X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie maty zamawiacie? Te grająco-wszystko robiące? Czy jakieś inne? Możecie coś polecić? Ja się nie mogę zdecydować, tyle tego jest....

• RedRose Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mamy na poczatku lutego i wtedy zobaczymy co powie lekarz po badaniach.

Freja000 lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie
  • baby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena955 wrote:
    A jakie maty zamawiacie? Te grająco-wszystko robiące? Czy jakieś inne? Możecie coś polecić? Ja się nie mogę zdecydować, tyle tego jest....

Właśnie kupiłam canpol 3w1. Taka czerwono czarno biała. Grająca z odpinanymi pałąkami. Wybór taki duży że faktycznie trudno wybrać

Szczepienia my mieliśmy późno bo Jan urodzony dopiero 20.10. Pierwsze 6w1 było 4 grudnia. Kolejne w lutym na początku

Oglądaliśmy też już spacerowki. Mam dość duży wózek głęboki i planuję nim pojeździć tylko przez zimę. Jak sie zrobi cieplej to wskakujemy w spacerowkę, dlatego chce żeby była szeroka i rozkładana do spania na płasko. Wpadł mi w oko Petit Mars i Baby Design. Zobaczymy. To plan na styczeń-luty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 12:38

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile wam napływa podczas karmienia do tej magicznej butelki? Ja nie mam takiej butelki ale mogłabym spróbować tylko mi wypływa kilka kropel i to nie zawsze. Chyba że ta butelka jest tak magiczna że właśnie powoduje że tego pokarmu wypływa więcej :D
    Laktator też słabo działa na mnie. Codziennie ściągać muszę ok 3 ml żeby rozpuścić preparat z żelazem i zanim zacznie napływać pokarm do butelki to się schodzi ale może ten pierwszy etap dłuższy a potem jakoś by poszło. Plus mój syn nie zje częste tak żeby się najeść i wytrzymać 3 h tylko nieraz nie dojje i za 2 h już wola albo i szybciej

Jezu ufam Tobie
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mate Kupiłam dwinguler. Taką jak miała fizjo. Mówiła, żeby nie brać materiałowych.
    Też mam butelkę zbierającą pokarm. Mi potrzeba było parę kropel, więc nie wiem ile by naleciało, ale początek był super. W sekundę zebrałam 😁

O szczepieniach nie piszę, bo my bez.

Baby, a od kiedy można w spacerówce?
    My mamy kubełkową, więc myślę nad jakąś inną, leciutką, już pod kątem wakacji. Mam spisane, ale nie mogę się zdecydować...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby, moja Iza też już wyrosła z pampersów dwójek (dziś ją ważyłam domowym sposobem, 6,2kg!). Kupiłam teraz trójki z dady i są super. Rozmiarowo chyba trochę mniejsze niż pampersy nr 3. Podoba mi się, że są bardziej miękkie.

Jeszcze nie mam maty. To znaczy mam jakąś po córce z takimi pałąkami. Może czas ją wyjąć. Póki co Iza bardzo interesuje się balonem, który nad nią lata😁 Więc chyba faktycznie już czas.
    Jeśli macie jakieś fajne maty, to wrzucajcie linki.

RedRose, ja karmię tylko piersią ale mleka ściągnąć nie umiem i w takich sytuacjach podaje małej mm z butelki. Specjalnie nauczyłam ją pić z butelki w tym celu, żeby raz na jakiś czas zostawić ja z mężem. Zna już smak mleka Bebilon profutura i chyba jej pasuje. Była taż karmiona przez męża, żeby nic nie było zaskoczeniem w takiej sytuacji. Ja, podobnie jak Ty, nie potrafię nakarmić dzyecka na 3h, bo karmie znacznie częściej. Więc trzeba jakoś się ratować.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 23:24

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już jesteśmy na 3 z dady chyba od miesiąca 😂 2 wrzynaly się w udka. A teraz zastanawiam się czy nie kupić 4 albo inne pampersy, bo odkąd mała nie robi w nocy kupy to nad ranem jest taka bomba, że przecieka jak nie górą to bokiem. Ogólnie armagedon 😂

Matę mamy kontrastową z baby one, dostaliśmy w prezencie i sprawdza się dobrze. Mała jest w stanie na niej poleżeć z 15 min. Czasami dłużej. A po za tym mamy puzzle piankowe z kinderkrafta, fajne są, twarde także dobre do leżenia na brzuszku i ogólnie do zabawy.

• bebetka.b Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose ja odciagam laktatorem bo wychodzę co drugi dzień do pracy na 3 h.
    Odciagam niestety w nocy. U mnie wyglada to tak, jeśli np idę do pracy w poniedziałek to trzy noce z rzędu odciagam np o 2:30 się obudzi zje zazwyczaj z jednej piersi i zasypia a ja z drugiej odciagam. Odciagam zazwyczaj 60-70 bo tyle wypija na jedna porcje i daje do lodówki.
    Jak mnie nie ma 3 h to zawsze staram się dwie porcje zostawić. Jak planuje ze mnie nie będzie dłużej to więcej. W dzień się nie uda odciągnąć jeśli jestem w domu bo mam wrażenie ze mały wszystko wysysa. Jak wychodzę na dłużej to biorę ze sobą laktator i po 3 h staram się odciągnąć (np w pracy) wtedy z dwóch piersi mam 120 ml na dwie porcje.
    Albo jak wrócę szybciej i mały jest nakarmiony to wtedy w domu tez odciagam i wtedy na jedna piers laktator a na druga magiczna buteleczkę 🙂ta butelka działa u mnie tylko jak mam długa przerwę i mam pełne piersi. Przy karmieniu nie próbowałam bo czuje ze nie odciągnie za wiele do niej, albo właśnie kilka razy trzeba zbierać na jedna porcje.
    Zależy tez ile twoje dziecko zje na raz. Mój nie je dużo na raz wiec jest mi prościej. No i nocne karmienia są u nas krótsze ( jedna piers). A druga zostaje do odciągnięcia :)

• baby Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że te pampersy 3ki prawie się nie różnią od 2jek. Dosłownie centymetr na wysokości, nic na szerokości. Może chlonne będą bardziej? Ale generalnie to tam tylko o hajs chodzi. 2jek jest 68 w paczce a 3jek 60. Cena ta sama za paczkę czyli im dalej tym drożej. Biznes jest wszędzie

f2wl4z17a25l2zbv.png

• baby Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Co tu taka cisza?

Byłam na badaniach krwi dziś. Wieczorem wyniki. A cena tych vitamin.... Brrr 😁 też tyle u was kosztują? Za D i B12 razem ponad 120zl. No ale zrobiłam. Plus tsh morfologie i elektrolity 🙈 prezent pod choinkę (bo dziś ubieramy)

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Wowka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Ja się nie ogarniam. Mam wrażenie że dzień za krótki, albo za dużo chcę zrobić 😃

Matę mamy materiałową. Puzzle też mamy. Kładę wymiennie.

Natalii, ile Twoja Tosia przybiera? Moja też tych awanturujących się przy piersi (chociaż teraz tfu tfu lepiej) i też nie ma zwrotnych przyrostów. Ostatnie 3 tyg +400g. No ale coś przybiera.

Baby, o jeny, jakie ceny. Nie pamiętam ile placilam za badanie witamin ale do 50zł za każde chyba. Kciuki za dobre wyniki 😊

Bebetka, podziwiam za pracę. I trochę po cichu zazdroszczę wyjścia do ludzi 😊

Pampersy 3? Nam daleko do nich jeszcze 😄

Moja jednak wyciąga rękę do zabawek. Ostatnio pisała że nie, ale zaobserwowałam. Ale nie chwyta, po prostu stara się trącić jak coś wisi nad głową 😉 i ślini sie bardzo. Bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 13:02

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za porady że ściąganiem :)
    Dziś spróbowałam ale poleciało mi może 10 ml i koniec. To chyba nie dla moich piersi. Może w nocy by się udało alw mały też po dwie piersi zjada w nocy. I budzi się o różnych porach. Mam saszetkę bebilon profutura to może spróbujemy jak nie zdążę wrócić.
    P. S Bebetka podziwiam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 12:34

Jezu ufam Tobie
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś pediatra powiedziała mi, że zna przypadki ząbkowania u dwumiesięcznych dzieci😳 Kurcze, niech te nasze szkraby najpierw powyrastają z kolek😉😁

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Wowka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, ja myślę że to ślinianki ruszyły do pracy 😊 bo rączki już znają drogę do buzi, czasem znają ją też zabawki.

Też nie jestem gotowa na zęby, dopiero co syn zyskał cały komplet. Pragnę odpoczynku 😄

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ma dziś dwa miesiące 😁🥰👍👶 jak ten czas leci

Wowka witamina D 71,50 😱
    No sama bylam w szoku..

Ja też tesknie do ludzi. To covidowe zamknięcie też nie sprzyja. Nigdy nie wiadomo czy spotkać się z kimś możesz czy nie. Ja widuje tylko teściów

Maybelle lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Kurcze moja też się ślini bardzo. I zaczęła przygryzac dolną wargę. Czyżby juz ją zaczynały dziąsła swędzieć? Oby jeszcze nie, nie jestem na to gotowa 🙈

u nas to samo. i marudny. Znajoma mi powiedziała, że jej synek też tak robił, a mimo to zęby wyszły duzo później. ja widzę dolne ząbki, ale ich nie czuję.

baby daj znać jak wyniki :)

dqprp07wzt9w07bj.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:

baby daj znać jak wyniki :)

No na pewno. Bo jeśli chodzi o suple to żadnemu lekarzowi nie ufam tak jak Tobie 🥰

Freja000 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bebetka.b, Jola17a, Mamaela86, Wowka lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ