Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena955 wrote:A jakie maty zamawiacie? Te grająco-wszystko robiące? Czy jakieś inne? Możecie coś polecić? Ja się nie mogę zdecydować, tyle tego jest....
Właśnie kupiłam canpol 3w1. Taka czerwono czarno biała. Grająca z odpinanymi pałąkami. Wybór taki duży że faktycznie trudno wybrać
Szczepienia my mieliśmy późno bo Jan urodzony dopiero 20.10. Pierwsze 6w1 było 4 grudnia. Kolejne w lutym na początku
Oglądaliśmy też już spacerowki. Mam dość duży wózek głęboki i planuję nim pojeździć tylko przez zimę. Jak sie zrobi cieplej to wskakujemy w spacerowkę, dlatego chce żeby była szeroka i rozkładana do spania na płasko. Wpadł mi w oko Petit Mars i Baby Design. Zobaczymy. To plan na styczeń-lutyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 12:38
-
Ile wam napływa podczas karmienia do tej magicznej butelki? Ja nie mam takiej butelki ale mogłabym spróbować tylko mi wypływa kilka kropel i to nie zawsze. Chyba że ta butelka jest tak magiczna że właśnie powoduje że tego pokarmu wypływa więcej
Laktator też słabo działa na mnie. Codziennie ściągać muszę ok 3 ml żeby rozpuścić preparat z żelazem i zanim zacznie napływać pokarm do butelki to się schodzi ale może ten pierwszy etap dłuższy a potem jakoś by poszło. Plus mój syn nie zje częste tak żeby się najeść i wytrzymać 3 h tylko nieraz nie dojje i za 2 h już wola albo i szybciejJezu ufam Tobie -
Mate Kupiłam dwinguler. Taką jak miała fizjo. Mówiła, żeby nie brać materiałowych.
Też mam butelkę zbierającą pokarm. Mi potrzeba było parę kropel, więc nie wiem ile by naleciało, ale początek był super. W sekundę zebrałam 😁
O szczepieniach nie piszę, bo my bez.
Baby, a od kiedy można w spacerówce?
My mamy kubełkową, więc myślę nad jakąś inną, leciutką, już pod kątem wakacji. Mam spisane, ale nie mogę się zdecydować... -
Baby, moja Iza też już wyrosła z pampersów dwójek (dziś ją ważyłam domowym sposobem, 6,2kg!). Kupiłam teraz trójki z dady i są super. Rozmiarowo chyba trochę mniejsze niż pampersy nr 3. Podoba mi się, że są bardziej miękkie.
Jeszcze nie mam maty. To znaczy mam jakąś po córce z takimi pałąkami. Może czas ją wyjąć. Póki co Iza bardzo interesuje się balonem, który nad nią lata😁 Więc chyba faktycznie już czas.
Jeśli macie jakieś fajne maty, to wrzucajcie linki.
RedRose, ja karmię tylko piersią ale mleka ściągnąć nie umiem i w takich sytuacjach podaje małej mm z butelki. Specjalnie nauczyłam ją pić z butelki w tym celu, żeby raz na jakiś czas zostawić ja z mężem. Zna już smak mleka Bebilon profutura i chyba jej pasuje. Była taż karmiona przez męża, żeby nic nie było zaskoczeniem w takiej sytuacji. Ja, podobnie jak Ty, nie potrafię nakarmić dzyecka na 3h, bo karmie znacznie częściej. Więc trzeba jakoś się ratować.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
My już jesteśmy na 3 z dady chyba od miesiąca 😂 2 wrzynaly się w udka. A teraz zastanawiam się czy nie kupić 4 albo inne pampersy, bo odkąd mała nie robi w nocy kupy to nad ranem jest taka bomba, że przecieka jak nie górą to bokiem. Ogólnie armagedon 😂
Matę mamy kontrastową z baby one, dostaliśmy w prezencie i sprawdza się dobrze. Mała jest w stanie na niej poleżeć z 15 min. Czasami dłużej. A po za tym mamy puzzle piankowe z kinderkrafta, fajne są, twarde także dobre do leżenia na brzuszku i ogólnie do zabawy. -
RedRose ja odciagam laktatorem bo wychodzę co drugi dzień do pracy na 3 h.
Odciagam niestety w nocy. U mnie wyglada to tak, jeśli np idę do pracy w poniedziałek to trzy noce z rzędu odciagam np o 2:30 się obudzi zje zazwyczaj z jednej piersi i zasypia a ja z drugiej odciagam. Odciagam zazwyczaj 60-70 bo tyle wypija na jedna porcje i daje do lodówki.
Jak mnie nie ma 3 h to zawsze staram się dwie porcje zostawić. Jak planuje ze mnie nie będzie dłużej to więcej. W dzień się nie uda odciągnąć jeśli jestem w domu bo mam wrażenie ze mały wszystko wysysa. Jak wychodzę na dłużej to biorę ze sobą laktator i po 3 h staram się odciągnąć (np w pracy) wtedy z dwóch piersi mam 120 ml na dwie porcje.
Albo jak wrócę szybciej i mały jest nakarmiony to wtedy w domu tez odciagam i wtedy na jedna piers laktator a na druga magiczna buteleczkę 🙂ta butelka działa u mnie tylko jak mam długa przerwę i mam pełne piersi. Przy karmieniu nie próbowałam bo czuje ze nie odciągnie za wiele do niej, albo właśnie kilka razy trzeba zbierać na jedna porcje.
Zależy tez ile twoje dziecko zje na raz. Mój nie je dużo na raz wiec jest mi prościej. No i nocne karmienia są u nas krótsze ( jedna piers). A druga zostaje do odciągnięcia -
Powiem wam że te pampersy 3ki prawie się nie różnią od 2jek. Dosłownie centymetr na wysokości, nic na szerokości. Może chlonne będą bardziej? Ale generalnie to tam tylko o hajs chodzi. 2jek jest 68 w paczce a 3jek 60. Cena ta sama za paczkę czyli im dalej tym drożej. Biznes jest wszędzie
-
Dzień dobry. Co tu taka cisza?
Byłam na badaniach krwi dziś. Wieczorem wyniki. A cena tych vitamin.... Brrr 😁 też tyle u was kosztują? Za D i B12 razem ponad 120zl. No ale zrobiłam. Plus tsh morfologie i elektrolity 🙈 prezent pod choinkę (bo dziś ubieramy) -
Dobry,
Ja się nie ogarniam. Mam wrażenie że dzień za krótki, albo za dużo chcę zrobić 😃
Matę mamy materiałową. Puzzle też mamy. Kładę wymiennie.
Natalii, ile Twoja Tosia przybiera? Moja też tych awanturujących się przy piersi (chociaż teraz tfu tfu lepiej) i też nie ma zwrotnych przyrostów. Ostatnie 3 tyg +400g. No ale coś przybiera.
Baby, o jeny, jakie ceny. Nie pamiętam ile placilam za badanie witamin ale do 50zł za każde chyba. Kciuki za dobre wyniki 😊
Bebetka, podziwiam za pracę. I trochę po cichu zazdroszczę wyjścia do ludzi 😊
Pampersy 3? Nam daleko do nich jeszcze 😄
Moja jednak wyciąga rękę do zabawek. Ostatnio pisała że nie, ale zaobserwowałam. Ale nie chwyta, po prostu stara się trącić jak coś wisi nad głową 😉 i ślini sie bardzo. Bardzo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 13:02
-
Dzięki dziewczyny za porady że ściąganiem
Dziś spróbowałam ale poleciało mi może 10 ml i koniec. To chyba nie dla moich piersi. Może w nocy by się udało alw mały też po dwie piersi zjada w nocy. I budzi się o różnych porach. Mam saszetkę bebilon profutura to może spróbujemy jak nie zdążę wrócić.
P. S Bebetka podziwiam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 12:34
Jezu ufam Tobie -
Gabi ma dziś dwa miesiące 😁🥰👍👶 jak ten czas leci
Wowka witamina D 71,50 😱
No sama bylam w szoku..
Ja też tesknie do ludzi. To covidowe zamknięcie też nie sprzyja. Nigdy nie wiadomo czy spotkać się z kimś możesz czy nie. Ja widuje tylko teściówMaybelle lubi tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Kurcze moja też się ślini bardzo. I zaczęła przygryzac dolną wargę. Czyżby juz ją zaczynały dziąsła swędzieć? Oby jeszcze nie, nie jestem na to gotowa 🙈
u nas to samo. i marudny. Znajoma mi powiedziała, że jej synek też tak robił, a mimo to zęby wyszły duzo później. ja widzę dolne ząbki, ale ich nie czuję.
baby daj znać jak wyniki