Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysia, mam taką bluzkę jak wkleiłaś. I mam takie https://www.sinsay.com/pl/pl/yz135-99x/yz135-99x-t06-bluzka-k-s
Te są lepsze, porządniejszy materiał i napy można łatwo rozpiąć jedną ręką.
Bebetka, u nas też "nie, nie, nie" na tapecie niezmiennie już od długiego czasu. Z tym jedzeniem, a raczej nie jedzeniem to też jedziemy na jednym wózku 😄 dobrze, że masz pomoc, jak miałam męża w domu było mi zdecydowanie łatwiej. Nawet w takich zwykłych sytuacjach-karmię Julkę a Jano chce do łazienki... Ale damy radę 😊
Sylwia, bardzo współczuję tych problemów zdrowotnych i szpitala. Mam nadzieję, że wyjdziecie już na prostą. Nie wyobrażam sobie takich długich kroplowek w takie małe ciałko 😔
Ja też karmię ok 15-20min z jednej piersi. Później zmiana na drugą. Czasem zje ładnie, a czasem tylko pociumka.
Baby, mi urząd (ten wystawiajacy akt urodzenia, czyli ten od szpitala) od razu nadał pesel. I dostałam potwierdzenie meldunku, chyba online zaznaczałam, że nasz adres. W swoim urzędzie podpisałam tylko deklarację śmieci. 500+ przez internet. -
Bluzek do karmienia zrobiłam duże zamówieni, ale nie pamietam skąd
sprawdzę, bo fajne rzeczy mają.
Kupy i częstotliwość u nas podobnie.
Dziś zrobiłam wszystko online urzędowo, 500+, wyprawka warszawiaka, karta dużej rodziny.
Była u nas cdl i mały je 7 minut tylko aktywnie i dlatego tak często się budzi. Chociaż odkryłam, ze budzi go ulewanie...
A czy wasze się uśmiechają? Nasz dziś do nas się usmiechnął i do męża i do mnie, ale dr google twierdzi, ze to za wczesnie... -
Maybelle, ja jeszcze nie próbowałam tego krochmalu. Dziś będzie kąpiel, dam, zobaczymy czy u nas coś pomoże.
Co do aktywności, to syn taki był jak Gabrysia-spał po 20 minut i najchętniej na mnie 😉
Freja, dokładnie nad tym samym się zastanawiałam dziś. Niby za wcześnie na uśmiechy, ale jestesmy odbiorcami jakiś pierwszych nieśmiałych. No bo tych przez sen nie liczę, one podobno sygnalizują tylko siku 😄Freja000 lubi tę wiadomość
-
Ooo widzicie. Karta dużej rodziny 😊👍 i 500+ i deklaracja na śmieci jeszcze
Lekarza dziś załatwiłam (pani z okienka nie mogła mi uwierzyć że to ja urodziłam to dziecko 😆😆😆 i chcę podpisać deklarację. No co za baba 🤪😱🤣) i umówiłam na w. patronazowa i szczepienie. Faktycznie w tej rejestracji online było coś o meldunku. Może od razu to zrobią mimo że to inne miasto i inny powiat. W ogóle fajnie sie to robi teraz - w sensie że online. Od razu wiedzieli że jestem mężatką i mają nr aktu ślubu sprzed prawie 20 lat 😆👍
Dziś jeszcze córek starszy do okulisty pojechał z tatą (zawsze ja z nią wszędzie jeździłam 🙃 a teraz tata ma więcej obowiązków) i nowe szkła trzeba ogarnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 17:49
Freja000 lubi tę wiadomość
-
Baby, właśnie super z tym online, bo osobiście trzeba dostarczyć akt ślubu, a ja nie wiem gdzie go mam
A co ile chodzicie do lekarza? Bo nie wiem czy pokazać komuś dziecko... na pewno bioderka, to wiem. No bo normalnie się chodzi na szczepienia, a my nie chodzimy. Jutro będę małego zapisywać na usg nerek.
Tak bytw nasz lekarz od bioderek ma wyłączone telefonyalbo nie przyjmuje, albo może umarł? On wiekowy był, ale super specjalista...
A ciuchy stąd:
https://milkandlove.pl/odziez-do-karmienia-piersia
https://koszulove.com/136-odziez-do-karmienia-piersia
z h&m też, ale tam jak zwykle nie ma rozmiarówWowka lubi tę wiadomość
-
Freja000 wrote:tylko on tak zrobił patrząc na nas i jak do niego mówiliśmy
No też się tak zdarza ☺ łzy szczęścia w oczach mamy wtedy 🥰
https://zapodaj.net/97d49d3f5adea.jpg.html
Do pediatry idziemy najpierw jak na mały będzie miał 3 tygodnie chyba. Ona go sobie obejrzy. Da skierowanie na bioderka. Szczepienie na skończone 6 tyg.
Dziś w przychodni spotkałam naszą panią dr - zaskoczyłam ją trochę tym Jankiem 😁 pogratulowała i chyba nawet się ucieszyłaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 18:34
Mamaela86, Wowka, agusiagim_, Freja000 lubią tę wiadomość
-
Witam się po dobie w domu:)
Zosia jest jak na razie aniołkiem, je co 2-3 godziny
Zazwyczaj tylko jedną pierś później odpływa nawet jak odbije się bo ja pionizuje to już nie chce. Ciągnie raczej aktywnie 15 min.
Mój mąż już prawie wszystko załatwił mamy akt urodzenia, pesel, dziś załatwił lekarza, przy okazji bo był z naszym najstarszym na szczepieniu, i nawet jutro mamy mieć położną w domu
Z formalności to zostało mi meldunek i becikowe.
Mąż ubezpieczenie wczoraj w AXie zgłosił i dziś pieniądze na koncie, ja złożyłam ale jeszcze zero odzewu ( mam compense ).
500+ też właśnie wysłałam.
Pracę też załatwiłam i oficjalnie jestem już bez pracy:) ( miałam umowę do dnia porodu)
Powiem wam , że nie mogę uwierzyć jeszcze w to nasze maleństwo , dziwnie się czuję z "pustym" brzuchem i tak dziwnie mi się oddycha, biorę wdech i mogła bym więcej:)
Niestety waga spadła tylko 5 kg:) Myślałam że chociaż w kurtkę się zapnę ale nici na razie:/
Stanik do karmienia musiałam kupić po drodze do domu bo się okazało , że te po Sylwii są za małe .
Freja to masz dzieciaczki takie jak moje u mnie syn 13 a córka starsza 10 . Ale oboje są zainteresowani . Najbardziej Sylwia ( 3,5 roku) , robi wszystko ze mna, patrzy się jak karmię, jak Zosię odbijam na pionowo to wchodzi mi na drugie kolano i też się przytula. Przynosi mi pampersy i chusteczki do przebierania, woła jak Zosia się kręci
Ale negatywy też sąSzybko się obraża, krzyczy
nie słucha się
No ale jakoś damy rade:)
Najgorzej lekcje ogarnąć ze starszą córką jeszcze. Dużo strasznie sami muszą robić a ona jeszcze nie kuma ( 4 klasa) wszystkich poleceń .
Freja000 lubi tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
baby wrote:No też się tak zdarza ☺ łzy szczęścia w oczach mamy wtedy 🥰
https://zapodaj.net/97d49d3f5adea.jpg.html
Do pediatry idziemy najpierw jak na mały będzie miał 3 tygodnie chyba. Ona go sobie obejrzy. Da skierowanie na bioderka. Szczepienie na skończone 6 tyg.
Dziś w przychodni spotkałam naszą panią dr - zaskoczyłam ją trochę tym Jankiem 😁 pogratulowała i chyba nawet się ucieszyła
Jaki słodkizakochałam się
Zosia też się "uśmiecha" po karmieniu.
My mamy pediatrę już 8 listopada.
A bioderka mam już skierowanie z szpitala ale będę musiała jechać prywatnie bo u nas nie da rady za 4 tygodnie. ( Zosia ma lewe bioderko niedojrzałe i kazali mi ja szeroko pieluchować i kontrola za 3-4 tygodnie )Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
My się stawiliśmy z synkiem do szpitala. Jestem w szoku bo syn jest na innej sali niż ja :o ja jestem w pokoju z innymi mamami a on na sali z noworodkami. Oczywiście wiadomo że siedzę z nim a na karmienie o chyba mnie będą budzily pielęgniarki
niby było powiedziane ze ma być pielęgniarka na sali ale pawie w ogóle nie przychodzi. Może w nocy bardziej. Dziewczyny co karmią mm mówią że karmią o północy i dopiero o 6 przychodzą na karmienie bo o 3.00 robi to za nich pielęgniarka xd a ja ze KP to będę koczować. Jutro scyntografia i i inne badania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 19:07
Jezu ufam Tobie -
Tutaj księżniczka w swoim królestwie , jest tak mała że jej nie widać 😍
https://zapodaj.net/ba471b7253e1f.jpg.html
A tak wygląda karmienie , starsza siostra czuwa 😁
https://zapodaj.net/2e571563ab62c.jpg.html
bebetka.b, Jagodazdw92, baby, Wowka, Maybelle, Jola17a lubią tę wiadomość
-
RedRose jakas paranoja !!!! I takie maluszki same ?? Przecież to nie ludzkie , mamy są i nie mogą być przy swoim dziecku !? K#$&@ !!!
Trzymam kciuki za badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 19:15
-
Dziewczyny mam pytanie do was a propos tego co sie teraz dzieje w Polsce
Chodzi o aborcje.
Niektore z was robily badania prenatalne te bardziej zaawansowane tez, moze rozwszalyscie mozliwosc terminacji ciazy tez (nie oceniam tego, cel pytania jest inny). Czy przed orzeczeniem TK byla motliwosc legalnej aborcji plodu z trisomia 21 i innymi chorobami genetycznymi np zespolem Edwardsa?
Bo nie dokonca to wszystko rozumiem. Bo moim zdaniem nie sa to ciezkie wady (gdzie granica?) wiec w takim razie aborcja w takim wypadku bylaby mozliwa ale w swietle tego co orzekl TK jest to bez sensu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 19:45
-
Mogą być ale tylko na fotelu. Łóżka są w pokoju socjalnym dla mam.. A wiadomo że przespać też Chociaż trochę się trzeba. Tylko jak tu spać jak dziecko jest na drugim końcu korytarza..
DziękujęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 19:52
Jezu ufam Tobie -
Freja Adaś też się uśmiecha, zaczął jak miał parę dni. Czytalam, że na razie to są uśmiechy niekontrolowane, nieświadome. Choć i tak wygląda przeslodko wtedy 🥰
Jlod, Freja000 lubią tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Freja moja Zosia pierszego dnoa jak mi ją dali o 22 to piersze co jak tylko na nią spojrzalam i położyłam się obok to otworzyla oczka i się uśmiechnęla. Uwierzcie że wyłam ze szczęścia jak bóbr.
Mamaela śliczna dzidzia i jaka maleńka
Ja iie mam bluzek typowo do karmienia.Freja000 lubi tę wiadomość
-
KotkaPsotka tak była taka możliwość . Wybór należał do mam. Na wątku kwietniowek 2017 miałyśmy mamę z wyborem , ciężka decyzja na całe życie , naszczescie dla małej Wiktorii mama postanowiła urodzić , miała ją oddać na początku bo nie chciała zabijać ale koniec końców pod koniec ciąży z mężem zdecydowali że zostaje z nimi . Po urodzeniu zakochali się w niej .
bebetka.b lubi tę wiadomość