Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Super, że było w miarę spokojnie. U nas po wczorajszyn szczepieniu było odsypianie i dzisiaj w sumie też. Zastanawiałam się czy to normalne ale skoro u Baby też, to pewnie tak. Także my dzisiaj w łóżku spędzamy w dzień. Przytulanie i karmienie. Na szczęście z piersią już lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 15:32
Maybelle, Jola17a lubią tę wiadomość
-
Nadganiam Was powoli.
Freja mój też "widzi duchy" patrzy w sufit albo w okno czy drzwi...no czasami przeraża mnie to.
Edytka u mnie mały przewraca się na jeden boczek, ale o dziwo nie na ten który sobie normalnie upodobał. Zawsze skręca głowę w prawo a przewraca się na lewo z tym że na boczku zostaje albo wraca na plecki.
Mieliśmy intensywne 2 tygodnie. Wizyta u kardiologa-wszystko ok, u neurologa- lekka asymetria, obniżone napięcie. Neurolog kazał nadal chodzić do fizjo. Po ćwiczeniach na brzuszku leży już trochę ale i tak po paru minutach ryk. Nie łapie zabawek, nie sięga do nich i nie widzi za nimi oczami dlatego mamy być pod kontrolą naurologa cały czas. Dodatkowo doszedł nam okulista żeby sprawdzić dlaczego nie interesują go żadne zabawki a tylko światełka. Niby skupia wzrok na twarzach ale nie wiem czy nas widzi czy bardziej kieruje się głosem🤷
Mały też ślini się na potęgę i cała piąstkę wkłada do buzi. Dzisiaj mówiłam o tym pediatrze bo byliśmy na ratawirusach no i okazało się że miałam rację..idą górne zęby 😱
Pytałam o spanie z otwartą buzia, (nie ma góry kiego podniebienia) ale w sumie żadnej odpowiedzi nie dostałam.
U nas teraz kiepsko z przyrostami wagi. Co prawda mały ma 6230 ale w ciągu ostatnich 2 tygodni przybrał tylko 280 g, (wcześniej na tydzień przybierał 300 i więcej). To pewnie przez to że skrócił sobie jedzenie do 5 min...próbowałam mu dać mm ale uparcie nie chce teraz butli. Nie wiem co teraz...ma tak mało przybierać?🤷Freja000 lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
U nas wgaa w stosunku do wieku jest ok, bo wcześniej mały mega przybierał, dopiero teraz od 2 tygodni tak zwolnił, ale faktycznie, sprawdzę sobie jeszcze na siatce, jakoś nie przyszło mi to do głowy🤦 Boję się tylko że przez to, że teraz słabo je wpadnie w jakaś anemię...jak to jest: miałam problem z kp to przyrosty mega (no ale był dokarmiany mm) teraz laktacja jest ok, a mały słabo rośnie. Dokarmić się nie da, po jedzeniu śpi, ogólnie wygląda na najedzonego.
No to Freja nasze dzieci mają podobne upodobania 🙈 Teraz jeszcze doszla choinka 🙈
Maybelle, na samo chwytanie za wcześnie, mały ma jeszcze odruch chwytny, ale powinien już sięgać do zabawek, a ma je w nosie 😉 mam nadzieję że to tylko kwestia 3tygodniowego pobytu w szpitalu, który spowolnił wszystko, a nie jakieś większe problemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 17:42
Freja000 lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Czytałam już, zresztą chyba już wszystkie artykuły na blogu przejrzałam 🙈
Maybelle lubi tę wiadomość
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
U nas stan podgorączkowy po wczorajszym szczepieniu. Ok 38st... Mam nadzieję, że nie będzie rosła. Myślicie, że przy jakiej temperaturze podać paracetamol? 38 chyba jeszcze nie? Baby, Wy z Jankiem chyba mieliście podobnie?
Oby przez noc było spokojnie... -
Tak. Ja podawalam paracetamol. Chyba dwa razy. Starszym dzieciom też podawalam więc jakoś obaw nie miałam. Te temperatury podwyższone Janek miał w noc po szczepieniu i kolejny dzień. Potem już nie miał. Poza tym dużo spał i nic więcej
Jejku jak mi się Januś rozplakal. Po kąpieli i teraz tuż przed zasnieciem. Nie wiem dlaczego. Tak nagle, z niczego. I bardzo mocno 😞😞 ciekawe co nas w nocy czeka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 22:21
-
Teraz dzieci dostają witaminę k w formie zastrzyku po porodzie, później już się nie podaje.
Moja jak miała szczepienie to nic jej nie było, na drugi dzień trochę więcej spała.
W niedzielę mamy chrzciny, niech już jest po wszystkim:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Lena, Maybelle i jak po nocy? Ta gorączka minie. Spokojnie
U nas dziwna noc. Mały bardzo niespokojny. Kiepsko ssie a nigdy nie miał z tym problemu. Placzliwy to mało powiedziane. To były krzyki. Coś z brzuchem? Podałam simeticon późno wieczorem ale i tak się wiercil a ja jak na bombie. W końcu o 6.45 walnal kupe że musiałam wszystko przebrać. Potem jeszcze trochę się wsciekal a teraz... Śpi 😆🙈
Ten to mnie ćwiczy.... -
U nas obeszło się bez paracetamolu. Spanie 2 godz, budził się na jedzenie, znowu 3 godz spania i jedzenie i tak do rana. Stan podgorączkowy był tylko pod wieczór, w nocy sprawdzałam ok 37. Teraz już ok, z tym że najlepiej niech mama leży z wyciągniętym cyckiem, żeby mógł w każdej chwili podjeść
Jagoda, Jola co u Was? -
U nas zamieszanie bo mam tesciow. Wszyscy sie boja Laury, tzn jej krzykow wiec na rece biora ale na 5 minut.
Poprzednia noc cudowna, Laura spokojna, ladnie jedla, przesoala ciagiem 5 godzin.
Dzisiejsza noc znowu fatalna, placze, krzyki, nie dawala sie utulic. Najgorszy taki brak kontaktu z nia w tych momentach 😢
Ostatnio tez spi u mnie na kolanach, przy cycu, odlozona spi kilka minut i budzi sie z awantura.
Wczoraj bylam w Łodzi, w klinice u lekarza ktory prowadzil ciaze. Ze mna wszystko ok.
Musialam mala wziac ze soba, za dkuga droga dla niej to byla, w powrotnej musielismy zaparkować na przystanku i wytarmosic ja. Karmienie cycem. Malo. Wzielem termos i mleko... Wiec stary studzil wode na dworzu i mieszalismy mleko.
Uwaga! Ostatnie 15 km dojechalismy z mala w moich ramionach. Nie dała odlozyc sie do fotelika. Musilibysmy chyba koczować na przystanku kilka godzin.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Hmm No niech już będzie po tym 3 m-cu...
U nas trochę lepiej niż ostatnio z tym ryczeniem. Przelałam jajko🤭 nie dawałam już rady, nic nie działało a on darł papę jak poparzony. Noi teraz jest spokój. Tzn płacze tez czasem ale i sam potrafi poleżeć.
Kupiłam wczoraj matę piankowa na podłogę, ale fajnie się bawiliśmy😄 i lepiej mu się leży na całkiem twardym podłożu na brzuszku. Jestem zadowolona z zakupu.
Mój tez jeszcze nie sięga sam po zabawki, natomiast interesuje się nimi i w ogóle wszystkim. A i ma teraz etap oglądania swojej prawej piąstki. Prostuje rękę i wyciąga przed siebie. Noi się gapii i gapi. Ostatnio go przyłapałam na tym kilka razy🤭🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 13:28
Freja000, Evoleth, Lena955, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]