Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kiedy zaczęłyście odczuwac że macica się rozciąga. Bóle, ciągnięcie, czy też podobne odczucia z dolnej części brzucha? U mnie 6 tydzień i niekoniecznie coś się dzieje. To okropne liczyć na jakieś objawy i wkręcać sobie ze jeśli nie czujesz tego czy tamtego to jest już po wszystkim 😑
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
inessa wrote:Hej.
Ja od wczoraj nie naleze do zywych hyhy mialam do dzisiejszego poludnia mega mdlisci a tu dzieci potrzebuja opieki. Teraz mdli ale jakos zyje. Do tego nie mam sil,boli mnie brzuch jakby chcialo popekqc po bokach i glowa cmi.
Oj chyba tez ta pogoda tak wplywa u nas wczoraj wszystkie pory roku byly.
Ja na prenatalne na razie nie umawiam sie jak bedzie dobrze to dopieto po nastepnej wizycie. I tak najlepiej je wykonac po 10 tyg.ciazy bo maluszek powinien miec juz minimum 4,5 cm z tego co pamietam. Nam mowiono,ze najlepiej wykonywac badania ok 12 tyg.wszystko wtedy ladnie juz widac a najpozniej do 13 tyg i 6 dnia.
mi też mówiono że idealny termin na prenetalne to w połowie między 11 a 13i6 czyli 12t2/12t4d to mega się wbić z badaniami, tak zrobiłam przy córce, i teraz mam termin równo na 12t2d - 8.04inessa lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Oj i oczywiście u mnie znów niespodzianka. Poszłam na wizytę dziś na 10:45. Mdłości cholerne ale poszłam ostro. Babka szuka mojego nazwiska a tu mnie nie ma. No myślałam ze jebne tam. Szuka patrzy wow jestem ale zspiasana na 9 marca na ta sama godzinę. Wkurzylam się. Babka która mnie zapisywała musiała się pomylić i przerzuciła dwie kartki dalej i zapisała. Bo pamietam ze szukała jak najwcześniejszego terminu. Noi cóż, zawróciłam i pojechałam do domku😖. Na szczęście mogę przyjść na 13ta jako ostatnia pacjentka🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 11:19
-
nick nieaktualny
-
Mnie tak mdli od ostatnich kilku dni że już mam dosyć. W pierwszej ciąży jak zjadłam to przechodziło a teraz tylko troszkę poczuje się lepiej po jedzeniu ale to na chwilę bo za 5 minut znowu mi się wydaje że jestem głodna i mnie mdli. Na widok jedzenia też mnie mdli. Mała ciągle chce się że mną bawić a ja nie mam siły. Niech to już minie, błagaaaam.
I ogólnie mam jakieś zaniki pamięci. To co ważne pamiętam ale np że miałam coś kupić albo cóż zrobić to już kiepskoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 12:17
_Jagoda_ lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Maybelle wrote:To ciekawe bo u mamyginekolog przeczytałam, że badanie prenatalne można robić nawet do 14 tygodnia i 1 dnia:
"Jest to pierwsze szczegółowe i według wielu źródeł, najważniejsze USG w ciąży. Może być wykonane dokładnie pomiędzy 11 tygodniem i 1 dniem, a 14 tygodniem i 1 dniem."
Ja jestem zapisana na 3 kwietnia i chyba u mnie to wyjdzie 13 tydzień i 3 dzień. O ile się nie pomyliłam w rachunkach 😁
Pierwsze badanie prenatalne należy wykonać między 11 tygodniem a 13 tygodniem i 6 dniem ciąży, gdy długość ciemieniowo-siedzeniowa płodu (wskaźnik CRL) wynosi od 45 do 84 mm. To warunek konieczny. Wykonanie badań przed lub po tym terminie uniemożliwia obliczenie ryzyka wystąpienia wad genetycznych, a wyniki badania nie są wiarygodne.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
NOWA29 wrote:Dziewczyny idę jutro na pierwszą wizytę odkąd dowiedziałam się że jestem w ciazy.bedzie to 6t+2d. M6slicie za będzie już widać serduszko?
U mnie było widać 6+1. -
Kejti22 wrote:Jak prowadzicie prywatnie ciąże to płacicie za badania prenatalne? Jak tak to ile?
ja mam pakiet Luxmed z pracy - nic nie płacę
dodatkowo w ramach NFZ dla kobiet 35+ badania prenetalne są za freeCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Hejo. Jestem po wizycie widziałam serdusxko😍❤️❤️❤️❤️😍wszystko oki, uff bo już się bałam po tych plamieniach.
Maybelle, Kejti22, Bluberry, fabcia, Evoleth, Jola17a, inessa, edytkaa93, Natalii, Annie1981, kic83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:Raczej nie mam. Musiałabym jechać 150 km i wydać mnóstwo pieniędzy, bo takie usługi są tu bardzo drogie.
Muszę przemyśleć kwestię tego progesteronu.
A nie wiesz czy można karmić jak się ma krwiaka?
w kwestii karmienia przy krwiaku nie mam takiej wiedzy by Ci doradzić, bo ja nie karmiłam wtedy wogóle, ale kiedyś czytałam, że ilość oksytocyny wydzielanej podczas karmienia wcale nie jest duża, by zaszkodzić ciąży ale jak się to ma do krwiaka? Poczytaj Hafije może u niej coś na ten temat pisze? Ale koniecznie zapytaj jutro o to na wizycie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny borykała się któraś z Was z arytmią podczas ciąży? Ja ma zaburzenia rytmu w zasadzie odkąd dowiedzieliśmy się o ciąży. Jutro mam kardiologa i echo i zastanawiam się na co się nastawić. Czy leki są bezpieczne ewentualnie i czy powinnam pójść na L4. Zastanawiam się też czy echo wystarczy, czy bede musiała robić jeszcze dodatkowe badania.
-
ma.rysia wrote:Dziewczyny borykała się któraś z Was z arytmią podczas ciąży? Ja ma zaburzenia rytmu w zasadzie odkąd dowiedzieliśmy się o ciąży. Jutro mam kardiologa i echo i zastanawiam się na co się nastawić. Czy leki są bezpieczne ewentualnie i czy powinnam pójść na L4. Zastanawiam się też czy echo wystarczy, czy bede musiała robić jeszcze dodatkowe badania.
Co do zwolnienia, może warto troszkę odpocząć, spytaj lekarza.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.