Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
I u nas są zakrztuszenia i krzyk. Ale za chwilę znowu się przystawia i już spokój.
Jola, wytrwałości !
My po szczepieniu. Trochę krzyku było przy ukłuciu ale nie było tak źle... bardziej boje się żeby organizm dobrze zniósł szczepienie.
A i u nas jutro 2 msc, waga 5300 z kawałkiem ale w body i pampersie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 11:34
Misia78, Evoleth lubią tę wiadomość
-
baby wrote:Misia dobrze że wpadłas choć na chwilę ☺
Sliczne bobasy widzialam👶👶🥰🥰
Moje wyniki ok. Sód dolna norma. I bazofile poniżej. Reszta ok. Biore cały czas witaminy dla ciężarnych i karmiących więc pewnie dlatego jakoś się trzymać. Tylko skąd były te zawroty głowy?... Może od kręgosłupa? Albo po prostu przemeczenie
Freja wit D 27 a B12 powyżej 300
Potas powinien być ~4.5. Ile masz?
A żelazo i ferrytyne badalas? Bo od tego mogą być zawroty. -
Dziewczyny orientujecie się czy jak mam w lodówce porcyjki ściągniętego mleka takie po 10-20ml z ok 48 h to mogę zlać do butelki przed podaniem wszystko? Bo coś tam wyczytałam że nie zlewa się z różnych dni ale może jak jest ta sama temperatura jak w lodówce wszystkich porcji to można?
Jak ogrzać ściągnięte mleko które stalo w lodówce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 13:51
Jezu ufam Tobie -
RedRose, ja zlewam, nic dziecku się nie dzieje po tym, ale nie mówię tego na 100% bo nie jestem ekspertem.
Ja podgrzewam w podgrzewaczy, zaleca się w kąpieli wodnej.
Jola współczucia, z twojego opisu tez podejrzewam napięcie, fizjo i ćwiczenia na pewno pomogą. -
Jest fajny artykuł u mamy fizjoterapeuty o przewracaniu się z brzucha i z pleców. Wyjaśnia kiedy to się dzieje przypadkiem, a kiedy dziecko już świadomie fika. W ogóle ten blog to moje odkrycie👍
Czy Wasze dzieci mają dłuższe drzemki w ciągu dnia? Oststnio chwaliłam Izę że potrafi pospać i 2h, jeśli ją położę na brzuszku. No cóż, to już nie aktualne. Teraz wybudza się nawet po 15-20 minutach. I coś mi się wydaje że tak już zostanie... 🙄Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Freja000 wrote:To bardzo nisko obie. Ile bierzesz d? Masz mthfr?
Potas powinien być ~4.5. Ile masz?
A żelazo i ferrytyne badalas? Bo od tego mogą być zawroty.
Potas 4.4
Mutacji nie mam.
Żelaza i ferrytyny nie badalam ale w morfologii mam hgb jak na mnie to piękne
Wit D przyjmuje 10mikrogramow dziennie
A B12 też za niskie? U mnie w laboratorium norma jest od 185 do 800. Ja mam 333Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 21:29
-
O matko, Dziewczyny... U nas noc niby ok. Ale zrobiło mi się chyba jakieś zapalenie piersi z tego co czytam.. jedna pierś jest zaczerwieniona i bolesna z jednej strony. A przystawianie Dziecka w takim stanie....ból straszny. Biorę Ibuprom i zimne okłady...nie życzę nikomu. Nawet ciężko mi Małego podnieść do odbicia czy na ręce, bo zawsze na tę stronę... Akurat teraz gdy po wczorajszym szczepieniu chce go przystawiać częściej, żeby miał poczucie bliskości. Ehhh ☹️
-
Lena współczuję, musisz to miejsce masować i ściągać pokarm. I liście kapusty lepiej niż okład zadziała. Wiem jak boli .
Lena955 lubi tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Lena955 wrote:O matko, Dziewczyny... U nas noc niby ok. Ale zrobiło mi się chyba jakieś zapalenie piersi z tego co czytam.. jedna pierś jest zaczerwieniona i bolesna z jednej strony. A przystawianie Dziecka w takim stanie....ból straszny. Biorę Ibuprom i zimne okłady...nie życzę nikomu. Nawet ciężko mi Małego podnieść do odbicia czy na ręce, bo zawsze na tę stronę... Akurat teraz gdy po wczorajszym szczepieniu chce go przystawiać częściej, żeby miał poczucie bliskości. Ehhh ☹️
Ja już nie karmie a mleko mi nachodzi do prawej piersi. Biorę bromergon już 5 dni i ja już nie wiem co wymysleć. Chyba tylko czekać mi zostało. Nadal jak karmie butelka to potrafię się poryczeć bo czuje nachodzenie. -
Lena miałam to. Gorączka plus bol. Współczuje bo ja ryczałem z bólu przy przystawianiu. Ibuprom co 6 h brałam i kapusta !!! Tłukłam młotkiem taka z lodówki i do stanika. Minęło na szczęście ale wiem przez co przechodzisz... ja starałam się jak najczęściej przystawiać i jakoś przeszło..
Lena955 lubi tę wiadomość
-
baby wrote:Potas 4.4
Mutacji nie mam.
Żelaza i ferrytyny nie badalam ale w morfologii mam hgb jak na mnie to piękne
Wit D przyjmuje 10mikrogramow dziennie
A B12 też za niskie? U mnie w laboratorium norma jest od 185 do 800. Ja mam 333
Tak licze, ile to mcg jest w jednostkach i 400?? To dawka dla niemowlęcia...
Przy tak niskim poziomie to powinnaś 10-20 tysięcy brać dziennie.
B12 powinna być w górnej ćwiartce.
Czy Wasze dzieci też widzą duchy?
Eryk rano zamiast do mnie cieszy się do zasłony. Zasłony jest jasny beż, ściany też, więc nie ma żadnego kontrastu, którym mozna by to wyjasnić...