Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Maybelle, Edytka kciuki ✊✊✊😊
No i u nas też zawieszone porody rodzinne . Masakra . Mam nadzieję że długo nie będę rodzic 🤪 nie wiem jak ja to zrobię , jak się bałam porodu to teraz boję się jeszcze bardziej 🥺Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Chwalę się i ja naszym robaczkiem. Łucja Maria oficjalnie wita się z wszystkimi 😊 za nami pierwsza kąpiel i pierwsza noc we własnym łóżeczku. Pierwsze noce spaliśmy we trójkę 😀 dzisiaj mamy wizytę w przychodni. Zważymy małą i zobaczymy czy żółtaczka jest w normie. Mam nadzieję, że sprawnie pójdzie. Póki co mała głównie śpi i je. Najgorzej wieczorami i tak do północy nie chce się od cyca odkleić. Tzn. odkleja się, ale jak ją odłożę to zaraz tak szuka języczkiem i rączkami, że muszę ją znów dostawić. I tak mija nam 2-3 h nawet. Potem śpi z pobudką koło 3 i 6. Tzn z reguły ja ją budzę bo cycki mi rozdziera 😀 potem w dzień od jednego do drugiego karmienia mija max 2h. Ale już ciut krócej je pierś, niż na początku, więc tyle dobrze.
Ja też myślę nad zakupem tego kolektora, podejdę do apteki zapytam czy mają bo szkoda mi trochę tego mleka a używając muszli widzę że trochę go splywa podczas karmienia. Z całego dnia miałabym trochę zapasu żeby gdzieś nawet wyskoczyc na szybko.
Witamy na świecie kolejne maluszki!
Dziewczyny współczuję Wam tych braków porodów rodzinnych... Jak ja się cieszę, że urodzilam przed terminem i mogłam być z mężem. Mimo epidemii uważam, że można to zorganizować tak, żeby było bezpiecznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 10:50
Natalii, Lena955, Misia78, Maybelle, Kicior, Evoleth, Wowka, Jola17a, Freja000, Bluberry, gondi, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvoleth nie wiem, czy pisałam, ale Izunia jest cudna 😍 tak slyszałam, że często czarnulki pozniej i tak są blond. Moje dzieci to blondynki od urodzenia, chociaz juz widzę, że córci ma inny kształt główki i wloski tez inaczej rosną niz u brata.
Ma.rysia sliczne zdjęcie, po mince widac, ze chyba Łucja wlasnie sie najadla. Moja robi takie minki.
Zauwazylyscie juz usmieszki przez sen? Tosia smieje sie czasem w głos, ale to zaraz po jedzeniu jak usnie tym pierwszym snem jeszcze przy cycu. Nie mogę się juz doczekac świadomych uśmiechów:)
U nas noc byla ciezka, ale rankiem trochę odespalysmy, a teraz znowu malutka spi bardzo lekko, cos ja wybudza ciaglema.rysia lubi tę wiadomość
-
Wędzidełko my podcinaliśmy u laryngologa synkowi. Córa ma wszystko ok. Jedynie ma żuchwę cofniętą tak jak ja. Ale z tym się jic nie zrohi. Bo ja u siebie chcialam aparat czy coś to najpierw bym musiała operację mieć na szczękę.
Co do ubranek u nas rozmiar 50 i jest ok. Ogólnie u nas najlepsze są body które są rozpinane po całej długości i półśpiochy lub pajace też całe rozpinane bo jak coś przez głowe to ciężko tej malutkiej istotce założyć. Też mam misia z h&m rozmiar 50 i jest za duży niestety. No nic się na to nie poradzi niestety. A jeśli chodzi o pieluszki jednorazowe to wypróbowalam sporo i np pampers rozmiar 0 jest identyczny jak dada rozmiar 1. I zarówne te z dady jak i z pampersa oi pasują jak narazie bo są najmniejsze i te z dady mają takie jak by gumki wszyste z tyłu także polecam na pierwsze pieluszki. Bo rozmiar 1 z pampersa są już większe a kupiłam jeszcze te rossmoanowaskie babydream i też są za duże na ta malutką pupcie. Teoretycznie jesli ciodzi o długość to są miiej wiecej takie same jak dady 1 i pampers 0 ale są niestety dużo szersze więc u mnie się nie sprawdzają jak narazie. -
Dziewczyny gratuluję pięknych maluszków!! 😀❤️❤️❤️
Tym, które czekają na godzinę 0 życzę powodzenia i szybkich bezbolesnych porodów! ✊✊
Co do pieluszek, ja kupilam jeszcze opakowanie Bambiboo 1 i zdecydowanie Dada 1 są najmniejsze. Na poczatek musimy obejść się jednorazówkami ale wielo też będziemy testować jak tylko nie będą spadać z dupci. 😉
Co do ciuszków - wszystko się okaże, mam nadzieję w przyszłym tygodniu. 😀26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Natalii zdecydowanie to było zdjęcie po karmieniu 😀 wtedy mała robi takie śmieszne miny, uwielbiam na to patrzec. Zdarzają się jej już takie delikatne usmieszki właśnie 😀
My po wizycie u lekarza, mała zaczęła przybierać także super, żółtaczka te w normie. Także karmimy się dalej i rośniemy. A mała ani nawet nie zakwilila u lekarza a tak się tym sresowalam że szok 🙈
Ja na porodówce po odejściu wód też miałam rozwarcie na 1cm. W sumie to dzień wcześniej na wizycie u gin też takie było. Także dziewczyny w każdej chwili może się coś zacząć 😊Jola17a lubi tę wiadomość
-
Misia78 wrote:Freja ale fajnie ze już w domu! Tego się spodziewam od corki starszej- ze pocotonam!?!?
Zakupy.... jejku mówisz? Dokupisz. Coś czuje ze mam tak samo. Mam ogólnie mało rzeczy. No najwyżej męża wyśle. A jakie się najbardziej sprowadzają- body i polspiochy, pajace czy śpiochy?
Zdecydowanie pajace oraz body. Mój maż twierdzi, ze Mały jest ciepłolubny, więc ma na sobie dwie warstwyi czapkę mu zakłada do spania...
Najbardziej się sprawdziły pajace nanaf organics (ciepłe są) i cool club. Dziś wysłałam męża z synem, zeby dokupili. Wrócili i Mały jest cały w Marvelu
Pieluchy w większości za duże. Tylko beaming baby ok, więc domówiłam.
POdkłady, waciki idą jak woda.
Jagodazdw92 wrote:Wędzidełko my podcinaliśmy u laryngologa synkowi. Córa ma wszystko ok. Jedynie ma żuchwę cofniętą tak jak ja. Ale z tym się jic nie zrohi. Bo ja u siebie chcialam aparat czy coś to najpierw bym musiała operację mieć na szczękę.
.
Mój też ma cofniętą, ale neonatolog powiedziała, że to tak dzieci mają? że się wyrówna...
gondi wrote:Freja próbowałaś różnych pozycji? Może spróbuj karmić z nakładkami? Skonsultuj też z CDL.
A w ogóle to pamietacie mojego męża? Co to nie chciał trzeciego dziecka i nie mógł sobie z tą ciążą poradzić (mimo aktywnego udziału w robieniu)? Jeszcze dzień przed cc chodził i trzymał się za serce.
A potem przyszedł ten dzień i... mój mąż sie zakochał. POwiedział, ze to był magiczny dzień, Mały jest piekny i w ogóle super. Wpakował się nam do sypialni (mamy osobne), przewija go w nocy, pilnuje w dzień jak chcę się ogarnąć/zjeść, usypia i nosi. Nie spodziewałam się, ze aż tak
Mamaela86, Jagodazdw92, Wowka, Evoleth lubią tę wiadomość
-
Freja super, że mąż się zaangażował/zakochał 😁❤️❤️ ja ma nadzieję że i u nas tak będzie. Choć jak mąż kiedyś był w szpitalu odwiedzić małego i pierwszy raz miał go na rękach to mówił że fajnie było tylko mu zleciał czas jakby to było 5 min.. Więc ja to uznałam, że mu się faktycznie podobało, a muszę dodać że on z tych kompletnie niedzieciowych. 😀
Freja000 lubi tę wiadomość
26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Freja000 wrote:A, w nocy obudziły mnie dreszcze. Az szczękałam zębami... po karmieniu było lepiej i obudziłam się zlana potem. Nawał?
A nie miałaś jakiejś gorączki albo coś? Nie znam się i nie mam pojęcia czy takie rzeczy mogą być przy nawale. U mnie tylko cyce były jak balony! 🤭26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
nick nieaktualny
-
Maybelle, sporo krwawiłam ale ta krew właśnie taką brązowa takie strzępki jakby krwi. Dziś już czysto ale ja ogólnie tego czopu to nie widziałam, żeby odchkdził mi. Mam nadzieję, że coś zacznie się dziać samo. Boję się czekać, boję się wywoływania a miednica mnie tak już boli, że szok..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 19:00
-
Freja cieszę się, że mąż się zakochał w synku:) a z marvela mam faze bo moje chłopaki też by tak kupili:)
A u mnie dziś okazało się, że nauczyciel mojego syna z chemii ma korone i na razie czekamy co szkola zrobi.Freja000 lubi tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Freja super że mąż taki zakochany
Co do dreszczy to ja tak w szpitalu miałam jak z mała leżałam to chyba 4doba była i mi się zribiły te jak by guzki pod pachą i bolały bardzo to wtedy mialam tak że było mi bardzo zimno i cala się trzęsłam. Myślę że to mógł być nawał. Przeszło po antybiotyku.Freja000 lubi tę wiadomość