Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kotka tak - była możliwość terminacji ciąży z trisomia 21 , 13 i 17. Czy to są lekkie czy ciężkie wady to tak naprawdę można ocenić zwykle po narodzinach. U mojej córki z trisomia 21 nie wykryli poważnej wady serca ani w ciąży ani tuż po porodzie. Operacja na szczęście się udała ale pobyt na oddziale kardiochirurgii pokazał mi jak okrutny bywa los... Mojej córce się udało. Rozwija się nieźle choć orzeczenie o niepełnosprawnosci ma w stopniu znacznym. Ciekawe czy ktoś z tych obrońców życia poczętego wziąłby wady mojego dziecka na siebie... Ja nie mówię że jestem za aborcją w każdym przypadku, przy każdej wadzie. Ale jestem za wyborem. Za decydowanie o życiu swoim i swojej rodziny. Nie chcę żeby za mnie decydował TK czy ktokolwiek inny.
Janek jest prawdopodobnie ostatnim dzieckiem które urodziłam. Moja córka raczej dzieci mieć nie będzie. Ale uważam że takie decyzje powinni móc podejmować rodzice. Nie rząd czy TrybunałFreja000 lubi tę wiadomość
-
Ja też uważam że kobieta powinna mieć wybór.
Jeżeli chodzi o mnie to ja bym nie dała rady poddać się aborcji. Dla mnie to nie jest płód tylko maleńkie dzieciątko. Fakt urodziłam dwoje zdrowych dzieci ale gdybym wiedziała że moje dziecko urodzi się chore to nie dala bym rady podjąć decyzji o aborcji. Nawet jeśli by mi powiedziano że moje dziecko umrze zaraz po porodzie to chcialabym je donosić bo moze lekarz sie pomylił i moje dziecko będzie żyło a jeśli umrze to samo a ja będę miała czyste sumienie że dając temu dziecku życie, podejmując decyzję o chęci posiadania dziecka podejmuję ją świadomie i nie po to żeby je za chwilę zabić tylko dlatego że może urodzić się chore.
Nie wiem jak bym sie zachowała jeśli dziecko zostałobby poczęte w wyniku gwałtu ale raczej bym urodziła i zostawiła w szpitalu. Dla mnie aborcja jest zabójstwem ale mimo wszystko każda z nas powinna sama decydować
Po tej ciąży nie wiem czy jeszcze zdecydujemy się na dziecko. Jak narazie ja nie chcę więcej dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 22:04
Maybelle, Mamaela86 lubią tę wiadomość
-
Miałam też tak napisać ale Jagoda mnie uprzedzilas. Ale też nie oceniam każdy powinien mieć wybór , nawet Bóg nam to daje więc dlaczego ma decydować za nas ktoś .Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Marysia ja mam z Esotiq staniki podobne do modelu ENTRI. Ja kupowałam w sierpniu ze starej kolekcji, teraz miały być nowe. Ale na ich stronie jakiś mały wybór. Muszę zobaczyć na miejscu.
Ja tez rodziłam w innym mieście. Teraz nie ma to znaczenia. Oni nadają pesel i meldują tam gdzie zaznaczysz.
A jeśli chodzi o becikowe.. to chyba nie wszystkim się należy? Czy coś przeoczyłam?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Agusia, becikowe niestety nie dla każdego.
Dostaniesz jeśli dochód na członka rodziny jest mniejszy niż 1922zł netto miesięcznie. Od listopada biorą pod uwagę zeszły rok. Czyli sprawdź kwotę dochodu za 2019 i podziel na 4 osoby (Ty, mąż, dwójka dzieci). -
Aa dzieki Wowka 🥴
Skąd oni biorą te kryteria🤷♀️ Masakra jakaś
Aa co do karmienia. Ja karmie z jednej piersi, potem przy następnym z drugiej i tak na zmianę. Na ręce mam gumę z jumpworldu (pożyczyłam od córy- to bardziej higieniczna wersja gumki do włosów) żeby mi się cycki nie myliły 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 02:05
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Wowka to tak pozmieniali?? Ja w tamtym roku w maju muałam jedno bez dochodu tylko zaświadczenie że od 10tyg byłam pod opieką gina a do jakiegoś innego brali dochód i u nas przekroczył i dostałrm tysiąc zamiadt dwóch
-
Jagoda, do becikowego przynosi się zaświadczenie od gina, a MOPS sam sprawdza te zarobki.
Dwa lata temu też tak było...
Agusia, co to są guma? Ja używam właśnie gumki do włosów 😄
Od pol godziny moje dziecię stęka, jęczy i mruczy. I nie moze się zdecydować czy jeść, czy nie. A ja mam nadzieję na ciąg dalszy snu jeszcze 😉 -
Freja czy cdl doradziła Ci jak wydłużyć fazę aktywnego ssania? U nas było 19-15 min, a teraz to już z 8 a nawet i 6 min.
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Wowka i dobrze Ci się karmi w tych bluzkach z sinsey?
Agusia dzięki za info o biustonoszach. Muszę się za czymś rozejrzec.
Wowka u mnie też obudziła się po 5 z krzykiem, bo pewnie szła kupa. Dałam jednego cyca na uspokojenie i zasnęła. Ciekawe na jak długo. Też mam nadzieję jeszcze na chwilę śnu.
Wowka pytam Ciebie bo Twoja też ma 4 tygodnie. Zauważyłaś może że rohi mniej kup niż na początku? Mi się wydaje że moja robi trochę mniej i zastanawiam się czy tak ma być. -
Marysia, wygodnie mi w bluzkach z sinsaya. Rozpinam, i cyc na wierzch 😉 Szukam jescze jakiegoś sweterka z takim zapięciem.
Co do kup, to tak. Zastanawiałam się nad tym ostatnio 😄 i s poniedziałek pytałam polożnej, może być mniej. U nas wczoraj jedna ale za to konkretna. Gdzie to się mieści w takim małym ciałku...? Ile razy Łucja robi? U nas zazwyczaj 2-3, wczoraj był pierwszy taki dzień że była tylko jedna.
Nic nie wyszło z mojego spania. Julia pociumkała i niby śpi, ale jakoś głośno. Wzięłam ją do siebie z nadzieją jeszcze na swój sen i przyszedl syn. I już mamy dzień pełną parą...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 06:54
-
Ja też już mam dzień ☀
Dzień dobry. Noc niezła. Bo prócz kilku karmien (3 a właściwie 4 bo przed północą to też już jest noc) to zasypia ładnie i mogę też ja pospać. Teraz rano też zasypia ale już starszaki wstają bo szkoła od 8.
Miłego dnia drogie Panie ☺ -
Sylwia kciuki za Adasia, biedusi tyle musi przejść.
Tez jestem ciekawa jak wydłużyć aktywne ssanie, u nas nigdy mały nie je 15 minut z piersi.. zazwyczaj zje „z grubsza” ok 5 minut, potem jak chce je druga tyle samo. W nocy często je tylko z jednej piersi i zasypia. Czasami w dzień jak jest bardziej aktywny to całego karmienia jest z 15 minut ( najpierw jedna pierś, potem druga, czasami pozniej dojada jeszcze z pierwszej) ale w nocy nigdy. Możliwe ze się nie najadą w nocy bo jak na razie budzi się co 2 h i choć trochę musi pociumkac żeby spać dalej. Ale jak już ssie dłużej to potem ulewa i mam wrażenie ze wszystko co zjadł to ulewa..
Podgladne te bluzki do karmienia tez nie mam żadnejczas na zakupy
-
Bebetka martwiłam się że tylko u mnie tak krótko je. Mógłby jeść tak krótko gdyby jadł czesto. U nas problem w tym, ze Adas nie wybudza się na jedzenie. Jak sama obudzę to nie wcisne mu nic do jedzenia wcześniej niż po 3 h. A jak go przetrzymam to jest jeszcze bardziej ospały i jeszcze trudniej go wybudzić.
My już 2 razy byliśmy umówieni z cdl ale za każdym razem szpital nas blokował...może do 3 razy sztuka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 08:24
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Wowka guma, to po prostu te gumowe bransoletki z reklamą czegos, albo wspierające akcje. Ja pożyczyłam od córy a ona ma akurat z parku trampolin🙈 ta guma przynajmniej nie moknie, a przy młodym się myje ręce po kilkadziesiąt razy wiec ta moja gumka do włosów była non stop mokra i miałam wrażenie ze to siedlisko bakterii brrr😜
Stary wrocil po 24h z pracy i pojechał od razu na zdjęcie gipsu z córa 😄wreszcie. Wiecie ze na zdjęcie gipsu trzeba brać skierowanie od pediatry nosz kurrr chore to🙈
A ja może kimne z młodym jeszcze z godzinkę🤪[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
A ja nie mam już noworodka... Julia awansowała i jest niemowlakiem.
Ciach ciach
Waga dziś równe 4kg 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 07:52
Maybelle, Sylwia Sylwia, ma.rysia, agusiagim_, Natalii, Jagodazdw92, Evoleth, bebetka.b, Jlod, Freja000, Bluberry lubią tę wiadomość
-
Wowka, jak tak na nią patrzę to jest bard,o podobna do mojego Adasia 😁 fryzury i pozy identyczne 😅
A jeśli chodzi o bluzki do karmienia to ja ostatnio kupiłam taka (i jeszcze różowa z krótkim rękawem). Szyk mody to nie jest ale są wygodne i materiał nie najgorszy. Wygodnie się karmi bo są na suwakach po obu stronach. Do domu idealne, na wyjście gdzieś na szybko też się nadadzą.
https://allegro.pl/oferta/bluza-bluzka-do-karmienia-debora-s-m-dlugi-rekaw-8578013005?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_MD_OBS_pla_ciaza_i_macierzynstwo&ev_adgr=Odzie%C5%BC+-+Bluzki&gclid=CjwKCAjw0On8BRAgEiwAincsHAOht_nW7-3UDkySRp4xF64m3L7GtLH9OwLNebuZSaT60GOCJubt_BoCSCkQAvD_BwEWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 09:50
Wowka lubi tę wiadomość
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Sylwia właśnie nad tymi bluzkami myślę, pewnie też zamówię na próbę.
Wowka to Twoja całkiem mało tych kup robi 😀 Moja nie aż tak hehe. Ale jak wcześniej przy każdym karmieniu robiła czyli pewnie z 10 i więcej, tak teraz może z 6. W sumie nie liczę, no ale są pampy gdzie jest tylko siku a wcześniej to się nie zdarzało 😀
Wowka nasza tez juz 4 kg przekroczyła. Super 😊 -
Hmm nie udało się przespać. Trudno. Kiedy indziej.
Nam kikut w nocy odpadł wreszcie😜uf
Ja mam dwie takie siwą i czarną:
Zobacz ofertę: BLUZKA CIĄŻOWA & DO KARMIENIA RENADA rozm. L https://allegro.pl/oferta/bluzka-ciazowa-do-karmienia-renada-rozm-l-8927106430?utm_medium=app_share&utm_source=facebook[link=https://www.suwaczki.com/][/link]