Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jakoś nie czuję tych świąt... Co roku cieszymy się oboje i czekamy z niecierpliwością. W tym roku przez pandemię raczej spędzimy je w domu.
U nas mąż ogarnia zakupy. W domu też pomaga. Ale codziennie wstaje o 5 po to żeby być w pracy na 7 (dojeżdża 50 km w jedną stronę codziennie). Kończy o 15, o 16 jest w domu ale gdy trzeba zrobić zakupy to ok 17:30. Przejmuje trochę Małego, bawią się, przewijają i tulą. Ja mam chwilę. Ale zaraz Mały robi się marudny (zawsze ma tak pod wieczór) i zaczynają się płacze, awantury, krótkie drzemki, kąpiel. Usypianie na rękach na zmianę. I robi się 22. Oboje padamy. Ja po całym dniu. Mąż po wstawaniu o 5. Najbardziej brakuje mi wspólnego wieczoru. Jakiegoś serialu. Filmu. Chwili razem. Żeby wziąć oddech. Być po prostu dla siebie.
Trochę brzmi jak narzekanie.. ale nie .. to najpiękniejszy czas w naszym życiu. Po prostu trzeba nauczyć się nowej rzeczywistości. Małemu człowiekowi też nie jest łatwo. Damy radę. W końcu to pierwsze święta w większym gronie ❤️Jola17a, Wowka, Evoleth lubią tę wiadomość
-
Z cateringiem bedzie kiepsko. Wioska.
Kupilam na poczatek mleko migdałowe i ryżowe. A liste robię dalej.
Poki co odebralam wynik moczu Laury, jest w prawidlowy!Wowka, Lena955, Freja000, Evoleth, bebetka.b lubią tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Hustawka hybrydowa nie działa na moje dziecko.
To znaczy Wcxorsj działała. A dziś dupa w kwiaty.
Dziś to tylko na spacerze się nie darł. I teraz bo siedzi w foteliku w aucie. Jaaacie... córa sobie zażyczyła kiecke (a stary w pracy na 24h)wiec ja ją przywiozłam z Kubusiem i czekamy na nią pod Galeria handlowà, bo mi się nie chciało iść. Tzn poszłabym ale w huk ludzi tam teraz jest, /piatekkkk/ a ja nie lubię takich tłumów. Wole zakupy w spokoju tzn tuż po otwarciu o 10tej rano. Ale o tej porze to ja jestem zazwyczaj w piżamie🤣🤣🤣🤣
Mamaela słabo ze te pieniążki dopiero po Świętach -chamstwo i papierologia noi pieprzone terminy🥴
My na święta raczej nic wielkiego nie szykujemy. Pierogi i uszka zamówione hihi coś się jeszcze upichci i damy radę.
Baby zrób badania tak jak dziewczyny mówią. Ja tez miałam zawroty głowy z przemęczenia, ale to na początku pi szpitalu. Ja biore nadal Omegamed optima forte dha. Lekarz tak zalecił dopóki kp.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Wowka. Kładę jego głowę na swoim ramieniu podczas karmienia na leżąco, bo gdy leży na płasko, zaczyna charczeć a mleko mu leci do nosa.
Evoleth, kładłam go z rękami na boki, a to trzeba rączki do przodu, żeby się nimi podpierał.
Święta w tym roku smutne. Zwykle jest ponad 20 osób, a w tym roku wszyscy się boją, więc będziemy tylko z mamą i teściową...
Fryzjera planuję wiosną 🙈Jak będzie na tyle ciepło, że będę mogła małego nakarmic w samochodzie przed fryzjerem. Potem dam go córce do wózka i niech chodzi. -
Hej wszystkim dawno tu nie zaglądałam. Pochlonelo mnie to macierzyństwo:p tak czytam czytam i powiem wam nie mam co na Remigiusza narzekać.
Wyszlam juz do fryzjera,zapisałam się na rzęsy, w styczniu zamierzam jakis kwas pod oczy wstrzyknąć bo to juz ten wiek🤣 dolinę lez mam okropną😁 maly aniołek zostaje z babcia, na tyle
chętna ze az mnie wygania z domu🤣
W dzien Remi sypia mi moze godzinę wszystkiego... heh słabo,bo nic przy nim nie ogarne. Za to noc to średnio 6,7h a ostatnio az 11😁
Karmie mm,bo nie wyszlo( proszę bez umoralniania) i nie wiem co to kolki na szczęście za to z ulewaniem to jakaś masakra
Dziewczyny jakie bujaczki polecacie ? Dostalam jeden z Lionelo, ale nie jestem z niego zadowolona. Szukam czegoś stabilnego dla plecków, solidnego. Może coś polecicie? Jesli temat padl juz przepraszam, dawno nie nadrabialam:)Jola17a, Misia78 lubią tę wiadomość
-
Heh ja z lionelo miałam i mate i krzesełko do karmienia i wszystko to było do d... Także nie dziwię się że i Bujaczek się nie sprawdził.
U mnie dalej dom wariatów. Wczoraj mała usypiałam też chyba z 3 godziny, już mi się chciało ryczeć nad nią, dzisiaj doszłam do wniosku że po co ja ją na siłę usypiam, widocznie nie chce spać. I dzisiaj w dzień miała może z dwie drzemki po 15 minut i w wózku ale to spała tylko jak się ruszał, jak stał w miejscu to już nie chciała spać. Na wieczór ponosiłam i śpi:)
Starsza mi dzisiaj spadła z rogówki na stół, głową przydzwoniła o róg, skroń cała posiniaczona, bolało ją to bardzo:( tak to jest jak się skacze, a jak jej mówię że ma nie skakać tyle to i tak nie słucha. W miejscu nie usiedzi nawet na minutę, ciągle gdzie lata bo chodzić nie umie, no szok.
Jeśli chodzi o sprzątanie to ja na bieżąco sprzątam, bo inaczej to bym nic nie zrobiła. Ale dzisiaj machnęłam trzy okna, dwa prania, przemeblowałam troszke w kuchni, ogólnie jest okej, ale za to nie dałam rady zrobić obiadu, tu poratowała mnie mama a na jutro mam kupne pierogi w lodówce:p Mam tydzień na posprzątanie, zakupy i upieczenie ciasteczek bo 20 grudnia mamy chrzciny. Ogarnę, co by nie. Ale już zapomniałam co to jest usiąść na chwilę, jedyny moment kiedy siedzę to przy karmieniu albo gdy starsza chce na chwilę pokolorować
A czas z mężem? O matko, już nie pamiętam co to takiego, wychodzi w tym tygodniu o 19.30 do pracy, więc wieczory nam odpadają, a w dzień nie mamy czasu, tym bardziej że jak wstaje to leci na budowę, wraca na obiad i potem koło 17, ale to kąpiemy dzieci i kolacja.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Edytka ja juz dawno przestałam zmuszać Remiego do drzemek w dzień. Slabo, bo na nic nie ma czasu, ale on jest bardzo grzeczny, nie płacze w ogóle. Trochę na rekach, trochę na macie. Dużo czytamy, bawimy się. Widocznie takie typy🤷♀️ szacun, bo widzę, że i tak ogarniasz😁✌
No widzisz nie wiedziałam, że to linoleo taki szit. A masz coś innego do polecenia ? -
Ingenuity mieli znajomi i byli zadowoleni. A ja nie mam bujaczka tylko leżaczek po starszej z Chicco, dostaliśmy od teściowej, ma funkcję wibrowania i pałąk z melodyjkami i zabawkami, ale jakbym miała kupować to kupiłabym jakiś Bujaczek a nie leżaczek.
U nas z tym spaniem to jest tak że ja widzę czasem że jej się chce spać a nie umie wpaść w taki twardy sen, czasem przyśnie na chwilę i zaraz się wybudza, jak się czegoś wystraszyła czy coś. Ja myślę że to przez to że u nas w domu jest bardzo głośno, dużo się dzieje, i ona po prostu tego nie ogarnia. I wtedy mi płacze bardzo a nie umie zasnąć. A czasem faktycznie usypiam na sile, ale tak jak dzisiaj już nie będę bo to jest bez sensu.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Evoleth, mam dokładnie tak samo. Nie do końca posprzątane, ja nie do końca wypoczęta. Też moja codzienność to żonglowanie obowiązkami i łatanie dziury, gdzie się najbardziej rwie 😀
Freja, aaaa, to ja też tak karmię Małą na leżąco, z moją ręką pod głową 😄 jakoś wydaje mi się że nawet tak lepiej, jak dzieć leży na boczku 😊 dobrze wiedzieć, że nie powoduje to negatywnych konsekwencji 😊
Sylwia, cieszę się że kardiologicznie wszystko ok. A fizjo i ćwiczenia napewno pomogą i Adaś nadgoni co trzeba 😊 dobrze, że poszłaś z nim zawczasu.
Edytka, no to dzieje się u Was. Faktycznie dom wariatów, ale wygląda na to, ze ogarniasz chaos 😀Freja000 lubi tę wiadomość
-
Ja mam leżaczek bujaczek Ingenuity to właściwie jest Hustawka hybrydowa. Jest stabilna, 5 stopni bujania, muzyczki, wibracje, pałąk na zabawki tzn taki liść. Hmm co jeszcze.. na razie mój Kuba podszedł do niego dość sceptycznie..
Mam jeszcze zwykły leżaczek z fisher price, który ma tylko wibracje i zabawki. Noi tak zagracilam chałupę a moje dziecko średnio zainteresowane.
Ja nie wiem jak kiedyś radzili sobie bez tych wszystkich udziwnień ... i w domach było po 3-5 dzieci...gdzie ja przy dwójce czuje się jak w cyrku🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja mam bujaczek/lezaczek pozyczony od kuzynki, wiec nawet nie wiem conto i skad to 😆 wazne ze buja i gra, choc Laura poki co wytrzymuje spokojnie max 15minut.
Zeby nie bylo, ze ciagle narzekam, dzisiejsza noc super. Po kapieli karmienie i lulanie o 20. Mija 12 godzin i mielismy 3 karmienia, regularny odstep. 3 przewijania, troszke płaczu przy butelce, ale cyc ukoił rozpacz.
Matka siedzi i je sniadanie.
Mam nadzieje ze corcia nie da popalic w ciagu dnia 😉
Przyszla nam sliczna metryczka w ramce z Abudzi i nie moge sie napatrzyc.Sylwia Sylwia, Freja000, Lena955, Evoleth lubią tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
kurcze, a ja się boję tych bujaczków...zapomniałam tej fizji spytac, ale z tego co czytam to nie polecają... tlyko nie mam pomysłu w czym w takim razie mały będzie jak wyrośnie z kosza...
a ja siedzę i czekam na zapisy na wakacyjny obóz dla córkiI okazało się, ze Polak potrafi i ferie też będą
hura!
-
Właśnie wróciłam od fizjo. Oczywiście że nie poleca leżaczko bujaczków. Szczególnie dla Janka bo jest leniwy w podnoszeniu głowy z leżenia płasko na brzuchu. Nie narobią może szkody za wielkiej u zdrowych dzieci ale przy problemach np z napięciem opóźniają rozwój ruchowy.
Mamy więcej i częściej kłaść na brzuch i pomagać mu trochę w podporze żeby uniósł głowę. Fizjo mówi że przy każdej zmianie pieluszki. Przy każdej okazji. I pilnować żeby nie wybierał sobie jednej strony do patrzenia. Poza tym jest dobrze. Napięcie ok. Ruchy rąk i nóg ok. Asymetrii nie ma
Freja fajnie z tym obozem. Chyba też syna zapiszę. W tym roku mieli jechać na Sardynię... Wyszło wiadomo jak
Jolu gratuluję lepszej nocy 😁👍
Ja do jutra (od wczoraj) sama z moją trójcą. Mam nadzieję że trochę pomogą matce starszaki bo mnie mąż rozpiescil 😆 a teraz wszystko sama. Ale już byłam u fizjo z rana autem i w piekarni po świeże pieczywo. I poodkurzalam 😆👍 bo wychodząc rano z młodym nanioslam piachu
Jeśli chodzi o święta to ja już od lat zamawiam i pierogi i ciasto. W tym roku zamówię też inne potrawy bo owszem, umiem ugotować ale z czasem w tym roku krucho. Najwyżej będziemy z nudów Kevina oglądać 😆😆
Będziemy w wigilię w 5 czyli sami. W pierwszy dzień świat może do teściów. I tyle. Ze spokojem. Tak jak lubimy. Mamy duże rodziny i i tak nigdy się wszyscy razem nie spotykamy bo za dużo nas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 10:40
-
Co do leżaczka, my używamy do pół godz dziennie. Nie dłużej. Np, gdy idę pod prysznic lub zrobić śniadanie.
Jolu, może podświadomie jesteś spokojniejsza bo mąż wraca? Dzieci bardzo wyczuwają takie rzeczy. U nas na tyg tez awantury a piątki jak wiem, że mąż ma weekend wolny to super. Np. wczoraj pisałam Wam, że tęsknię za wspólnymi wieczorami razem. Mały o 21 poszedł grzecznie spać. Cały wieczór razem. Myślę, że jak ja jestem spokojniejsza to i Dziecko podświadomie to wyczuwa.
My niedawno wstaliśmy 🙈🙈 Matka wyspała się za wszystkie czasy. A tu jeszcze śnieg pada za oknem. ❄️ Zaraz zbieramy się na spacer. Miłego dnia wszystkimJola17a, Evoleth lubią tę wiadomość
-
My mamy taką kołyskę z KinderKraft, którą potem można złożyć do bujaczku a nawet do krzesełka. Tyle że nie buja się sama, trzeba nogą pracować.
Dziś rano położyłam dziecię, mąż buja, pijemy kawę, jemy drożdżówkę. I tak z pół godziny. Mała rozgląda się zadowolona, bo wyspana i nakarmiona. Wyjmuję ją potam, a ona ma całe ubranko mokre bo ulała i wielką kupę w pieluszce. Ale nic nie dała znać że jej coś nie pasuje🙈
Natomiast pół spaceru wyła w wózku, chociaż była przewinieta, czysta i sucha. Eh...
Czy Wasze maluchy, ok 2-miesieczne, wyciągają już rączki i chwytają zabawki?Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Evoleth mój jeszcze nie ma 2 miesięcy i daleko mu do chwytania zabawek 😉 ale łapki ciągle jakby czegoś szukały 😆 Fizjo powiedziała że ma bardzo dobre ruchy rączkami więc na ten etap jest ok.
Ale muszę matę kupić. I "zachęcać do leżenia na brzuchu" 😆