Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kolejny synchron 😉
Marysia, odespaliście? Czy zaszły dodatkowe okoliczności 😄?
Moja za to po jedzeniu po 1 udawała, że śpi do 2:30. Dojadała, marudziła, nie chciała do swojego łóżeczka. O 2:30 wylądował u nas też syn. Dlaczego nie kupiliśmy szerszego łóżka...? 😉 -
bebetka.b wrote:Edytka gratulacje!!! 😍😍😍
Freja cieszę się ze mąż zakochany w synku tak ma byćco do dreszczy to ja tez po pierwszym porodzie miałam, była taka noc ze myślałam ze zamarznę, ale przeszło. Nie wiem co to było 🤔
Jeśli chodzi o cofnięta żuchwę, to dziecko rodzi się z fizjologicznym tylozuchwiem i ono powinno wyrównywać się do 4 miesiąca życia dziecka. Bardzo w tym wyrównywaniu pomaga karmienie piersią.
Jagoda myśle ze nie musisz jeszcze się martwić ta cofnięta zuwchwą, jeśliby dziecko rosło i żuchwa cały czas była cofnięta to wtedy można podejrzewać wadę która jest dziedziczna np po Tobie. Jest dużo ćwiczeń aby temu zapobiec. A jaka żuchwę ma synek?
Pastelova co u ciebie, jak sytuacja z tym rumieniem? Jeśli nie masz temp to może wystarczy jak to polożna oglądanie w poniedziałek. Daj znać.
Ja dziś miałam ktg, zapisał się jeden skurcz 😂
Bebetko🧡
Jeśli chodzi o moją pierś, rumień ładnie zszedł, ale odciągana regularnie, robię przerwę od północy do rana, niestety nie mam az tak dużo pokarmu wiec sa caly czas miękkie... laktatorem jestem w stanie odciagnac ok 100/120 ml dziennie wiec to praktycznie jak kot napłakał.
Niestety jak sie kładę mam uczucie takiego ucisku, jakby pod piersiami, w miejscu żeber, ale podejrzewam,że to od kręgosłupa. -
Natalii, dzięki za podpowiedź👍
Misia, ale wiadomość! Powodzenia, dziewczyno✊✊✊
A u mnie maraton cycowania od 3.00🙄 Z przerwą na kupę i pół godzinną drzemkę małej ściemniary😉 Mam nadzieję że chociaż wypracuje masę i wyjdziemy dziś do domu.Misia78 lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Dzień dobry. Wkrótce będę sama do siebie gadać tutaj o skurczach, zgagach, brzuchu wysoko lub nisko... 🙈
U nas nic się nie dzieje. Ani czopek. Ani skurcze. Ani plecy. Nic. Dobrze że ruchy są. Ale dopiero teraz rano. W nocy ja się budzę a on śpi 🙃
Miałam koszmarny sen. Że moja córka wypadła przez balkon z 3 piętra... Jesuuu... Potem już zasnąć nie mogłam. Ona często mówi że ma marzenia żeby latać 😳Misia78 lubi tę wiadomość
-
Wowka odespaliśmy, nie wystąpiły żadne inne, niespodziewane okoliczności 😂
Dziewczyny, które miały nacięte krocze ile Was bolało? Bo ja chyba oszaleje niedługo. Dziś 10 dzień od porodu a mnie dalej boli jak fiks. Nie wiem czy mnie źle pozszywała czy co. Wg szycie po porodzie było chyba najgorszą rzeczą którą wspominam po porodzie. Niby dali znieczulenie a i tak bolało okrutnie! Strasznie się wtedy spinałam i nie wiem czy przez to może mnie jakoś źle zszyli. Położna sprawdzała niby ale to było w poniedziałek więc mogło boleć. Dziś sobota a boli dalej tak samo... Nie wiem już co mam z tym robić. -
Misia ✊✊✊😊
A ja dziś w nocy zrobiłam raban , przebudziła się o 2 bolał mnie brzuch , twardy . Poszłam siku i się położyłam . Dalej bolał . Tak do 3 . Wzięłam nospe nie przechodzi. Panika bo mąż w pracy ja sama. 3 razy mnie pogonilo . 3:30 dzwonię do męża że mnie boli , nie przechodzi i się boje być sama . Przyjechał . Jeszcze z pół godziny mnie bolało i przeszło . Trochę nie mogłam zasnąć ale jakiś mi się udało . Mam teraz fazę sama z siebie że męża zawołałam 😊bebetka.b, Misia78 lubią tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Misia powodzenia, kciuki zaciśnięte i dawaj znać jak poszło!! 😀✊✊✊
Edytka gratulacje i dużo zdrówka dla Ciebie i malutkiej! 😀❤️
Co do majtek po cc to ciężko mi coś doradzić. Ja dość długo chodziłam w siateczkowych, ale to bardziej ze względu na to krwawienie połogowe. Właściwie jak wyszłam ze szpitala (w 6 dobie) to rana była już zabliźniona i nie bolała w ogóle. Także nic nie urażało.
A co do cofniętej żuchwy u maluchów, też słyszałam że na poczatku to normalne. Igi też ma schowaną bródkę. 😉
Baby, Mabelle, Mamaela jesteśmy z Wami do końca! 😀😀
Mamaela86, Maybelle, Misia78 lubią tę wiadomość
26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Kicior 😊 dziękujemy 😊
Baby ja też nie przyzwyczajona tak ostatnia na forum , 3 lata temu miałam termin na 17 kwietnia a urodziłam 1 chyba z 3 z nas wtedy urodziło 😊Misia78 lubi tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
Pastelova dobrze ze rumień zszedł, ale podpytaj się położnej o to może coś jeszcze doradzi. A z dociąganiem wiem coś o tym, bi starsza córkę karmiłam głównie odciągniętym mlekiem... niestety jeśli dziecko nie ssie to laktator sam nie naprodukuje tyle mleka ile dziecko. Kciuki za wasze kp 😙
Mamaela ale miałaś akcje 😂najgorzej właśnie jak jest się samej dobrze ze mąż dał radę przyjechać
Misia !! Powodzenia!! To już!
Zawsze myślałam ze jak odchodzą wody to rozwarcie jest już duże j są skurcze od razu, a tu jednak nie. Oby szybko poszło.
Ja tez nierozpakowana, ale czekam aż otworzą porodówkę wiec na razie nie chce :p mogę być ostatania :pMisia78 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki nie zostajecie same... Zanim ja się rozpakuje haha będzie chyba 30.10.Matko!!Oby szybciej
bebetka.b, baby, Misia78 lubią tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Bebetka z tymi wodami różnie . Przy pierwszym porodzie miałam dopiero przed partymi a już w 2 następnych odeszły najpierw . W 2 ciąży w 35 i leżał w szpitalu 2 tygodnie do porodu udało się przetrzymać a ostatnio odeszły o 5 a urodziłam o 15:45 i to na oxy bo właśnie w sumie skurczy brak było .Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
Ale wolałabym chyba żeby odeszły i już bym wiedziała że to już 😊 a tak to sama w strachu heh
Baby mąż spisał się na 100% tyle że w pracy będzie faza bo nie urodziłam a on jeszcze będzie miał do odrobienia 4 godziny .Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych:)
U nas Oliwier skonczyl wczoraj 3 tyg. Jesteśmy całkiem na mm już. W nocy budzi 2 lub 3 razy zależy. Do południa mamy czas nieodkladalny bo kupa zazwyczaj męczy ale nie narzekamJola17a, Misia78 lubią tę wiadomość
MIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
Przepraszam że pominęłam resztę njerozpakowanych dziewczyn, oczywiście miałam na myśli wszystkie, które jeszcze czekają ba swoje maluszki. Jesteśmy z Wami i z Wami czekamy niecierpliwie! 😀❤️
Jola17a, Lena955 lubią tę wiadomość
26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja również czekam z Wami niecierpliwie na rozpakowanie 😅 niby jakieś tam bóle okresowe odczuwam , martwi mnie tylko to ,ze malutka od wczoraj mniej aktywna.. jeżeli dzisiaj nic się nie zmieni to wieczorem podjade do szpitala skontrolować sytuacje