Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jola super że leci ci waga , to już tylko 3 kilo .
Myślę że te ilości truskawek nie uczula raczej.
Pyszne te jogurty. A mleko kokosowe i migdałowe mega ☺️Jola17a lubi tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
nick nieaktualnyWowka wrote:Zazdro!
Samozasypiających dzieci, wałeczków i fałdeczek u dzieci, a utraty kilogramów u Was 😊
U mnie armageddon. Jedno i drugie miało dzień mamozy, Julia była nieodkładalna, a Jano poparzył rączkę. Głowa mi pęka. Nic nie zrobiłam z planu na dziś, no nic.
Co do wagi, Natalii, ile waży Antosia?
Teraz 4880, a urodzeniowa 3030. Obliczylam, ze w ciagu 2 miesięcy przybrala tylko jakies 770 g
No nic, jutro kupię mleko HA, bo Pepti pluje na kilometr 😂
Sylwia dzięki, ja na razie odstawilam wszystko procz Biogai, ale ze do nabiału mam powoli wracać to zobaczymy.
U nas ta dieta tylko przez refluks, Tosia nie ma żadnych wysypek, kupy są albo żółte, albo zielonkawe, razy wydawało mi się, ze byla ze śluzem, ale ostatnio juz nie. I nie ma biegunek, takze pediatra sama stwierdzila, ze moze jednak ta dieta bez sensu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 23:25
-
nick nieaktualny
-
Ja już widziałam na porannym ważeniu 58kg,czyli brakuje mi 1kg do celu. Mi się nie spieszy. Siedzę głównie w domu, a jak wychodzę to okutana kurtkami. Wiosną to innego.
W ogóle czuję że Iza ze mnie wysysa co najlepsze, muszę pomyśleć nad bardziej pożywną dietą. Żeby się nie wpędzić w jakieś niedobory.
Brałabym witaminy dla karmiących bo mam jeszcze zapas, ale... To są takie duże piguły, których nie umiem łykać. No nie umiem😂 W ciąży przestałam brać witaminy po pierwszym trymestrze i przeszłam na zwykły kwas foliowy. I teraz też nie mogę się zmusić.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Lena moj Franek tez gryzie piąchy, ale tylko w 1 pozycji- jak go nosimy do odbicia. W innej, leżącej nie zauważyłam.
Baby, masz inna budowę. Ja jestem bardzo malutka, jak to mówi moj mąż kieszonkowa. Mam bardzo chude ręce, nie podoba mi się to za bardzo, ale co zrobić. Na brzuchu została kresa i skóra ma taki trochę inny kolor. Ale komu ja mam ten brzuch pokaZywac😉 poczekam do wiosny a potem zacznę się martwić 😂
Ktoś jeszcze całkowicie karmi mm? Pastelowa to wiem, i to tyle? -
Bebetka, 10% Wit D przenika do mleka. A ja biorę 10 tysięcy. 😉
Pediatra Kazała mi mu zbadać w styczniu, ale nie wiem czy go męczyć.
A chciałam się pochwalić, że druga noc na Wielo 😁
Gratuluję przybierających dzieci i chudnących mam 🤣
U mnie zero chudnięcia. 7 kg zostało, ale żywię się mąką i cukrem...
Z ulewaniem lepiej, ale kosztem noska. Całą noc zapchany.Sylwia Sylwia, bebetka.b, Wowka lubią tę wiadomość
-
edytkaa93 wrote:Ja tylko na mm;) tzn moje dziecko:)
zawsze o tej samej porze w nocy, na cycku nie było tak różowo. Córka na mm, ta młodsza, tez była taka ułożona. Starsza na cycku pół roku, dała nam popalić 😅zawsze jakieś pocieszenie. -
Oj tak, ulewanie to kłopot. My też ciągle się z tym zmagamy. Zauważyłam że Iza najbardziej ulewa, jak jest najedzona i próbuje zrobić kupę. Wtedy spina mięśnie brzucha i część mleka po prostu się cofa.
Jesteśmy właśnie po bioderkach. Młoda była bardzo dzielna, tylko już po wyjściu z gabinetu zaczęła popłakiwać. Ale wiem że była zmęczona i chciała zasnąć, a za dużo się działo.
Tak, czy inaczej z bioderkami wszystko w porządku i nie trzeba JUŻ szeroko pieluchować. Ani razu tego nie zrobiłam 😁
Kontrola za kolejnych 6 tygodni. Jakoś często, u Was też tak?Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Mi możecie życzyć okresu bo mi się spóźnia. Mam nadzieję że to po porodzie jakieś zawirowania jeszcze.
Misia moja pije Hippa. starszej też to mleko podawałam. Nie dopajam,pierwszej też nie dopajałam. Dałam kilka razy wodę jak kup nie mogła zrobić. Moja pediatra mówi żeby nie dopajac na mm. No faktycznie, takie dziecko na mm jest bardziej przewidywalne, choć moja i tak często po dwóch godzinach jest już głodna.nie umie się jakoś najeść na zapas. Ile twój wypija i ile razy dziennie? U nas około 8 razy i porcje 90-130, w nocy potrafi 50 ml wypić i tak twardo zasnąć że nie da się dobudzić.
Też wam życzę wesołych świąt! Pierwszy raz w takim gronie z maluchami:)Mamaela86, Misia78 lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Natali mam ten sam problem z wagą. Moja córka na początku przybierała zawrotnie, a od połowy listopada jakieś 300g. Mało je, jest na piersi jeszcze ale często się wścieka, fajnie je w nocy, w ciągu dnia potrafi 6h nie jeść. Już wszędzie byłam. Pediatra zleciła krew i mocz w końcu i wyszła podwyższona ferrytyna. Ja już jestem bardziej znerwicowana niż byłam, będzie teraz powtórka badań, USG wątroby i nie wiem co jeszcze. Nie sądzę żeby to miało związek z jedzeniem akurat, ale tak szukałam, szukałam i znalazłam...
Mam żal do siebie o to karmienie piersią. Taka chciałam być mamusia, tak się upierałam tyle czasu, a teraz ja mam nerwicę, córeczka moja pewnie też, w mleku sam kortyzol. Butelki w ogóle nie chce. Powinnam już dawno odpuścić.
W ogóle sobie nie radzę. -
My po osteo. Eryk ma podniebienie gotyckie i stąd zwężony nos i problemy z oddychaniem oraz ulewaniem. Pokazał nam jak go masować.
Z ciekawostek: mówi że spora część dzieci że stwierdzonym wzmożonym napięciem po prostu źle oddycha i dlatego się wygina.
I że maltrodeksyna zawarta w mlekach i dziec i po cc lubi sprawiać że któraś bakteria się rozrasta nadmiernie i stąd płacze i bóle brzuszka. -
nick nieaktualnynimfadorka wrote:Natali mam ten sam problem z wagą. Moja córka na początku przybierała zawrotnie, a od połowy listopada jakieś 300g. Mało je, jest na piersi jeszcze ale często się wścieka, fajnie je w nocy, w ciągu dnia potrafi 6h nie jeść. Już wszędzie byłam. Pediatra zleciła krew i mocz w końcu i wyszła podwyższona ferrytyna. Ja już jestem bardziej znerwicowana niż byłam, będzie teraz powtórka badań, USG wątroby i nie wiem co jeszcze. Nie sądzę żeby to miało związek z jedzeniem akurat, ale tak szukałam, szukałam i znalazłam...
Mam żal do siebie o to karmienie piersią. Taka chciałam być mamusia, tak się upierałam tyle czasu, a teraz ja mam nerwicę, córeczka moja pewnie też, w mleku sam kortyzol. Butelki w ogóle nie chce. Powinnam już dawno odpuścić.
W ogóle sobie nie radzę.
A wiadomo, skad ta podwyzszona ferrytyna czy jeszcze nie?to wyszlo w normalnej morfologii?
U nas wyniki w miarę ok, choc niektore parametry są delikatnie zawyżane lub zaniżane, ale to te dodatkowe, wiec nie wiem jeszcze, czy to coś oznacza.
Moja tez nie chce butli, dzisiaj kupilam inne mleko i butelkę i od jutra chyba spróbujemy.
Tez mi zależało bardzo na kp, wszyscy mówią, że mleko matki ma idealny skład, nie może być za chude, itp. A wychodzi na to, ze nie dość że się nie najada, to jeszcze ja musze być na beznadziejnej diecie, ktora nic nie daje. No i te nerwy, bo miesza się strach o maluszka z irytacją, jak nawet z piersi popołudniami nie chce jesc i placze i sie wyrywa
W nocy tez ladnie je...