Postaram się już nie stresować i wierzyć, że będzie dobrze, ale jak wyjdzie to się okaże.
    Jak rozwieję te wątpliwości to potem wiem, ze wszystkim dam sobie radę 🙂

kic83 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też czekamy do świąt z poinformowaniem reszty o ciąży, naradzie wie jedynie moja mama. Czeka mnie rozmowa z szefową której też muszę wcześniej powiedzieć.
    Co do płci ciekawa jestem czy moje przeczucie się tym razem sprawdzi. Wcześniej nie zawiodło 😉

Powodzenia i mocne kciuki za dzisiejsze wizyty ♥️

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odetchnę po USG, kiedy tylko zobaczę fasolkę i usłyszę serduszko. Do tego czasu każdy dzień trwa cholernie długo.
    Męczy mnie nocne budzenie się. Dzisiaj o 1 w nocy pobudka i głód... Co robić? Nigdy nie podjadałam w nocy. Przeleżałam z tym ssaniem żołądka, poilam się woda. Zasnelam pewnie ze znużenia. Podjadacie w nocy?

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola ja też nigdy w nocy nie podjadałam ale teraz potrafię w nocy się obudzić z takim głodem że nie jestem w stanie go przespać, wtedy staram się coś przegryść aby tylko głód przeszedł kawałek jabłka, pomidor, banan sama woda do picia nie wystarczy 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 09:00

Jola17a lubi tę wiadomość

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatniej wizycie miałam piękne USG i usłyszałam serduszko i dosyć mocno się uspokoiłam. Teraz będzie kolejny stres, na badaniu prenatalnym, żeby dziecko było zdrowe...

Ja sobie na noc biorę banana albo jakaś kanapkę do sypialni 😜 polecam! Przynajmniej nie trzeba wstawać do kuchni, a żołądek troszkę się napełni 🙂

Jola17a lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry a jakie masz przeczucia? ;)
    Dla mnie też płeć ma male znaczenie, choc fajnie by bylo dla odmiany mieć córeczkę, żeby się siły w rodzinie zrownowazyly ;) ale tak naprawdę najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe.
    Tez nie mogę się doczekać prenatalnych, wizytę mam rowno za 3 tygodnie i odliczam cały czas. U nas juz część rodziny wie, dlatego ze na poczatku ciazy lekarz myślał, ze pecherzyk pojawił się przy bliznie po CC i bylam już umówiona do szpitala... musialam powiedziec mamie i teściowej, zeby ogarnąć pomoc przy synku, jechałam do szpitala wlasciwie już z walizką spakowaną, na szczęście okazało się, ze pecherzyk pojawił się w zupełnie innym, bezpiecznym miejscu, a przy bliznie po prostu jest cos co go przypomina (lekarz jakos to nazwał, nic groznego).
    Takze kamien z serca 🙂 a jak juz zobaczyliśmy serduszko to wiadomo, trzeba było mamę i teściową uspokoic ;)
    Synkowi chcemy powiedziec już po prenatalnych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam ten głód, w pierwszej ciąży jadlam w nocy banana albo jogurt, bo nie dawalam rady. Teraz tez sie pojawia, ale odrobinę mniejszy, staram sie jeść późno lekką kolację i poki co daję radę tylko pijąc w nocy wodę.
    Pomagała mi tez szklanka ciepłego mleka przed snem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 09:24

• fabcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą mąż, rodzice, szef, klientka z pracy.
    Dziś zrobiłam 1 badania krwi i wizyta w środę.
    Mnie akurat ciąża nie męczy jakoś specjalnie. Wymiotowałam do tej pory dwa razy. Nie mam ochoty na mięsa i wędliny i oczywiście słodkiego nie ruszę. Jem jedynie bułki z masłem lub z jajkiem. Wczoraj tak zapragnęłam frytek że mąż musiał pojechać kupić 🤗🤣

11.03.2020 prawie 10 tyg 😭
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Witajcie
    Ja w drodze do pracy, jak się czujecie?
    Ja już się nie mogę doczekać jak będę po USG genetycznym+pappa+teście potrójnym.
    Na święta będę mogła powiedzieć, że jestem w ciąży i czy to chłopiec czy dziewczynka.
    Z mężem chcielibyśmy drugą dziewczynkę, ale nie ukrywam że najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy!

Też planuję rodzince powiedzieć  w święta o ile będą do tego czasu badania prenatalne - mam nadzieję, że tak :)
    Najgorzej, że mój brat i bratowa sie staraja od roku i chyba coś jest na rzeczy, że nie wychodzi - boję się, że tą wiadomością im wbiję nóż w serce :( Wiem jak to boli, bo przed pierwszym synkiem jak się staraliśmy to na każdą ciążę tak reagowałam :( nie umiałam się cieszyć - a tylko było mi przykro, że wszystkim się udaje tylko nie nam...

kic83 lubi tę wiadomość

8599rjjgz09aybtp.png
  • _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:
    U nas identyczna różnica! Synek z grudnia a teraz aktualnie 6+4. Jutro wizyta u ginekologa i liczę że ujrze maleństwo całe i zdrowe z bijącym serduszkiem❤️

Sylwia - byłaś na grudniowych mamach? :)

8599rjjgz09aybtp.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:05

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piersi są już większe o jeden rozmiar, przytyć jeszcze nie przytyłam, ale potrzebuje dużo snu, jestem zmęczona wieczorami, i muszę jeść regularnie bo odczuwam głód.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ