Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pomocy... Byliśmy dzisiaj u położnej, dokładnie obejrzała pępek i niestety zaczął się ślimaczyć... Z jednej strony ładnie wysycha a z drugiej.. kazała smarować pioktaniną.. jakoś nie jestem przekonana. Do tej pory czyściliśmy patyczkiem nasączonym octeniseptem ale myślę że baliśmy się go poruszać i dlatego tak się stało... Co robić? Kupić tą pioktaninę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 10:32
-
Papierówka prześliczna Kornelia 😍😍😍😍
Jolu będzie ok wiem że to jest najgorsze oczekiwanie niby mało tych dni zostało ale najdłuższe na świecie 😘😘
My do domu w drugiej dobie bo koronawirus w szpitalu . Wszystkich co mogą wypisują.
Ale wszystko ok poza bioderkami , mamy niedojrzałe i przez 4 tygodnie musi się szeroko pieluszkowac.
Zosia od wczoraj popołudniu do dziś rano do ok 7 tylko cyc . Nie spałam , ona jadła zasypiała i bez cycka od razu szukała i płakała . Przybrała tylko 10g ale wypisują .
Mam nadzieję że nic się nie rozwinie , żółtaczkę ma ale nie wymaga naświetlania i jej najbardziej się boje ze się rozwinie w domu .
Lena ja bym kupiła . Tak teraz wpisałam nazwę i przy najstarszym to stosowałam bo też coś się działo z kikutem. Więc spokojnie kup. On wysuszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2020, 10:40
Jola17a, Lena955 lubią tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Freja000 wrote:baby a jak dzieci na małego? u mnie córka raczej udaje, że go nie ma... syn dopytuje kiedy Eryk coś będzie robił
Hehe u nie podobnie 😉 niby mówią że fajny że słodziak. Ale generalnie trochę go ignorują 🤣 i też chyba juz sie znudzili że "on tylko pije śpi albo płacze". Ale nie są negatywnie nastawieni 😉
Noo pierwszy dzień to nie mogli się napatrzeć 🥰😁 a teraz już mniej. Syn trochę bardziej zainteresowany niż córka -
Mamaela86 wrote:Freja 😁 a ile twoje dzieci mają lat ???
córka 13, syn 11.
Baby, to niemal identyczniesyn to nawet mu dobranoc mówi
córka nic...
Ile wasze dzieci mają czasu kiedy są aktywne i nie śpią? Bo u nas w sumie ta aktywność jest wymuszona, tzn jak mąż go nosi, żebym mogła się ogarnąć to wtedy mały nie śpi. A tak to cały czas.
-
Mój mały w tamtym tygodniu spał cały czas. Teraz ma już dwa tygodnie i rano jak się obudzi to nie śpi tak z 2 h ( je i robi kupy na zmianę ) potem śpi i po południu tez ma chwile aktywności 1h lub 1,5. W nocy śpi dobrze, choć zdarzyła nam się noc kiedy nie spał od 4 do 6 na zmianę karmiłam go i przewijalam.
A jakie kupy robią wasze dzieci?? 🤣 mój robi pomarańczowe grudki, ale dziś zauważyłam bo robił na przewijaku ze te grudki wylatują z wodą... tak ma być?? Czy to może być biegunka? Generalnie nie jest dużo tych kup, zazwyczaj co 2-3 h jest zabrudzona pieluszka a raz, dwa razy dziennie jest taka większa kupa. No i ulewanie. Mimo ze odbijam to jednak cały czas mi ulewa.. nie wiem już od czego to zależy. Czasem już przysypia i leży spokojnie a tu magle uleje.
A No i purczki idą głośne. U was tez ??? -
U nas tez kupy luźne. Albo żółte glutki albo zielone czasem. W nocy co 3h kupa. W dzień czasem częściej a czasem co 5h a tak tylko siuski. Dziś w nocy taka byłam zaspana przebierałam go na łóżku bo mi już kręgosłup siada i nie podłożyłam podkładu 🙈🙈🙈 ledwo brudna pieluchę wyjęłam noi bach kupa na prześcieradło, awaria, ja zapierałam w wannie stary zakładał nowe a Kuba się darł😱 dobrze ze córa ma twardy sen.
Nasz tez pierdzi, zazwyczaj z kleksem🥴[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
U nas od niedzieli mała praktycznie je i śpi, no i wiadomo przebieranie jeszcze między czasie. Ale niewiele w ostatnich dniach czasu na aktywność, a wcześniej bywało roznie. Ale czasem i kilka godzin nie spala, tylko jadła pierś i plakala, albo nie spala. Nie wiem czy jej spacery służą czy co.
Nasza robi często kupy, takie żółte jajecznice nadal. Pierdy też idą głośne bardzo często 😀
Niestety nasza też ulewa, czym przyprawia mnie czasami o zawał,bo boję się że się zakrztusi... -
Dobry,
Biegnę za Wami, ale jestem w jakimś kompletnym niedoczasie. Noworodek i dwulatek oraz choroba w rodzinie skutecznie angazują mój czas.
U nas dobrze, Julia pokochała wózek i fotelik samochodowy, z czego jestem bardzo zadowolona. Już mieliśmy pierwszą wycieczkę do Łodzi, przy okazji po raz kolejny doceniłam wygodę kp.
Już ma coraz więcej czasu aktywności. Po kilka razy dziennie, po mniej więcej godzinie. Leży sobie i patrzy. Jest to dla mnie nowe doświadczenie, syn potrzebował atrakcji i animacji 😄
Edytka, kp czy mm? może spróbuj jakiś probiotyk?
Bebetka, u nas żółta jajecznica, albo, właśnie takie grudki w wodzie wsiakającej w pieluchę.
Agusia, u nas taka akcja byla na kanapie 😄 teraz trzeba wypożyczyć odkurzacz piorący, zarobiły też moje spodnie 😄
-
Wowka dla mnie to jest właśnie dziwne, bo od wczoraj ma takie problemy, a wcześniej robiła bardzo często kupy, i to takie rzadszej konsystencji, dlatego mnie dziwi że od wczoraj ma kłopot. To by wychodziło na to że wcześniej jej pasowało to mleko a od wczoraj przestało. Dodam jeszcze że jesteśmy na hippie, który ma w składzie dodatkowo probiotyki więc nie wiem czy to wina mleka...17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Agusia my dziś mieliśmy taką akcje z kupą 🤣 co gorsza u córki w pokoju bo chciałam sobie tenis obejrzeć w tv. Młody obrąbal moja koszulę, rożek wczoraj wyprany 🙈 i siostry przescieradlo oberwało. Nie była zadowolona.. 😆
Edytka non kupy na mm są bardziej twarde. A nie każą przepajac wodą czy coś?
Janek ma czasem godzinkę lub więcej aktywności. Czasem dwa, razy w ciągu dnia. Poza tym pije śpi robi kupy i czasem ryczy 😉
Agusia no długo macie ten pępek. Położną wie?
Misia odezwij się....
-
Edytka, jeśli wcześniej było ok, to faktycznie nie wygląda na winę mm. O hippie słyszałam dobre opinie, właśnie zazwyczaj dziewczyny na nie zmieniały 😉
W sytuacji na prawdę awaryjnej są jeszcze rurki windi.
Też myślę, co u Misi i Franka... -
Moja córcia zaczęła sypiać na brzuszku. Jak ją połozę na pleckaxh lub na boczek to za moment jest płacz a jak na brzuszku to śpi pięknie.
U nas też geudki z wodąto są normalne kupki.
No co do aktywności to u nas coraz bardziej się rozkręca. Z tym że czasami leży i się rozgląsa a czasami płacz i trzeba poprzytulać na rączkach.
Położnej nadal nie było....
Ile razy karmicie w ciągu doby? U nas od 8 do 11razy. Przewaga 10-11