Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też już lepiej niż było miesiąc temu chociaz dzisiaj wstała o 5.30 a jak zasnęła i miałam nadzieję że przymkne oko to starsza wstała o 6.40. starszej wychodzą piątki i widzę że się męczy:( wiec u nas ciężkie dni, obydwie chcą być na rękach i się nosić a ja muszę wybierać którą
Jutro chrzciny, trzymajcie kciuki by wszystko dobrze poszło;)Lena955, Jola17a, Sylwia Sylwia, Freja000 lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Dobry,
Czytam na bieżąco, ale nie zawsze mam chwilę na odpisanie. Przedświąteczna gorączka 🤯
Któraś pytała o chustę. Ja niezmiennie polecam. To ratuje mi codzienność. Bo, tak jak pisalyscie, moje dziecię bez chusty śpi w dzień, z zegarkiem w ręku 20minut, a później godzinę marudzi, bo senna, ale nie może zasnąć.
Z pozytywów, dziś w nocy przespałam ciągiem 6 godzin. Niewiarygodne 😄
A, jeszcze o zabobonach pisalyscie. O czerwonych tasiemkach słyszałam, ale nie mam. Nic innego nie znam, ani jajka, ani wosku, ani tych uchynięć. Nie stosowano u mnie nic takiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 22:56
-
Eryk śpi w zasadzie to tylko w chuście, w wózku na spacerze albo przy cycku przysypia ale jak odejdę to się natychmiast budzi chustę polecam uwalnia ręce.
Chociaż u nas już zdarza się, że poleży na macie 15 min, poprzygląda się starszemu bratu:)Lena955 lubi tę wiadomość
-
Freja moja fizjo mówi że może to być nawet równocześnie ale żeby można było powiedzieć o prawidłowych obrotach, to muszą one być wykonane właściwie. Myślę że tak właśnie jak w linku który podała Maybelle.
Moja córka była intensywnie rehabilitowana i tych obrotów ją "uczono". Szybko poszło. Kulala się potem jak dzik w błocie 😆😆 nie szło jej zatrzymać.
Janek też potrafi się kulnąć z brzucha na plecy ale to klasycznie dlatego że głowa mu ciąży na jedną stronę i nie jest jeszcze taki stabilny. Jak będą te własciwe obroty to dam znać.
Gdzieś czytałam fajne hasło kogoś od fizjo: "najpierw stabilny, potem mobilny"
Oooo i mamy 2 miesiące dziś 😍👍😁👶Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 14:47
Mamaela86, Maybelle lubią tę wiadomość
-
Witam się z nocnego karmienia i odciągania
Nakarmiłam małego a potem odciagnelam jeszcze 100ml.. w sumie co prawda zjadł z jednej piersi ale jeszcze odciagnelam z niej.. nie wiem czy on się najada ja już wariuje czasem.. zasnął wiec mniemam ze się najadł.
Ech teraz stęka chyba będzie kupa. Ciagle mamy kupy w nocy, a bardziej prężenie się i stękanie przez sen.
Edytka jak po chrzcinach? Fajnie ze macie już z głowy i udało się przed kwarantanna narodowa 🙈 ja planowałam na styczeń ale teraz i tak się nie da tego zrobić, wiec temat odsuwam.
Moja córka obracała się po 5 miejscu, po rehabilitacji, wiec nie liczę na to ze on sam zacznie.. i nie czekam na to bo to za wcześnie. Na razie uśmiecha się świadomie od czasu do czasu wodzi oczami za zabawka.
Nie wyciąga raczek i nie ogląda ich, nie chwyta zabawek. Czasem patrzy w przestrzeń ale odwraca głowę gdy słyszy głos. Chyba w normie jak na 2 miesięczne dziecko.Mamaela86, Maybelle lubią tę wiadomość
-
Tak już mamy to z głowy. W pewnym momencie mała zaczęła bardzo płakać ale tylko ją porozpinałam i spała dalej, ciepło było w tym kościele bardzo! Potem za to starsza zaczęła płakać bo siedziała w ławce za nami z babcią, i mąż po nią leciał żeby zabrać ją do nas. Poza tym w kościele wszystko już poszło dobrze. Potem goście przyjechali do nas do domu na obiad i kawę z ciastem. I szybko się w miarę zmyli, jedni zostali dłużej to sobie posiedzieliśmy:) teraz już mogę czekać spokojnie na święta:)
Mamaela86, Maybelle, bebetka.b lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Dziś w nocy fatalnie. Obudził się z takim rykiem, że najpierw przyleciała córka a potem mąż. Uśpił go.
Podejrzewam jabłko 😭
Co do sytuacji to jestem załamana. To się nigdy nie skończy. Nadal uważam, że chodzi o szczepienia. Teraz twierdzą, że jest tyle mutacji, że szczepić się trzeba będzie co roku. Do tego nie zaszczepieni będą mieli obostrzenia. Jakimś zbiegiem okoliczności w Anglii zaczęły się szczepienia i nagle zamykają kraj, bo wzrosła liczba zgonów.
Ta pielęgniarka, która w USA zemdlała po szczepieniu ponoć nie żyje.
Gdyby nie Eryk myślę, że miałabym mega depresję...
Nigdy już nie będzie normalnie...
Trzeba się chyba przenieść do Afryki, bo tam covida nie ma. Za biedny kontynent, żeby kupić szczepionki...Maybelle lubi tę wiadomość
-
Mój Jan spał dziś ciągiem 5 godzin 😁👍 wreszcie. No i potem jeszcze parę ale już klasycznie z pobudkami co 2h. Ale i tak jestem zadowolona. I kupy w nocy nie było (choć stękał od 4 nad ranem) - dopiero po 8 walnal
Oj tak.. Z tą pandemią to masakra... Ja na spacery nie zakladam maski. Chodze sama po pustej drodze. Czułam się jak idiotka w tej masce. W kieszeni mam 😁 w razie czego
Wciąż najbardziej mi szkoda moich dzieci - na nich się to od bije najbardziejWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 12:53
Maybelle, Freja000, Wowka lubią tę wiadomość
-
No covid masakra. najlepsze jest to że w sylwestra nas pozamykają w domu, ale kilka dni wcześniej na pasterkę wszyscy możemy iść. W kościele się nikt nie zarazi. Tak samo godziny dla seniora- paranoja. Ostatnio się zapomniałam i mnie wyprosili ze sklepu:/ przez ten covid niektórzy ludzie się boją co już widzę odbija się na naszych znajomosciach. Tak samo klub dla malucha zamknięty, starsza mi siedzi w domu i dziczeje...17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Witajcie 🎄😊
Widzę temat szczepionki , ja się nie szczepie i z tego co czytałam przez chorobę tarczycy jestem wykluczona a mąż też otyły więc niby też nie zabardzo 😄
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Ooo o tarczycy nie słyszałam, ale za to słyszałam o przeciwskazaniach dla karmiących piersią. Ja i tak nie chce się szczepić. Ogólnie jestem zwolenniczką szczepień, ale nie takich które funkcjonują latami, a nie powstały w ciągu miesiąca i nikt nie chce za nie wziąć odpowiedzialności
Freja000, Maybelle lubią tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Baby, doczekałaś się👍 Oby to już szło w tę stronę i spanie było coraz dłuższe. Moja Iza od kilku dni potrafi przespać 3-4 godziny i to jest ten pierwszy nocny sen. Albo drugi po jednej pobudce😉 Uważam że to sporo i trzymam za nią kciuki żeby spała jeszcze dłużej.
Bebetka niezmiennie Cię podziwiam za nocne odciąganie mleka💪 Kiedy Ty, śpisz dziewczyno?
Edytka, super że chrzciny już za Wami. Widzę że dziewczyny były dzielne👍 Przy takiej imprezie w domu, Święta to już pikuś😉 Mam nadzieję że nie szykujesz znów wszystkiego sama?
Z tą pandemią... Wszyscy dostajemy po dupie. Nic nie jest takie jak przed rokiem i nie wiadomo kiedy będzie.
Ale ja jestem daleka od doszukiwania się teorii spiskowych. Jeśli chodzi o szczepionki, czytam wszystkie informacje na które się natknę. Za i przeciw. Jednak najbardziej ufam lekarzom i naukowcom, bo za nimi stoi wiedza. Ja się prawdopodobnie zaszczepię, bo bardziej boję się powikłań po covidzie których jest caraz więcej. Szczepienia boję się mniej, choć uważam że nie jest dla każdego i wszyscy musimy podjąć swoje własne decyzje.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Ja tez nie mam zamiaru się szczepić, boje się tylko ze będą w pracy wymagać, chyba będę karmić z 5 lat 😀😀😀🤣🤣
Ale zauważyłam plus pandemii, odkąd nosze maseczki nie miałam kataru, opryszczki !!! bólu gardła ... No serio od marca nie miałam żadnej infekcji. A opryszczkę czasami miałam co dwa miesiące. Teraz pracuje i dawno już bym goniła zakatarzona lub z syfem na wardze. A tu nic. Co jak co ale mi maseczki się podobają. Wiadomo latem to była masakra, ale teraz? Jesienią czy zima, mi się nawet lepiej w niej oddycha, cieplej. Mam nadzieje ze będzie można chodzić tak po pandemii 😂
Maybelle współczuje ze nie możesz sobie zaplanować chrzcin tak jak wymarzyłaś. Najgorsza jest ta niewiadoma, nikt nie wie co będzie dalej. Ja na twoim miejscu odlozylabym chrzciny na wiosne może będzie lepiej..
Edytka super ze się chrzciny udały. Ale biedna jesteś z dwójka, wiem coś o tym, moja starsza ma 2,5 i sama nie dałabym rady ich ogarnac.
-
Ją chrzciny planuję na Wielkanoc. Jest tylko jeden problem... Nie mam chrzestnych 😄
Edytka, dobrze że masz to już z głowy i wszystko się udało.
Baby, no pięknie pospał 😄 i prosimy o powtórkę 😉
Ja, podobnie jak Evoleth, czytam wszystkie za i przeciw szczepieniom na covid. I analizuję i myślę. Nie podjęłam ostatecznej decyzji, mam obawy i co do szczepienia, jak i boję się skutków covid.
Co do obostrzeń, to ostatnio weszłam do piekarni około 11. Dobrze że syn zaczął mówić o chlebie, to pozwolili nam kupić w konspiracji 😃 to jest chore, dziś tlumaczylam dziecku, że nie kupimy bułek, bo mama jest za młoda na wejście do sklepu...