Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy po szczepieniu, niestety Antosia nadal slabo przybiera. W miesiac przybrala tylko 200 g. Pediatra każe dokarmiac, bo jednak to juz drugi miesiąc slabo przybiera, a karmię czesto. Dostalismy skierowanie na badanie krwi i moczu, mam nadsieje, ze bedzie ok i to slabe przybieranie tylko wina refkuksu
-
Maybelle, jak robisz grzaniec bezalkoholowy? Właśnie chodzi za mną ostatnio grzane wino 😊
My powiesiliśmy cześć pierników na choinkę i one taaaaak pachną... Że nie mogę się doczekać kiedy można będzie oficjalnie zjeść. Moja córka kilka razy dziennie podchodzi do choinki i mówi którego piernika sobie zamawia 😂
Baby, ale duży chłopak💪💪💪 Nocne karmienia jednak robią robotę.
Któraś z Was pisała o słoneczku. A ja poszłam rano na pocztę i ledwo wyrobilam się przed deszczem.
Samo południe, a palę w domu swiatlo. I choinkę 🎄Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Baby gratulacje wagi 😍😍😍😍 duży chłopczyk 😊💕
My dzień gotowania drugi 😊
Ale na spacer pójdziemy zaraz bo przestało padać i święci słoneczko 😊
Zosia pozdrawia wszystkie ciocie i koleżanki i kolegów z forum 😁
Evoleth, Maybelle, bebetka.b, Lena955, Freja000, Wowka, Jola17a lubią tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Natalia a może właśnie tak jak piszesz to wina refluksu że mało przybiera . Trzymam kciuki żeby się polepszyło i za wyniki .
My też mamy zrobić morfologię i TSH . Już się boje tej igły w rączce .
Ostatnio była dzielna bardzo .Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
U nas też brzydka pogoda, ciemno i ponuro, aż się nic nie chce:p
Baby wow ale waga! Moja pewnie dobija do 6 kilo ale to tylko moje przypuszczenia. Ale za niedługo będę musiała wyciagnąć pajacyki na 74 bo w 68 niektórych już nie może się wyprostować...17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Maybelle wrote:Evoleth, do grzańca można użyć wina 0%, albo soków. Ja robię z sokami. Mieszam sok pomarańczowy, jabłkowy i żurawinowy. Do tego przyprawy korzenne: laski cynamonu, goździki, anyż, gałka muszkatołowa. Plasterki pomarańczy i jabłka. Dodaję trochę miodu. Wszystko gotuję i wychodzi pyszny grzaniec/poncz świąteczny.
Moja mama zawsze robiła kompot z suszu i ja go uwielbiam, ale mój mąż nie. Za to taki grzaniec zawsze wszystkim smakuje
Ooo fajny przepis. Może, się skuszę -
Pochwalę się, moja mała dzisiaj z 3 razy zasnęła gdy położyłam ją do łóżeczka i tylko trzymałam smoczka. I zasnęła sama:D ale ekstra, mogłoby już tak zostać, już ostatnio jej się tak zdarzało, muszę tylko wyczuć moment:)
Evoleth, Wowka, Lena955 lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Natalii, te wege jogurty/desery czekoloadowo-wisniowe są mega 🤩 chociaż tyle przyjemności. Ja jestem na diecie bmk od 23.10. i bj od listopada 🤦 dzisiaj zgodą pediatry żeby spróbować cos mlecznego, ale sprobujepo świętach, bo boje się świat w szpitalu. U nas alergia (jeśli to faktycznie to) objawiała się mega ulewaniem, biegunką, kupy ,zielone, ze śluzem i z krwią (przerobiliśmy wszystkie) do tego wysypka. Z tym że kupy poprawiły się mimo że nie byłam wtedy jeszcze na diecie. (Śluz w kupach mamy cały czas mimo diety i podawania delicolu). Dzisiaj mamy wagę 6370, mały trochę zwolnił, ale i tak nie jest źle. Ostatnio idzie w długość bo jak przeciągał się w pajacyku na 68 to aż napy zaczęły strzelać 🙈
Jeśli chodzi o witaminę d ,to może mieć duzy wpływ na ulewanie, trzeba zwrócić uwagę na skład witaminy (któryś ollej jest silnym alergenem ale już nie pamiętam który). Ja
malemu podawałam Vigantol, później zmieniłam witaminę na taką z pompeczką, mniej więcej w tym czasie zaczęły się ulewania, wróciłamm do vigantolu. Ulewania się zmniejszyły ale nie wiem na 100% czy to od tego, bo zbiegło się to w czasie z dietą. Podobnie z Biogaja, jeżeli jest alergia na bmk to Biogaja odpada bo ma w składzie. Można sobie tu sprawdzić probiotyki:
https://www.urok-zycia-alergika.pl/2014/10/probiotyki-dla-alergika-porownanie-skadu.html?m=1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 17:40
bebetka.b, Natalii lubią tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Muszę tez zważyć moją kluseczke, chociaż tak stanąć z nim na wadze. Na pewno jest grubo ponad 6 kg. Odkąd karmimy tylko mm mocno przybrał.
Baby - a mały ma już takie troszkę grubsze cycuchy? Ja co kąpiel coś zauważam i się martwie. Wałeczki na raczkach i nóżkach to jedno, ale ten tłuszczyk w okolicy cyckow i druga broda mnie powoli martwią. Tata mówi - odczep się od niego, jest ok.
Boje się ze go przekarmiam i spowoduje u niego nadwagę. Córka która była na mm tak jak on od 2 miesiąca nie miała takich wałeczków. Nie pamietam już jak ją karmiłam, jakie porcje i co ile.. Franek lubi zjeść i domaga się częściej niż te 3 zalecane godziny.
Ja już za to wróciłam do wagi sprzed ciąży, 51,5 kg na wadze tadaaaaam! Teraz tylko zostało ujędrnić skore na brzuchu, ciekawe czy się uda w moim wieku 😆
-
Jezu... Misia... Jak 51,5 ? 😱😱😱😱 ja bym musiała sobie jedną albo i dwie nogi uciąć żeby kiedykolwiek tyle ważyć 😄😄😄
Ja ważę 66 i to jest mój wielki sukces 😁😁 bo przed ciąża ważyłam 68,5
Janek raczej nie ma JESZCZE tluszczyku na cyckach 😄 ale kto wie co nas czeka.
Ma fałdki na nogach, duży brzuch i podwójna brodę. No i poliki chomiki ☺❤
Rety.. Serio za dwa dni będzie wigilia? 😱🤨
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 18:25
-
Zazdro!
Samozasypiających dzieci, wałeczków i fałdeczek u dzieci, a utraty kilogramów u Was 😊
U mnie armageddon. Jedno i drugie miało dzień mamozy, Julia była nieodkładalna, a Jano poparzył rączkę. Głowa mi pęka. Nic nie zrobiłam z planu na dziś, no nic.
Co do wagi, Natalii, ile waży Antosia? -
U nas też piąstki w buzi, i litry śliny. Fizjo skakała z radości jak usłyszała o piąstkach. Z tym, że u nas to oprócz etapu rozwoju jeszcze wynik ząbków...pediatra ostatnio sprawdzała i przebijają się małemu wielkie zębicha 🙆
Mój mały ma drugi podbródek od urodzenia i policji chomika, wałeczki na rękach i nogach też są. Za to brzuszek wysmuklał.Lena955 lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Ale macie super wagę , zazdroszczę 😉 u mnie nic w dół 😬 już mi te 73 zostanie a chciałabym jak wy wrócić do 65 chociaż mam 167 i wyglądam jak we wczesnej ciąży jakiś 4- 5 miesiąc.
Tragedia sam tluszczWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 23:03
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
Laura wskoczyla dzisiaj na wagę i mamy 6 kg. Kluska ciezka.
U nas ta dieta bm ze wzgledu na dolegliwosci brzuszkowe. Alergolog wczoraj powiedziala ze lepiej dmuchac na zimne i ograniczyc pewne pokarmy, zeby dziecko nie cierpiało.
Dzisiejsze zakupy w lidlu to mleka rosline, rama do chlebka, i jogurty wege (ale one pysznie kremowe), ale wiecie co, naszlo mnie pytanie moze glupie. Czy ta truskawka, czy kokos w 'jogurcie' moga uczulic?
U mnie z waga niezle. W dniu porodu bylo 85 (napuchnieta). A obecnie mam 69, waga z lutego zeszlego roku to 65
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 23:10
Mamaela86 lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.